DOPING V MARSEILLE?!

04.02.2006, 13:22
Aktuality
Není to tak dávno, co bývalý hráč francouzského Marseille Jean-Jacques Eydelie prozradil, že před finále Ligy mistrů v roce 1993 on i jeho spoluhráči dostali podpůrné injekce. Nyní s podobným prohlášením přišel další fotbalista, který oblékal dres jihofrancouzského klubu, bývalý irský reprezentant Tony Cascarino.

Rozhovor s ním, stejně jako v případě Eydelieho, přinesl magazín L'Equipe. "Přiznávám, dostával jsem injekce, stejně jako spousta mých spoluhráčů. Nevím, co to bylo, ale jsem si na 99% jist, že to nebylo legální. Vždy před zápasem jsme dostali injekci do spodní části zad. Nevěděl jsem, co to je, ale po každé injekci jsem se cítil skvěle. Souhlasil jsem s tím, co mi dělali," vyznal se Cascarino. "Jednou jsem ale řekl dost. Už mi ty injekce začínaly vadit, byla kolem nich spousta otázek. Ale nenutili nás, kdo nechtěl, nedostával je," dodal. V Marseille působil v letech 1994-1997.

I o aféře, která se nedávno dostala na veřejnost, věděl. "Slyšel jsem o tom, hned jak jsem v roce 1994 do klubu přišel. Nebyl to pro mě takový šok, když to teď vyšlo najevo."

Co bude dál? Na Eydelieho slova UEFA zareagovala tím, že se případem nemůže zabývat, neboť už je více než deset let starý. Bývalý šéf klubu Bernard Tapie vše popřel a chce se s Eydeliem i magazínem L'Equipe soudit. Cascarino však v klubu byl až do roku 1997 a to už by bylo jen devět let...

Autor: Petr Starý

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Heretic

Nevim jestli by bylo dobre trestat soucasnou Marseille za to co delalo minule vedeni,organizacni tym a hraci....pocitam ze dnes tam pusobi uplne jini lide, kteri predpoladam uzivaji k vitezstvi uplne jine, cestnejsi metody....rozhodne to ale na tento byvaly velkoklub nevrha dobre svetlo a sponzori asi taky nebudou radi za takovou reklamu

Reagovat
smazaný uživatel

Vývoj medicíny a farmacie jde strašně rychle kupředu. To, co bylo před 10 lety považováno za nejlepší přípravky a léky, už se teď často ani nepoužívá. Tím chci říct, že to, co jim píchali, nemuselo být v té době vůbec nelegální nebo mohlo být považováno za legální. Když teď někdo vyvine nový přípravek, který ještě není na seznamu zakázaných látek, tak nemůže být potrestaný. Nechci to nijak obhajovat, jen říkám, že to nemusí být tak jednoznačné, jak to na první pohled vypadá. Ale je to jen spekulace.

Reagovat
HOST*Paulino

Berou všichni a kdo říka že ne tak kecá.At to jsou vitamíny nebo přidavek k jídlu či KARAMELKY.Možná Honza z Dolní Horní nebere.Ale ten zas pije pivo což je taky droga.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele