Dokáže Drogba obhájit prvenství?

13.12.2007, 08:55
Aktuality
Africká fotbalová konfederace oznámila jména pěti fotbalistů, kteří se budou ucházet o cenu pro nejlepšího fotbalistu černého kontinentu za rok 2007. Prvenství může obhájit Didier Drogba, jehož konkurenty jsou Emmanual Adebayor, Michael Essien, Mahamadou Diarra a Frederic Kanoute...

Drogba bude i letos patřit k favoritům, jeho přítomnost na hřišti je pokaždé znát a loni byl jednoznačně nejlepším střelcem a hráčem Chelsea. Během prosince však už žádné další sympatie hodnotících nezíská, jelikož se o víkendu podrobil operaci kolena a rok 2007 pro něho předčasně skončil.

Počítat je určitě třeba i s Kanoutem, jehož góly vynesly Seville druhý triumf v Poháru UEFA v řadě a účast v letošním ročníku Ligy mistrů. Povedený ročník okořeněný ziskem španělského titulu za sebou má Diarra, své si bude chtít říci i spolehlivý záložník Essien, který pod manažerem Mourinhem hrával i v obraně. Pětici nominovaných uzavírá útočník Arsenalu Adebayor, ten dokázal zastoupit Thierryho Henryho a má velký podíl na letošních úspěších londýnského klubu.

Mezi nominovanými tentokráte chybí barcelonský Samuel Eto'o, kamerunský útočník velkou část sezony promarodil a do své sbírky tak nepřidá čtvrté vítězství. Jméno vítěze bude oznámeno 1. února na slavnostním galavečeru v Togu.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jedině Didier

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych tipoval spis kanouteho

Reagovat
smazaný uživatel

tipoval bych taky Drogbu. Ostatní nemají ve svých týmech takovou pozici.

Reagovat
smazaný uživatel

neni co resit,oba jsou skveli

Reagovat
smazaný uživatel

jedině drogba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo na něj nemá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele