Dobrodošli, Miloš! Štrasburk získal druhého nejlepšího střelce srbské SuperLigy

14.01., 10:56
Aktuality
Miloš Lukovič (© RC Strasbourg Alsace)

Osmnáctiletý útočník Miloš Lukovič debutoval na profesionální scéně na konci roku 2021. A od té doby zaznamenal v 70 zápasech napříč všemi frontami 31 branek. Jeho čísla jsou přitom o to úctyhodnější, že je nevykázal v dresu bělehradských gigantů, ale za IMT, tedy nováčka srbské nejvyšší soutěže. Jeho výkonů si všiml Štrasburk, který neváhal zacílit na jeho přestup.

Crvena Zvezda a Partizan dlouhodobě vládnou srbské hlavní metropoli, nejen na tom poli fotbalovém. V daleko větším ústraní jsou pak chudší "Traktoristé” z Nového Bělehradu, kteří se teprve loni vyhoupli mezi ligovou elitu. Lukovič každopádně jako nějaký otrhaný sedlák rozhodně nepůsobí. Letos nasázel za FK IMT už deset branek, na ligové scéně tak byl po podzimní části na děleném druhém místě tabulky střelců.

Bylo jasné, že po tomhle teenagerovi musí sáhnout věhlasnější klub, než v jakém působí nyní. A sáhli po něm ve Francii. Alsaský celek v sobotu oficiálně představil novou tvář, za kterou se nebál vysázet 4,7 miliónů eur. FK IMT každopádně může vydělat na hráči i v budoucnu, dalších 500 tisíc je totiž ve hře díky bonusům, přičemž pokud by se Lukovič stěhoval v dalších letech na jinou adresu, utrží 10 procent z případného prodeje.

Mladý forvard si ovšem pro letošek ještě Ligue 1 nevyzkouší, vedení Le Racingu ho nechá dohrát tenhle ročník ve stávajícím působišti, kam ho obratem poslalo na hostování. Smlouvu mimochodem Lukovič podepsal do roku 2028. "Dobrodošli, Miloš!” stálo ve vzkazu Štrasburku na sociální síti X při jeho představování. "Miloš je velmi talentovaný útočník, který přitáhl zájem mnoha klubů. Jsme tedy rádi, že zrovna s námi podepsal dlouhodobou smlouvu. Bude důležité, aby byl schopen pokračovat ve svých výkonech v IMT, než se k nám připojí v příští sezóně,” komentoval jeho příchod Marc Keller, prezident Le RCS.

Autor: Patrik Sandev / rcstrasbourgalsace.fr, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele