Dobře se na City připravíme, slíbil Arteta po třetí remíze v řadě

22.04.2023, 12:02
Aktuality

Další ztrátu si včera na své konto připsal Arsenal. Svěřenci Mikela Artety potřetí za sebou jen remizovali a pramálo platné jim je to, že tentokráte neztratili dvoubrankový náskok, ale dokázali dohnat dvoubrankové manko. Doma si rozdělili body se Southamptonem (3:3).

Pozdní góly kapitána Martina Odegaarda a Bukaya Saky zachránily Gunners alespoň bod, který se může ukázat v konečném zúčtování jako klíčový. Arsenal totiž ukázal, že svou cestu za prvním ligovým titulem od roku 2004 vzdát nehodlá.

Navzdory ztrátě šesti bodů ve třech zápasech a náznakům, že se Arsenalu pod tlakem nedaří, Arteta pochválil charakter svých hráčů a prohlásil, že si středeční bitvu se City a Pepem Guardiolou vychutná.

"Nemůžu se dočkat, tohle jsou zápasy, které chcete hrát. Když je v sázce všechno, musíme tam jet vyhrát," nechal se slyšet Španěl a vzápětí dodal: "Je to krása tohoto sportu, chcete být v těchto pozicích. Čeká nás neuvěřitelný výlet do Manchesteru. Dobře se připravíme."

Arteta uvedl, že se nikdo z jeho hráčů v pátek "neschovával", a řekl, že skutečnost, že se jim podařilo zachránit bod a téměř urvat vítězství, vypovídá o jejich duchu. "Tento mladý tým reaguje neuvěřitelným způsobem. Šance, které si vytvořili a duch, kterého měli... Byla radost to sledovat," potěšilo mladého kouče.

Nezpochybnitelné zkušenosti s bojem o titul má bývalý hráč Manchesteru City a v současnosti útočník Gunners Gabriel Jesus. Brazilec prohlásil, že Arsenal musí v jeho bývalém klubu vyhrát. "Teď je ta těžká chvíle. Teď je čas držet pohromadě až do konce," nechal se slyšet.

"V této sezoně nás čeká ještě hodně věcí. Ještě není konec, stále máme pět bodů náskok," dodal autor devíti branek v aktuální sezoně Premier League a připomněl, že Kanonýři drží na čele soutěže náskok - Citizens však mají dva duely k dobru. "Manchester City má dva zápasy k dobru, ale pokud chceme být mistry, musíme tam jet vyhrát - to je vše."

Jamie Carragher, komentátor Sky Sports a bývalá opora zadních řad Liverpoolu, shrnul nejbližší budoucnost Arsenalu dokonale. "Budou teď muset udělat něco zázračného. Bude to muset být něco opravdu výjimečného."

Autor: Livesport.cz

Komentáře (62)

Přidat komentář
SunFells

Otázka je taky s kým.

Reagovat
J0EL

v plnej by som sa nebal, s Robom to ale bude pruser.

Reagovat
SunFells

Já jo, Saliba by do toho byl vhozený po pauze a aktuálně zklamávají i mazáci.

Ale rozhodně bych se těšil, s Robem jednoduše víme jaká hra nás čeká.

Reagovat
Seydou Doumbia

Kde je poslední zápasy problém že to tak kurvite ?

Reagovat
Salfovic

Posrali se.

Reagovat
SunFells

Reagovat
SunFells

Nemáme kvalitní šířku na mnoha pozicích a náš buildup při nynějších absencích je o dost horší, z toho plynou chyby, z toho plyne že hráči se nepohybují na stejných pozicích jako předtím kvůli nedůvěře určitým jedincům, nekontrolujeme tak dobře hru, nehrajeme tak vysoko kvůli Holdingove rychlosti vzdorovat přechodům a míčům za poslední linii, tím pádem nejsme kompaktní a soupeř má více prostoru a counterpress je složitější, zároveň závisle na tom v určitých fázích hrajeme příliš vertikálně a nabízíme při (časté) ztrátě soupeřovi možnost rychle se vrátit do útoku.

Taky letos a hlavně v druhé půlce sezóny jsme hrozní v bránění standardních situací ...S tím předchozím problémem si poradíme vhodným posílením v létě, ale tohle je při pravidelnosti v jaké se to děje při využití různých sestav chyba trenérského týmu, resp. konkrétně jednoho trenéra, který loni naopak pro nás dělal zázraky, takže ten propad v tomhle ohledu je dost mrzutý.

Reagovat
Seydou Doumbia

Dík za info. Já si pořád stojím za tím co jsem tu psal po 10 kolech nebo v lednu. Arsenal se měl prostě v lednu nasrat a přivést 2 světové hráče za 60, 80 mega, aby opravdu zabojoval o titul. Podcenili to, spoléhali se na svou jedenáctku že všem vydrží zdraví i forma, protože kdyby se tak stalo, tak by příchody nedávali smysl a hráči by byli nadbyteční. Bohužel ten titul nechtěli tolik, aby se do tohoto rizika pustili. Trossy. Jorginho a Kiwior nebylo to co jsem tím myslel. První jmenovaný ok, druhý dodává zice zkušenosti s vyhrávaním trofejí, ale to je málo, polak nebyl nákup pro tuto sezonu a pro boj o titul.

Reagovat
Salfovic

To, že při nemoci Xhaky hraje Vieira místo Jorginha, dokládá, jak se tento přestup povedl.

Reagovat
SunFells

Jorginho si pozicí a funkcionalitou konkuruje s Parteym a Zinchenkem pokud nechceš opustit herní principy které praktikuješ už tak dva roky, ne s Vieirou.

Reagovat
SunFells

Já jsem spíš byl a stále bych byl proto, abychom pořizovali hráče co pro nás dávají smysl pro další 3 a více let. Arsenal může být mezi špičkou mnoho let, když se bude chovat jako doposud, resp. před zimou (ačkoliv to nebyly v zimě takové výdaje), proto jsem Trossardův příchod úplně neoslavoval jelikož nám nevyřešil do budoucna nedostatky na křídle (nevadí, vyřešíme v létě a Leo své využití najde jinde) a hlavně pak kritizoval Jorginhův příchod, z dlouhodobého pohledu nám neprospěje.

Ale 70 milionové pokusy jaké uvádíš tam o hráče, kteří by nám pomohl i dál než tuto půl sezónu tam byly. Shakhtar si vymýšlel moc a našli se jarini, co to zaplatili a Brighton prostě odmítl Caicedův prodej i přes hráčovu nemorální snahu je k tomu přestupu donutit.

Reagovat
SunFells

Ten rybník je v zimě strašně malý, hráči které potřebuješ pro špici v PL jsou samozřejmě ve svých týmech klíčoví a nikdo je nechce v rozběhnuté sezóně pouštět, protože ví že je stejně dobře prodají v létě.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Seydou Doumbia

Byl zájem i o někoho jiného mimo Caiceda a ukrajince? Upřímně jsem rád že nějaký Mudryk nepřišel, vůbec k vám za současné situace takový hráč neseděl.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Pharrell

No Saliba jaj

Reagovat
Zdechlina

No já teda při včerejším sledování radost moc necítil

Reagovat
Feind

Reagovat
ᴏᴡɴʏ

Mají to ve svých rukou

Reagovat
Salfovic

Musíme si to ty čtyři dny ještě užít.

Reagovat
Gunner14

My hlavne mame pred sebou neskutecny potencial a bojovani o predni pricky a vy mate pred sebou max tak odchod Kanea

Reagovat
Front hell

Vy jste to taky měli na Newcastlu

Reagovat
Jacks11

Dostanou těžkou bídu venku na Citizens ,ale už to, že bojují o titul je velký úspěch

Reagovat
Csaplárova past

Na City se připraví, na Haalanda se připravit nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

A Guardiola prípravu odflákne.

Reagovat
pesky passer-by

Má byť na čo hrdý. S Arsenalom dokázal to, čo ten klub naposledy zaží al takmer dve dekády dozadu.

Proti City to možno vyhrajú. Aj s odretými ušami sa to ráta.

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Acquanni

Kdyby se vyhrálo, tak klidně 0:1 z náhodného gólu po jediné střele proti třiceti tutovkám, na to by se historie neptala. Doufám a budu fandit, jakkoli těžký to reálně je a bude.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
mistr129

Reagovat
Gunner14

Verim nam at uz to dopadne jakkoliv, tak tahle sezona je uzasna a konecne vidi i nekteri nevereci a fans rivalu, ze Arteta je TOP trener a to je teprve na uplnem zacatku, fakt neskutecny ta celkove promena v klubu od doby co prisel, kloboucek

Reagovat
Zdechlina

No jako souhlas, ale ty poslední ztráty jsou šílené na druhou stranu je to PL, nejlepší soutěž na světě

Reagovat
Gunner14

Jasne, ale vetsina z tech borcu je v ty situaci poprve ( vcera to spis vypadalo, ze ti zkusenejsi to nikdy nezazili ) tohle je muze jenom posunout, ten tym ma proste obrovsky potencional, mame TOP trenera, bomby v akademii a vedeni, ktere konecne taky sype prachy. Ja si to konecne zase uzivam. Ja jsem tu uz dyl jeden z tech vetsich podporovatelu Artety, ale ani ja jsem necekal takovou paradu v PL, cekal jsem jistou TOP4 jenom.

Tohle k tomu proste patri. I City muzou haluzacky ztratit body nekde kde to nikdo nebude cekat, jen maji sirsi kadr a hromadu zkusenosti s timhle.

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
smazaný uživatel

Už to, že bojujete o titul je úspěch jako blázen. Před sezónou po výhře nad Chelsea v přípravě 4:0 jsem tipoval 4.misto, a i to by byl úspěch.

Bohužel to přece jen bude asi zklamaní, protože většinu sezóny na špici ligy a kromě City tam nikdo jiný letos není. Těžko věřit, že to příští rok bude stejný. United pokud proběhne prodej klubu a Ten Hag dostane peníze na posily, tak půjdou nahoru. Jim chybí prostě kvalita na lavičce, asi jako vám. Teď se jim zranil Varane a Martínez a jejich obrana se rozsypala. Liverpool čekám že půjde taky nahoru, tak špatnou sezónu už příští rok mít nebudou. Chelsea to samé, Spurs asi nepůjdou výš, ale i tak, bude to určitě vyrovnanější.

O to je to velká škoda, přijít letos tímhle způsobem o titul. Tak velká šance se už možná hned tak opakovat nebude. Není to jak ve fife, že mladý tým automaticky stoupá každým rokem vzhůru.

Reagovat
Gunner14

Penize v United maji porad a hovno z toho od dob SAFa, ale ano i oni tam muzou byt v tech bojich o titul. Uvidime koho privedou. Chelsea vubec, tam je to ted bordel, ti budou mimo i pristi sezonu, tam je to tak zamotany, ze ani nevim, jak to chteji resit, nez vyhazet vetsinu hracu, ale pokud budou takhle bezhlave kupovat pokemony bez vize, tak to bude podobna sranda jak letos. Liverpool si netroufam hodnotit, tam taky zalezi na prestupech, ta jejich klasika jim tam zestarla, neumi poradne branit, povyhravali vsechno, za me bude pristi sezonu stejnej souboj o titul jako letos, tedy Arsenal a City.

Za zminku Spurs, aby se nereklo

Reagovat
smazaný uživatel

Jo v United byli peníze vždy, ale pořád málo, než co by si mohli dovolit. Ten klub produkuje tak obrovský zisky, že kdyby tam byl majitel, kterému jde o sportovní úspěch, a nevysaval by z klubu peníze, tak reálně soupeří s City co se týče kvality týmu. Teď mají navíc konečně pořádného kouče.

Liverpool, tam to hodně záleží na Kloppovi. Někdy mám pocit, že tam ty hráče drží z nějaké nostalgie, že 3 roky zpátky něco hráli.

Chelsea bych nepodceňoval, záleží na novém kouči. Kdo by před sezónou řekl, že United budou hrát o třetí flek a dojdou v pohárech tak daleko? Po loňské tragické sezóně. A přece, tam kde jsou prachy a trefí se do kouče, vždycky můžou překvapit. Může se to stát i v Chelsea.

Reagovat
bbbauch

V United byl dlouhodobe problem ne v penezich, ale v tom, ze se utracely naprosto nesmyslne bez nejaky dlouhodoby vize. Jasne, kdyby je nevytahly Glszerove, bylo by jich vic, ale i tak by to stalo za hovno, protoze koncepce nula nula nic. To se snad ted zmeni/zmenilo.

Reagovat
Salfovic

Tak od odchodu Fergusóna daly United za nákupy hráčů víc než City.

Reagovat
Salfovic

Tak na označování Artety jako TOP trenéra je ještě hodně brzy.

Reagovat
Gunner14

Pro nektere ano no, ale tem zas nedelalo problem ho oznacovat za amatera. Guardiola si ho nevybral jako asistenta jen pro srandu kraliku, Wenger i Poche ho vychvalovali do nebes jeste nez se z nej stal manazer vubec. A pokud ti neprijde to co udelal v Arsenalu za par let jako TOP prace, tak nevim.

Reagovat
SunFells

Ne, není. Žaludi potřebují vidět medaile, kdo se orientuje hodnotí podle hry. A top lidi ve fotbale ti tohle potvrzují veřejně pravidelně.

Reagovat
Salfovic

Jenže to musí potvrzovat delší dobu, aby si tohle označení zasloužil.

Reagovat
SunFells

Podle mě ne, už dlouhou dobu jsou jeho herní záměry patrné a čím dál více zřetelnější, fungují s trpělivějším přístupem než je možný jinde a mladým týmem, čemuž on sám dopomáhá tím že správně identifikuje potřeby týmu a má rozhled. Tohle, struktury a způsoby hry v jednotlivých fázích, práce s hráči a atmosféra kterou nejen v týmu, ale i celém klubu vytvořil. Vyjmenuj cokoliv fundamentálního, má to.

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Swarley

A k tomu nedavno Arteta out

Reagovat
SunFells

To nejsi na správném písečku, ani si s tebou nechci hrát.

Reagovat
Swarley

ale jo, totalne to tu prehanite, jedna sezona fakt neznamena, ze jste zase zpet nahore a Arteta je nejak genialni

Reagovat
Swarley

strasna prehanka tady zase, hlavne ze se tomu u jinych smeji

Reagovat
SunFells

Reagovat
nani92

Je otázka ci TOP tréner dva krát po sebe zlyhá v kľúčovej časti sezóny

Reagovat
Edgewalker

No pokud je tohle začátek něčeho velkého a budeme patřit v příštích letech mezi aspiranty na trofeje, tak nás letošek mrzet nebude, pokud skončíme druzí. Pokud to ale je výjimečná sezona a od příště budeme zase bojovat maximálně o top 4 nebo něco takového, tak mě bude letošek srát ještě hodně dlouho

Reagovat
protiproudu

Reagovat
king23

Jste na dobré cestě, to ano.

Ale celkově dokud nevyhrajete nějakou významnější trofej ve smyslu PL, LM, EL, tak pořád mám strach, že zůstáváte klubem, kde zcela chybí vítězná mentalita. Takové to, co vidíš třeba u Realu a co skutečně dovede rozhodovat zápasy, přestože máš třeba papírově slabší tým. Kádr máte vybudovaný už teď docela slušně a s dobrým výhledem do budoucnosti, ale za mě ta mentalita možná je/byla vašim ještě větším problémem. A havně pokud se to relativně rychle nezmění, tak je možné, že ti hráči zase budou houfně odcházet někam, kde budou mít reálnější šanci vyhrát trofej.

Reagovat
El Cid z City

Příští sezonu můžou vyhrát titul anebo taky skončit pátý, vrátí se Liverpool, straky a United udělají další posun. Nesmí prodávat(a že o Sakhu bude zájem,ikdyž příští sezonu ještě dá) a k tomu pořádně posílit.

Reagovat
king23

Není to jenom o titulu z domácí ligy. Je jasné, že konkurence bude příští sezonu obrovská a Arsenal nebude hlavní favorit. Ale i v takových sezonách se dá zabojovat třeba konečně o nějakou evropskou trofej. Chelsea, United i Liverpool lítají výkonostně navrch dolů, ale čas od času jsou schopni tu evropskou trofej vyhrát, Arsenal ne. A i s povedenou přeměnou kádru je jenom otázka čau, kdy ty nové hráče začne štvát, že žádné trofeje nevyhrávají a budou si chtít vydupat přestup jinam.

Reagovat
Petr Keš

No, tak to je divný že ještě někdo chodí ke slepicím

Reagovat
SunFells

Dobré žblebty.

Reagovat
Luc-Luc

Bez sance, sejci je znici

Reagovat
Pharrell

Uvidíme ve středu.

Reagovat
LyEX

Teším sa na tento zápas viac ako na zápasy s LFC z posledných rokov, Arsenal má menej nesympatických hráčov (subjektívny názor), pričom by mi ani nevadilo ak by to dotiahli k titulu pred City (v prípade, ak City vyhrá LM).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele