Dny slávy Nizozemska jsou pryč, připouští Sneijder

09.11.2016, 14:58
Aktuality
Nepříliš úspěšné období momentálně prožívá Nizozenmsko. To se nedostalo na Euro 2016 a moc dobře si nevede ani v kvalifikaci o postup na mistrovství světa za dva roky, načež Wesley Sneijder připouští, že dny slávy nizozemského fotbalu jsou nenávratně pryč...

Na světovém šampionátu 2010 přitom "Oranjes" dokráčeli až do finále, následující mistrovství Evropy jim sice nevyšlo, ale na dalším mistrovství světa skončili pro změnu třetí.

Zlom nastal v kvalifikaci o postup na Euro 2016, kde nizozemská reprezentace úplně propadla a skončila ve skupině až na čtvrté příčce za Českem, Islandem a Tureckem.

Probíhající kvalifikace pak Nizozemsku přisoudila Francii a Švédsko a právě tyto dvě mužstva jsou před svěřenci Dannyho Blinda, načež záložník Wesley Sneijder připouští, že dny slávy "Oranjes" jsou pryč. "Dříve jsme šli do zápasů s tím, že vyhrajeme, prali jsme se pouze kolik. Ty dny jsou u konce," připustil Sneijder. "Věřím, že můžeme do budoucna vytvořit podobnou éru, přestože nebudu její součástí, současný tým má obrovský potenciál," nepochybuje.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je to škoda, přitom od dob posledního MS se ten kádr nijak zásadně nezměnil, spíš mi přijde, jako kdyby hráli bez zápalu nebo nějakýho nadšení, jako kdyby to měli na háku.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že se teda zásadně změnil. Chybí pořádnej stoper, žádnej typu Bruma nebo van Dijk, Strootman věčně zraněnej, není gólovej hrot jako RvP, křídla taky nic extra oproti Kuytovi a Robbenovi ve formě (Promes špatnej není, ale příjde mi, že nepatří ani do nadprůměrných hráčů) a zůstává tak jen výše zmiňovaný Sneijder, který si drží jakš takš určitý standart.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, třeba ti stopeři z posledního MS (Vlaar, Janmaat, de Vrij pokud se nepletu) jsou k dispozici pořád a nejsou to žádní dědci hrající v MLS. Strootman je zraněnej pořád, nepamatuju si, že by třeba na tom MS hrál a takový Kuyt nastupoval myslím až ve vyřazovací části a rozhodně bych ho nepovažoval za klíčovýho hráče. Já jedinej rozdíl (co se týče kádru) vidím v tom, že už tam není van Persie a Robben už nemá tu životní formu co tehdy a má pořád bebíčka. Je jasný, že absence RvP a Robbena na tom týmu pujde znát a že budou třeba o třídu horší, ale oni jsou horší o tři třídy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako sa dari Davinsonovi Sanchezovi v drese Ajaxu ?

Reagovat
AjaxFans

Sem tam karta,kdyz zatahuje rucku.Ale mel i zapasy,kdy byl nejlepsi na hristi.Potrebuje jeste cas,prece je u nas kratce.Groet

Reagovat
smazaný uživatel

"Sneijder připouští, že dny slávy nizozemského fotbalu jsou nenávratně pryč.." nedává logiku, když pak říká, "Věřím, že můžeme do budoucna vytvořit podobnou éru,", tzn. jsou dle něj potenciálně návrtně pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

Sis ještě nezvykl, že většina kopaček nejsou žádní Einsteini a maj naučených pár frází, kterýma nic nepokazijou, nikoho neurazí a ani se nezesměšní a tak je opakují pořád dokola ? A lidi už jsou na tyhle klišé tak navyklí, že si ani nevšimnou, když se pak tyhle fráze navzájem vyvrací.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej. Od něj je jen ten druhý výrok, ten první patří autorovi článku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo už to vidim, tak co mystifikuješ ?

Reagovat
Messier

Reagovat
dave30

Myslím si, že myslí dny slávy té jeho generace. Za ty následující generace snad ani není oprávněn mluvit. Asi špatný překlad...

Reagovat
lada.sp

a ještě tento rok přijdou Dny slávy pro novou, nezdolnou a silnou repre české republiky

Reagovat
Tuxedo

Ale ved je tam hviezda Depayko

Reagovat
smazaný uživatel

Všimli sa, Belgičana, Dáni a iní ich susedia sa už možno stihli posrať.

Reagovat
smazaný uživatel

jejich jediná naděje je elixír mládí

Reagovat
smazaný uživatel

a k tomu trener, zadnej Blind

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Spalovač šancí

Jenže Cruijf je už tuhej

Reagovat
Stiksxx

Potenciál je velkej, tak už tam prestan zaclanet. A dejte k tem klukům někoho, kdo je spravne namotivuje. Vždyť i na MS byli podcenovani. I kdyz ty poslední výsledky odehrali se štěstím.

Ten Janssen je v Tottenhamu spis nulovej ne? Nebo jak se mu dari?

Reagovat
smazaný uživatel

moc technicky na mne nepůsobil

Reagovat
Stiksxx

Tak on technický není. On je kladivo do vápna. Bohužel Oranje mají na hrot jenom kladiva do vápna. Janssen, Dost, de Jong.

Reagovat
Acrocephalus

Kalich hořkosti vypít do dna... pak se může začít nanovo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele