Dnes je jiná doba, bude mě to mrzet do konce života, říká Rada po snížení trestu

23.04., 11:23
Aktuality
Petr Rada (© Dukla Praha)

Hrozil mu zákaz činnosti na osm měsíců, nakonec je trest podstatně nižší. Odvolací komise v pondělí zmírnila trest Petra Rady na měsíce tři, pokutu 80 tisíc korun ponechala v plné výši. Trenér Dukly pyká za svá slova "Zoufalče cikánskej", kterými v prvním jarním kole počastoval tehdejšího kouče Brna Tomáše Polácha. Na lavičku nemůže do konce sezony a neposadí se na ni ani v 1. kole té příští. Jaká byla první Radova slova po vynesení konečného rozsudku?

"Samozřejmě, že jsem za tohle radši než za osm měsíců, které jsem měl dostat nejdříve. Někdo řekne, že o pauze se fotbal nehraje, takže je můj trest ve výsledku ještě kratší, což je pravda. Že jsem ale za dvě slova dostal trest na tři měsíce, mi pořád přijde dost. Trápí mě, co se stalo i do jakých dimenzí to potom přešlo," poznamenal Rada, který stejně jako před disciplinární komisi dorazil i za odvolací komisí osobně.

Čím se hájil? "Opakoval jsem pořád to samé. Že jestli v tom někdo viděl rasistický podtext, tak mě to fakt moc mrzí. Stojím si totiž za tím, že v tom nic rasistického nebylo. A tvrdit to budu až do konce života, i kdyby mě za to měli popravit. Navíc Tomášovi jsem se omluvil a on to přijal. Měl jsem za to, že tím je to vyřešené, zase ale chápu, že dnes je jiná doba. Přiznávám, že se v ní špatně orientuju," uvedl uznávaný trenér, který během kariéry vedl obě pražská "S" i českou reprezentaci.

Zda ORK jeho vysvětlení přijala, to si odhadovat netroufá. "Fakt nevím, ani neznám paragrafy. Většina lidí teď řekne, ať jsem rád, že mi to snížili na tři měsíce, mě ale tahle kauza bude mrzet až do konce života. Jsem na konci své trenérské kariéry a vážně nejsem rád, že se v ní teď objevil tenhle škraloup. Udělal jsem nějaké přešlapy, nezříkám se jich, Mirek Dušín fakt nejsem. Za každý průšvih jsem ale vždycky zaplatil a rasismus v tom nikdy nebyl," uvedl Rada, který tak náročný závěr sezony bude sledovat jen z tribuny.

Na jeho budoucnosti v Dukle se však nejspíš nic nezmění. "Asi ne, s prezidentem (Petrem Pauknerem) jsem o tom ještě ale nemluvil. Musím každopádně říct, že celá tahle kauza mě mrzí kvůli mně i kvůli němu. Máme spolu vztah, kdy stojíme při sobě. A já mu teď svým počínáním způsobil takovéto nepříjemnosti," přiznal, jak moc ho všechno mrzí.

"Můžu zítra přijít a někdo řekne, že skončím, že takhle to nepůjde. Je to fotbal a už jsem si zvykl, že v něm se může stát cokoliv. Na druhou stranu, od chvíle, co tahle kauza vypukla, jsem cítil, že vedení stojí za mnou. Nemyslím si, že by se na tom mělo něco změnit," podotkl Rada v situaci, kdy do konce soutěže zbývá odehrát šest kol a jeho tým vede druhou ligu o čtyři body před Vyškovem.

"Naším cílem je to jednoznačně dotáhnout do konce. Musíme se všichni plně soustředit, abychom na prvním místě zůstali a postoupili o patro výš. Je to náš prvořadý cíl číslo jedna," uzavřel známý trenér.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Dukla Praha
24
14
5
5
39 : 23
47
2
MFK Vyškov
24
12
7
5
40 : 28
43
3
FC SILON Táborsko
24
10
9
5
35 : 22
39
4
Sigma Olomouc B
24
12
3
9
34 : 35
39
5
MFK Chrudim
24
9
7
8
39 : 38
34
6
SK Líšeň
24
8
9
7
29 : 29
33
7
FK Viagem Příbram
24
10
3
11
25 : 31
33
8
Sparta Praha B
24
9
5
10
43 : 41
32
9
Sellier & Bellot Vlašim
24
7
11
6
32 : 30
32
10
Zbrojovka Brno
24
9
4
11
32 : 33
31
11
Vysočina Jihlava
24
8
6
10
35 : 33
30
12
SFC Opava
24
8
6
10
26 : 29
30
13
Viktoria Žižkov
24
8
5
11
36 : 43
29
14
FK Varnsdorf
24
6
10
8
41 : 40
28
15
1. SK Prostějov
24
7
3
14
30 : 47
24
16
Hanácká Slavia Kroměříž
24
6
5
13
24 : 38
23

Autor: eFotbal.cz / Ondřej Huml

Komentáře (333)

Přidat komentář
zorz767

Jsem zarytý antirasista (nebylo tomu tak vždycky), ale snížení trestu považuji za správné. Všichni ve fotbale si z toho vzali ponaučení, že takhle to nejde. Tak to hoďme za hlavu a jede se dál.

Reagovat
Braunau-jihozápad

já naopak čekám, že teď se vynegrovávání a vůbec další osobní nadávky na vzhled, výšku, pleš, malý péro brutálně rozjedou.. trestat se to evidentně nehodlá, takže se může kdejakej dobytek urvat z řetězu.. ale tak co, aspoň nebude nůďo

Reagovat
Kryptos_
Reagovat
Braunau-jihozápad

tyjo, tak rychle jsem to ani nečekal

Reagovat
Salfovic

Řeší někdy i něco jiného než mediálně vděčné píčoviny ?

Reagovat
St. Pauli

Tak ale od toho je to influencer, ne? Nahodou to Folpi dela spravne. Je to jeho zivot.

Reagovat
Mass

"Kundo, ty zmrde cikánskej!"

"Komu tykáte?"

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Mass

Mmch ten trenér se jmenuje Pavel Novotný, stejně jako jiný tlustý nechutný rasistický hovado

Reagovat
Pepe1911

Cože????Prosím????To si děláš prdeeel?

Reagovat
Vinci

a ono se to tady snad netrestalo?

Reagovat
Braunau-jihozápad

ne, tady se netrestalo

Reagovat
Y.N.W.A

Jsem zarytý antiradista (bylo tomu tak vždycky), ale snížení trestu považuji za správné. Nejtrefnější je ta věta "chápu, že dnes je jiná doba. Přiznávám, že se v ní špatně orientuju".

Nadávat je špatný za všech okolností a mně osobně je jedno, jestli to má rasistickej, genderovej nebo rodinnej podtext. Ano, emoce jsou, ale pokud seš fotbalovej trenér, prakticky veřejná osoba, tak je třeba se umět chovat a když ne, tak za to platit. Tři měsíce akorát. Navyšovat to jen proto, že zrovna teď se to takhle dělá a jedna nadávka je horší než druhá, to je za mě na hlavu...

Reagovat
Largo

Reagovat
kattos

Reagovat
ACSeRw!n

takze klasicka vylecena pleska?

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
zorz767

I tak se to dá říct. Akorát do hola jsem nikdy nešel.

Reagovat
ACSeRw!n

takovejch lidi znam pomerne dost.. uz to neni tak moderni jako driv co

Reagovat
Front hell

holky, kluci, občani, všichni do kola budou nosit hlavičky pěkně dohola

Reagovat
Pepe1911

Nic ve zlým proti turistum, když se sem chtěj podivat, jenže neni možný tady žít a taky pracovat....

Reagovat
Kiss Me Polka!

vždyť ten Degen neustále opakuje, že neudělal nic, tak jaké ponauceni

Reagovat
Bakary3

Jsem zarytý antirasista...

Nesnáším vytváření kauz z ničeho.

Dostal 3 měsíce, pro mě za mě... Je mi to fuk, kolik mu dají.

Ale tenhle troglodyt dle jeho vyjádření to stejně nechápe. Když někomu řeknu zoufalce cikánskej, cíleně použiju rasu jako urážku, tak to prostě rasistická urážka je.

A ten debílek tvrdí, že to rasistický není a bude to tvrdit klidně do konce života, ať ho třeba popraví. Novodobý Hus tvl... Neuvěřitelně tupá guma, to je k pláči.

Reagovat
Lojd

Reagovat
kilobyte

Ještě se obhajuje tím, že je starý a nechápe dnešní svět.

Reagovat
Bakary3

Jestli už se chce nějak obhajovat, ať řekne na ferovku, že je úplně blbej a vůbec neví, o čem točí, pak se dá primhourit oko, protože to bude důvěryhodný.

Reagovat
soukup

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Pablos

no počkat... ono říct zoufalče rómskej ...tak se asi žádná disciplinárka nekoná né ? Nechci ho obhajovat, ale není to tak dávno, kdy bylo cikán naprosto běžný (a i pro mě je to naprosto běžný v neveřejným prostoru) ...možná to tedy myslel takhle, že je to pro něj přirozené vzhledem k věku.

Reagovat
Luka3enko

To podle mě nikdo nedokáže řict (za mě osobně je to to samé), ale mohl říct zoufalče moravskej a byl vklidu. Upřímně Radu nemám vůbec rád. Chová se pravidelně za hranou a je to dědek co patří do hospody a ne na tiskovky. Neříkám že je špatný trenér, ale je to prostě buran a dement. Ty jeho výmluvy na statou školu jsou jak na základce, že když se to probíralo tak byl nemocnej a proto to neumím. Koubek je výrazně starší škola a chovat se umí.

Reagovat
Pablos

Ale Koubek není hulvát a buran. Já to neberu jako, že by to neměl vědět, to by určitě měl... jen klidně věřím, že to on ze své pozice to jako výmluvu nebere, ale že je prostě opravdu hulvátem celý život, že tam nevidí nic rozdílného mezi třeba čůrák lampasáckej ...a zoufalec cikánskej. Prostě mu to docela věřím, že je ani nemá pořádně šajn

Reagovat
kilobyte

Já bych řekl, že cikán není urážka a ani nic špatného. Ale když to použiješ jako Rada, tak to urážka je.

Reagovat
Bucky

A lidi se pak můžou posrat, když někdo řekne, že staří lidi už dnešnímu světu nerozumí a z toho pramení spousta jejich názorů a třeba i jejich volební preference. Ale vyvolávají to přesně takový kokoti jako Rada, který místo aby řekl, že je on osobně čůrák, nechápe hodně věcí a přijal osobní zodpovědnost, tak to hodí na to, že je starej a je tedy normální, že nechápe svět kolem sebe. Dělá ze všech starých lidí nemohoucí dementy, kteří se nezajímají o dění kolem sebe a nad světem kolem sebe a svými názory se kriticky zamysleli naposledy před 50 lety.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Svandik68

A to se ještě před 50 lety zamysleli kriticky podle toho, co řekla Strana

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
Pablos

za mě je to je jen hulvátství k určité rase ....zoufalče vietnamskej, zoufalče romskej, zoufalče černošskej... on použil cikánskej ...a to za mě tedy rozhodně není jako místo černocha použít negr, jak se z toho dělá. Jo kdyby mu řekl zoufalče černej ...tak to rasistický pro mě je, takhle fakt jen hulvátství za mě. Nevim jsem asi taky staromódní no

Reagovat
Truffaldino

Tak seš taky troglodyt no , tohle by si asi měla určit dotčená strana, co je a není přípustné, když budeš dítěti s brýlemi říkat "brejloune" a zároveň k tomu řekneš, že to pro tebe není nadávka, tak to stejně bude tomu dítěti vadit a bude ho to negativně ovlivňovat. Když někam přijde v Čechách Rom, tak se na něj hned všichni dívají přes prsty jen na základě jeho vzhledu a etnika, takže se dá očekávat, že mu výraz "Cikáne" bude vadit.

Reagovat
Pablos

Já to nikomu neříkám... nejsem hulvát. Já jen popisuji, že zoufalče cikánskej je pro mě spíš hulvátství no, hodno burana Rady Jestli příjdu do neznámé hospody kde bude samej Róm ...tak to pak kámošovi taky budu říkat ,,Tvl jsme vlezli do nějakého cikánského pajzlu" a zároveň se u toho teda jako troglodyt fakt cítit nebudu hele.

Reagovat
Luka3enko

Tak dobrý, ale kámošovi můžeš říct potkal jsem negry na Václaváku a přijde vám to ok, ale zkus to říct jim do očí a uvidíš....to samé s těma romama. Jasně spousta z nich jsou s tím označením v pohodě, ale spousta prostě ne. Současně to říkáš kamarádovi soukromě a ne veřejně při "kulturní" akci. Já taky nesnáším nějaké progresivní kecy, ale říct zoufalče cikánskej je za mě snaha ho zesměšnit (urazit) ve spojitosti s jeho etnikem a to je za mě rasismus a jako určitě je to proti nějakým etickým kodexům FAČRu.

Reagovat
Pablos

Na té kulturní akci se ale nadává mnohem hůře... ale klidně můžeme zůstat u toho, proč se nezavírali po republice stadiony za řvaní na Baroše cikáne ?

Reagovat
Bakary3

A jde srovnávat reakci na těžko postihnutelnou skupinu vs. jednotlivce, ještě trenéra, kterej je tak tupej, že to pronese na prázdný Julisce?

Reagovat
Pablos

Tak za hučení (rasistické) se snad zavírají tribuny nebo né ?

Reagovat
Pablos

A vždyť se to absolutně ignorovalo ...i na hokeji ...tak zase já jen pro pořádek (mně se tohle nelíbilo ani dříve). Ale kdo za to tehdy ,,bojoval" a i třeba tady v diskuzích rozdával morální moudra ?

Reagovat
Bakary3

A já teď jako nevím, za co jako ty bojuješ

Rada dostal trest za to, že je to tupej kokot a je to tak ok.

Jaký má význam řešit, že jindy, jinde, kdesi, za to třeba trest nebyl?

Rada je mučedník, nebo co vlastně chceš říct?

Reagovat
Pablos

Za ty častečně dost pokrytecké názory, protože to někdy vypadá, že vás serou rasistické nadávky tedy, ale vlastně ani né... on vás sere jen Rada.

P.S.: Mám ho za burana a hulváta, žádnej mučedník.

Reagovat
Bakary3

Za sebe osobně:

Nevidím to jako žádnou tragu, neměl bych zásadní problém, kdyby řekl jsem starej kokot, ujely mi nervy jako už milionkrát, dyt mě znáte, omlouvám se.

Sere mě jeho úplně dementní vyjádření a ignorantstvi, kdy si ani není schopnej připustit, že to prostě je za hranou.

To me sere.

Reagovat
Pablos

Jo takhle ...tak to mě ze židle moc nezvedá zase mě no Já mu docela i věřím, že si žije ve svý takový tý cholerický stařecký hrubiánský lampasácký bublině no a že mu ujel vlak dávno, protože ani nic v sobě celý život změnit nechtěl... s tím já už tak něják počítám no

Reagovat
kilobyte

Furt si hraje na tvrďáka a správného chlapa, ale nedokáže uznat chybu a jen brečí.

Reagovat
Bakary3

pravda, trapný

Reagovat
ratusek

Jo to by sedlo . Škoda, že to takto neřekl

Reagovat
Pablos

Ale je fakt říct zmrde cikánskej, tak mi to rasisticky vyzní tedy dost Asi to zmírňuje to zoufalče pro mě… je to takové moc soft

Reagovat
LyEX

Nesúhlasím z hulvátstvom trénera, trest si zaslúži, ale trochu som sa pozastavil nad tým, že používaš róm a nie cigán, akože nevravím, ktoré je správne a ktoré nie, ale ty mi to vieš nejak obhájiť, že prečo róm a nie cigán? Podotýkam, že sa jedná o etnikum pochádzajúce z Indie, ktoré dostalo určité označenie od progresívnych anglických kolonistov.

Reagovat
LyEX

*s hulvátstvom

Reagovat
Truffaldino

Protože označení cikán/Cikán má negativní konotace, v zásadě se osobně snažím vyhnout kontroverzi a používám oficiální označení. Oni sami si vymohli, aby se jim říkalo Rómové a pokud ti sami neřeknou, abys je nazýval cikány, tak to berou hanlivě. Ze základky si pamatuju, jak při tomto označení vyskakovali jak čertíci z krabičky, takže použíám označení, které jim od cizího bělocha nevadí.

Reagovat
LyEX

Tomu rozumiem ja to slovo tiez nepouzivam aby som niekomu vynadal, ale bezne pre tuto mensinu ked sa s niekym bavim to pouzijem, nie v hanlivom vyzname. Skor ma zaujimalo z akeho dovodu by som mal pouzivat ako exaktny pojem rom, vzhladom nato, ze nie su zo ziadneho romonska a ani nema prepojenie na nic co by bolo podklad pre to oznacenie, naopak z historickeho hladiska je tu iny pojem, ktory pouzili anglicani a aj stale ho pouzivaju a nema nic spolocne s hanlivostou ale sposobom zivota. Sami sa tak nazvali nie je pre mna nejaky podklad, z akej pravomoci alebo podobne, ale v poriadku ja sa tiež za gádža nepovažujem.

Reagovat
Salfovic

Cikán je normální slovo. A cikán nerovná se Róm.

Reagovat
mistr129

No a problém je z mého pohledu v tom, že kdyby řekl někomu na druhé straně brejloune (jakkoliv je to taky špatně), tak by asi nedostal 3 měsíce trest

Reagovat
Truffaldino

To by ale bylo téma, proč jsou osobní urážky rozděleny na vícero kategorií, kdy jednou z nich je rasizmus, za který jsou vyšší tresty. V současné situaci je dopředu dáno, že říct někomu např. "tlusťochu/brejloune" nebo "negře" je společností vnímáno odlišně a má odlišné dopady. Já to napsal jako příklad rozdílného vnímání. Společensky jsou rasistické nadávky vnímány hůře než jiné typu "tlusťoch/brejloun".

Reagovat
mistr129

Jo, tomu já rozumím a ani jsem nebyl nijak v opozici vůči tobě, jen nechápu jednak to kategorizování urážek neovlivnitelných vlastností (třeba chápu, že tlusťoch je mírnější než negr, ale brejloun/kripl by s nim měl být na stejné úrovni). Druha věc co obecně nechápu je, proč se náboženství považuje za stejnou věc jako rasa, ačkoliv si to člověk může zvolit stejně jako třeba politickou stranu

Reagovat
kilobyte

Náboženství se právě moc nevolí.

Reagovat
Bucky

Nedostal, protože ačkoli je to hulvátství a urážka na základě vzhledu a něčeho, co člověk nezmění, tak to aspoň není věc, která by člověka pronásledovala celý život. Moc lidem se asi nestalo, že by je někdo nevzal do práce, protože nosí brýle (pokud nechtěli dělat pilota stíhačky). V tom je ten zásadní rozdíl.

Reagovat
Pablos

Tak tenhle práci očividně má, tak v čem je problém ? Pokud vůbec je Polách opravdu Róm... to snad ani nevíme.

Reagovat
Bucky

I kdyby nebyl, tak je to úplně jedno. Tím spíš by to těžko uhrál na "popis", ale bylo by to použití slova cikán jako čisté urážky. Takže by neurazil Polácha, ale v podstatě všechny lidi, kteří se za cikány považují.

Reagovat
Pablos

To byl jen fór z mé strany

Reagovat
mistr129

No ale to samý je když rozhodčímu reknes, že je kripl nebo slepý (i když není), taky tím urazíš příslušníky těch skupin… a 3 měsíce trest za to asi nedostaneš

Reagovat
mistr129

Počkej a třeba fotbalistům se běžně děje, že je nějaký klub nekoupí kvůli barvě pleti?

Reagovat
Bucky

No, řekl bych, že v Česku se to fakt stát může. Nebo že se s nimi zachází jinak od některých členů klubu. Ale nemluvím jen o fotbalistech.

Reagovat
mistr129

No já vím, řeším teď ale obecně případy rasismus ve fotbale ve srovnání s jinými dehonestujicimi urazkami. Nemyslím si že třeba Viniciusova kariéra nějak trpí kvůli barvě pleti, přesto se rasismus vůči němu řeší víc než jine urážky

Reagovat
Bucky

Rasismus se u Viniciuse (a dalších hráčů) řeší primárně proto, že spousta fanoušků rasismus ve svých životech řeší ve svých životech často a vidí, že se to nemění. To, že se to bude řešit u někoho, kdo má podporu, platformu a odhodlání jako je Vini, je pro ně nějaká naděje, že se to řešit bude.

Reagovat
Moshe Dajan

Tak to bych se dost hádal, podle mě má třeba dost starších lidí potlačovaná traumata ze školní šikany kvůli brýlim, z dob kdy se to ještě bralo jako trapný handicap, za který si člověk zaslouží trpět

Reagovat
Bucky

Tomu bych i věřil. Ale od tohohle se naštěstí už společnost narozdíl od rasismu dost výrazně posunula. Co se týká rasismu, tak mi přide, že se to třeba konkrétně v Česku za posledních 10-15 let zase dost zhoršilo. Populističtí politici říkají lidem, že je v pohodě být rasista. Jedním z hlavních cílů ruské hybridní kampaně v Evropě a US je rozjet rasové a náboženské rozpory ve společnosti, což se daří překvapivě nejvíc v zemích, pro které to ani není aktuální problém (Slovensko, Česko).

Reagovat
Largo

Reagovat
verv

Reagovat
andrew96

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bucky

Reagovat
8lampard8

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Petr.Petr

z tvyho komentare cisi jedna jedina vec a to ta, ze mas maly sebevedomi (nechtej abych ti to vysvetloval). To, ze mas tolik lajku svedci o dusevni kvalite mistnich

Reagovat
Bakary3

Já nechci, abys mi to vysvětloval, protože jsi pouze takovej hloupouckej troll, takže je mi to jedno.

Reagovat
Petr.Petr

nechces abych ti to vysvetloval, tomu verim. Ale ten duvod je jinej a vis to ty sam. Bojis se pravde podivat do oci, coz koresponduje s mym puvodnim komentarem. Ses jednoduchej jako zebrik a ja te v tom stavu necham rad, tak uzivej.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Bucky

Tvl, Rada už si zakládá profil i na eurofotbalu, aby se tu mohl s někým hádat.

Reagovat
10

pochvala EF, že to rozjel přes wap na svojí Nokii 3210

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
thewall

Reagovat
Firkraag

Aha, tak teď už chápu tu optimalizaci pro mobily u nového EF

Reagovat
Pablos

ale lhali, že progresivní... přitom tryglodytní

Reagovat
Uwe háže buly

3210 jsem měl, ale WAP ještě neměla. To měla až 3330.

Reagovat
10

Pravda, já měl 7110 a ta byla snad první s wapem, navíc tam byl ten had a joystick...byl jsem něco jako Karel Gott

Reagovat
Čenda

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Posledni Kovboj

Pane Rada, nereste to tolik.

Reagovat
adalbertus

Reagovat
10

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
pingla

Reagovat
Moshe Dajan

Říká Bakary a zároveň jednou hrubou urážkou za druhou častuje svůj cíl

Reagovat
Bakary3

Ano, nějak jsem nemohl jinak

Reagovat
Radek Voltr

Jsem zarytý nacista.

Reagovat
Pablos

Jsem z toho úplně zarytej tvl

Reagovat
inferno08

Jsem zarytej jak zoufalej krtek.

Reagovat
San Iker

Je vtipný, jak tihle manipulátoři/"oběti" dokážou použít věk jako omluvenku "už se nezměním, vyrůstal jsem v jiných časech, tuhle dobu asi už nepochopím" a zároveň jako nárok na privilegia "vy se takhle ke mně nechovejte, já bych mohl být váš táta, co já už dokázal, mějte mě automaticky v úctě"

Reagovat
verv

Reagovat
kilobyte

Ale kdybys mu řekl, že na trénování už je moc starý, tak by se posral.

Reagovat
7kaka7

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Posledni Kovboj

prepnul jsem to na hokej

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Frank Lampard 8

Po snížení trestu jsem to přepnul na hokej, i když původní trest byl pěkný. Dvojice Rada - Polách na mě působila jak Laurel a Hardy na lavičce.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Pablos

nepřepl si to zarytě

Reagovat
Frank Lampard 8

jen antirasisticky

Reagovat
ratusek

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Mass

Reagovat
Neon

Reagovat
Greny

OT : je hotovo prodej nebude, Bartoněk začíná mít velký problem

Reagovat
Kaspar

Svoren uz to teda definitivne odpiska?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Nejake blizsi info? A co bude dal?

Reagovat
pobody's nerfect

Udělat z toho park nebo vysadit brambory.

Reagovat
Pablos

Dobrá komedie Ale jak jako velký problém... vždyť je mu je už asi vše u prdele né ? Jakej on může mít problém ? Nepočítám s tím, že ho někdo napadne někde... zas takovej fanatismus fotbalovej tady asi nemáme.

Reagovat
Greny

To nevím ale včera večer měl požádat o návrat minority co má ten Svoreň, co bude dál teď nikdo nevi

Reagovat
Kaspar

Bylo by zajimavy vedet co se Bartonkovi odehrava v hlave Proc vzdy kdyz se nekdo najde, tak jedna o prodeji a potom mu najednou mrdne a ten prodej po chvili odmitne?

Reagovat
Greny

to nikdo neví, napadá mě že on do toho chce dál mluvit a asi hledá debila co mu to bude platit teď shání prý na rychlo někoho jinýho

Reagovat
ACSeRw!n

klidne ho nekdo napadnout muze

Reagovat
j_mrazik

V Brně? Kvůli fotbalu? To si nemyslím.

Reagovat
ratusek

ty vole. to je na hovno. takže nedostanete ani licenci nebo co?

Reagovat
lampas

Za mě s k tomu postavil jako chlap. Uznal, že poskytl zbytečnou záminku k povyku progresivistů a projevil takový ten nadhled staršího moudrého muže.

Reagovat
verv

jojo, v projevování nadhledu je Rada mistr

Reagovat
Luka3enko

Reagovat
Bucky

Reagovat
Kucka

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Kang & Kodos

Tos přehnal. Teď ti jí nakouří, že se posereš

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Greaber

Kdyby se k tomu postavil jako chlap, řekne to narovinu: Mám výchovu zedníka, nemrzí mě to a v mém věku už je na převýchovu pozdě.

Reagovat
Salfovic

Kdyby to řekl na rovinu, tak to spíš bude: Polách je zkurvenej cikán a vy (disciplinárka) jste banda buzerantů, která si může políbit prdel.

Reagovat
mayday

Plus ještě Bejt to na vojně, tak já bych si vás srovnal.

Reagovat
ACSeRw!n

s tvym nickem ani nemuzes jinak

Reagovat
doshcz

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
kilobyte

Reagovat
pobody's nerfect

Úplně ho slyším, jak si pod fousy mumla zkurvení buzeranti cikánští.

Reagovat
inferno08

Ještě že se Rada nenarodil o pár let dřív. Taky by mohl Polácha poslat do plynu a omlouvat to dobou, kdy se narodil.

PS: jsem zarytej.

Reagovat
Bucky

Reagovat
Pepe1911

to už byla taková doba synu

Reagovat
Grupma

Houby jiná doba. Už mě tím brečením štve. Můj otec mě nikdy nezbyl a říkal, že pro ně byl za první republiky vzorem anglický gentleman. To není dobou, ale dobrovolně přijatým vidláctvím. Měl by na sobě zapracovat. I v tomhle věku to jde. Jde to vždycky.

Reagovat
Grupma

nezbil

Reagovat
Salfovic

Kdyby tě bil nad domácím úkolem z ČJ, tak bys nechyboval.

Reagovat
Puskas

Kdyby tě byl bil, tak bys teď nechybil.

Reagovat
Pablos

Ale né přes hlavu, aby nebyl debil.

Reagovat
Salfovic

Hezké

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
wwwx

Kdyby byl býval bit, kde by dnes mohl být. Třeba na lavičce Dukly.

Reagovat
Mass

Byl býval bit a k tomu udělal tři žongly

Reagovat
HunterRomario

No tak ty hlavně zapracuj na češtině. Otec tě nezbil, ale bít tě teda za ty hrubky měl.

Reagovat
HunterRomario

Tak aspoň že sis toho všiml.

Reagovat
mayday

To je v hlavě, on nic dobrovolně nepřijímal.

Reagovat
inferno08

Tvůj táta zažil první republiku? to nezažil ani můj děda

Reagovat
Mass

To snad musíš být starší než valloire

Reagovat
Salfovic

Třeba ho jen měl otec v hodně pozdějším věku.

Reagovat
Moshe Dajan

anglický gentleman, který prováděl genocidu v Indii?

Reagovat
ACSeRw!n

at uz drzi hubu proboha

Reagovat
Bucky

Taková ta klasická reakce. "Mrzí mě... že jste všichni takový ubrečený cikánský buzny..." Nechutný, že se tyhle borci vždycky staví do role "těch posledních skutečných chlapů". Nemůžu se dočkat, až tahle toxická maskulinita vychcípá. Je to jen nástroj líných hovad bez vychování, morálky a snahy na sobě pracovat, jak se vyhnout zodpovědnosti. "Jsem chlap a nestydím se za to." Ne, jseš kokot a neumíš si to přiznat.

Reagovat
Salfovic

Toxická maskulinita To máš z genderových studií nebo odkud ?

Reagovat
Bucky

To je celkem jedno, odkud to mám. Přijde mi, že to některé chování popisuje naprosto přesně. Jsou to nějaké vzorce chování, které jako společnost neuznáváme, ale určitá část lidí je schvaluje v konkrétních případech a kryje se tím, že je to "chlapský", "mužný" a podobný sračky. Takže ano, je to toxický chování a schovává se za maskulinitu. Za mě ideální popis. Ale tobě jde jen o hesla, ne myšlenku za nimi, tak je to asi jedno něco vysvětlovat.

Reagovat
Pablos

Já osobně si to musel vygooglit. A už jen, že se čtu takové téma jsem si připadal zženštile a slabě

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Pablos

no jen si pobreč... však to tam píšou, že můžeš neboj

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Firkraag

Reagovat
ratusek

Reagovat
Lojd

Ja mel dycky tendence temhle Salfovicum a jemu podobnym tyhle veci vysvetlovat, ale postupem casu jsem dosel k tomu, ze to treba nejsou spatni kluci, jen nemaj tu schopnost se vyporadat se svyma vlastnima problemama a jakmile prijde neco na co nejsou pripraveni a meli by jeste resit neco, co jim nabourava jejich videni sveta, tak na to proste nemaj kapacitu a hazou to ze stolu. A v ramci zachovani vlastniho obrazu o tom prohlasi, ze je to picovina, tudiz vubec se tim nezabyvat potom vyzniva jako "spravny rozhodnuti". Tihle lidi vetsinou svuj postoj neopusti uz jen proto, ze na nem lpeli tak dlouho. Je to vlastne to, co dela i Rada.

Reagovat
Mass

Reagovat
Lojd

picovina, ze?

Reagovat
Pablos

tvoje generalizování ? Určitě samozřejmě ano je

Reagovat
Lojd

Jo, no. Mass to vystihnul celkem dobre. Uznavam, ze sem si tady zahral na majitele pravdy jen na zaklade vlastniho dojmu. Sorry.

btw jsem porad zarytej!

Reagovat
Pablos

sebereflexe dobrý, chválim

Reagovat
Lojd

kdyz ses dement jako ja, co neumi pockat nez vychladne a musi hned nasranej reagovat, a chtit ukazovat, ze jeho nazor jsou hned fakta, tak si zvyknes

Reagovat
Pablos

Já reaguji taky hned... a pak mnohdy lituji. Akorát minimálně kdy nasraně... to tu něják neprožívám hele... taky si to moc neber

Reagovat
St. Pauli

Ta puvodni myslenka byla dobra, tenhle Tvuj uplne zbytecny sebezpyt je trapas.

Reagovat
Lojd

jenze ta myslenka se zaklada jen na mym vlastnim pozorovani a dojmu, nemam k tomu zadny fakta, tak se prece nebudu bit do hrudi, ze jenom ja mam pravdu, ne?

Reagovat
St. Pauli

From hero to zero.

Reagovat
Lojd

kurva

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Pablos

Ani né, vždyť vůbec neví jakej je Salfovič člověk, na základě očividně né moc vážného, ale spíš popichovačného jednoho komentu... a už na tomhle jasně nelogickém základu staví dál, že jemu podobní ...kdo jsou ty podobní, když nevíme jaký tedy je Salfovič ? Ta myšlenka může být dobrá, uplatněna někde na nějakém konkrétním případě, ale nikoliv paušalizovaně. Dokážu si tu myšlenku klidně někam přiřadit, kde by fungovat mohla... ale to by musel být základ naprosto jiný, tady to stojí na vodě.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mass

To co si napsal rozhodně nedává smysl, aspoň mně. Ale je pravda, že sem nechodil na gender studie a tudíž nedokážu na dálku určit, jaký má kdo problémy a na co nejsou připraveni, jakou mají duševní kapacitu a jaký mají obraz světa. Nejsem prostě tak dobrý a nemám dostatek arogance, abych během chvilky dokázal nálepkovat lidi a přitom označoval svoje názory výrazem společnost, natož abych dokázal vysvětlovat, co je správné chování a co ne.

Reagovat
Lojd

Ok, tohle beru. Je fakt, ze to nijak overeny nemam a jde pouze o mou domenku, protoze jinak si to vysvetlit nedokazu. Uznavam, ze jsem to nemusel podat tak, ze je to fakt ale pouze muj pohled na vec.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Pablos

Reagovat
St. Pauli

To je dobry.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Mass

Přijde mi, že to některé chování popisuje naprosto přesně. Jsou to nějaké vzorce chování, které my jako socialistická společnost neuznáváme, ale určitá část lidí je schvaluje v konkrétních případech a kryje se tím, že je to "svoboda", "demokracie" a podobný sračky. Takže ano, je to toxický chování a schovává se za demokracii. Za mě ideální popis. Ale tobě jde jen o hesla, ne myšlenku za nimi, tak je to asi jedno něco vysvětlovat.

Reagovat
Moshe Dajan

Škatulky musí bejt, bez nich se ve složitém světě člověk těžko orientuje Je zajímavé, že si tak ostře uvědomuje omezenost jiných, ale svou nevidí, naopak ji vnímá jako jasnozřivost.

Reagovat
Moshe Dajan

Ty budeš žena.

Reagovat
Mass

Koukám že Rada je konzervativní trouba a ty zase progresivistickej. Oba melete hrozný hovadiny.

Reagovat
Lojd

Reagovat
Detective

Rada je buran, pravděpodobně rasista a tohle jeho dovysvětlování je šíleně trapný. Ovšem když napíšeš - Nemůžu se dočkat, až tahle toxická maskulinita vychcípá - tak seš na jeho úrovni, stejnej nenávistnej hajzlík, kterej se neni ochotnej se ovládat, bez ohledu na to že si myslíš že "bojuješ" na straně dobra.

Reagovat
Moshe Dajan

Třeba Kamil Fila bojuje za vymření toxické maskulity tím, že děvkaří a podvádí a mění partnerky, tlačí do sebe steroidy a v diskuzích se chová arogantně a hulvátsky. Ty to budeš mít koukám podobně. Akorát nedostaneš cenu Genderman roku.

Reagovat
Pepe1911

Kamil Fila je strašnej pičus.

Reagovat
Lojd

Chtel sem to okomentovat, ale napsal bych to stejny jako Bakary. Nicmene nechci prijit o moznost rict, ze jsem zarytej! Sem zarytej!

Reagovat
Pablos

za to, že si zarytej

Reagovat
Pepe1911

Za stylistiku

Reagovat
Nihilister

Jiná doba, ale on je pořád stejný nerudný ču**k. On je přesně příklad toho, proč by se respekt ke starým neměl dávat automaticky, ale podle toho jak se chovají. On žádný rozum stářím nedostal. Jen je ču**k už fakt dlouho.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
adalbertus

Haf haf

Reagovat
Mass

Máte na to? Řekněte čurák!

Reagovat
Pablos

s takovým nickem a píše tu o respektu a přizdisráčsky hvězdičkuje

Reagovat
Nihilister

Jednou chci být slušný a hned jsem přizdisráč, kurva.

Reagovat
Pablos

No usuzuji, že máš nick podle nihilismu ...a tam určitě uznávání hodnot, cenzury, respektu apod. není

Reagovat
Mass

Reagovat
db18

Reagovat
Pepe1911

Rozum ne, ale "moudrosti" získal až k posrání

Reagovat
Mass

Nejhorší na tom je, že Rada vyžaduje respekt a přitom sám žádný nemá. Vem ten trest strejdo (je to můj strejc ze třetího kolene) a konečně se začni chovat jako vrcholovej manažer a ne jako sprostej fotbalovej Péťa ze Lhotky.

Reagovat
K1ng Kyrg1os

Já se mezi cigánama pohyboval docela dost , bydlel sem v Havířově na Šumbarku a v Brně na Hvězdové což je ulice mezi Bratislavskou a Cejlem a můžu úplně v klidu říct že,, Romové,, jsou rasisti tak moc, že kdybys mezi nima umíral a jejich pomoc by tě zachránila ještě by ti za povzbuzování přidali já moc tenkrát v Brně mezi ně nechodil, ale jednou sem byl nadranej a sedl si na lavičku defakto mezi ně, jen vím že jak jsem odcházel domů měl jsem pocit že mě chcou všichni zmlátit

Reagovat
St. Pauli

Neuveritelny pribeh, natoc o tom podcast, aneb kde je Turbodement, kdyz je ho treba?

Reagovat
Posledni Kovboj

moc heskej pribjech

Reagovat
K1ng Kyrg1os

Reagovat
Kang & Kodos

Jsem zarytý rasista, ale ještě bych mu přidal

Reagovat
Mass

Tak ty si byl spíš vždycky pozér a šel s dobou a řikal, co se zrovna líbí, ne? Dneska frčí progresivismus, pozitivní diskriminace a nejistota ve vlastním pohlaví. K tomu se ten otevřený rasismus moc nehodí. Teda zatím, třeba se to jednou vrátí. Já třeba vidím v tom mít diverzní (jen rasově a genderově, nikoliv názorově) lidi za každou cenu docela silný podhoubí k rasismu, ještě bych to nezatracoval.

Reagovat
Posledni Kovboj

je to pozer a ma lednicku na sporaku, vubec se s nim nebav

Reagovat
Kang & Kodos

člověk s pračkou v kuchyni mě nemůže urazit

Reagovat
Posledni Kovboj

ty diverzni rasisto zasranej

Reagovat
St. Pauli

zkurvenej

diroooo diroooo

Reagovat
Pablos

Reagovat
Mass

Reagovat
db18

Reagovat
ratusek

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Kiss Me Polka!

8. nejhorší člověk v republice

Reagovat
Salfovic

Hoď sem celej žebříček

Osoby, které nejsou veřejně známé, klidně vynech.

Reagovat
db18

Babiš

Rajchl

Konečná

Klaus

Bořil

Krmenčík

Kúdela

Rada

Mass

Viktor Veselovskyj

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Posledni Kovboj

Jirina Bohdalova where

Reagovat
C-M@ster

Jirina Bohdalova whore*

https://youtu.be/EkM11hW7h34

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
doshcz

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Firkraag

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Mistřizbystří

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Pepe1911

Samí zmrdi

Reagovat
Kiss Me Polka!

13 hrozných:

Andrej Babiš

Kateřina Konečná

Jan Cimický

Jiří Strach

Václav Klaus

Miloš Zeman

Jindřich Rajchl

Petr Rada

petr.petr

Jana Jochová

Pavel Blažek

Roman Berbr

Jaromír Nohavica

(honorable mentions: Tomáš Král, Jan Dědek a Marek Eben)

Reagovat
doshcz

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
db18

Reagovat
Pablos

Dement no… dát politiky nad třeba Stodolovi. Inu vítr v hlavě

Reagovat
db18

Stodolovi zavraždili a oloupili 8 osob... Babiš jich obětoval mnohem víc...

Reagovat
Pablos

Nebo třeba toho zmrda z fakulty

Reagovat
Pablos

Ten je ale mrtvej, tak tě to omlouvá

Reagovat
Uwe háže buly

Ševčíka?

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Čenda

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
ratusek

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Neon

Reagovat
Vasil

Reagovat
db18

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
ednkfdzkgfd

diskuze nezklamala

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Mass

Mě potěšila, až na jeden vysoce trapný pokus o humor tady od db18

Reagovat
db18

Jsem Němec, já nežertuji. Celá tabulka je myšlená vážně. Přece jen, jablko nepadá daleko od stromu...

Reagovat
St. Pauli

Prijed do Prahy, ale jeho neber, prolitnem C und A & H und M, v kabince ti lehce projedu prdel...

Reagovat
Posledni Kovboj

pak budu skorovat jak Hochmeister

Reagovat
St. Pauli

Adam a Eva byli Nemci, abys vedel/a...

Reagovat
Posledni Kovboj

Zwei Manner und eine Frau

Reagovat
St. Pauli

Ich hab 'nen Teppich, der kann schmutzig sein.

Reagovat
Posledni Kovboj

nech si ponozky kurvo

Reagovat
St. Pauli

mám tu nejtvrdší džísku

můj knír je hustej jako prales

Reagovat
St. Pauli

Radku pls

Reagovat
ratusek

Stifmajster?

Reagovat
Mass

No jo, s těma jabkama nepadající od stromu máte vy Němci docela zkušenosti, před lety ste stavěli koncetráky pro sociální demokraty, komunisty a židy a teď byste je nejradši stavěli znovu pro lidi, co odmítají nelegály, pro netečkovance, pro lidi odmítající 80 pohlaví a válku s Ruskem , co?

Reagovat
C-M@ster

Tahle zkušenost je nepřenositelná.

Můžu se smát dnešním zoomerům, co hejtí Radu, ale za tu situaci jsou zodpovědní i oni a taky je třeba něco podobnýho za 50-60 let čeká v jiným gardu.

Zakážou se sprostý slova, člověk řekne na fotbale "jak to pískáš, čuráku" a dostane podmínku za ohrožení na duševním zdraví. Zní to jako scifi, ale podobně znělo 60 let dozadu, že by člověk měl dostat 8 nebo 3 měsíce za zmrda cigánskýho.

Další věc je samozřejmě nulová diskuze - Rada a další souputníci jeho generace nechápou, proč je věc, co byla 60 let jejich života normální, najednou nepřijatelná. Argument „změnila se doba” je asi stejný, jako když vám máma řekne „protože jsem to řekla”.

Nad tou kauzou se dá zamyslet, ale to bolí.

Reagovat
Posledni Kovboj

ze te boli premejslet me ani trochu neprekvapuje

Reagovat
Posledni Kovboj

ok

Reagovat
kilobyte

Rada byl čůrák vždycky. To fakt není dobou. Ostatní trenéři jeho věku se chovat umí.

Reagovat
C-M@ster

Že seš to ty:

Většina trenérů jeho generace měla podobný „problém”, z hlavy mě napadá Petržela, jak mu vypadlo jméno hráče, tak řekl „ten černoch”. Jestli Rada je/není čurák, to nechci hodnotit.

Ale dám ti historku ze svého prostředí:

V roce 2019 v Aténách na školení se bavili se školitelkou o týpkovi, co tam obepisoval a balil všechny baby... Popisovaly ho, že je takovej vyšší a že stává vždycky vepředu před budovou - a školitelka furt nevěděla kterej. V tom areálu mohlo pracovat tak 1000 lidí třeba - z toho 5-10 černochů.

Kdyby o tom týpkovi řekli, kromě výšky a kde postává, že je černej, tak by věděla hned - ale bály se dnešní doby a toho, že by to byl rasismus - takže jsem tam jen tiše sledoval, jak se ho snaží popsat, aniž by zmínily barvu kůže. Což je za mě absurdní.

Pak jsem na twitteru zmínil, že Češi vnímají jako rasismus, když by se někdo cíleně k lidem jako cigánům nebo černejm choval jinak - jako příklad jsem uvedl Salaha, kterej odmítá podat Židům při zápasech ruku a žádnej Žid nesmí do Liverpoolu, dokud tam hraje. Kluci ze Zbrojovkast mi napsali, že to není pravda, tak jsem jim řekl, že to i bývali hráči potvrzujou. Tak reagovali tak, jak na západě reagují, když jim předložíš u diskuze důkazy - blokli si mě. Což je škoda, protože jim teď nemůžu napsat, co říkají na snížení Radova trestu.

Reagovat
St. Pauli

Tak pockat, ses rasista nebo ne, ja ted nevim, do kteryho sloupecku mam udelat carku.

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Mass

Reagovat
kilobyte

Většina fakt ne. To co řekl Petržela bylo nevhodné, ale ne kvůli tomu, že řekl, že je černý. Ale kvůli tomu, že ani nevěděl, jak se jmenuje jeho hráč. Jinak popsat někoho, že je černý, není rasismus.

Reagovat
ratusek

A proto ten rozhodčí šel na převýchovu

Reagovat
kilobyte

Tak tam šlo o nešťastnou "záměnu" slov. A na poměry UEFA a podobných svazů to vyřešili ještě dobře.

Reagovat
Salfovic

To nebyla žádná záměna slov, nergro je prostě v rumunštině a dalších Románských jazycích černý. Jak asi tak to slovo negr vzniklo.

Reagovat
kilobyte

Proto jsem to dal do uvozovek. V rumunštině je to černý, ale ve francouzštině/angličtině to zní jako rasová nadávka. Rozhodčí neudělal nic špatného, ale je lepší se takovým nedorozuměním vyhnout.

Reagovat
Salfovic

To jo. Do pár let budou ve Španělsku slovo negro přejmenovávat.

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Kiss Me Polka!
Reagovat
C-M@ster

A když bys měl v rámci diskuze nějak konkrétněji přiblížit, co přesně je blábol a proč?

Reagovat
Pepe1911

Zkušenost je nepřenosná, moje nejoblíbenější moudro. Zbytek jsem nečetl, protože zkušenost je nepřenosná.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Gremlin

Jediný romák vo vyššom futbale na trénerskej lavičke? No ten si od "gádžov" zlízne..

Reagovat
Uwe háže buly

Ještě Hornyak

Reagovat
St. Pauli

Po delsi dobe diskuse na EF, kde se clovek tesi, az se za pul hodiny podiva na nove prirustky.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
ednkfdzkgfd

Reagovat
Mass

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
db18

Reagovat
ratusek

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Mass

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Abbe Faria

ano, zaplatpanbuh je jina doba, ty kriple lampasackej ! zlutej mor nesmi do ligy, to at radeji postoupi ty cerny z Vyskova...

Reagovat
Al Capone

I 3 mesice jsou total bizar a neskutecne mimo.

Reagovat
Pepe1911

Salam aleykum

Reagovat
Jolly Roger

Doba divná asi je,ale tohle s ní nemá nic společného. Petr Rada je cholerik, který se neumí ovládat, jako malý kluk na plácku za barákem.

Reagovat
Pepe1911

*cikán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele