Digne se stěhuje do Anglie, z Barcelony ho koupil Everton

01.08.2018, 11:36
Aktuality
Lucas Digne během své kariéry okusil francouzskou, italskou a španělskou nejvyšší soutěž a nyní si zahraje také v anglické Premier League. Pětadvacetiletý obránce ukončil své dva roky trvající angažmá v Barceloně a stěhuje se do Liverpoolu, jeho novým zaměstnavatelem se stal Everton...

Digne dříve hrával za Lille, PSG a AS Řím a v Katalánsku stihl celkem 46 soutěžních utkání. Jeho transfer do Anglie byl upečen už před několika dny a vyjde na dvacet milionů eur, fotbalista se v neděli prostřednictvím sociálních sítí rozloučil s fanoušky Barcelony a odcestoval na zdravotní prohlídku, po níž dnes podepsal pětiletý kontrakt.

"Everton je velkým klubem se skvělou historií. Chci hrát, vyhrávat a nadchnout fanoušky kvalitou našeho fotbalu. Chci zde ukázat svůj nejlepší fotbal a odhalit taje nejlepší ligy na světě. Všichni milují Premier League a já miluji fakt, že si tuto soutěž zahraji. Nebojím se, jsem nadšen. Je to nová výzva a možnost objevit jinou zemi, ligu, lidi a skvělý klub. Je to báječné," rozplývá se Digne.

Digne má na svém kontě 21 startů za francouzskou reprezentaci a stal se druhou velkou posilou nového kormidelníka Evertonu Marca Silvy, který dříve dojednal příchod útočníka Richarlisona z Watfordu.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (335)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele