Diakhaby se nevyhne operaci, hrozí mu i konec kariéry

05.03., 16:07
Aktuality
Mouctar Diakhaby (© AFP)

Sérii testů, operaci a v lepším případě jenom hodně dlouhou pauzu před sebou má Mouctar Diakhaby. Obránce Valencie si z víkendového souboje s Realem Madrid odnesl vykloubené pravé koleno a není vyloučeno, že se jednalo o jeho poslední profesionální start v kariéře.

Guinejský reprezentant se zranil několik minut před koncem po souboji s Aurélienem Tchouaménim a okamžitě bylo jasné, že jde o vážný problém, což potvrdily hned první testy. Diakhaby byl do dnešního poledne hospitalizován, v úterý zaskočil pozdravit spoluhráče a v nadcházejících hodinách odcestuje do Francie, kde se podrobí chirurgickému zákroku.

"Ve čtvrtek se ve Francii podrobím operaci. Doktorům ve Valencii hodně důvěřuji, ale Francie je mým domovem a žije tam moje rodina. Odvaha mi nechybí, dostává se mi obrovské podpory od spoluhráčů," sdělil dnes africký fotbalista.

27letý Diakhaby stráví na marodce minimálně dvanáct měsíců a k návratu v jeho případě povede řada vyšetření a také spousta trpělivosti. Vyloučena ovšem není ani nejhorší možná varianta hovořící o nuceném ukončení kariéry.

"Bude potřeba hodně trpělivosti a v první řadě se zaměřit na to, aby mohl znovu chodit. Bohužel se jedná o nejvážnější možné zranění a existuje riziko, že už nikdy nebude hrát fotbal," sdělil například Juan José López Martínez, osobní lékař hvězdného tenisty Carlose Alcaraze.

"Nebavíme se jenom o devíti až dvanácti měsících. V případě podobného problému je nejdříve potřeba zaměřit se na to, aby se hráč zase naučil chodit. Přesná doba absence se stanovit nedá, potřeba každopádně mohou být hned dvě operace. Kost není na svém místě a došlo k poškození všech vazů," domnívá se další specialista Enrique Gastaldi.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Tak hlavne ze fanousci Realu resi hlavne ten gol stejny pripad jak Rangers, co resili jen ,,rasismus''

Reagovat
mistr129

Reagovat
Tomik111

A co tady chceš řešit? Nešťastný zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

Co na tom chceš řešit?

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
meril

Já vůbec netuším, co tím chceš říct. Diakhabyho je všem líto a všichni mu přejí brzké uzdravení a modlí se, aby z toho neměl trvalé následky.. ve chvíli kdy se to stalo jsem měl husinu a z těch opakovaček mě mrazilo..

Ale jak to souvisí s tím zářezem od rozhodčího na konci zápasu nechápu.

Reagovat
mistr129

"zářezem"

Reagovat
Well

Proto u minulého článku o něm je 5 z 11 komentářů od fanoušků Realu.

Reagovat
icka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
misinho7

co to zas

Reagovat
Mass

To vůbec stejný případ jako Rangers není.

Reagovat
Well

Na hráčích Realu bylo vidět, že je to v daný okamžik zasáhlo a spousta z nich vyjádřila i po zápase lítost, stejně tak Carlo po zápase. Naproti tomu Rangers se postavilo ještě do role oběti a Gerrardovo vyjádření bylo na facku.

Smutné zase na tom všem je i to, že se rozjela vlna hejtu na hráče Realu, protože se třeba Tchoua vyjádřil i k tomu konci zápasu, což bylo nešťastné v daný moment, ale dále omluvil se a popřál brzké uzdravení. Joseluovi se zase vyčítá, že popohaněl lékaře, ať se jde hrát. Přitom pokud to člověk opravdu sleduje celé, tak Joselu byl jeden z těch, který to nesl skoro nejhůře a byl u Diakhabyho skoro celou dobu a popohaněl lékaře, aby mu poskytli co nejdříve pomoc. Jasně také on není lékař, takže je měl nechat dělat jejich práci, ale je nechutné, jak se někteří snaží vidět vždy automaticky to nejhorší.

Reagovat
Laliga

Snažíš sa tu navodiť dojem akoby to bolo všetkým jedno, alebo na tom záležalo menej ako na výsledku. Ja som nikdy nechápal načo je dobré dávať si profilovku v rámčeku z Ukrajinskej, či dúhovej vlajky a podobné nezmysly, ako lúčenie sa s niekým statusom na sociálnych sieťach atď. Preto rovnako nevidím osobne ani dôvod na to aby som sa vyjadroval k tomuto. Nemyslím že by sa mu uľavilo, ak sem hodím zopár smajlíkov " " Je to hrozné neštastie, no nie je to téma o ktorej sa dá veľmi diskutovať, to je relevantný dôvod toho prečo sa to nerieši. Nie tvoje domnienky. Aktívne som hľadal správy o tom ako je na tom lebo ma to zaujímalo, ale nevidím dôvod to tebe či komukoľvek vešať na nos.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
misinho7

Och tak to je hrozne neprijemne. Snad sa da dokopy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele