Dest se vrací do Nizozemska, formu bude hledat v PSV Eindhoven

21.08.2023, 11:07
Aktuality
Sergiño Dest (© AFP)

Sergiño Dest si po třech letech znovu zahraje nizozemskou nejvyšší soutěž. Americký obránce s velkým fotbalem začínal v amsterdamském Ajaxu, nyní si ho na hostování vypůjčil PSV Eindhoven.

22letý Dest je od října 2020 kmenovým hráčem Barcelony a v katalánském klubu s ním už delší dobu nepočítají. Loni fotbalista nepřesvědčil během hostování v AC Milán, který následně neaktivoval opci na přestup, nyní dostane další šanci v Eredivisie.

PSV Eindhoven si Desta vypůjčil na roční hostování a současně s tím disponuje opcí na trvalý přestup, suma by se případně měla pohybovat okolo deseti milionů eur.

"PSV se mnou bylo v každodenním kontaktu, z čehož mám dobrý pocit. Navíc si myslím, že mi bude maximálně vyhovovat styl trenéra Bosze. Do Nizozemska se vracím jako stejný typ fotbalisty, jen s většími zkušenosti a touhou vrátit se na vrchol. Už se nemohu dočkat debutu," prohlásil po podpisu.

PSV Eindhoven se z nizozemského titulu naposledy radoval v sezoně 2017/2018 a letos spřádá plány, jak se na trůn vrátit. Dest není jedinou zajímavou letní akvizicí, do kabiny už před ním dorazili Noa Lang, Jerdy Schouten, Ricardo Pepi nebo Malik Tillman.

Autor: Tomáš Pavlík / psv.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Csaplárova past

Parodie na obránce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele