Derby může rozhodnout o hodně věcech, řekl asistent Loučka ze Sparty

11.05.2023, 18:46
Aktuality

Asistent trenéra pražské Sparty Luboš Loučka si myslí, že sobotní domácí utkání se Slavií ve 2. kole ligové nadstavbové skupiny o titul může být rozhodující. Sparťané mají v čele tabulky na městského rivala čtyři zápasy před koncem sezony dvoubodový náskok. Půjde už o třetí derby na Letné za poslední měsíc, předchozí dvě Sparta nevyhrála včetně finále domácího poháru, což bylo podle Loučky velmi bolestivé. Věří však, že se Letenští hodně poučili.

"Určitě je to zápas, který může rozhodnout o hodně věcech," řekl Loučka v rozhovoru pro klubovou televizi. V polovině dubna skončilo ligové derby na Letné 3:3, počátkem května tam Slavia ve finále domácího poháru vyhrála 2:0. "Dvě derby byly blízko sebe. Vědomosti jsou takové, že by nás snad v ničem neměli překvapit," uvedl čtyřicetiletý bývalý hráč Sparty, Opavy či Jablonce.

Sparta si obě nedávná derby důkladně rozebrala. "Zejména to druhé. Byla to hodně bolestivá porážka. Na začátku finále jsme je dostali sami do hry tím, že jsme udělali hodně ztrát. Narostla jim křídla, my jsme naopak klesli v sebevědomí a od toho se odvíjel zbytek zápasu. Z těch dvou zápasů jsme se poučili detailně a využijeme vědomosti do toho posledního," prohlásil Loučka.

Letenští vstoupili do nadstavby nedělním triumfem 1:0 v Olomouci. V pěti předchozích utkání vždy inkasovali jako první včetně obou derby. "Už jsme o tom mluvili před zápasem v Olomouci, že by bylo fajn jednou vstřelit gól první a ne jen dotahovat. Je to jeden z klíčů, abychom byli o víkendu úspěšní," mínil Loučka.

Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho budou proti Slavii hájit nejen první místo, ale zároveň i sérii 18 ligových zápasů bez porážky. Naposledy nebodovali v říjnu právě na Slavii, kde debaklem 0:4 vyronali svou nejvyšší prohru v samostatné historii.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

Reagovat
JFT97

co znamena nejvyssi prohra v samostatne historii?

Reagovat
kilobyte

Nejvyšší prohra Sparty od rozdělení Československé ligy. Tedy v samostatné české lize, tedy Fortuna lize.

Dost nešťastně zvolená formulace. Prý ČTK už využívá umělou inteligenci. Což by to mohlo vysvětlit. Nebo to aspoň budou mít na koho hodit.

Reagovat
JFT97

Reagovat
Mass

Reagovat
emisarpravdy

Nechápu jak to můžeš nechápat

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Pablos

Reagovat
Kily

Reagovat
emisarpravdy

Sparta nemá absolutně žádnou šanci. Ví to i sami její hráči. Takový štěstíčko, že by měla Slavia out 15 hráčů a ještě si dala sama v nastavení gól se nebude v žádným případě opakovat. 0:4

Reagovat
emisarpravdy

Hodně mě zaujal pokřik spartanu jak by chtěli orálně uspokojovat od fanoušků Slavie. To to za těch pár měsíců stihlo tím klubem takhle prorůst? Bukvice dostanou pekelnou rychtu

Reagovat
Skleepy

Nejlepší na tomhle hihýsku je to, že se to právě poslední dobou už skoro neřve.

Reagovat
emisarpravdy

Skoro už neřve tak minimálně na finále poháru se to ještě řvalo

Reagovat
Abbe Faria

vsak byste si nechali radi vyblafnout od rudejch, jste podobna svoloc

Reagovat
emisarpravdy

Klokan je pěkně zkurveny zvíře. Snad pristi tyden nebude tak zoufale, spíš až trapně nebohý jako v Edýnku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele