Depay: O dalším působišti se rozhodnu sám

18.05.2021, 10:02
Aktuality
Memphis Depay (© AFP)
Olympique Lyon ještě bojuje o pozice zaručující start v dalším ročníku Ligy mistrů, jeho útočník Memphis Depay pak už uvažuje o tom, čí barvy bude v příští sezoně hájit. Nizozemskému reprezentantovi ve francouzském celku končí smlouva, nejreálněji vypadá jeho stěhování do Barcelony...

Depay přišel do Lyonu v lednu 2017 z Manchesteru United a letos dal celkem 22 soutěžních branek. O jeho budoucnosti se spekuluje poměrně dlouho a Barcelona o něho usilovala už v září.

Nyní je katalánský klub podle některých zpráv s hráčem domluven a kontrakt má být podepsán ještě před začátkem evropského šampionátu. Přesto není jisté, jestli smlouva vstoupí v platnost, o fotbalistu stojí především trenér Ronald Koeman a tisk po nepovedeném závěru sezony informuje o Nizozemcově chystaném odvolání, právě tento krok by pak dohodu mezi Depayem a Barcelonou měl zneplatnit.

"Nadešel čas převzít kontrolu nad svojí kariérou. Dostal jsem se do bodu, kdy potřebuji učinit důležité rozhodnutí ohledně další budoucnosti a jednat o tom budu společně s lidmi, jimž důvěřuji," napsal na sociálních sítích.

"O dalším působišti se rozhodnu sám. Vy pak budete první, kdo se moje rozhodnutí dozví," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / transfermarketweb.com

Komentáře (79)

Přidat komentář
YNWA__MSN

Zustan v Lyonu

Reagovat
cetto

Lyon jsem obdivoval v době, kdy tak ještě hrávali Juninho, Cris, Coupet, Govou apod. Tehdá jsem jim věřil, že to fakt dotáhnou a stanou se dlouhodobě dalším velkoklubem. Jenže jak tato generace odešla, tak z toho majitelé udělali čistokrevnou množírnu. Lyon je ted pro všechny (i pro odchovance) jen přestupní stanicí, kdy každej, kdo trochu vyletí, jde hned jinam.

Tím chci říct, že nepochybuju o tom, že Depay odejde a myslím si, že oproti tomu, jak jako junior šel do ManUtd, tak tentokrát by se mohl fakt prosadit. Není to světová star, ale když i takovej McTominay se už několik let drží velkoklubu jak klíště.. a když v té Barce může celkem pravidelně hrát i ten Brathwaite...

Reagovat
Grahf

McTom je odchovanec, tí majú vždy špeciálny prístup. Keby nebol, tak sa do United nikdy nedostane. Trebars Barca má Roberta, čo je stejný prípad.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Beči

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
PH8

Manchester i celá Premier League může nesednout i lepším fotbalistům, to není takové měřítko. Vzhledem ke své typologii je teď na vrcholu, možná maličko za ním, ale na současnou Barcu podle mě má.

Reagovat
Radek Voltr

OK, Boomer

Reagovat
Mustang™

+ Abidal, Essien, Malouda, Toulalan, mladej Karim a Ben Arfa. Pak tam byl i chvíli Baroš. Jo to byly hodiny a hodiny propařenýho Football Managera...

I nastupující generace v podobě Llorise, Lovrena, Pjaniče, Greniera, Gonalonse nebo Lacazetteho a na hrotu Lisandro López měla něco do sebe, ale pak to šlo do kytek

Reagovat
YNWA__MSN

V Barce: Fati, Dembelé, Griez, Aguero, Messi, Trincao, Coutinho, Pedri a jeste se chteji zapojit do boje o Haalanda.....Co by tam delal Depay a proc nekoho napadne, ze ho potrebujeme?

Reagovat
smazaný uživatel

Haaland v Barcelone je nereálny

Reagovat
Beči

Reagovat
Jordi Alba

Fati při troše štěstí když nebude zkrakvenej, Pedri není útočník, Coutinho zbytečnej, Dembélé labilní, Aguero nepodepsanej, zbývá nám Messi a asi Griezmann, když bude pokračovat v lepších výkonech. Imo nějakej útočník by se hodil.

Reagovat
YNWA__MSN

To rád slyším, že Coutinho, kterého musela Barca mít stůj co stůj a on musel všechny fans Live tak nasrat tím, jak simuloval, je k ničemu hráč za 140mega

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona, Juventus místo Ronalda nebo zkusit znovu Manu

Reagovat
Pijanista

Giniho chápu, myslím že na středu pole tam své místo mít bude, ale depaye při tom počtu ofenzivních hráčů teda ne.

Nedělej že sebe chuja a pojď do live.

jakou roli hraje při prestupu těchto dvou nizozemský kouč, myslíte že treba u depaye bude zlom pokud koeman skončí?

Reagovat
Petrinho17

Do ofenzívy sú použiteľní momentálne len Messi, Griezmann a Dembele. Pričom jeden z nich takmer určite odíde. Fati rok bez futbalu a je vôbec otázne ako bude jeho kariéra ďalej vyzerať. Trincao je momentálne od Depaya o 2 triedy horší a prospelo by mu hosťovanie. Braithwaite a Coutinho sú na odchode. Do ofenzívy podľa všetkého príde Aguero a Depay. Takže to je Messi, Griezmann/Dembele, Aguero, Depay, Trincao/Fati/, prípadne Collado. To je 6-7 hráčov na 3 posty v útoku, čo je celkom normálne. Navyše Barcelona už pár rokov dopláca na slabú lavičku.

Reagovat
Mercury

Dembele ani Griezmann moc použitelní nejsou

Reagovat
Seydou Doumbia

Je pěkný si malovat že Barcelona konečně prodá ty pokemony. Než je prodá tak je rozumný si přivést Aguera a Depaye? Co když za Coutse/Dembélého/Griezmanna nepříjdou žádný normální nabídky a zůstanou?

Reagovat
Petrinho17

Ponuky určite prídu, samozrejme je jasné, že budú pod cenou. Ale bohužiaľ s tým už asi aj v samotnej Barcelone rátajú. Griezmann a Dembele sú stále dobrí hráči a záujem o nich bude. S Coutinhom to môže byť horšie vzhľadom k zraneniam, tam to najskôr môže byť hosťovanie.

Reagovat
Seydou Doumbia

Griezmann by seděl do PesGay, kdyby pustili třeba toho Icardiho do hajzlu. Ale nevím co v aktuální Barce Griezmann hraje za post.

Reagovat
smazaný uživatel

To nevim od doby, co přišel...

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema pry dostane pozvanku na EURO.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
misinho7

tak je ich najlepsi hrac momentalne(ok mozno Mbappe), tusim aj vyhral cenu nie? pre najlepsieho frantika mimo ligy a uz by sa mohlo na tamto predtym zabudnut a konecne ho zavolat

Reagovat
Mercury

letos byl skvělý, ale tohle není od Francie nic palcehorehodného

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PH8

A je to chyba Griezmanna a Lacazzeta

Reagovat
Seydou Doumbia

Lacy?

Reagovat
PH8

Kdyby ty hráči naplnili to s čím se počítalo při jejich přestupu, nemuseli by teď stahovat do repre překupníky kradených aut, vrahy a vyděrače

Reagovat
Seydou Doumbia

To je možný. Ale on Deschamp vždy sázel na ty svý koně a hráči kteří papírově měli lepší formu ho moc nezajímali. Laporte, Laca mohli třeba v repre odehrát daleko více. Ale on rád prosazuje hráče jako je Sissoko, Rabiot a na hrot kladivo Girouda.

Reagovat
JM

Reagovat
CHONG

Konečně Deschamps upustil od té trapné pózy a jde čistě po kvalitě

Reagovat
Front hell

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Gazdo

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Front hell

to neberu z fotbalové stranky,jelikož kvality na to má

Reagovat
Radek Voltr

komupak zase strčí koště do anusu?

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom chaba Odmena za Posobive vykony za Real za poslednych 5 rokov...Pokial sa Mbappe nezrani,tak nema sancu na Euru hrat ten Benzin

Reagovat
smazaný uživatel

V poslednich letech byl Deschampsovym preferovanym hrotakem Giroud. Benzema nahradi jeho. Mbappe s tim nema nic spolecnyho, v Benzemou si v sestave prekazet nebudou.

Reagovat
roman_tycka

Za těch 5 let nedluží Lyonu vůbec nic. Nikdy neremcal, nikdy neříkal, že nechce za Lyon hrát (Dembelé), vždy odvedl maximum a díky němu taky jsme v Evropě příští sezonu (ať už LM nebo EL). Příkladný kapitán, v dalším působišti se mu snad bude dařit ještě lépe. Od doby Lisandra jsem neměl oblíbenějšího hráče.

No a Lyon bez něj bude v prdeli totálně, to se ví už pár let co se spekuluje o odchodu.

Reagovat
vlastik

Lisandro Lopez

Tvl, on ještě hraje v MLS, citím se hned mladší

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel po odchodu z Lyonu sešel brutálně z oči, protože odešel do emirátu, argentíny a ted usa...ale pocitově na mě vždy působi, že už tak pět let nehraje

Reagovat
Foppy

on ještě hraje?

Reagovat
Seydou Doumbia

akorát rozvával smlouvu s Atlantou (nebo oni s ním)

Reagovat
Seydou Doumbia

Těchto hráčů si Lyon musí vážit. Těch, kteří odevdáli klubu tu přidanou hodnotu v podobě setrvání v klubu o nějakou tu sezonu dýl než se čekalo. O odchodu hráču jako Laca, Depay nebo Aouar se spekulovalo daleko dřív než nakonec odešli/odejdou.

Reagovat
roman_tycka

Cekal jsem uprimne ze Depay bude v tymu tak rok, maximalne dva a pak zase bude chtit nekam do Realu . Za tohle ho strasne cenim

Reagovat
Seydou Doumbia

Na začátku pod Genesiem taky vypadal, jako by mu tam vše patřilo a že se vidí od počátku minimálně v Barce. Potom naštěstí dostal rozum.

Reagovat
Langi

Nejprve primadona, ale postupem casu se z nej stal velky sympatak, profesional a pracant…za tu cenu, za kterou prisel, se vyplatil stonasobne…radost na nej koukat a jestli fakt odejde, preju mu jen to nejlepsi

Reagovat
Seydou Doumbia

Dobrý příklad že se lidi mohou po pádu změnit pádem myslím že mu hned pšenka nekvetla ve velkoklubu

Reagovat
Mercury

Depay je uplně to samé jak Griezmann, naštěstí by přišel zadarmo, ale jeden Antoine už v týmu je...zbytečné. To už radši Aguera, devítku ten tým potřebuje víc. Koeman snad půjde doprdele a Depay někam do Vitesse. Nezájem. Průměráku už je tam spousta a fakt to zrovna on nevytrhne.

Reagovat
viteezy

Dobrý, nejdřív se koukni na pár zápasů Lyonu a pak si rozmyslíš, než něco o Depayovi napíšeš

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten aní neví, kde se dá Lyon najít.

Reagovat
Mercury

Jojo ja jsem nikdy Depaye nevidel vy vseznalci. Co je dobre na Lyon momentalne fakt neni kvalita, kterou Barca potrebuje, aby se nekam posunula.

Reagovat
viteezy

Jasný, tohle asi dál nemá smysl rozebírat.

Reagovat
PH8

Nemohl by si jít kopnout ještě aspoň na 2-3 roky do PSV?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
2miguel1

Ak to ma znamenat, ze odide Trincao aspon za 30mil tak to bude dobry obchod. Aguero na lavicku za Braitwaite tiez pekny upgrade.

Na tri miesta v utoku mame zatial Messi a Griezz, chcelo by to a aj musi prist 9. Pokial budeme mat zadarmo Aguero+Depay a predame este Dembeleho aspon za 50mil, spolu s Trincaom by sme mohli mat +80 mega na utocnika. To uz by nrmusel byt nerealny Kane alebo Haaland ak teda poriadne este priplatime. Hlavne Messimu konci ta sialena zmluva v juni a vraj bude o dost mensi plat. Tam sa ušetri mozno este viac ako za predaj hracov

Reagovat
Petrinho17

No ide o to že Barcelona ušetrené peniaze bude musieť v podstate hneď vraciať, čiže žiaden Haaland alebo Kane reálny nie je.

Reagovat
2miguel1

Najvacsie kluby su aj tie najzadlnejšie mozno okrem Bayernu

Reagovat
Slavia10

Jak to souvisí s tím, že Barcelona zkrachuje??

Reagovat
LAM

Určitě Barcelona zkrachuje

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Petrinho17

Áno veľkokluby sú zadlžené ale nejde dlh donekonečna zväčšovať, hlavne ak ten dlh je jeden z najväčších v športovom odvetví.

Reagovat
2miguel1

Barcelona uzavřela dohodu s americkou investiční bankou Goldman Sachs, aby zajistila půjčku ve výši 500M €. Z toho 100M € bude obdrženo okamžitě, aby pomohly klubu restrukturalizovat jeho dluh a v krátkodobém horizontu získat určitou stabilitu.

@ferrancorreas

Reagovat
Slavia10

Ty jsi fakt ještě malý dítě, který je zvyklý na peníze od rodičů a myslí si ze peníze rostou na stromě ty si myslíš, z je v pohodě si každý rok půjčit další další a další částku a myslíš že ta banka to nikdy nebude chtít zpátky?

Reagovat
2miguel1

Touto logikou je aj Barcelona male díte? Belgicko ma 106% dlh k HDP, Francuzsko 97,6%, Lotyšsko 37% ..problem je uz Grecko pri 176%.. to len tak, aby si mal predstavu, ako funguje a ze pri dobre nadstavenom dlhu je investicia ovela viac rentabilnejsia v dlhodobom horizonte... Barca ma este taky neskutocny gap, ze si pokojne mozeme pozicat aj miliardu. Banka ovela radaej pozicia Barcelone 500mil pri time ratingu A+ ako niekomu, kde bude vediet, ze to nebude vediet splatit. Barcelona bude mat dlh aj o 10 rokov aj o 20 a tipnem si ze aj o sto a vieš co sa tym zmeni? Nič. Ona bude bojovat o tituly a mat najlepsich hračov a Levante bude cely čas bez dlhu a motat sa v zone zostupu

Reagovat
LAM

Tak tohle dává smysl. Laporta může domluvit půjčku 500 mega na 20 let kdy budeme splácet třeba 30 mega ročně, narozdíl kdy by jsme museli tuhle částku zaplatit třeba za 4 roky. Snad se to podaří.

Reagovat
2miguel1

Zevraj je ta pozicka splatna na 30 rokov

Reagovat
Baronne

Reagovat
Slavia10

A ty vaše dluhy se asi zaplatí sami od sebe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak věc se má tak, že podepíše Barce, ale má podmínku, že zůstane Koeman

Reagovat
Pijanista

dle očekávání

Reagovat
Langi

Jinak jsem na Lyon velmi zvedavy, pokud prijde ten Galtier…jako on je samozrejme super a ma vyborne vysledky…nicmene s ohledem na jeho trenerskou historii to nebude mit u fanousku moc snadne …z tohohle pohledu bych snad radeji vzal toho Vieiru, nez byvaleho lodivoda dvou nejnenavidenejsich klubu z L1

Reagovat
roman_tycka

Galtier je super, Vieira je takovy Henry, akorat neni uplnej mental. Akorat je uplne jasny, ze Galtier se podepise a zapomene trenovat a Lyon bude porad uplne stejnej Lyon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele