Dembélé chce budoucnost řešit v klidu, nevylučuje pokračování v Lyonu

31.10.2022, 11:51
Aktuality
Moussa Dembélé (© AFP)
Moussa Dembélé kroutí svou pátou a dost možná poslední sezonu v dresu Lyonu. Útočník se v roce 2018 stal jedním z nejdražších nákupů v historii OL a letos se mu podobně jako celému klubu nedaří podle představ. Spekulace navíc budou sílit vzhledem k jeho kontraktu platnému do června příštího roku...

26letý Dembélé v minulosti pálil ostrými za Fulham a především Celtic, Lyon proto neváhal zaplatit 22 milionů eur a fotbalista zatím nasázel 69 soutěžních branek. V probíhajícím ligovém ročníku se ale trefil jen dvakrát.

"Nikdy jsem neřekl, že nemám zájem o prodloužení smlouvy. Jen si chci udělat čas, vše si v klidu promyslet a rozhodnutí nechat na konec sezony," prohlásil Dembélé.

Dembélé v prvních týdnech sezony naskakoval k duelům z lavičky a do základní sestavy se posunul až na přelomu září a října. Podíl na tom má i nový trenér Laurent Blanc, Olympique pod jeho vedením vyhrál dva zápasy v řadě a začíná stoupat tabulkou.

"Příchod Laurenta Blanca nám vlil do žil čerstvou krev a přinutil nás pracovat tvrději, každý se pochopitelně chce ukázat. Nový projekt by mohl mít za následek mojí touhu pokračovat v klubu. Budu na sobě nadále pracovat, jelikož jsem stále mladý a je zde velký prostor pro zlepšení," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
FFA

Laca celkom slusne statistiky, ako mu to tam ide?

Reagovat
Langi

pokud nedal gól, tak se zatím vždy ztratily body...paradoxně jsem od něj ale čekal asi i víc...statisticky je na tom dobře, jen by bylo potřeba, aby byl víc lídr a tu hru víc režíroval jako kapitán a největší hvězda...zatím se snadno nechává stáhnout dolů, když se nedaří a špatnou formou celého týmu, často se vzteká a rozčiluje na všechny strany...do ideálního výkonu to má z jeho strany taky daleko, byť zatím v pohodě jede na 20-25 gólů

Reagovat
Langi

jeho výkony a statistiky v Lyonu jsou šílenost...něco podobného jsem dlouho neviděl...

2018/19 - 20 gólů

2019/20 - 24 gólů

2020/21 - hrůza, nulový přínos

2021/22 - 22 gólů

2022/23 - hrůza, nulový přínos

Bohužel u něj je blbý, že jako útočník č. 2 nebo nějaký žolík je prakticky nepoužitelný...on buď cítí neustálou podporu a pak, i s horší formou, je schopný dát 20+ gólů za sezónu a nebo balancuje na úrovni ZS a lavičky a pak mu trvá x zápasů než začne něco hrát.

Bohužel s příchodem Lacazetta to na základ není ani náhodou...ve 3-4-3 ani 4-3-3 neumí hrát kraj a nedává smysl aby místo něj seděl, o parník lepší, Tete.

Reagovat
Neutron

Takze na hrot do PL by to asi nebolo co?

Reagovat
Langi

Jako utocnik c. 1 do prumerneho klubu asi i jo…silovy a golovy relativne je…ale zadne terno do tymu z horni poloviny tabulky to nebude

Reagovat
Seydou Doumbia

tak zatím ve formaci 3-5-2 hraje v tandemu s lacou a pod nimi aouar, myslíš že se to změní? zase sedí tete a ekambi, ideální to není...

Reagovat
Israha

Viděl jsem jen jeden zápas, ale tam ta spolupráce Lacazetta s ním nebyla zlá. Myslí si fanoušci Lyonu, že by to nefungovalo?

Reagovat
Seydou Doumbia

Je tady dost možnosti jak to udělat a vše má své pro a proti. On letos Dembélé má minimální přínos pro tým, což je špatný. Špatný je i to že jako lavičkař a žolík hrát neumí, nechat ho hrát a v létě se ho pokusit prodat? Dát ho na lávku a třeba se ho zbavovat za pár drobných? Tete a Ekambi jsou letos lepší než on, otázka jestli to někomu z nich půjde v tandemu s Lacou lépe. Dle mého ukáže až čas, tuhle roli nezná žádný náš útočník hrát ve 3-5-2 (alespon v Lyonu ne)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele