Delph využil klauzuli ve smlouvě a posílil Man City

17.07.2015, 19:35
Aktuality
Fabian Delph si přestal zahrávat se srdci fanoušků Aston Villy a ukončil jejich trápení tak, že aktivoval doložku ve smlouvě a vydal se za Ligou mistrů do Manchesteru City. Birminghamský klub již na svých stránkách 25letému záložníkovi popřál úspěch v novém působišti...

Fabian Delph už do Man City nedávno jednou přestupoval, zrovna před týdnem se nicméně nechal slyšet, že z Aston Villy neodejde.

Tomu se zřejmě dalo věřit, protože už dříve loajálně prodloužil kontrakt ve chvíli, kdy později mohl odejít jako volný hráč; tentokrát však příznivcům birminghamského celku zůstaly jen oči pro pláč.

Rodák z Bradfordu se dnes v Manchesteru podrobil zdravotní prohlídce a posléze podepsal pětiletý kontrakt. Přestupová částka, respektive výkupní klauzule odpovídá osmi milionům liber.

Fabian Delph ve West Midlands nastoupil ke 128 zápasům a postupně se vypracoval v důležitou postavu kádru Villans. Po sezoně 2013/14 byl zvolen klubovým hráčem roku a aktuálně patří ke stálicím základní sestavy anglické reprezentace.

Delph v Manchesteru oblékat dres s číslem 18 a okamžitě po podpisu smlouvy se vydá na soustředění do Austrálie za zbytkem týmu.

Autor: Tomáš Daníček / avfc.co.uk, mcfc.co.uk

Komentáře (682)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele