Debutant Paluska věří, že Plzeň zápasem s Ostravou nastartovala vítěznou šňůru

06.08.2023, 19:34
Aktuality
Jan Paluska (© fcviktoria.cz)

Jan Paluska si při utkání třetího ligového kola proti Ostravě odbyl soutěžní premiéru v A-týmu Viktorie Plzeň. Osmnáctiletý obránce věří, že Západočeši domácí výhrou 3:1 nastartují úspěšnou sérii. Podle svého vyjádření na tiskové konferenci před zápasem cítil lehkou nervozitu, ale při hře už se cítil dobře a se svým výkonem byl spokojený.

Plzeňský tým se po čtvrteční výhře 2:1 na hřišti kosovské Drity v odvetě 2. předkola Evropské konferenční ligy dočkal premiérového vítězství i v sezoně domácí soutěže. "Hrálo se mi dobře. Než jsem přišel na hřiště, tak jsem byl trochu nervózní, ale jakmile jsem začal hrát, už ze mě nervozita spadla. Jsem rád, že to takhle vyšlo. Důležité tři body a doufám, že jsme zase nastartovali vítěznou šňůru," řekl Paluska novinářům.

"Měl jsem hrát na jistotu a dostal i nějaké úkoly dopředu. Ale hlavně jsem měl hrát to, co třeba v B-týmu - nebát se a nebýt nervózní. To se mi snad povedlo. Skok to ale byl velký. Čekal jsem, že to bude náročné, ale ne, že až takhle. Ale myslím, že jsem se s tím popasoval dobře. Víc takových zápasů mi do budoucna určitě pomůže a na tuhle úroveň si můžu zvyknout," doplnil plzeňský odchovanec.

Proti Baníku od začátku nastoupil v netradiční mladé stoperské trojici s Robinem Hranáčem a Sampsonem Dwehem. "Největším lídrem a nejzkušenějším hráčem byl dneska Robin Hranáč. Mně a Sampsymu hodně pomáhal a za to mu moc děkuju," ocenil Paluska spoluhráče.

Dweha v 52. minutě vystřídal plzeňský kapitán Lukáš Hejda, který rodáka z Karlových Varů hodně chválil po letní přípravě. "Tohle pro mě znamená hodně. Hejdis se mnou mluví dost často. Říká, že šance přijde, teď přišla. Hrát po boku takových velkých hráčů byl vždycky můj sen. Jsem za to neskutečně rád," prohlásil Paluska.

Rád by si za Viktorii zahrál i v evropských pohárech. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka ve čtvrtek doma rozehrají 3. předkola Konferenční ligy proti maltské Gziře. "Sen to určitě je, i když tohle rozhodnutí není na mně. Do budoucna bych to určitě chtěl zažít," dodal mladý stoper.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

Ta trojice vzadu byla záležitost, která mi dneska udělala největší radost. Konečně vzadu byla dynamika, lepší rozehrávka a nikdo se nebál hrát. S aktuální formou ostatních by tak měli hrát i proti malťanům

Reagovat
rabbitweed

No podle toho co Koubek říkal, to vůbec nevypadá. Tohle bylo jen z nouze. Konečně tým běhal a i ten Honza se vůbec nebál a nehrál připosraně. Ale Koubek je nepodrží a opět budou hrát starý koně. Očekávám proti Maltě Kopic Hejda Řezník základ.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Bohužel asi jo, opak by ale byl nádhera.

Reagovat
Martin9719

Tak ta obrana se zase tolik měnit nebude. Nedá se teď čekat že by šel zpět do základu i Jemelka. On je pro Koubka momentálně 4. stoper a to bůhví jak to bude až se vrátí Čihák. Vrátí se jen Hejda, pravděpodobně za Palusku. Celkově se mi tohle taky líbí, Hejda jako mazák mezi juniory. Paluska má dost času a může nastoupit v dalších ligových zápasech.

Reagovat
Salfovic

Jenže Hejda není mezi, koubek ví proč.

Reagovat
rabbitweed

Vážně bereš Hranáče jako juniorů ? Je mu 23 ty vole Hejda tam nemá už co dělat a ne že bude jako mazák. S jeho formou ho nechce ani Smíchov Plzeň

Reagovat
Infeld Prácheňský

Paluska je mladej a má času vážně dost,ale postupně vyhrávat se může. Na každej zápas to určitě zatim nebude, ale bylo by fajn, kdyby s nim děda počítal do rotace a ne jako se záplatou. Už jen kvůli psychice

Reagovat
rabbitweed

Neříkám, že nemá času dost. Na druhou stranu když na to má a momentálně má lepší výkonnost tak ať hraje. Jemelka s Hejdou jsou momentálně velmi tragický. Pernica se vrátí bůhví kdy a je otázkou jak na tom bude vůbec. A Čihák je taky ještě na delší dobu mimo. Já vím že mládí není zásluha, ale když na to mají tak ať hrají. Nemá smysl jim dávkovat minuty na úkor někoho kdo nemá proste formu. Takový Jemelka, jak přišel vypadal skvěle ale teď ? Vedle něho Kaša vypadal jako prime Rio

Reagovat
Martin9719

No na Kašu jsem si vzpomněl až teď, v tom tragickým závěru sezony asi nejlepší stoper.

Reagovat
db18

Reagovat
$dolar$

Hranáč včera odehral asi nejlepší svůj zapas u nás, nebyl bez chyb, ale bylo videt jak mu jde sebevědomí nahoru, doufám, že si základ udrží co nejdyl.

Dweh hraje hodně na riziko, chápu, že ho stahnul, protože to hrozilo rudou každou chvíli. Ano, většinou tam byl včas, ale stačí vteřina později a je z toho karta.

Paluska super na ten věk, kezby ho chtěli hrát dal. Tady bude hodně záležet na postupu do poháru.

Bojím se návratu Pernici, kterej někoho z nich posadí a jsem zvedavej na Cihaka, protože ten na to taky rozhodně má.

Reagovat
db18

Někdo z liberijských spamerů psal, že Dweh hrával i v záloze. Takže bych ho klidně někdy zkusil místo Kalvacha a tím by se uvolnil flek pro Čiháka.

Dwehovi moc nesedl ten post LCB, uprostřed mu to šlo podstatně víc. A ještě jsem neviděl opakovačku, ale z tribuny to vypadalo, že vzal míč a až potom hráče, tak nevím, jestli to fakt bylo na žlutou (každopádně ty jeho sáně jsou jinak luxusní. )

Reagovat
$dolar$

Ten LCB nesedi skoro nikomu, protoze krom Jemelky tam neni nikdo levak a Jemelka je levej.

Reagovat
$dolar$

Jj ja to videl ive zpomalenym zaberu a ja bych za to kartu teda nedal.. protoze tou nohou kterou sel po mici, tak hral ciste mic.. az dokluzem to druhou podkopnul stojici nohu obrance.. Faul jo, ale zluta ne.

Reagovat
db18

Reagovat
Infeld Prácheňský

Souhlas se všim

Reagovat
deporpepa

Konečně Plzeň v sestavě, která má perspektivu, na Maltu očekávám průměrný věk o 5 let výš.

Reagovat
veikko

Šulc a Bucha (pokud bude zdravotně v pořádku) musí určitě hrát. Obě obrany se ale včera předháněly v tom, kdo předvede neohrabanější zákrok. Tuto "soutěž" jasně vyhráli naši stopeři, hlavně Lischka teda, to byla strašná bída i na ligové poměry. Paradoxně nejlíp působil asi ten Paluska, který sice nezahrál žádný nadstandard, ale aspoň jako jediný stoper ani jednou nezašaškoval.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele