Debuchy opouští Arsenal, sezonu dohraje v Saint-Étienne

31.01.2018, 20:11
Aktuality
Neslavné působení Mathieuho Debuchyho na Emirates Stadium je u konce. Francouzský obránce se po sérii smolných zranění stal na severu Londýna takřka nepotřebným hráčem a poslední léta trávil hostováním ve francouzských klubech. Nyní již Arsenal s Debuchym rozvázal předčasně smlouvu a dvaatřicetiletého pravého beka tak mohlo bez vynaložené přestupové částky získat Saint-Étienne. Les Verts si někdejšího hráče Bordeaux či Newcastlu zavázali pouze do konce této sezony.

Dlouholetá opora Lille a také stabilní člen francouzské reprezentace po příchodu do Arsenalu měla v létě 2014 zaujmout místo krajana Bacaryho Sagni, jenž jako volný hráč zamířil do Manchesteru City. Debuchyho však v první sezoně srazila dvě nepříjemně dlouhodobá zranění a jeho absence beze zbytku využil Héctor Bellerín k uzmutí postu pravého beka pro sebe. Debuchy ve snaze dostat se do národního týmu na domácí mistrovství Evropy odešel hostovat do Bordeaux, ovšem ani tam se zdravotním potížím nevyhnul a nominace Didiera Deschampse mu unikla.

Přestože byl manažer Arsenalu Arséne Wenger již loni ochoten Debuchyho nastálo uvolnit, všichni zájemci naráželi na příliš vysoké platové ohodnocení, jemuž se zkušený pravý bek Kanonýrů těšil a sám nebyl pro přestup ochoten přistoupit k výraznému zkrácení mzdy. Teprve nyní se s klubem dohodl na rozvázání smlouvy a v Arsenalu definitivně končí s pouhými devětadvaceti starty na kontě.

Autor: Martin Kantor / asse.fr

Komentáře (8)

Přidat komentář
Rarášek

Coq, Olie, Debuchy .. Ale noták, kde je ta Francie .

Reagovat
Seydou Doumbia

Vy jste schopní ještě dnes koupit Sissoka a Capouého

Reagovat
Pyroman

Papírově super posila, horší než Janko nebude, to snad ani nejde. Celkově vzhledem k situaci slušně zvládnutý přestupák, záchrana by snad měla být jistá. Problém je, že ani jedna posila není dlouhodobá investice, což je důsledek toho, jak tragický byl celý podzim.

Reagovat
havrys99

Koukám na TM, že na RB tam je Janko, Theophile-Catherine nebo mladý Gabriel. Není to zbytečný luxus nebo tam tlačí bota? Jinak posily přišly opravdu víc než slušný.

Reagovat
Pyroman

Janko na základ nemá (na podzim v něm byl a jak to vypadalo), KTC už je primárně stoper a Gabriel může hrát i vlevo. Nejlepší z těch tří je Gabriel, ale je to spíš talent, na který se v boji o záchranu moc spoléhat nedá. Předpokládám, že během jara bude nastupovat co nejzkušenější obrana, takže asi Debuchy - Perrin - Subotič - Silva.

Reagovat
havrys99

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Pár první zápasů za Arsenal po přestupu měl fakt parádních.... škoda toho zranění.

Reagovat
LidoOP

V tuto chvíli průměr

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele