De Rossi naznačil, že by chtěl být kapitánem AS Řím

23.11.2011, 20:06
Aktuality
Už na konci letošní sezony končí v Římě smlouva Danielemu De Rossimu, a tak neustále sílí spekulace, že by mohl klub z hlavního města opustit. Italský záložník se prozatím s AS Řím nedohodl na podmínkách nového kontraktu a jeho budoucnost není jistá. Nyní nicméně svým prohlášením alespoň trochu uklidnil fanoušky...

De Rossi naznačil, že by se rád v klubu dočkal kapitánské pásky. "Budoucí kapitán? Zatím se tak označovat nemohu, ale je tu jedna věc jasná - až současný kapitán skončí, dostanu pásku já," řekl De Rossi pro Radio 2 Rai. Nyní je kapitánem Vlků nestárnoucí legenda Francesco Totti.

"Jestli musím fanoušky ujišťovat o své budoucnosti? Moje srdce bije tady," dodal 28letý italský záložník, který však stále nemůže najít společnou řeč s klubovým vedením. Jeho představa se prozatím s tou, kterou mu nabídlo AS, rozchází.

Prezident Římanů Thomas Di Benedetto sice věří v De Rossiho prodloužení, ale už se ozývají i jíní. Například Roberto Mancini z Manchesteru City prohlásil, že kdyby byl De Rossi k mání, určitě by se o něj zajímal.

Minimálně do ledna ale mají v Římě čas. De Rossi mezitím hodlá svému mužstvu pomoci v boji o Ligu mistrů. "Jestli letos vyhrajeme? To se obávám, že ne, ale všichni tu sníme o vítězství v Lize mistrů nebo Scudettu," označil své cíle De Rossi, jenž je v Serii A s AS aktuálně pátý.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (63)

Přidat komentář
FC Porto FC

Budoucí kapitán? Zatím se tak označovat nemohu, ale je tu jedna věc jasná - až současný kapitán skoční, dostanu pásku já," řekl De Rossi pro Radio 2 Rai. Nyní je kapitánem Vlků nestárnoucí legenda To zní namyšleně

Reagovat
kubys

A kdo jiný by ji jako měl dostat? Vždyť to je Říman tělem i duší a má pravdu, že ji pravděpodobně dostane on.

Reagovat
MiraM

Tak myslím že je tam služebně nejstarší hráč, v současnosti největší klenot AS. On cítí podporu fanoušků a určitě i všech trenérů co ho tam kdy trénovali. "Až" Totti skončí, je tam jediný kdo by to po něm mohl převzít. Služebně je tam dlouho ještě Perrotta, ale hlavní co hraje do karet Danovi je že je odchovanec.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně ten jistý základ

Reagovat
smazaný uživatel

To není projev namyšlenosti, ale dokazuje tím své sebevědomí, odhodlanost převzít po Tottim břímě vůdce týmu. Zní to rozhodně líp, než kdyby se k otázce kapitánské pásky v AS stavěl nějak alibisticky.

Reagovat
smazaný uživatel

přeju mu to!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

toho by som v AC chcel!

Reagovat
Francesco Totti AS

nevěřím tomu že by z Říma někdy odešel

Reagovat
smazaný uživatel

De Rossiho uznávám, je to jeden z nej. záložníků, ale Totti je a bude jenom jeden!!

Proto fandím v Itálii AS, trochu se bojím až Francesco skončí.

Reagovat
Filip12

totos říkal tak 3 sezony zpátky Dane a skutek utek jinak za idealní volbu tento hráč by se hodil do Anglie poctivej hráč který neuhne se souboje takže idealní

Reagovat
Alberto Aquilani

A čo má ako robiť ? Zabiť Tottiho ?

Reagovat
smetos

zadřel se tam no.....

Reagovat
smazaný uživatel

De Rossi se nehodí do Anglie. De Rossi se hodí do AS.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si tatar

Reagovat
niflheim

Vynikající záložník.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tý fotce mi připomíná Drobnýho ve studiu: "Tak určitěě"

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Pinturicchio

OT: Gazzetta píše, že Hummels je definitivně číslo jedna pro posílení defenzivy.Včera ho v Londýně osobně sledoval Fabio Paratici. Eventuální hráčská náhrada pro BVB : Elia, Krasic, Sorensen ( toho by byla škoda, z něj by při správné péči mohl vyrůst stejně dobrý stoper, jako je Hummels, a právě tyhle dva bych časem rád viděl vedle sebe ).

Další jména, v případě, že nevyjde Hummels, jsou Aurélien Chedjou ( snad ne ) a Bruno Alves ( snad ano ).

Reagovat
smazaný uživatel

Marotta také řekl, že v lednu nepřijde žádné velké jméno, sice možná dojde k posílení, to nevyloučil, ale pouze "low-key signings".

Reagovat
Pinturicchio

Tyhle řeči vůbec neberu v potaz, těžko bude vyhlašovat opak ( stejně jako s Milosem )

Reagovat
smazaný uživatel

ty vážně věříš, že by v lednu (možná i vůbec) přišel Hummels?

Reagovat
Pinturicchio

Ne. Ale pokud by ta eventualita byla, pak přijde určitě spíš v lednu.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc tomu nevěřím , podle mě o něj bude bitka a kde je bitka tam Juve většinou prohrává . Byl bych spíš proto aby se Giorgo přesunul na stopera , tak by se mohli přetahovat s Leonardem o základní sestavu a Marotta přivedl konečně Trémoulinase , tím pádem by ožila i levá strana .Mirko by šel 100% nahoru .

Reagovat
Pinturicchio

Giorgio na stoperu hrát nemůže, nalevo je to ještě OK, ale stoper, to je jednoduše katastrofa ( alespon v Juve ).

Mirkova hra není o tom, koho má za sebou, ale o tom, že Conte hraje se špantým rozestavením a Mirko je pak utopený pomalu na středu a hraje v prostoru, kde se má pohybovat Marchisio. Když hrajem 4-3-3, tak se místo Giorgia víc vytahuje Claudio, který se z té pozice LCM dere do zakončení a strhává na sebe hráče soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych se případně ani nezlobil kdyby přišel Hummels na stopera, k němu by se posunul Chiellini a nalevo by přišel Trémoulinas, nebo Ansaldi. Sice Barzagli je teď náš nejlepší stoper, ale Chiellovi by spolupráce s Hummelsem mohla být ku prospěchu a třeba by se nakopnul k výkonům ze sezon pod Ranierim.

Reagovat
Pinturicchio

Proč měnit něco, co funguje?

Reagovat
smazaný uživatel

neříkám změňme to, říkám, že bych se nezlobil. Jen se mi líbí ta představa

Reagovat
Pinturicchio

Ale musí se Ti líbit z nějakého důvodu, proto se ptám, co se Ti líbí na posazení našeho nejlepšího stopera? To je to samé, jako s Eliou, "vyzkoušejme ho jen proto, abychom ho vyzkoušeli".

Reagovat
smazaný uživatel

tu představu jsem nemyslel zrealizovat teď v zimě. Příští rok (doufám) budeme hrát CHL a budeme potřebovat širší a kvalitnější kádr, jen se podívej na Milán na stopera mají Thiaga Silvu, Mexése, Nestu a další, Inter má Samuela, Lucia, Ranocchiu, Chivua, Chelsea Luize, Terryho, Alexe, Ivanovice a tak bych mohl pokračovat do nekonečna. Chci tím říct, že mít 3 kvalitní stopery na 3 soutěže není rozmar, když vezmeš v úvahu zranění. K tomu Chiellinim na levým beku, ano hraje dobře, o 100% lépe než na stoperovi poslední dva roky, ale srovnej ten jeho výkon s Lichťákovým, prostě na LO si představuju někoho jako Stephan K Eliovi se vyjadřovat radši nebudu, ty ho nechceš mít ani v týmu, natož ho vidět na hřišti, já jsem si ho naopak loni přál víc než Krasiče, a i když jsem ho letos nechtěl, tak když už ho máme, tak bych ho rád viděl, jestli je v něm stále ten potenciál, který v něm vidím, nebo je to další promarněný talent.

Reagovat
Pinturicchio

Stačí napsat tohle - Chiellini na stoperu hrát nemůže ( pokud vedle něj nebude hrát někdo jako Cannavaro nebo Nesta ) nalevo ano. Buď bude sedět úplně, nebo bude hrát nalevo. Jinak na obou stranách nemusíš mít beky jako je Stephan, nalevo je Marchisio + Vucinic. Napravo, protože je tam Stephan, hraje Pepe + Vidal.

Ano, stopera/y potřebujeme, když si vemu, že máme v týmu v podstatě jediného schopného a jednoho s otazníkem ( Sorensen ).

Mluvíš o něčem jiném, než já - tohle není o tom, jestli Eliu chci nebo nechci v týmu, ale o tom, proč něco měnit, když to funguje ( Mirko x Elia ) a zkoušet něco jen proto, aby se to zkusilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Chiellini hrál s Cannavarem pod Cirem a nešlo mu to stejně, navíc co jsem Hummelse měl možnost vidět, myslím, že by si s Giorgiem rozumněli a když ne, tak ho prostě posadíme, buď si to uvědomí, že to místo nemá předplacený, nebo holt bude sedět. Nemusíš mít na obou stranách Stephana, ale je to jako loni u křídel, nebude-li hrozit nic z levé strany, na pravou se soupeř zaměří a jsme v háji. Marchisio by mohl se stahovat doleva a jakoby nahrazovat Giorgia v útočení, ale to by musel Conte hrát 4-3-3 a co jsem viděl zase pravděpodobnou sestavu na Tuttojuve, postaví opět 4-2-3-1 s Vidalem na podhrotu

na stoperech se shodneme, takže jeden v zimě a druhý v létě.

Co se týče Elii, mám stejný názor na to, " proč něco měnit, když to funguje ( Mirko x Elia ) a zkoušet něco jen proto, aby se to zkusilo" ale na druhou stranu za stavu 2-0 proti Palermu by klidně Elia tu šanci mohl dostat, takhle ho máme úplně na nic.

Reagovat
Pinturicchio

Nalevo nám do léta bohatě stačí. S rozestavením už je to Conteho problém, nalevo by "nový Stephan" nepomohl, protože tenhle systém by ho brzdil jako Stephana, kterého už máme napravo.

Jako střídajícímu hráči by mu šanci určitě dát mohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Giorgo hraje na stoperu katastrofálně a to proto že nemá vedle sebe Nicolu , nebo Fabia . Upřímně já ho moc nemusím je to s prominutím blb . Taky si myslím že on a Leo je jeden za 18 a druhý bez 2 za 20 . Na beku se mě Giorgo nelíbí , jednak je to blb a navíc dřevák a kopyto , takže 8 přihrávek s 10 pose.. . Co se týká Mirka on potřebuje mnohem větší podporu od krajního obránce , stejně jako jí má Pepe.

Reagovat
Pinturicchio

Nepotřebuje, protože na té levé straně je to jinak, než napravo. To není o tom, aby byli na obou stranách úplně stejné typy hráčů, jde o vyváženost. Na stoperu je Giorgio ještě horší, než Bonucci. Nevidím důvod ho nazývat blbem, když parťáky mu vybírá naše vedení. On nemůže za to, že není vůdčí typ, má prostě své herní vlastnosti a je na vedení, aby mu vybralo ideálního spoluhráče do stoperské dvojky. Navíc jde vidět, že s ním Conte pracuje a snaží se tu jeho hru zjednodušit - vybojovat míč, co nejrychleji ho posunout záložníkovi.

Reagovat
DelPiero137

To znie dobre, Giorgio sa nehodi na lavu stranu ale je to najlepsie co v sucasnosti mame. Alebo dat sancu Frederikovi aby sa bil o stopera. V niektorych zapasoch by to uz zvladol.

Reagovat
Pinturicchio

Proč se nehodí na levou stranu, když tam hraje o level líp, než na stoperu?

Reagovat
DelPiero137

Nesedi mi tam, od LB by som cakal viac. Ale to je len moj pocit + aj tak robi Giorgiovi problemy pozicna hra aj ked na lavej strane je ovela lepsi. Proste by som nechcel aby sme sa "uspokojili" s nim na LB.

Reagovat
Pinturicchio

Tak pak ho ale budeme muset posadit, jinak to nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

a proč by jsme nemohli, hraje ho*no=posaďme ho, ať hrajou jen ti nejlepší (ve formě) a ne za zásluhy.

Reagovat
Pinturicchio

Samozřejmě, že můžeme. Ale momentálně potřebujeme TOP stopera, čili všechny peníze dát za něj. Nalevo máme Giorgia, DeCeglieho a Grossa.

Reagovat
smazaný uživatel

ano však říkám do léta to vydrží a když to tak bude fungovat celý rok, ne jen tady pár zápasů, tak mě nebude vadit ani když se to bude hrát takhle příští rok, ale v tom případě musí přijít další minimálně jeden až dva stopeři v létě.

Reagovat
Mr.Jindros

Giorgio na levé straně je lepení nejhrubšího zrna a vaření z vody, rozhodně ne dlouhodobá možnost.

Reagovat
10

s ním nalevo je v tý čtyřce docela rovnováha...teď už bych se trošku bál někoho ofenzivnějšího jako Tremoulinas, nebo Ziegler

Reagovat
Mr.Jindros

Posila na stopera je stejně důležitá jako na levého obránce. Mám zlé tušení, že stačí jedno dvě zranění a naše obrana i záloha se rozsype jako domeček z karet (Pirlo, Barzagli nebo Lichťák jsou nenahraditelní takovým způsobem, jakým si to dlouhodobě nemůžeme dovolit), ale možná jsem jen zbytečně paranoidní.

Reagovat
Pinturicchio

Jsi . Ale to dělají ty předchozí sezony. Pirla nahradíme, o tom jsem přesvědčený už 100%, za Barzu by tam byl Sorensen, který je podle mě druhý nejlepší stoper v kádru, momentálně ( a ohromně mě mrzí, že ho Conte nezkouší ).

Největší problém by byl Stephan, ale tam Conte počítá se Sorensen. Pak by se na to pravé křídlo dal někdo ofenzivnější ( Elia, Quagliarella ) a mělo by to být taky bez problémů.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Pirla se tenhleten nesmysl rozsype jak domeček karet. Ale třeba si je toho Conte vědom a vymyslí něco lepšího.

Reagovat
Pinturicchio

Máme za Pirla náhradu, G. Appelta. Trenér Primavery ho hodně chválí, údajně už ted by mohl prvnímu týmu dost dát. ( Ale bohužel může hrát až od nového roku ).

Jinak určitě se dá i jinak, v případě absence Pirla návrat ke 4-4-2 například.

Reagovat
smazaný uživatel

máš asi více informací ohledně Gabriela, víš ještě o něm něco? Jsem na něho strašně zvědavý, myslíš, že by ho mohl Conte vzít do áčka už v zimě?

Reagovat
Pinturicchio

Podle všeho to tak bude, náhrada za Pirla se shánět nebude a k prvnímu týmu se připojí Gabriel. Marco Baroni, trenér Primavery, říká, že se podobá Emersonovi a může zaskočit na kterékoliv pozici v té tříčlené záloze. Technicky je na tom dobře a stejně tak po taktické stránce.

Reagovat
smazaný uživatel

výborně snad by mohl dostat i nějakou šanci, jak jsem řekl, jsem na něj strašně zvědavej, dík

Reagovat
Pinturicchio

Doufám, že ho Antonio vyzkouší, taky jsem na něj zvědavý.

Reagovat
Pinturicchio

Jinak 4-2-3-1 se mi nelíbí, 4-3-3 je podle mě fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

Tremoulinas je do zadu dobrý , nevím kde vznikla fáma že ne . Navíc Giorgio tam rozhodně neí bez chybný

Reagovat
Pinturicchio

Nesouhlasím. Tak jako tak bych tohle řešil až v létě, protože liga se dá s Giorgiem nalevo ( a záskokem DeCeglie / Grosso ) dohrát naprosto v pohodě. Stoper je absolutní priorita.

Navíc jak píše 10, je to v rovnováze. Pokud bychom chtěli nalevo podobného hráče, jako je Lichtsteiner, pravděpodobně by pak musela přijít změna na LCM nebo levém křídle, kde by to chtělo někoho defenzivnějšího.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Konko, Klose, Cisse sú pripravený na Juventus, vracia sa aj Biava, ale uvdíme či naskočí od úvodu, chýbať bude Kozák a Dias

Reagovat
smazaný uživatel

..dle mého názoru by se mněl stát kapitánem AS Roma Sagvan Tofi..

Reagovat
Francesco Totti AS

Totti => De Rossi => Lamela

Reagovat
Pinturicchio

OT: Pirlo nedokončil dnešní trénink. Nemělo by ale jít o nic vážného.

Reagovat
smazaný uživatel

nevidím na tom nic tragickýho :) aspon se podíváme jak bude hra vypadat bez pirla :) bojovností určitě každýho udoláme.. z chlapcu je cejtit chut do fotbalu :)

Reagovat
smazaný uživatel

Totti => De Rossi => Stekelenburg

Reagovat
smazaný uživatel

Totti => De Rossi => Stekelenburg

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele