De la Fuente po výhře nad Nory: Zatím jsem velmi spokojený. Joselu je velký profesionál

26.03.2023, 10:43
Aktuality
Joselu (© AFP)

Trenér Španělska Luis de la Fuente (61) vyjádřil spokojenost s vítězstvím, výkonem i přístupem, který viděl u svých hráčů v úspěšném kvalifikačním zápase s Norskem (3:0). Před úterní bitvou se Skotskem mu udělal radost také debutant Joselu (32), který strávil na trávníku 10 minut a vstřelil dva góly.

Ještě než se nový trenér španělského národního týmu pustil do rozboru vítězství 3:0 nad Norskem, poděkoval Málaze "za přijetí, chování a neustálé povzbuzování".

Hned poté však začal s důkladným rozborem toho, co se stalo v zápase, na který nikdy nezapomene, neboť po několika letech strávených u reprezentace do 21 let poprvé vedl seniorský výběr La Roja.

"Musíme stále růst, s těmito pěti dny jsem však velmi spokojen. Začínáme vnímat situace, které si vytváříme, a jsem přesvědčen, že až se lépe poznáme a budeme spolupracovat, porosteme po všech stránkách," zhodnotil trenér začátek svého nového angažmá.

De la Fuente se rovněž zastavil u zraněného Erlinga Haalanda, přičemž připustil, že s jeho přítomností by byl duel s Nory přeci jen jiný: "Zápasy ovšem musíte hrát s tím, co máte, a ne s předpoklady. Doufejme, že se Haaland uzdraví, stejně jako se brzy uzdraví naši hráči."

Radost mu udělal střídají Joselu, který naskočil na posledních 10 minut a vstřelil dva bleskurychlé góly. "Je důležité mít takové hráče. Mám štěstí, že mám možnost pracovat se zkušenými, všestrannými a velmi komplexními hráči. Joselu si tento debut a vstřelení dvou gólů, které jsou výsledkem jeho velké profesionality a tvrdé práce, právem zaslouží," řekl de la Fuente na adresu španělského hrdiny a vzápětí dodal: "Má fantastické sebevědomí a jsem rád, že se mohu spolehnout na jeho přístup a chování."

"Chci, aby hráči ze sebe vydali to nejlepší. Důležitý je přístup, s jakým jdou do zápasu. Co se týče obrany, pracujeme na velmi vysokém presinku. Zápasy vás však někdy vedou k tomu, že bráníte ve středním nebo nízkém bloku, a to mi nevadí. Jen to musíte dělat dobře," poukázal trenér La Roja na taktický plán.

V úterý čeká Španělsko další výzva, tentokrát se představí v Glasgow proti Skotsku. "Uvidíme zda budeme muset udělat změny. Ale jsem klidný. Zápas ve Skotsku bude jiný, doma hrají s velkou energií. Budeme se snažit, abychom to zvládli," uzavřel nástupce Luise Enriqueho.

Autor: Livesport.cz / César Suárez

Komentáře (3)

Přidat komentář
Petrinho17

Obrovský rozdiel oproti Enriquemu, ktorý tvrdohlavo presadzoval posúvačov lopty, navyše úplne mimo formy.

Reagovat
smazaný uživatel

To posúvanie lopty má od nás z Barci, dodnes sa ho nevieme celkom zbaviť, ani Guardiola.

Reagovat
Well

Někteří hráči na MS byli vysloveně na sílu, toto je strašně příjemná změna.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele