De Ketelaere a budoucnost? Být to na mně, tak zůstanu v Atalantě, říká

16.04., 20:03
Aktuality
Charles De Ketelaere (© AFP)

Hodně náročné měsíce před sebou má Charles De Ketelaere. 23letý ofenzivně laděný belgický záložník bojuje s Atalantou na třech frontách a říká si o nominaci na evropský šampionát, vedle toho bude řešit i další budoucnost.

De Ketelaere je kmenovým hráčem AC Milán, kde mu pšenka příliš nekvetla a nenaplnil očekávání. V Atalantě hostuje za tři miliony eur a klub z Bergama disponuje opcí na trvalý přestup za 22 milionů, v případě aktivace by pak Rossoneri v budoucnosti mohli na bonusech vyinkasovat ještě další čtyři miliony.

"Během nepovedené sezony v AC Milán jsem se toho hodně naučil. Pomohlo mi to udělat další kroky směrem vpřed a pomůže mi to i v další budoucnosti. Z povedeného ligového ročníku si můžete vzít hodně, ještě více se ale naučíte díky nepovedené sezoně," upozorňuje.

"V Atalantě jsem spokojen. Našel jsem to správné prostředí pro můj styl fotbalu a to mi může dát jenom Atalanta. Hrajeme dobrý fotbal a všichni hráči vědí, co mají dělat. Gasperini je náročný, ale zároveň spravedlivý trenér," pokračoval.

De Ketelaere zatím za Atalantu nastřílel deset soutěžních branek a přidal osm přesných finálních přihrávek. Má tak svůj podíl na další úspěšné sezoně klubu, který bojuje o čtvrtou příčku tabulky Serie A, prokousal se do semifinále Coppa Italia a díky triumfu 3:0 na půdě soupeře má skvěle rozehrané čtvrtfinále Evropské ligy s Liverpoolem.

"Kdyby to záleželo jenom na mně, tak bych zůstal, mohu se tady ještě hodně zlepšovat. AC Milán je velký klub, jenomže já potřebuji pravidelně hrát a nechci znovu skončit na lavičce náhradníků. Atalanta mi hodně pomohla a platí to o všech včetně fanoušků, díky nimž se v Bergamu cítím jako doma," uzavřel.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

Mrzí mě to, ale v Atalantě mu to fakt sedí podstatně víc, než pod Piolim. Prodej je logická volba, pokud to budou chtít dát.

Reagovat
vitecek15

To kdyby nedali, tak by šli sami proti sobě.

Reagovat
1899-1995

Údajně mají jednat o slevě, což ale dle jeho výkonů není úplně na místě. AC by ho prodalo i za víc, kdyby se Atalanta rozhodla neuplatnit opci.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
Furia Ceca

Ty woe, my jedeme na MS klubů O důvod víc vylejt Allegriho už letos v létě. Jestli zůstane, můžeme rovnou zůstat doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele