De Jong zvažuje přestup z Ajaxu

04.06.2013, 10:45
Aktuality
Siem de Jong přemýšlí, zda se v létě vydat za novým angažmá. Čtyřiadvacetiletý záložník se vypracoval v klíčovou postavu Ajaxu, se kterým získal tři nizozemské tituly v řadě. De Jong ale ví, že potřebuje pravidelně hrát, aby měl šanci probojovat se do výběru oranjes pro mistrovství světa.

"Fotbalově i lidsky jsem dospěl. Možná je čas udělat další krok v kariéře a vydat se do zahraničí. Uvidíme, co se v létě stane, musím všechno vyhodnotit," přemýšlí De Jong.

O ofenzivního hráče se údajně zajímají především kluby z Německa, žádnou konkrétní nabídku ale zatím Ajax neobdržel. "Není to tak, že nutně musím z Ajaxu odejít, zvlášť když se v příští sezoně koná mistrovství světa. Potřebuju hodně hrát a tuto možnost v Ajaxu budu mít," pokračuje.

Siem De Jong sní o účasti na mistrovství světa. V nizozemském týmu zatím nijak pevnou pozici nemá, trenér Louis van Gaal jej zatím na hřiště poslal dvakrát. "Jsem nadšený, že jsem se dostal do reprezentace. Mám šanci se ukázat. Všichni sníme o šampionátu a já nejsem výjimkou," dodal hráč, který má v Ajaxu smlouvu do léta 2015.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
fabec1222

Liverpool

Reagovat
stas87

leverkusen?

de bruyne to chelsea celkom kazi kedze udajne preferuje borussiu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdo by ji nepreferoval, jako Borrusia ho klidně může za 20 mega liber koupit, ale oni takové peníze nedají, proto má smůlu. Navíc Leverkusen toho Andreho stejně pustí ikdyby tam nešel, přeci jen Andre už sám řekl že by už raději odešel

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tam bych ho nechtel videt ani nahodou....v BVB to chce nekoho, kdo umi 1na1, ma rychlost...tim nerikam, že je spatnej, ale jeho prednosti jsou jinde

Reagovat
smazaný uživatel

takových hráčů ma BVB dost, někdo s jinými přednostmi, třeba jako právě SDJ by nebyl vůbec na škodu..

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa tiež nepáči. Viem, že mali o neho pred tromi rokmi záujem, preto som to napísal.

Očakávam však "bigger name signing". Možno do Bayeru Leverkusen. Aj Schalke sa mi zdá o level vyššie, než sú jeho kvality.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencie

Reagovat
JackDaniels.

namiesto Tina? ....hm hm hm

Reagovat
smazaný uživatel

počakt, nehraje tuto sezonu siem na hrotu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady není o čem mluvit, jasný přestup do Bundesligy. Leverkusen, BVB, Schalke a nebo Wolfsburg.

Reagovat
JackDaniels.

Preco? jasny prestup do bundesligy? ...vsetci spajaju odchody z holandska len a len s BL ...pritom sa pozri na Luuka De Jonga, Basa Dosta... ja myslim ze by sa takyto hraci mali sancu presadit aj v inych ligam ako ich automaticky skatulkovat do BL...

Reagovat
JackDaniels.

*ligach

Reagovat
db18

nehledě na to, jeho bratr byl dost zaskočený rozdílem mezi Eredivisie a BL (no a Dost už je zase na odchodu

+ třeba takový Berg s Braafheidem byli úplně mimo)

Reagovat
smazaný uživatel

jakej je to vlastně typ hráče? co jsou jeho přednosti a nedostatky?

Reagovat
aurelio

V Ajaxe ma vacsiu sancu dostat sa na MS, ale zaroven mensiu dostat sa do zakladu Holandska. Je len na nom, ci bude chciet vrabca v hrsti alebo holuba na streche.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jestli je mu holandská liga malá, tak by to chtělo jednoznačně přestup ... a jestli má opravdu kvalitu na to, aby byl důležitou součástí konečné nominace Holandska na MS, tak by neměl mít problém se v BL prosadit - alespoň v průměrném klubu (nesleduji ho).

Každopádně mu BL dá víc než Eredivisie

Reagovat
aurelio

Mnohi kvalitnejsi hraci sa nepresadili. Podla mna je velke riziko prestupovat polroka-rok pred sampionatom. V Ajaxe je hviezda a plati, ze v narodnom time jednoducho tito tahuni z Eredivisie maju miesto. Aj prestupi inde, tak bude opat len jeden z mnohych ako trebars aj spominani Dost, De Jong, ci van Wolfswinkel

Reagovat
hradec

Monchengladbach

Reagovat
JozkokozleJ

Myslim, ze niekedy v zime dokonca o tom prebehli spekulacie.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně kvalitní hráč, nevím proč, ale nejvíc mi k němu sedí AC Milán

Reagovat
Hector17

Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší pro něj by to bylo asi v bundeslize... hlavně ať na to nejde zhurta, mohl by si to dost pokazit. Mně by se líbil ve stuttgartu

Reagovat
smazaný uživatel

kapitánem Ajaxu a půjde do Stuttgartu?

Reagovat
smazaný uživatel

a ty si jako myslíš, že stuttgart hrál vždy na spodní polovině tabulky??? Není to tak dávno co vyhráli BL..., když správně doplní kádr, nějakou evropu klidně vykopat můžou.

Reagovat
smazaný uživatel

neboj, vím přesně jak se Stuttgart prezentoval a umisťoval za posledních x let. Ano, možná se jim to povede jednou, dvakrát urvat EL... ale Ajax hraje každý rok LM

Reagovat
risk je zisk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele