De Jong: Sebedůvěra je zpět. Ve čtyřce budeme

07.12.2009, 11:50
Aktuality
Manchester City rázně ukončil sérii nevýrazných výsledků - o víkendu porazil vedoucí Chelsea 2:1. Záložník Nigel de Jong věří, že tento úspěch vrátí týmu sebedůvěru. Podle nizozemského reprezentanta budou Citizens na konci ligy v elitní čtyřce.

Citizens v Premier League sedmkrát v řadě remizovali. Bod brali například v utkání s Liverpoolem, mnohokrát ale ztratili proti papírově slabším soupeřům. Manchester neradostnou sérii paradoxně prolomil až proti aktuálně nejlepšímu týmu ligy.

"Konečně jsme to prolomili. Důvěra je zpátky," raduje se Nigel de Jong. Manchester City už v týdnu porazil Arsenal, jednalo se ale o zápas Ligového poharu, nikoliv anglické ligy.

"Je hezké porazit Arsenal, ukázali jsme, že máme silný tým, opravdovou kvalitu jsme však ukázali výhrou nad Chelsea. Díky ní se můžeme měřit se všemi týmy," říká nizozemský záložník. "Je naším cílem titul? Ne, hlavní je soustředit se na umístění do čtvrtého místa. To je realistický cíl."

Manchester City si díky výhře nad Chelsea polepšil na pětadvacet bodů, aktuálně čtvrtý Tottenham je na tom o dva body lépe. Citizens mají ještě odložený zápas proti Evertonu k dobru.

Autor: Radim Šantrůček / football365.com

Komentáře (423)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele