De Jong prý v zimě Ajax určitě neopustí. V létě půjde do Barcelony?

10.01.2019, 16:01
Aktuality
Mladý Nizozemec Frenkie de Jong prohlásil, že v zimě rozhodně z Ajaxu Amsterdam neodejde. Ve španělských médiích se ale zároveň objevily informace, že od léta bude hráčem Barcelony. S katalánským klubem už je prý domluvený.

Frenkie de Jong patří podobně jako jeho spoluhráč z Ajaxu, obránce Matthijs de Ligt, ke žhavému zboží na evropském fotbalovém trhu. O oba talenty z vyhlášené amsterdamské líhně velmi stojí Barcelona. V případě de Jonga se nedávno mluvilo o uzavřené dohodě s francouzským Paris Saint Germain, což ovšem sám fotbalista vcelku rychle vyvrátil.

Nyní potěšil fanoušky Ajaxu alespoň částečně znovu. "Letos v zimě z klubu určitě neodejdu," prohlásil.

"Stoprocentně zůstávám do léta. Nevím, jak to mají ostatní, ale já sám bych byl rád, kdybychom zůstali pohromadě," doplnil De Jong.

"Máme za sebou povedenou polovinu sezony. Atmosféra v týmu je velmi dobrá. Máme vysokou kvalitu a byl bych asi docela zklamaný, kdyby se hráči rozprchli," řekl jednadvacetiletý záložník, který už si stihl připsat také pět startů za nizozemskou reprezentaci. S Ajaxem na podzim postoupil do vyřazovací fáze Ligy mistrů a v domácí soutěži dýchá na záda PSV Eindhoven. Touha dosáhnout s klubem na nějaký úspěch je tak více než zjevná.

Na druhou stranu však španělský deník El Mundo Deportivo přišel se zprávou, že de Jong už je domluvený na letním přestupu s Barcelonou. Ajax mu prý dal k odchodu svolení a dostane za svou hvězdičku 75 milionů eur.

Autor: Jiří Fišara / football-espana.net

Komentáře (512)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele