De Jong další výraznou posilou Mainzu

05.01.2018, 19:37
Aktuality
Mainz během zimní přestávky získal druhou velkou posilu. Dres falckého klubu oblékne Nigel de Jong, který přichází jakožto volný hráč po odchodu z Galatasaraye, obě strany podepsaly kontrakt do konce sezóny...

De Jong má jakožto odchovanec Ajaxu za sebou hodně bohatou kariéru, během které vyjma holandského velkoklubu oblékal dresy Hamburku, Man City nebo AC Milán.

Před dvěma lety pak z Apeninského poloostrova zamířil do Los Angeles Galaxy, ze zámoří však po šesti měsících pro změnu odešel do Galatasaraye, kde nyní ukončil smlouvu.

Dlouho však bývalý nizozemský reprezentant bez angažmá nezůstal - De Jonga minimálně pro zbytek letošní sezóny angažoval Mainz, kde má nahradit Fabiana Freie (Basilej).

Tradiční bundesligový klub za sebou nemá vydařený podzim, před náročným bojem o záchranu tak výrazně posiluje, když vyjma De Jonga dorazila i bývalá opora Kölnu Anthony Ujah, jenž naposledy hrál v čínském Liaoningu.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (14)

Přidat komentář
jany kozak

reznik

Reagovat
smazaný uživatel

Řezník z Amsteru

Reagovat
salm0n

s 1 čk v kariéře

Reagovat
Kadlitko

Nikdy nezapomenu ten jeho šlapák na Xabi Alonsa

Reagovat
db18

"Bývalá opora Anthony Ujah" => 17 zápasů (Jeden jediný celých 90 minut; minutově jen 7 zápasů), 2 góly.

Reagovat
jv

Tam mělo být samozřejmě Kölnu, sakra!

Reagovat
smazaný uživatel

No to mám teda radost Snad proti nám to prase nenastoupí...

Reagovat
Jardman

Hovado. Netuším, co tím Mainz sleduje.

Reagovat
Ferguson6

Mohol HSV poslať Walacea do piče a jeho priviesť miesto neho

Reagovat
smazaný uživatel

Rapha o Boszovi :

"Manchmal wussten wir nicht, was wir machen sollten."

Ani mě to nepřekvapuje...

Reagovat
Centrofixka

Veď to aj tak vyzeralo teda :-)

Reagovat
Rudnevs

Asi si to už niekde čítal, ale celkom zaujímavý bol i rozhovor s Boszovým asistentom Hendrie Krüzenom. Ten vravel, že z kopca to začalo ísť od doby, čo sa zranil Piszczek, ktorý bol lídrom celého tímu. Ďalším lídrom mal byť Sokratis, ktorý je druhým kapitánom, ten ale svoje lídrovské schopnosti nepreukázal.

V kádri je 27 hráčov, to je príliš veľa. Brankár a obranci chceli hrať viac na istotu, záložníkom a útočníkom sa predvázdaná útočná hra páčila. Tréner môže postaviť len 11 hráčov a tí ostatní sú potom nespokojní. Potom sa tvoria skupinky a to pridáva nepohode v tíme.

Zatiaľ najväčšia posila Petra Stögera má už 67 rokov a pri tréningoch vysedáva so slnečnými okuliarmi na očiach - Stöger si priviedol sociológa, s ktorým spolupracoval už v Austrii Wien i v Kölne a ten má bojovať proti skupinkám a iným problémom v kádri.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem teda nevěděl

Reagovat
db18

OT: Nesleduje/nesledoval někdo junior cup na německém Sport1? Já stihl až vypadnutí Bayernu s Herthou, tak jsem se chtěl zeptat na včerejšek nebo jiné zápasy... a na hráče, kteří třeba zaujali (z předchozích halových turnajů si takhle pamatuji třeba Balde Keitu z Lazia)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele