Davids bude možná pokračovat v Itálii

12.04.2008, 09:44
Aktuality
Zkušený záložník Edgar Davids se možná vrátí do Serie A. Bývalé hvězdě Juventusu vyprší po sezóně kontrakt v Ajaxu Amsterdam a přestože se spekulovalo o konci "Pitbulovi" kariéry, bude možná nakonec všechno jinak.

Davids poprvé do Itálie zamířil v roce 1996. Kdy ho koupil AC Milán. Zlomenina nohy jej ovšem vyřadila na více než rok ze hry a Rossonerri se jej nakonec zbavili.

V Juventusu, kam Davids zamířil z Milána se stal hvězdou první velikosti. " Bylo to úžasné, v té době, když jsme byli na trávníku, měli jsme pocit, že nemůžeme prohrát. Na čas strávený v Turíně vzpomínám moc rád," říká Davids.

Všichni víme, co dovede Alessandro Del Piero. To platilo tehdy i nyní. V týmu jsou další skvělí hráči jako Camoranesi, nebo Buffon, ale Alex je prostě symbol a pořád má Juventusu co dát," vyjádřil se Davids k jednomu z bývalých spoluhráčů.

Jeho spoluhráčem na San Siru byl také legendární Paolo Maldini, který nedávno odložl svůj odchod na fotbalový odpočinek. "Jestli jsem tím překvapen? Vůbec ne, naopak mi to dává sílu pokračovat. Když Maldini prodloužil kontrakt, uvědomil jsem si, že ve svém věku můžu pořád ještě hrát," řekl Davids.

Otázkou ovšem je, kde bude Davids hrát, pokud se rozhodne pokračovat. V Ajaxu mu po sezóně končí smlouva a vzhledem k tomu, že nizozemský klub převezme v létě Marco van Basten, není vůle k jejímu prodloužení. "Až za pár měsíců vyprší můj kontrakt, zhodnotím mé možnosti a uvidím. Každopádně bych se mohl vrátit i do Itálie," uzavřel Davids.

Autor: Jiří Fišara / channel4.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nebylo by špatný, oprášit spolupráci Davids-Nedvěd. Aspoň na pár zápasů.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

to budou hrát za starou gardu Staré dámy

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu ve středu zálohy by ještě teď patřili k nadprůměru Série A. Možná by byli nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Davids by mohl zamířit třeba do Napoli nebo Dorie......na Juve už je starý...

Reagovat
smazaný uživatel

doporucoval bych mu MLS

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to viděl na Fiorentinu

Reagovat
smazaný uživatel

řek bych Reggina nebo Cagliari

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je ale možné, že oba týmy budou hrát příští rok Serii B..

Reagovat
smazaný uživatel

sak prave...rikal do Italie...a aspon je vytáhne zpátky do Seria A

Reagovat
smazaný uživatel

kolik že má roku?

Reagovat
smazaný uživatel

tento rok 35

Reagovat
smazaný uživatel

to je ještě mlaďoch v Juve by mu to s nedvědem určitě ještě slušelo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele