Darida: Selke by do českého týmu zapadl, ale ještě se nerozhodl

18.03.2019, 20:00
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (85)

Přidat komentář
RadekVonCZE

Doufám, že se rozhodne hrát za nás

Reagovat
Bakary3

Za repre maji hrat hraci, kteri muzou opravdu reprezentovat fotbalovou skolu ty zeme a pro ktery to neni jen zalozni moznost, kdyz to nevyjde jinde.

At si jinde tohle pretahovani hracu klidne delaji, ja to ale nesnasim a doufam, ze to nedopadne.

Od toho je klubovy fotbal.

Reagovat
Kang & Kodos

Taky s tim úplně nesouhlasim, ale jako bafuňář bych se ho určitě snažil přetáhnout

Reagovat
Bakary3

Asi je to jejich práce, ikdyž je to pro mě prasečina.. Ale k tomu slovu bafuňář mi to tak nějak sedí

Reagovat
smazaný uživatel

S těmahle názorama se vrať do pralesa burane

Reagovat
KKralik77

Si jako myslis ze Tarzan je blbec?

Reagovat
Bakary3

No vidíš, já tenhle názor ale mám i z druhý strany - je správně, že třeba Khedira hraje (hrál) za Německo, když se tam naučil kopat. Za burany bych spíš označil ty, kteří nadávaj, ať si hraje tam v Africe...

Ale tak když myslíš.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Puskas

Reagovat
Pablos

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Fairplay

Reagovat
smazaný uživatel

Jako kvalitativně by nám určitě pomohl, o to se nikdo nepře. Ale když si člověk přečete ten článek, tak je to celý postavený tak, že naší repre vezme zavděk jenom v případě, že se nedostane do tý německý. A ačkoliv náš nároďák teda není žádná výstavní skříň zrovna teď, tak by pořád neměl být ničí druhá volba. Když už nemáme nijak oslnivou kvalitu, tak aspoň ta hrdost ať tam zůstane...

Reagovat
SIRBRANIKE

A navyše každý druhý slovák by mal k českému týmu bližšie ako nemec s českou mamkou. Mne to teda príde ako riadny úlet.

Reagovat
Seydou Doumbia

Slováky by tady taky místní v české repre nepřežili.

Reagovat
luismiksak

Selkeho nebrat !

Reagovat
stas87

Löw ho podla mna este v tejto kvalifikacii povola do Nationalelf. Takze na ponuku cesleho zväzu sa vykasle. A je fajn vediet, ze reprezentovat CR je len zalozna varianta v pripade ze by sa nedostal do nemeckej repre.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pokud je ambiciózní a chce mít vysoké cíle, tak radši to riskne a zahraje si třeba deset, patnáct zápasů za áčko německa, než aby byl hvězda někde v ČR

Reagovat
zelda

"Myslím, že se jeho názor moc nezměnil, že by strašně rád hrál za německý nároďák. Ale když uvidí, že tam nebude šance se dostat a prosadit, tak by se k nám rád připojil. Záleží na tom, jak on sám si nastavil horizont svého rozhodnutí. O tom jsme se konkrétně nebavili," doplnil osmadvacetiletý středopolař, jehož prostřednictvím Fotbalová asociace ČR Selkeho oslovila.

Vyloženě přístup, který chceš od hráče v reprezentaci

Osobně tohle moc necením a myslím, že nejsem jedinej. Možná se tohle vnímá jako stará škola, ale jsem přesvědčenej, že hráč v nároďáku by měl mít nějaký smysl vlastenectví a opravdovou chuť svou zemi reprezentovat.

Od toho je přece klubový fotbal. Tam si můžu vybírat jak chci, dokud o mě ten klub stojí

Reagovat
OranžováKarkulka

Naprosto chápu, že z toho nemusí bejt každej odvařenej, sám nejsem, ale zase bych netvrdil že nemá chuť nás reprezentovat nebo k Česku necejtí žádný pouto... Z jeho pohledu je naprosto logický čekat, jestli ho povolaj Němci. A kdybychom mu byli tak moc u prdele, tak to přece ani neřeší, ne? Fotbalově to pro nadstandardního bundesligovýho hráče samo o sobě takový lákadlo bejt nemůže, tahat se po Ázerbajdžánech se Zmrhalem a Frýdkem. Mi přijde, že si to fakt někteří představujou, jako že mu přijde pozvánka, tak si řekne co mu zbejvá, zpruzenej přijede na sraz a pak ty zápasy odchodí, protože nemá dostatečnej smysl vlastenectví.

Reagovat
ondrvo

Reagovat
uff

Reagovat
verv

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Pepe1911

Chápu to správně, že Selke je podobnej typ útočníka jako Vardy?

Reagovat
LeonardoUžoa

Vzdyt je to dvoumetrová gapa.

Reagovat
Reggie

To urcite ne. Jestli rika Darida, ze je rychlej, tak na to asi neco bude. I kdyz dost pochybuju, ze tak jako Vardy. Jo a taky ma asi 194 cm

Reagovat
smazaný uživatel

Počkat, to mi chcete říct, že se opravdu jmenuje Davie? Buď si to změnil nebo jsem to celý život četl jako David! Aneb šokující zjištění všedního dne...

Reagovat
Figi

uz minule jsem na to cumel a rikam si jaky Davie ? . Ja ho vzdycky mel jako David Selke. Tak ted fakt taky nevim zda jsem to celou dobu videl a cetl automaticky jako David, nebo si to zmenil

Reagovat
TheTopFootbaler

Tohle se mi líbí míň a míň. Od začátku jsem byl rozhodně pro, ale jestli jsme pro něj jen záložní varianta, ať se snaží o tu německou repre. To ho naučí si vybírat jako nějaká hvězda. Ještě bude rád hrát za Etiopii.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on náš zájem mu dost možná dopommůže právě do té Německé repre. Löw ho povolá už jen z toho důvodu, aby nemohl reprezentovat jinou zemi. Co kdyby náodou vyletěl a zrovna by se Němcům hodil.

Reagovat
PBLead

No právě, spíš z toho mám teď pocit, že nás používá jako nástroj jak se dostat do německé repre. Doufám, že za nás hrát nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš těžký. Pokud by si měl možnost reprezentovat Německo a vedlo toho Česko, asi by sis taky vybral tým, kde můžeš hrát o titul Evropských nebo světových šampionů. On teď tu naději má a nechce se toho vzdát. Kdyby Löw tohle nekomentoval nebo by řekl, že o něj nestojí, tak by asi neváhal a šel hrát za nás, protože evidentně má chuť hrát na reprezentační úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Ved bolo uplne jasne, ze ceska repre bude pre neho vzdy na druhom mieste. On s U19 vyhral euro, takze v mladezi reprezentoval a acko nema v sucasnosti ovela lepsich utocnikov. Teraz je ale otazka, ci bude vas zväz chciet nahradit stare kopyto Skodu prave Selkem. Ten ma len 24 rokov, Schick je este o nieco mladsi. Z tohto pohladu by si vasa repre pomohla.

Reagovat
TheTopFootbaler

Jako kvalitativně by to pro nás byla určitě posila, ale nějak se mi prostě nechce pozdávat, že by za nás měl hrát někdo, kdo o to na stopro nestojí. Samozřejmě ho chápu a na jeho místě bych dělal asi to stejný, ale otázka je, jak moc pak o nás stojí.

Reagovat
Azazelo RD

Tady je zas sraz blesků. Takhle to mají všichni ti afričtí Francouzi, turečtí Němci a podobně, co mají možnost volby.

Reagovat
luismiksak

Přesně, at jde hrát do Afriky

Reagovat
TheMally11

Potřebujeme útočníka jako sůl

Reagovat
smazaný uživatel

Borec na hrane Nemecke repre a my u neho zebrame at jde k nam

Reagovat
smazaný uživatel

Potrebujeme utocnika, prptoze od ery Jendy Kollera hrajeme prakticky bez...nicmene,ze asociace CR prostrednictvim hrace resi takhle amatersky a nestastne tuto udalost, mne hlava nebere proste .

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Nároďák potřebuje bojovníky, kteří by padli do rány i Roberto Carlosovi. Nepotřebujem lidi, který ho berou jen jako zálohu, kdyby nevyšlo Německo.

Reagovat
Mass

Bojovníků je tam dost. Teď ještě někoho, kdo umí fotbal.

Reagovat
Kang & Kodos

Líbí se mi, s jakou rychlostí se to řeší. Ten frajer hraje bundesligu už pátym rokem ty vole...

Reagovat
Kucka

Řeší se to ve chvíli, kdy to začalo být trochu aktuální. Asi se shodneme, že v době, kdy hrál v německé U21 a U23, ho asi nemělo cenu přesvědčovat, ať jde hrát za ČR.

Reagovat
Kang & Kodos

Anglie se přetahuje s Irskem o 19letýho kluka, arabský kluci ve Francii tohle dilema taky kolikrát řeší v nízkým věku. Mně by to teda z pohledu funkcionáře přišlo lepší ve chvíli, kdy byla v německým nároďáku větší konkurence.

Reagovat
ratusek

Reagovat
mayday

Taky si dokážu představit tohle řešit, když je klukovi klidně ještě náct nebo dvacet. Je to přece běžná věc. Ale pochybuju, že bafuňáři před x lety vůbec věděli, že nějakej Selke vůbec existuje.

Na druhou stranu, asi prošel všema možnýma mládežnickýma repre, takže tam asi by i on sám měl pocit, že bude mít v Německo blízko k áčku.

Reagovat
Kang & Kodos

To je ale právě problém, že to neví Mám za to, že o Selkem se v souvislosti s jeho původem psalo už pár let zpátky, ale jsem línej to hledat

Reagovat
mayday

Jo, s tím souhlasím samozřejmě. Fotbalovej svaz by měl o těchto věcech mít přehled.

Reagovat
Mass

To by Jarolím musel dostat echo od tý svojí agentky.

Reagovat
Salfovic

Mrdat němčoura tučňákem do ucha, ať si hraje třeba za Katar.

Reagovat
PePiG7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zlatan-legend

Mááano, mrdej tučňáka do ucha ty buzno, máááno? Sakra ten voblouk.

Reagovat
mayday

A budem lovit Němčoury. A Němčouři se nás budou bát. A Němčouři...

Reagovat
smazaný uživatel

on ale neni nemec..

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
ratusek

Operace: kryjte se za negry

Reagovat
Mass

Reagovat
Spalovač šancí

Německá repre ho potřebuje víc než naše. Navíc jeho prarodiče jsou ze Sudet.

Reagovat
Mass

Moje taky a nejsem Němec.

Reagovat
Spalovač šancí

On ale jo

Reagovat
JarousFCB

Mít v kádru borce,co ani plynule neovládá řeč... To se mi teda moc nezdá. Poláci něco takového zkoušeli a byla to katastrofa... nehledě na to, že se to prostě nehodí a je to z jeho strany čistý kalkul. Ať reprezentuje Němce, jako do teď. To tam raději uvidím Poznara loktit za vlast!

Reagovat
osobnostx

Jak se tak dívám na věk a schopnosti německých útočníků, tak se dříve či později dostane do jejich repre.. Měl by si to vyčekat.

Reagovat
Blasphemer

Se mi líbí, jak tady pořád čtu, že máme strašnou reprezentaci a hráčskej materiál úplně o hovně, a ti samí lidé pak ohrnujou nos nad týpkem, co pravidelně hraje Bundesligu x let, protože to je zase špatně z toho vlasteneckýho hlediska.

Reagovat
Bakary3

Se mi líbí, jak spojuješ dvě věci, který spolu nemaj nic společnýho.

Reagovat
Blasphemer

Neřekl bych.

Reagovat
Bakary3

Na repre nijak zvlášť nenadávám, ale dobře, můžu říst sakra, ty hráči jsou na nic a můžu to myslet tak, že mě mrzí, že si nedokážeme vychovat lepší hráče.

Určitě to ale nemusí znamenat (a myslím si, že u většiny ani neznamená), že bych chtěl, abysme přetahovali hráče sice s českýma kořenama, kterej ale naší fotbalovou školou neprošel a domluvil by se spíš rukama nohama.

A až takový hráče nějaký zemi, ve který se fotbalově naučil všechno, vyfoukneme, a výsledky se díky tomu zlepší, tak pak si jako mám lebedit "joo, ten náš nároďák, ty válej" ?

To radši mít výsledky, na jaký máme, který reálně odrážej naší sílu, tohle je o hovně.

Reagovat
Blasphemer

Já zase nevím, proč by přítomnost jednoho hráče, kterej neprošel naším fotbalovým systémem nějak snižovala případný úspěchy nebo atraktivitu reprezentace. Nebo proč by to mělo nějakým jiným způsobem vadit. Pokud bude žrát trávu a bude lepší než kluci, co tady ten náš systém vychoval, tak s ním nemám absolutně žádnej problém.

Chápal bych to, kdyby neuměl ani kváknout česky a neměl s ČR absolutně nic společnýho. To by mi vadilo taky. Ale tak to není.

Je částečně Čech, měl/má tady rodinu, jezdil sem pravidelně, řeč na nějaký úrovni nejspíš ovládá.

Fakt nevim, proč by mi mělo vadit, že fotbal začal hrát za čárou. To nedokážu pochopit.

Reagovat
Bakary3

On nejen, že začal hrát fotbal za čárou, on ho jinde ani nehrál.

Ani ti nevnucuju názor, že je to špatně, spoustu jiných ho chce, OK. Já a jiný zase ne.

Tady asi není o čem.

Spíš šlo o ten tvůj první příspěvek, kde se tak jako vysmíváš lidem, který si stěžujou na kvalitu repre a přitom z určitýho důvodu odmítaj Selkeho. Což úplně chápu, protože v tom není velká spojitost.

Reagovat
stas87

Takze ak by s futbalom zacal v Nemecku, ale rodina sa prestahovala v jeho desiatich rokoch spät do CR, tri roky by hral futbal tu a potom kvoli rodinnej situacii odisiel zasa do Nemecka, tak by to u teba bolo ok? Ved predsa uz mal skusenost s ceskym futbalom, aj ked len tri roky.

Reagovat
Bakary3

Nebudu rozebírat jednotlivý konkrétní příklady, zkrátka konkrétně situace a lanaření Selkeho se mi nelíbí.

Reagovat
Blasphemer

No, a já vůbec nevím, proč by mě jako fanouška mělo zajímat, jestli hrál a hraje fotbal v Berlíně nebo v Liberci. Jakou roli to v reprezentačním zápase hraje? Vůbec žádnou.

Jestli kvůli takovýmu pochybnýmu důvodu nechceš bezpochyby kvalitního hráče v reprezentaci, tak si pak nestěžuj, že je reprezentace banda kopáčů. V tom je ta spojitost.

Reagovat
Bakary3

Nevíš, proč tebe by to mělo zajímat, ale jiný to prostě zajímá, přestože chtějí lepší repre.

A v tom není ta spojitost.

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě že naopak. Natahat si tady do repre Selkeho, Kayambu, Beauguela a další cizince, kteří přinesou národaku kvalitu. To že s českem mají málo (nebo nic) společného je přeci jedno, hlavně že se na to bude dát koukat a nebudeme tam muset sledovat atrapy jako je Frýdek, Škoda, Krmenčík, Zmrhal a další desítky hráčů z naše ligy.

Reagovat
Kixi Syhimour

::

Reagovat
KingMaster13

Já upřímně doufám, že se nám ho podaří přetáhnout, už jen kvůli takové škodolibé radosti vůči Němcům, kteří si ho velebili jak se jim v mládežnických kategoriích rodí mega talent a pak skončí u nás Jinak já bych měl problém, kdyby neměl s ČR absolutně nic společného. Jestliže ale jeho máma je Češka, tak pak je to jasný, ten kluk sem musí

Reagovat
mayday

Jestli tady nakonec skončí, tak nadávat nebudu. Jsem proti naturalizaci, tenhle týpek má ale přímou českou krev, takže tady by mi až tak nevadilo, že vyloženě neumí česky nebo neprošel českým systémem. Má český předky a to mi stačí, není to třeba Kayamba.

Víc mi vadí to, že evidentně je pro něj priorita Německo, což chápu samozřejmě, je tam celej život. Ale je jasný, že ČR je pro něj jen zadní vrátka, aby si třeba kopl někdy za repre na turnaji. Nevím, jak by to bylo s jeho přístupem, těžko říct.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak je to spíše Němec než Čech co se jedná přístupu a mentality, takže v tom by problém být nemusel. Stačilo by kdyby dělal pořád to samé co dělá v lize.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

V době, kdy národní cítění vymírá je už opravdu jedno, kdo nás bude reprezentovat..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele