Dárdai, Dárdai, Dárdai, Dárdai. Porážku Herthy neodvrátila ani týmová rodinná pouta

30.07.2023, 13:20
Aktuality

Ani tři Dárdaiové na hřišti a jeden za postranní čarou nedokázali zamezit porážce Herthy v utkání úvodního kola druhé Bundesligy. Trenér Pál Dárdai (47) nasadil v sobotním zápase na hřišti Düsseldorfu (0:1) do základní sestavy svého syna Mártona (21) a další dva, Palka (24) a Bence (17), poslal do hry během zápasu.

Po květnovém pádu z nejvyšší soutěže začala pro Herthu snaha o návrat mezi elitu neúspěchem, před 40 tisíci fanoušky v Düsseldorfu padla 0:1. Tradiční klub z metropole se tak už na startu ročníku ocitl pod tlakem.

Dárdai, ten nejstarší, po zápase litoval nevyužitých šancí: "Nemohu týmu nic moc vyčítat. Měli jsme zápas pod kontrolou, měli jsme vést, a pak z ničeho nic přijde gól. Bod bychom si zasloužili, ale někdy potřebujete i trochu štěstí. A my hlavně potřebujeme góly."

K rodinným poutům ve svém týmu se maďarský kouč vyjádřil už před startem soutěže: "Můj táta a strýc spolu hráli v první lize, já jsem hrál se svým bratrem. U nás je to normální," vyprávěl. "Všechny hráče, celý kádr, beru jako své syny," zdůraznil.

Dárdai se mezi fanoušky Herthy těší mimořádnému respektu, jelikož je jejím rekordmanem v počtu bundesligových startů. V letech 1997 až 2011 jich posbíral 286, poté klub opakovaně vedl z lavičky. Jeho aktuální trenérské angažmá v BSC je už čtvrté.

Autor: Livesport.cz / SID

Komentáře (19)

Přidat komentář
db18

co na to fans?

Reagovat
Rudnevs

Samo o sebe na tom nevidím nič také strašné, teoreticky sú všetci traja Herthaneri, nie su pre tím nákladní, majú futbalový talent a zrovna u Pála sa nebojím, že by ich vyslovene uprednostňoval na úkor ostatných hráčov. Chlapci budú musieť makať, ak budú chcieť hrať.

Na druhú stranu to prinesie negatívnu mediálnu pozornosť a ak sa Herthe nebude dariť, tak to proste schytajú od médii a asi aj od fans či už je to ich vina alebo neni. Bild a spol. to môžu omielať dookola, je to ako voda na ich mlyn. Rovnako pre kabínu to bude dvakrát tak zložité vysvetliť ostatným hráčom, že nehrajú a miesto nich hrá trénerov syn, aj kebyže si to objektívne zaslúži.

Reagovat
Bakary3

Jo, tohle je pro trenéra prostě hodne nepříjemný.

Že nejsou nákladný, třeba, ale mají kvalitu, aby tam hráli?

Já bych taky nebyl nákladný, ale pokud na to nemám, nemám tam ani co dělat, natoz třeba hrát místo někoho lepšího nebo brát minuty nadejnejsimu mladýmu hráči.

Tohle si asi těžko obhájí, pokud nebudou všichni 3 kvalitou aspoň na pomezí základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně u těch dvou mladších. Jsou opravdu lepší než ostatní v jejich věku? Není v dorostu starší a lepší hráč než ten 17ti letý? Jo u těch mladých mi to vždycky smrdí tou protekcí. V tomhle názoru mě ale ovlivňuje spíš ten fakt, jak to funguje u nás. Hned z fleku mě napadá mladej Látal. Myslíš, že to byl v tom mladým věku nejtalentovanější obránce, když přešel do áčka hrát pod tatikem? vůbec..ale prostě byl to Látal.

No aby Dardai nedopadl jako Ole. To byl taky bůh pro fanoušky United a jako hráč pořád je. Jako trenér co tym vedl tři roky to už je něco jiného..

Reagovat
db18

Marton tam je už stálice, i když první šanci dostal taky pod Dardaiem... určitě kvalitnější něž Palko, který ale patřil k nejlepším hráčům v maďarské lize. O toho nejmladšího pak měl zájem Gladbach nebo Juventus.

Reagovat
Bakary3

Tak to zní, že tam talent bude

Reagovat
Rudnevs

Akože oni rozhodne nie su márni. Samozrejme, že im meno pomohlo, ale nie su to nejaki nekopovia. Ako vravím, podľa mňa herne na to majú, akurát v Herthe je problémov mnoho a médiá si na nich zgustnú…

Reagovat
Bakary3

Tak jako... Slavný jméno určitě neuškodí

Reagovat
Rudnevs

Tak minimálne Marton bol v tíme aj ked tam Pál ako tréner nefiguroval a hrával pravidelne, čiže toho si obháji určite. Ten najmladší ešte tiež povedzme okej, to je taký pokus, po zostupe sa holt dáva šanca mladíkom. Pálka teraz dotiahli z Madarska, u toho môžu nastať pochybnosti, či na to má, aj ked v Madarsku hral že vraj dobre, ale práve vdaka jeho príchodu sa strhla táto debata, ináč by sa to zas až tak neriešilo, nakoľko tí zvyšní tam boli i doteraz. Je to svojim spôsobom konflikt záujmov a aj ked veim, že Pál to nemyslí zle, je to pre média a vlastne pre všetkých terč jak sviňa.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Kucka

Reagovat
Elliasson

Jak je na tom Hertha s majiteli?

Reagovat
Rudnevs

Lars Windhorst to predak a momentálne to vlastnia 777 Partners, ktorí majú napriklad i Janov.

Reagovat
Spalovač šancí

Haškovi

Reagovat
ACSeRw!n

Mila Fukal by to odtrenoval lip

Reagovat
fabec1222

Takže takový maďarský Jarolímové

Reagovat
Pablos

To je něco jako heslo pašeráka opia... dardanely, dardanely ?

Reagovat
Tromas

Smrdí mi to protekcí kromě toho nejstaršího.

Reagovat
Mönchengladbach

Když nepotismus, tak pořádnej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele