Dánsko je více o bojovnosti, tvrdí Novák a láká ho Premier League

06.06.2017, 21:51
Rozhovory
Druhý rok v dresu dánského Midtjyllandu má za sebou Filip Novák. Bývalému hráči Jablonce bude brzy dvacet sedm let a rád by se přesunul do významnějšího klubu. Teď však regeneruje po zranění, které mu zabránilo pomoci reprezentaci v kvalifikaci o světový šampionát. O tom i svých sympatiích k Chelsea mluvil levý obránce v rozhovoru pro Eurofotbal...

V základní části jste skončili pátí, pak jste si ve finálovém zápase play-off v rámci nadstavby zajistili účast v Evropské lize. Hodnotíte sezonu tedy jako úspěšnou nebo jste mířili ještě výš?

Mířili jsme výš, chtěli jsme hrát o titul, to jsme ale po první části sezony museli přehodnotit. K tomu jsme hráli dánský pohár, kde jsme došli do semifinále, tak jsme si řekli, že bychom chtěli vyhrát aspoň ten pohár, když se to nepovedlo v lize. Bohužel ani to se nepovedlo a tak nám zbyla jen kvalifikace o evropské poháry, která se nám naštěstí nakonec podařila. Určitě ale převažuje více zklamání než radost.

Právě nově zavedená nadstavba je velkým tématem v české lize. Její obhájci argumentují, že bude liga napínavější a nabídne více atraktivních zápasů, její odpůrci však vidí nelogická místa, kdy je pro klub výhodnější skončit v tabulce níže. Co na ní říkáte vy jako hráč?

Popravdě se mi to moc nelíbí. Dají se tam najít skulinky, že je lepší skončit třeba sedmý než šestý. V naší lize jde třeba tým, který skončí sedmý a vyhraje skupinu o udržení do velkého finále o Evropskou ligu s týmem, který v té části o titul skončí čtvrtý. Osobně bych spíše preferoval klasickou ligu, tak jak doteď funguje v Česku.

Jak se na to dívají fanoušci nebo hráči? Vadí jim to, také by radši návrat ke klasické lize?

Fanoušci ani hráči proti tomu nijak neprotestují. Je to tam prostě už dané a žádné rozbroje tam nejsou. Pro fanoušky to možná je pak v závěru sezony zajímavější, ale osobně se mi to nelíbí.

Co se týče těch spekulací - myslíte, že skutečně se v kabinách může odehrávat dvě, tři kola před koncem něco jako "Hele, radši prohrajeme, ať máme výhodnější pozici v té nadstavbové části"?

Když jde člověk na hřiště, tak by člověk měl chtít vždycky vyhrát, alespoň já to tak mám. Samozřejmě si to ale může každý propočítat a jít na hřiště s tím, že je lepší prohrát, ten formát takovým spekulacím nahrává. Ale já za sebe jsem se s tímhle nesetkal a určitě jsem nic nevypustil.

Takže v Midtjyllandu podobná debata nikdy neproběhla?

To určitě ne, navíc jsme vždycky bojovali o poháry a jelikož jsme neměli zrovna nejlepší období, tak jsme potřebovali každý bod a do každého zápasu jsme šli s tím, že ho chceme vyhrát.

Čím se liší dánská liga od té české? Vyznačuje se jiným stylem hry?

Nerad bych to srovnával, ty ligy jsou jiné. V české lize je to víc o balonu, vymyslet nějakou akci, dánská je spíš jednodušší, je to hodně o fyzické síle a je tam hodně soubojů. Také je tu hodně standardek a týmy se snaží vstřelit gól tímto způsobem. Česká liga je spíše o fotbale jako takovém, týmy se v ní snaží nějak takticky překvapit soupeře, dánská liga je spíš bojovná, rychlejší a více o nasazení.

Vyhovuje Vám tedy fyzický styl fotbalu v Dánsku více než to, co jste hrál v naší lize?

Já jsem spokojený, protože když jsem hrál v Česku, tak mi chybělo přesně to, co jsem našel v Dánsku - agresivita, silová hra, takže mi to jako fotbalistovi pomohlo.

Dlouhodobě se hovoří o tom, že zamíříte z Midtjyllandu jinam, mluví se o klubech z top pěti světových lig. Je váš odchod definitivní?

Definitivní to samozřejmě není, v Dánsku mám normálně smlouvu a teď se teprve bude jednat o mém setrvání nebo nesetrvání. Primárně letím do Dánska, ale pokud přijde zajímavá nabídka, mám dohodu s klubem, že mě pustí.

Která z těch nejlepších soutěží Vás láká nejvíce?

Pro mě osobně je nejlepší ligou na světě Premier League. Kdyby přišla nabídka z Anglie, tak bych si toho strašně vážil.

Máte tam i nějaký oblíbený mančaft, kterému fandíte v televizi nebo za něj hrajete na PlayStationu?

Jsem fanda Chelsea, už přes deset let, od doby, kdy tam začal chytat Petr Čech.

Tak to musíte být se současnou Chelsea pod Contem spokojen.

Je to parádní, jsem rád že po té minulé sezoně se to takhle otočilo. (úsměv)

O reprezentaci proti Belgii a Norsku Vás připravilo zranění. O co přesně jde?

U kyčle mám natržený sval a potřebuju klid a chodit na rehabilitace, na které každý den chodím. Věřím, že po dvou týdnech klidu začnu něco dělat a bude všechno v pořádku. Je to ale sval, takže ten potřebuje zregenerovat.

Zápas proti Belgii jste ale sledoval, jak se Vám výkon Jarolímových hochů líbil?

Prvních patnáct minut bylo takových ustrašených, kdy kluci pozorovali toho soupeře, přece jen spousta z nich proti takovému týmu hrála poprvé. Pak si ale už vytvářeli šance a líbilo se mi to. Důležitější je ale samozřejmě ten zápas s Norskem, ten je rozhodující pro kvalifikaci.

V Dánsku jste se setkal s už trochu pohaslým talentem světového fotbalu, Rafaelem van der Vaartem. Jaký je jako člověk?

Mám to štěstí, že je to můj parťák na pokoji i spolu sedíme u snídaně, takže jsme v kontaktu často. Je to skvělý kluk, na nic si nehraje a snaží se každému pomoct a předat zkušenosti.

V sezoně ale příliš zápasů neodehrál, bylo to vinou zranění?

On nějaké zápasy odehrál, pak ale přišlo období, kdy se zranil, pak se vrátil, začal trénovat a zranil se zase, takže toho tolik neodehrál. Na druhou stranu, takový hráč je platný i v kabině, takže si třeba vzal slovo a řekl, co se mu nelíbilo na naší hře. Má velký přínos pro kabinu.

Jaký je tedy na hřišti? Přece jen, prošel třeba Realem.

Je velký rozdíl hrát s ním a bez něj. Má skvělé vidění hry a milimetrové přihrávky. Samozřejmě už ve svém věku není tolik rychlý, ale to nahrazuje právě tou chytrostí. Je to výborný hráč.

Do mistrovského týmu dánské ligy, Kodaně, míří ze Slavie Michael Lüftner. Slavia má přitom ambice hrát Evropu a finanční zázemí je tam také dobré. Je to důkaz o tom, že je Dánsko pro fotbalisty mířící do těch nejlepších soutěží výhodnější přestupní stanicí?

Ano, v současnosti je snazší prosadit se v top ligách z Dánska než z Česka, bohužel to tak je. Dřív to tak nebylo a rodily se velké přestupy i z české ligy, ale teď si myslím, že je to z Dánska jednodušší, takže z tohohle pohledu udělal dobře.

Je největším rozdílem právě účast v Lize mistrů, kterou dánské týmy hrají pravidelně?

Přesně tak, Kodaň pravidelně hraje Champions League nebo aspoň Evropskou ligu, hrávali jsme ji my i Brondby. Česko má zástupce v EL také, ale chybí ta Liga mistrů.

Z tohoto hlediska tedy svého přestupu z české ligy do Midtjyllandu nelitujete.

Pro mě to byl skvělý krok, a už před přestupem z Jablonce jsme se s agentem bavili o tom, že by to mohl být odrazový můstek k nějakému lepšímu angažmá, tak snad se to splní.

Co říkáte na současné počínání svého bývalého klubu ze Střelnice?

Bohužel to nebylo asi podle představ, ale každá sezona je jiná, jednou jste nahoře, podruhé dole. Jablonci se to moc nepovedlo, ale aspoň se to třeba nějak sehrálo a příští sezonu to bude lepší a budou zase bojovat o evropské poháry.

V Jablonci jste zažil Jaroslava Šilhavého, který teď po sérii utkání bez jediné porážky vybojoval se Slavií titul. V čem je jeho hlavní síla?

Dokáže stmelit ten tým, dokáže lidi kolem sebe vyhecovat k lepším výkonům a i my jsme pod ním hráli výborně. Hráli jsme Evropskou ligu, bohužel se nepodařilo postoupit do základní skupiny, ale hráli jsme dobrý fotbal a i v lize jsme byli třetí.

Na druhou stranu do Plzně se vrací Pavel Vrba. Proč se jiný trenér ve Štruncových sadech neuchytil?

Jak jsem říkal, ty sezony u spousty klubů jsou nahoru dolů a když se nedaří, tak je třeba něco změnit a zkusit něco jiného. na druhou stranu, Plzeň byla na vrcholu celou dobu a o ten titul hrála, a i když ho nevyhrála, tak si myslím, že být druhý nebo třetí v české lize je úspěch. Titul je krásný, ale otevřené dveře do světa vedou přes Evropu a ta se nabízí i týmům, co ho nezískají.

Nějaký čas jste strávil i ve Zlíně, jemuž spadlo do kapsy sedmdesát milionů a zahraje si základní skupinu Evropské ligy. Co na to říkáte?

Je to parádní, fandil jsem jim u televize, sice nejsem odchovanec, ale působil jsem tam už v dorostu a moc jsem tomu klubu přál. Teď je samozřejmě otázka, aby byli konkurenceschopní a dobře posílili a ukázali v Evropské lize, že i takový tým může potrápit ty silnější.

Zmínil jste dánský pohár. V Česku národní pohár nemá zrovna dobré jméno, přitom právě Zlín z něj překvapivě míří do Evropy. Jak ho berou Dánové?

Řekl bych, že je populárnější než v Česku. V ČR nemá ještě takový náboj, jaký by měl mít. Pro mě je to i o tom, že si lidi udělají čas a na ten zápas přijdou. V Dánsku je skvělé, že je jedno, jestli se hraje domácí pohár nebo liga, lidi to nerozlišují a prostě přijdou podpořit klub. Je to každopádně jednoduchá cesta, jak se dostat do pohárové Evropy, tak třeba se teď to vnímání téhle soutěže změní i u nás.

Nevadilo Vám jako fandovi Chelsea přát ve finále Evropské ligy United?

No jo, ale musel jsem to brát z pohledu Zlína, takže na jeden den, nebo spíše na hodinu a půl se ze mě stal fanda Manchesteru United (úsměv).

Říkal jste, že jste začal Chelsea fandit za Petra Čecha, tedy v Mourinhově éře. Jak se na něj díváte na lavičce ManU?

Vůbec mi to nevadí, samozřejmě nějací rivalové ty týmy jsou, ale v Chelsea udělali výborný krok, když se rozhodli pro Conteho. Na druhou stranu Mourinho vyhrál trofeje pro Blues roky zpátky a vždycky to bude legenda. Je to výborný trenér a dokazuje to myslím všude, kde trénuje.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (225)

Přidat komentář
hyper01

Fanda Chelsea, má dobrej vkus

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm to zase bude nablito hned pod prvním komentem

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

takovejch fandu naseru do rana kybl

Reagovat
off-olda

Dokaž to.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
FUnk

Reagovat
Josifek

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
h8_sfatto
Reagovat
Le Gunner

Piky jede

Reagovat
smazaný uživatel

srovnani Dansky a Cesky ligy? ten chodi na sakra tenkym lede..

Reagovat
smazaný uživatel

Dánsko je parádní mezi stupeň , jen se koukni kolik hráčů chodí odtud do top lig

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chtit srovnani dansky a cesky ligy na EF je uplne stejny led

Reagovat
db18

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

ten už se nepřizná, že má na ef účet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: vi nekdo prosim, jak je to s tema odmenami pro kluby za postup treba do zakladni skupiny EL? Je to ciste za postup nebo za odehrani te skupiny? Pokud by nekdo postoupil a pak se odhlasil, jestli by tech 70 micu dostal nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by se nějaký tým odhlasoval, to přece logicky nedává smysl

Reagovat
smazaný uživatel

no jak se to vezme, nektere kluby stala skupina EL malem sestup z ligy...ale spis pro zajimavost se ptam

Reagovat
smazaný uživatel

Je to za účast, nicméně to určitě je vošéfovaný, že kdyby se odhlásili, tak to musí vracet na penálích nebo něco v tom smyslu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ing. Červenka nebo Bob Páník? Kdo stojí za tímto nickem?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bournemouth volá

Reagovat
smazaný uživatel

I Bournemouth by byla dobrá štace.

Reagovat
Džeko55

Aspoň by si nemusel zvykat na nový klubový barvy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to spis Sunderland

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka však zní, jak je možné, že se dokázal prosadit v Dánsku?

Reagovat
REPLIKATOR

Má maturitu.

Reagovat
TheMally11

nepíše urážející statusy

Reagovat
smazaný uživatel

umí chodit po tenkym ledě

Reagovat
tnt03

Udělá tři žongly

Reagovat
smazaný uživatel

Midtjylland tusim do ted nema jinyho levyho beka a ani nemel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Zaschrona

Everton are keen for Romelu Lukaku to sign for Manchester United if he does leave this summer, as they would like to see Sergio Romero and Chris Smalling come the other way. (Independent)

... ok, tak to radsi at jde do Chelsea, za nikoho

Reagovat
Busby babes

ty vole, za Romera si musite priplatit.

Reagovat
iamek

Reagovat
Zaschrona

Nechci, vubec, ani zadarmo.

Reagovat
EXoRcIsT

preco ? ved je 100x lepsi ako brankari Evertonu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Nez Romera, to radsi dal nechat chytat Joela.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Busby babes

by pak nemohl nadavat na golmana co chyta hovno...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Zaschrona

Ale teda fakt si myslim, ze Romero by zadny vyrazny upgrade oproti Joelovi nebyl. Skoda penez.

Reagovat
Busby babes

nejlepsi golman letosni Evropske ligy, takovych mate dost sami, to je jasne. ne, letos kdykoliv nastoupil, tak zachytal paradne. Neni to svetova extratrida, ale nez Robles je teda lepsi a ja bych rekl ze i o dost. Navic zkusenosti ma podstatne vetsi.

Ale tak vy hlavne asi budete mit jine priority a drahej golman mezi nima nebude.

Reagovat
Zaschrona

Mame vicemistra sveta a viteze Evropske ligy + FA Cupu.

Ja doufam, ze nejaky poradny golman prijde. Rozhodne to musi byt jedna z hlavnich priorit. Ale predstavoval bych si teda nekoho lepsiho nez Romero. Urcite neni spatny golman, ale my potrebujeme nejakou jasnou jednicku, novou oporu. Nejakeho Schmeichela, Pickforda, Butlanda.

Reagovat
Busby babes

kdyz myslis, ze jsou tihle jmenovani lepsi nez Romero, tak ok..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
iamek

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Aldeano

Reagovat
mithro

novinari vytiahli sovju ruletu

Reagovat
mithro

*svoju

Reagovat
smazaný uživatel

ze by si tam Mourinho dotahl Cecha? kdyz je opet zase pravdepodobnejsi ze uz Real konecne pretahne De Geu

Reagovat
Infernoqt

Pfuu, tak podle Sky Sports a Sky betu to vypadá (od nejvěruhodnějších) na Perišiče, Lindelofa, Moratu, Jamese a Fabinha k nám. Kdyby jednou měli pravdu, tak je to prostě na každej post nová posila. Fabinho je předělanej pravej bek... takovej univerzál, ofenzivně laděnej.

Reagovat
Busby babes

podle Sky sport a Sku bet... ok.

Reagovat
Infernoqt

Co se nezdá? Chci navázat téma a slyšet představy ostatních, kdyby to náhodou vyšlo. Každej odněkud čerpe informace. Poslední dobou jim to moc nevychází, ale furt jsou v popředí těch „lepších“ bulvárů.

Reagovat
Busby babes

Sky toho nakeca fakt hodne. jejich "sources" jsou obcas fakt vtipny.

Reagovat
Infernoqt

To nenamítám. Tyhle hráče nám přiřazují jejich „experti“ a bohužel Moratu načal Balague, takže na tom nemusí být moc pravdy. Pravda je jen, že hledáme útočníka a on i hráč jsou ze Španělska. No a na to se navážou bookmakeři, kteří to momentálně berou skoro jako hotovou věc. Ale dokud to není uzavřený, nic se neví. Pořád máme šanci sebrat Lukakua.

Reagovat
Busby babes

bookmakeri to jedou na velky cisla a kurz nastavi dle toho, na co budou lidi hodne sazet. v tuhle chvili to imho nema takovou vypovidaci hodnotu.

Reagovat
Infernoqt

Však já jen říkám, jak jsem k tomu přišel. Momentálně důvěryhodnější cestu nenajdeš.

Reagovat
Busby babes

ale jinak: Lindelof a Fabinho super. Morata a Perisic asi ok, protoze by to znamenalo, ze je Mou uprednostnil. James... meh... Hlavne asi nema cenu tahat Perisice i Jamese, ne?

Reagovat
Infernoqt

Jsem si musel najít toho Perišiče, abych měl jistotu, že hraje vlevo, jak se tvrdí, a přeci jenom - https://www.whoscored.com/Players/70524/Show/Ivan-Perisic

U Jamese nevím. Je to sympaťák a rozhodně má v sobě potenciál. Já si myslel, že by u nás mohl mít roli jako Oscar v Chelsea, pokud by tedy Mourek hrál tu svoji klasickou 4231. Potíž je v tom, že Pogba je lepší v 433 zase, ale tím pádem mi nesedí tolik naše křídelní hra. Ač tam můžou hrát, tak na to jsou lepší ofenzivně laděná křídla, co probíjí obranné linie. Kdežto my se zasekneme na postupné kombinaci a hrajeme do plnejch.

Morata spíše target man, dokážu pochopit jeho přínos. Je to alternativa, co by mohla fungovat. A Lindelof s Fabinhem nepochybně mají kvalitu, ale netuším, jak by jim sedla liga. To se dá říct i o Jamesovi, z té pětice asi nejvíc adaptivní bude nakonec Perišič, ale přeci jen on by to dal, kdyby hrál pravidelně.

Reagovat
Lifted

DO 4-2-3-1 mu sedne jak prdel na hrnec.

Reagovat
mithro

videl niekto toho Lindelofa aspon hrat?

Reagovat
Busby babes

poctive a velmi podrobne sleduju jeho karieru uz pet minut.

Reagovat
smazaný uživatel

videl jsem jak neuveritelnym zpusobem koplnul standardku

Reagovat
iamek

Na co Jamese a Perisice ? A z Moraty taky nejak nestrikam

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíc si teda přeji Fabinha a rovnou k němu přibalit Mendyho... Na Lindelofa bych si počkal, protože se podle mě najít lepší stoper. Perisice a Jamese teda určitě nepotřebujeme a byly by to posily, které nás moc neposunou dále a Morata je asi teď naše jediná záchrana do útoku.

Reagovat
Infernoqt

Podobně to vidím taky. Fabinho bude potřebovat čas na adaptaci, ale on je přesně ten strůjce rychlých útoků a navíc se tváří jako box to box záložník, kterej je prostě vidět všude na hřišti. Otázka koho na stopera, protože tady moc volných a zároveň kvalitních možností není. A toho Jamese. Rooney nejspíš odejde, Miky bude vpravo a na podhrotu se může točit on a Mata. No a Martial i Rash asi budou dělat backupy... ale vzhledem k počtu soutěží si taky zahrajou dost. Takhle to vidím já.

Reagovat
smazaný uživatel

jak to přesně myslíš - ofenzivně naladěnej? Však na beku a potom na CDM v Monaku nijak ofenzívou neoplýval.

Reagovat
Infernoqt

Tady je veden jako CM. https://www.whoscored.com/Players/115916/Show/Fabinho

Z té dvojice s Bakayokem má spíše ofenzivnější roli. Má dobré náběhy na volej z druhé vlny, co jsem měl možnost vidět, a je pohybuje se všude po hřišti.

Reagovat
scheeza

Jenom né toho Moratu kterej je v Realu nahradnik,dokazal se prosadit pouze v Italske ve ktere totalne Juve dominuje a jeste by za nej chteli takovy palky,myslim ze by nesel pres 10 golu za sezonu v PL

Reagovat
Lifted

Pokud by hrál tak by šel přes deset, jak nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Je to prostě kopáč liga

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Zaschrona
Reagovat
Whitemedia

100 mega za Lukakua

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
kvasha16

ze suhlas ze je to vela, a davam pre tu sumu

Reagovat
smazaný uživatel

to sifrujes

Reagovat
kvasha16

setrim slova

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Je mi zle z jakékoliv částky větší jak 70 mega, ale pokud Účka koupi Belottiho za tu výkupku, tak si ještě můžeme blahopřát, jakej jsme to udělali bargain...

Reagovat
bbbauch

Reagovat
kiwwi

jj, presne tak to funguje

Reagovat
blade115

Vy jste fakt děsní trubci, vždyť jsem to vůbec nemyslel s nadsázkou...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na trhu prostě není fakt nikdo dostupnej za nějakou normální cenu odpovídající kvalitám.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvýhodnější mi pořád přijde ten Lacazette, tam se spekuluje nějakých 50m, zbytek je úplně jinde..

Reagovat
Busby babes

ani nenaznacuj. pokud dame za Belottiho vykupku, tak se Edo zblaznil.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Zaschrona

Kaveh Solhekol‏ @SkyKaveh

Sky in Italy: Manchester United have made £52m offer for Real Madrid forward Alvaro Morata. Offer rejected. Real Madrid are asking for £78m.

Ok, tenhle typ penez byl za hvezdu Juventusu jeste celkem pochopitelny. Ale za nahradnika Realu tolik? Trh se zblaznil.

Reagovat
Zaschrona

Sky in Italy: If Manchester United fail to agree deal for Morata, they will try to sign Andrea Belotti from Torino - has £87m release clause

To Romelu vypada jako bargain.

Reagovat
Infernoqt

Jj. Ten Belotti mě strašně láká zkusit. Ale ta cena...

Jako pokud chtějí tolik za Moratu, tak bych raději ty prachy narval do Balea a v útoku rotoval Rasforda s Martialem. Lukaku je taky dobrej, to nenamítám, ale víc jak 90m € bych za něj nedal. A to už tak trochu přeháním.

Reagovat
stiflerovamama

Neskutocne ceny... Ale co si zasiali to nech si aj žnú...a davat teda 90 mil za Taliana, no neviem, mozno by som aj chcel pozriet ako by dopadol

Reagovat
Whitemedia

Tohle už je ale těžký úlet... Lukaku za 100, Morata za 80, Belotti pomalu za 90..

Reagovat
kvasha16

zle zle zle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

. Jsem zvedav zda se uvidime letos nejaky rozumny prestup kolem 20-25 mega

Reagovat
smazaný uživatel

v bundeslize maximálně

Reagovat
iamek

Kdyz vidim ty sumy za kterou prisel Vidic nebo Evra. I ten Smalling za 5 mega sve odehral

Reagovat
vladis271

Akurát som rozmýšľal nad týmto dnes. V PL v podstate už nie je možné urobiť bargain.

Reagovat
vodka

tak třeba Fer stál nějakých 5 mega, Phillips WBA taky tak nějak a to má g+a kolem 15... Sobhi za 3 mega za takový talent je taky fraška, Grant stál ještě míň a byl plně funkční jednička. Gueye do EFC taky na pohodu...

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DeformFCB

Počkej na rozšiřování kádru Spurs

Reagovat
soukup

ale jo, v champu by mohlo pár hráčů za tuhle sumu přestoupit

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom za ulet, to je proste trh...prvni hrac prestupoval snad za 100 liber nebo kolik...pak byla era zidana kde byly miliardy, v dobe krize to slo niz, ted jsou ve fotbale slusny penize, i z vychodu, tak se holt utraci, az kohoutky vyschnou, tak se zase bude prestupovat za stamilion, nevidim problem

Reagovat
smazaný uživatel

tech 100 liber je samozrejme nadsazka, uplne jine obdobi, ale zase 1997 bylo jine obdobi, 2008/2009 dost jine a dneska zase jine, ty ceny jdou proste nahoru/dolu

Reagovat
smazaný uživatel

a posledni vec, nam to muze byt jedno, z nasich kapes to nejde. A hlavne se 60-70% vrati na dresech, takze pohoda

Reagovat
fenixLFC

A hlavne se 60-70% vrati na dresech,

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

robil si si srandu ze?

Reagovat
Aldeano

Šílený částky no

Ale po těch obrovských přijmech z TV práv se to dalo čekat, že Anglie ještě o něco ujede. Hlavně na těch středně velkých klubech to bude vidět, to bude strašně přeplácené a to i platy.

A jestli mají United zájem o Moratu nebo Jamese, tak není ve hře i nějaká výměna/kompenzace za De Geu?

Reagovat
Busby babes

no zatim neujizdi anglie ale tymy, ktere anglii prodavaj. Jsem zvedavej, jak dlouho to anglicky kluby budou snaset a platit.

Reagovat
Aldeano

Tak od těch odstatních je to snad logické ne? A ještě zvláště v případech, kdy nemusejí prodávat. Však i v rámci ligy se strašně přeplácí...

Reagovat
Busby babes

no pro anglicke kluby to stoji tak, ze bud zaplati nebo nikoho neprivedou. Zatim plati. Jen rikam, ze jsem zvedavej, jak dlouho to bude vydrzi.

Reagovat
Aldeano

No dokud budou mít peníze

Reagovat
Tolstobik

Jezismarja Fakt doufam, ze vetsina spekulaci ohledne United jsou hovadiny

Reagovat
scheeza

United si mohou dovolit dat za Belottiho i 200 mega a bude to jak pro Chelsea 50 mega

Reagovat
Zaschrona

asi schiza, chapu

Reagovat
scheeza

A jak pro Everton 10 mega liber

Reagovat
Zaschrona

A jak koruna pro Kozlovice

Reagovat
Aldeano

Reagovat
scheeza

Man United announce operating income of $288 million.

Reagovat
scheeza

...more than Arsenal, Chelsea, Spurs & Liverpool combined.

Reagovat
Zaschrona

argumentacni vybuch

Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

Coho som sa to dozil

Reagovat
Busby babes

to je proste silenost. Morata ok neni to zadnej drevak, ale fakt to neni hrac za 90 mega.

Reagovat
Aldeano

Ty částky už jsou přestřelený no, ale už to jiné nebude, spíše právě naopak. A zase na druhou stranu by zase bylo zvláštní, aby Morata stál jen půlku toho co Lukaku

Reagovat
Busby babes

no ani mi neprijde. Lukaku ma za sebou uz 4 dobry sezony. Morata dal pres deset golu jen letos.

Reagovat
Aldeano

Kolik těžkých zápasů/sezón má za sebou v Evropě Lukaku? 3 finále LM?

Reagovat
Busby babes

A kolik Morata? Loni se mu tam podarilo par zapasu. ale letos rozhodne nehral zaklad, kdyz se hrali tezke zapasy, ne? ve finale odhral par minut.

Reagovat
Aldeano

Základ rozhodně nehrál

Nakonec, to by ani nejspíš nechtěl odejít. Teď moc nevím o co ti jde Já to nemyslel nějak zle, naopak jsem podpořil to, že je to fakt pálka, ale zase jsem opravdu přesvědčený, že Morata není ani náhodou poloviční hráč oproti Lukaku, to by za Real nebo Juve nehrál nikdy ani náhodou...

To, že je za Ronaldem a Benzemou taky zase nemusí tolik znamenat Vem si, že Alexise taky Barca vyhodnotila jako nepotřebného a jako první ofenzivní volba se Arsenalu vyplácí dost a dost.

Z aktuálního Barcelonského útočného tria by i 3. gólový v řadě byl stále top hráč. A když si vezmeš co už za hráče kolem těch 50 mega přestoupilo, plus jak jsme si psali, každý bude chtít týmy PL a obzvláště United natáhnout...

Takže tak jsem to myslel. Obecně pro mě hodnotu 100 ani 80 mega Morata nemá, ale to ani Lukaku.

Reagovat
Busby babes

tak ja tvoji poznamku pochopil jakoze hral finale LM a proto je lepsi volbou...

Hrat za Ronaldem a Benzemou rozhodne neni ostuda. Ale pokud by mel mit cenu 90 mega, tak by toho Benzemu musel posadit na lavicku.

Nerikam, ze je spatnej, letos mel v Realu rozhodne slusnou sezonu, ale prijde mi to jako risk. Odchovanec Realu, nebude chtit odejit, takze bude spis donucen okolnostma...

Ad Lukaku, tam jen rikam, ze je pro nej vyhoda, ze tech 20 golovych sezon ma vic, navic ve stejne lize... castky jsou to za oba sileny.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Busby babes

a Lukaku ma za sebou par sezon v Premier league. dohromady 204 zapasu a 104 golu za Everton a WBA. Morata ma za sebou 188 zapasu a 58 golu.

Lukaku hral za tymy ze stredu tabulky, Morata za dominantni kluby, ktery pulce ligy davaj nasup.

Reagovat
Aldeano

Tak je otázka jaké by to bylo, když by byl Morata první volba že jo. Já mu (Lukaku) v těžkých zápasech i věřím a nechápal jsem proč ho Mourinho tak rychle v Chelsea odstřelil, ale ty těžké zápasy v pohárech jsou taky o něčem jiném, nakonec to i týmy z PL v posledních letech poznávají.

Obě ty ceny jsou pro mě prostě přepálený, jen mi šlo o to, nebrat jako samozřejmost to, že Morata bude stát jen polovinu toho co třeba Lukaku

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za pičovinu s tím Konopljankou a Slavií?

Reagovat
Lifted

to je píčovina no ten by musel brát ročně to co stojí celej Váš tým.

Reagovat
smazaný uživatel

ja uz bych se nedivil nicemu...

Reagovat
db18

Schalke za něj dalo 12 mega...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako v úvahu by asi přišla jen hostovačka bez opce, ale stejně by musel brát ranec peněz

Reagovat
smazaný uživatel

coz by asi nebyl problem ze jo..

Reagovat
smazaný uživatel

No tak snad ti Číňani nejsou tak blbí Chudák ani pomalu neví, kde Česko je, kdo ví co by mu napovídali a pak by z toho měl trauma, když by musel podstoupit souboj třeba s takovým Kadlecem

Reagovat
smazaný uživatel

ten moc dobre vi, kde Cesko bude.. podle par rozhovoru co sem cet, bude pomerne chytrej a docela i slusnej troll

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je Slávka jasná destinace Vítej ve Slavii Evžene

Reagovat
cristiano.K.

to by byl sen

Reagovat
smazaný uživatel

This is my sen

Reagovat
smazaný uživatel

And now it is realita

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

no jako chtel sem, aby ten nas tym byl sympatickej dal a ne nakupovat ukacka, ale jsou to top hraci, tak asi berem no

Reagovat
VasAFC

Nebyl by prvni ani posledni ukrajinec co prijel za praci do ceska

Reagovat
smazaný uživatel

Se mi líbil koment někde na fb od iSportu když se tam hlásal přestup toho druhého Ukrajince: "jj ten je dobrej, dělal nám doma omítky"

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
VasAFC

Reagovat
Svatej

Reagovat
DeformFCB

Reagovat
Kucka

Reagovat
kvasha16

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ZB 07

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
kiwwi

Fabrizio Romano - Man United made a bid for Àlvaro Morata: €60M, refused by Real Madrid. They want €90M for Morata. #transfers #MUFC #ManUnited

Manchester United's bid (of £52m) for Morata is refused. Belotti is the alternative. [di Marzio]

Reagovat
Miguel19

90 mega za Moratu

Reagovat
smazaný uživatel

Zkurvili jste trh, když jste dali za Pogbu tolik.

Reagovat
kiwwi

ked nemas povedat nic normalne tak na mna nereaguj

Reagovat
smazaný uživatel

Nějakej nabroušenej po ránu.

Reagovat
smazaný uživatel

Barani mu včera nedali, tak si vylívá srdíčko na EF.

Reagovat
didosh

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

ty jsi chcípák

Reagovat
smazaný uživatel

No ono těch týmu bude víc, včetně nás

Reagovat
kvasha16

ale ved oni na to maju

Reagovat
smazaný uživatel

jj a ty tu musis okamzite jebnut kazdu takuto sracku

Reagovat
kiwwi

mas ty vobec nejake dno?

Reagovat
smazaný uživatel

Však to je Romano, ten je dost důvěryhodný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Kupovat nahradniky z Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Radši bych risknul toho Belottiho.. Italové v PL zatím nic moc, ale vyjímka potvrzuje pravidlo

Reagovat
smazaný uživatel

NORWICH City are set to complete the signing of England Under-21s goalkeeper Angus Gunn from Manchester City on a season-long loan deal. snad si více zachytá...

Reagovat
smazaný uživatel

To pochybuju, sice odešel Ruddy, ale pořád je tam Rudd a McGovern. Já toho Gunna sice neznám, ale asi se spíš počítá, že jedničkou bude Rudd.

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm, tak jako "dvojka" dobrý . Není to žádný zázrak, ale je to určitě lepší průměr a má to v rodině

https://en.wikipedia.org/wiki/Bryan_Gunn

Reagovat
smazaný uživatel

England keeper Hart is rumoured to be on a list of players Mourinho would be happy to replace De Gea with. dneska se už píše všechno nepůjde třeba Messi do Realu Madrid...

Reagovat
kiwwi

jj a ty tu musis okamzite jebnut kazdu takuto sracku

Reagovat
smazaný uživatel

Dal jsi tu úplně stejnou sračku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiciN

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Se mrkni výš

Já to napsal hned, že je to kravina spíše to bylo pro pobavení...

Reagovat
smazaný uživatel

sorry no

Reagovat
Josifek

Tyhle rozhovory jsou fajn, ale teda Pokorný byl lepší než Novák :)

Reagovat
smazaný uživatel

Teda jestli se v ČR hraje víc fotbalově naž v Dánsku, tak tak jejich liga musí bejt hrozná

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

OT: přáteláčky SKS před novou sezonou ofiko potvrzenej doma Celtic + doma ještě Nice, ale prověří nás i PL tým WBA

https://pbs.twimg.com/media/DB3hZcpUMAAbLn8.jpg:large

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele