DANNY BLIND NOVÝM KOUČEM AJAXU

15.03.2005, 21:45
Aktuality
Ajax Amsterdam má po nedávném odchodu Ronalda Koemana nového trenéra. Stal se jím bývalý vynikající hráč tohoto klubu a nizozemský reprezentant Danny Blind.

Třiačtyřicetiletý Blind strávil v amsterdamském klubu celou svou kariéru. Během 14 sezón odehrál více něž 500 zápasů. Vítěz pěti domácích ligových titulů a tří pohárů v dresu Ajaxu se prosadil i v Evropě, když jako kapitán vedl Ajax v úspěšné Lize Mistrů 1995. V reprezentaci odehrál 41 zápasů, většinu z nich právě po boku Koemana. I po odchodu do fotbalového důchodu zůstal Blind v klubu a od května 2003 byl zodpovědný za fotbalovou akademii.

Nahradil svého bývalého spoluhráče Ronalda Koemana, který se rozhodl rezignovat poté, co jeho tým nepostoupil do dalšího kola poháru UEFA po prohře 2:3 s Auxerre. Ajax je navíc v holanské lize až třetí a na velké překvapení z Alkmaaru ztrácí už čtyři body. Premiéru v lize zvládl Blind dobře, když přivezl z Nijmegenu povinné tři body.

Henk ten Cate, současný asistnent trenéra v Barceloně, a Martin Jol, kouč Tottenhamu, byli také nedávno spojováni s prací v Ajaxu.

Autor: Adam Ivanka

Komentáře (4)

Přidat komentář
exmafie

Ha,že by další Barcelona???

Reagovat
smazaný uživatel

no to by mohlo?..ale nikdy nebude ako brca

Reagovat
exmafie

No vzhledem k tomu,že současná Barca kopíruje styl hry Ajaxu z poloviny 90-tých,tak si napsal pěknou hovadinu...

Reagovat
smazaný uživatel

Blinda si pamatuju ještě jak hrával za Ajax - neodmyslitelná součást obrany v dobách největší slávy Ajaxu. Jsem zvědavý co předvede jako trenér, 10 let nebyl vidět. Ajax býval dobrý, těžil z perfektní práce s talenty. Bohužel, přišel kokot Bosman a kluby co nemají bezzedné studny peněz a těží z perfetkní práce s talenty jsou v prdeli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele