Další ztráta, na mistrovství světa si nezahraje ani Reus

07.06.2014, 11:46
Aktuality
Německá reprezentace včera odehrála velmi dobrý druhý poločas přátelského duelu s Arménií a nakonec vyhrála 6:1, dojem z dobré hry a výsledku ovšem kazí zranění Marca Reuse. Ofenzivní záložník Borussie Dortmund má přetržený vaz v kotníku a dnes před polednem byla definitivně vyloučena jeho účast na mistrovství světa...

"Pro hráče i nás je to velká škoda. Marco byl ve skvělé formě, během přípravy na trénincích zanechal velmi dobrý dojem a odehrál kvalitní zápasy proti Kamerunu a Arménii. V našich plánech na mistrovství světa hrál klíčovou roli," lituje ztráty trenér Joachim Löw.

Reus se zranil těsně před koncem prvního poločasu při souboji s Arturem Jedigarjanem a ihned odcestoval na podrobné vyšetření do nemocnice. Už první zprávy nebyly příliš příznivé, přesto se Němci nevzdávali naděje. Tu jim a hráči definitivně sebrala další vyšetření, podle nich si Reus od fotbalu odpočine šest až sedm týdnů.

Löw už našel náhradu za Reuse, do Brazílie se může těšit obránce Sampdorie Shkodran Mustafi.

Reus jenom rozšířil dlouhou řadu hvězd, které si na letošním světovém šampionátu vinou zranění nezahrají - už dříve o šanci zúčastnit se vrcholu sezony přišli například Rafael van der Vaart, Franck Ribéry, Kevin Strootman nebo Falcao.

Autor: Tomáš Pavlík / bundesliga.de

Komentáře (358)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele