Další trenérská rošáda v Seville, Sampaoliho nahrazuje Mendilibar

21.03.2023, 10:37, aktualizováno 21.03.2023, 17:31
Aktuality
Jorge Sampaoli (© AFP)

Jorge Sampaoli za sebou má druhé působení v roli hlavního trenéra Sevilly. Španělský celek je zvyklý pravidelně hrávat evropské poháry, letos mu ovšem hrozí sestup z LaLigy a po dalším nezdaru se vedení rozhodlo 63letého kormidelníka odvolat. Záchranu má tradiční klub vybojovat pod vedením Josého Luise Mendilibara...

Někdejší kouč Marseille nebo argentinské reprezentace se na lavičku vrátil začátkem října, místo mu tehdy uvolnil Julen Lopetegui a Sevilla se nedokázala vymanit z herní ani výsledkové krize. V tabulce je čtrnáctá s pouhým dvoubodovým náskokem na předposlední Almeríi, poslední kapkou byl víkendový nezdar proti Getafe (0:2).

"Po porážce od Getafe se Sevilla rozhodla ukončit smlouvu s trenérem Jorgem Sampaolim. Nadále nám hrozí sestup a fakt, že jsme se nedokázali dostat ze sestupového pásma a špatné výkony z posledních zápasů nás přiměly k tomuto rozhodnutí. Pro zbývajících dvanáct zápasů budeme hledat jiné řešení," oznámil andaluský celek v oficiálním prohlášení.

"Sevilla chce panu Sampaolimu poděkovat za jeho práci a popřát mu hodně štěstí do budoucnosti. Intenzivně pracujeme na příchodu nového trenéra, který by v ideálním případě vedl už dnešní odpolední trénink," sdělil dále španělský celek.

Španělský tisk o chystaném odvolání Sampaoliho informoval už včera a ihned přinesl i jméno jeho nástupce, kterým byl záhy potvrzený José Luis Mendilibar. Rodák ze Zaldibaru, jenž prošel Real Valladolid, Osasunu nebo Eibar, naposledy vedl Deportivo Alavés, s nímž v minulé sezoně spadl ze španělské nejvyšší soutěže. Seville se upsal do konce sezony.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
ratusek

Před zápasy EL. Výborně

Reagovat
Rothbard

Tam bude toho shnilého víc, nejen trenér na lavičce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Mendilibar

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že je Monchi definitivně pohřbí.

Reagovat
Kucka

Špatná zkušenost s bojem o padáka je taky zkušenost.

Reagovat
misinho7

Co ten Mourinho? Zacinaju sa nejak objavovat spravy zeby on mohol nahradit Carla akoze dakujem mu za to co spravil, on nas vlastne nastartoval a zacala ta krasna era..ale pls uz nato nema a absolutne by nam nic nedal.

Reagovat
madridcan

Ako nič? Dolára

Reagovat
madridcan

Ale tak v tom prípade by sme mali tiež iba jednu trofej, ktorú za trofej nepovažujeme.

Ale zase klin sa klinom vybíja...takže konfronrácia Dolára s Klokanometom by možno znamenala trofej visiacu na obočí na lampe...priamo úmernú 0:4 trofeji z pred roka

Reagovat
Fendi

Opravdu se o tom jedná. Mělo by jít o to, že by daleko více prostoru dostal Carlův syn Davide a José tam byl v roli mentora. Na druhou stranu proč ne,mohlo by to být zajímavé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele