Další posily pro Jablonec, přichází Hurtado, Tekijaški a Krulich

30.06.2023, 18:33
Aktuality

Jablonec získal další tři posily. Severočeský prvoligový klub angažoval ze slovenské Skalice kolumbijského stopera Haidersona Hurtada, který v novém působišti podepsal víceletý kontrakt. Blíže nespecifikovanou dlouhodobou smlouvu s Jabloncem uzavřeli i další střední obránce Srb Nemanja Tekijaški a mládežnický reprezentační útočník Matouš Krulich. Severočeši o tom informovali na svém webu.

Hurtado strávil poslední dva roky s krátkou přestávkou na Slovensku. Sedmadvacetiletý střední obránce ještě v minulém týdnu nastoupil v dresu Skalice do přípravného utkání proti Baníku Ostrava a jednou brankou přispěl k nečekané výhře 2:1.

"Česká liga je kvalitnější soutěž a jsem rád, že jsem tady. Jablonec má dobrý tým, je tu hezký stadion a celkově je tu příjemná atmosféra. Když se nám bude dařit v lize, můžeme bojovat o evropské poháry," uvedl Hurtado.

Tekijaški se přesouvá do Jablonce po angažmá v polském druholigovém klubu Termalica Nieciecza. Šestadvacetiletý pravonohý stoper si v minulosti se srbskou Suboticou zahrál kvalifikaci Evropské ligy.

"Na českou ligu se těším, bude to zase nejvyšší soutěž. Teď jsem v Polsku hrál druhou ligu po sestupu. Chtěl bych týmu pomoct dostat se nahoru a můžeme zase hrát o evropské poháry," prohlásil Tekijaški.

Krulich je pro Severočechy sázkou do budoucna. Osmnáctiletý útočník předloni přestoupil z pražské Sparty do FC Turín, kde nastupoval za mládežnické týmy. "Vracím se domů do Česka a čeká mě nakouknutí do chlapského fotbalu. To je pro mě nejdůležitější. Chtěl bych co nejvíce pomoci týmu, musím ale se vší pokorou bojovat o místo," řekl Krulich.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
Pablos

Ty jedou... s takovou je letos nedožene v kvantitě ani Baník.

Reagovat
ondrasch77

Tak nám letos i díky hostování končí 11 hráčů, tak to nějaký doplnění chtělo... Navíc Krulich i Náprstek jsou spíš investice než do áčka jako takového...

Reagovat
Pablos

11 hráčů to je taky slušný no. Jinak jasný chápu, ale prostě vedete

Reagovat
ondrasch77

hostovačky - Šulc, Sejk, Poli, Král, Heidenreich

gólmani - Richter, Surovčík

Krob - kopačky na hřebík

+ další - Surzyn, Konda, Akpudje...

Takže počítám, že k nám dorazí ještě gólman

Reagovat
Salfovic

Co ten vychvalovanej Akpudje, zůstává ?

Reagovat
ondrasch77

Vždyť píšu, že taky odchází

On nemá moc rozehrávku, každopádně když v září přišel, tak jsme přestali prohrávat...

Reagovat
Banikovec7

Ale teď v přípravě hrál ne?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ondrasch77

Jj, jen protože Martinec se zoufalcem Štěpánkem měli drobná zranění.

Jinak mu bylo sděleno, ať si hledá nové angažmá.

Reagovat
ondrasch77

Nakonec se trochu změnili plány..., původně to bylo, jak jsem psal, ale nakonec dostal Joshua svolení zůstat s týmem a dneska frčí na soustředění...

Reagovat
fabec1222

Holec do brány?

Reagovat
ondrasch77

Ten by se mi taky zamlouval..., ale nakonec jen Vilda Fendrich, kterej dva roky pořádně nechytal

Reagovat
Axelrose

Markovič má jít hostovat do Baníku, takže počítám že Letáček bude brzo volný, protože co vím, do Pce zpátky nechce.

Reagovat
Banikovec7

Letáček už do Baníku přestoupil, stejně jako přestoupí Markovič.

Reagovat
Axelrose

Tak to mi uniklo.

V tom případě máte brankáře solidně vyřešené, když vezmu ještě toho mladého, co chytá v B týmu.

Reagovat
stas87

Tekijaski si povodil Spartu v predkole par rokov dozadu. Ale tak preco nie, nemusi to byt zla taktika, zobrat hracov co vytrollili a vyradili Spartu v predkole.

Reagovat
O.Giroud

No vidím, že sa nič nezmenilo. Zas bude zázrak poraziť kadejakú Tramptáriu v dvoch zápasoch, že im už nie je trápne. Ešte tie domáce zápasy, Kmotrík bude stále plakať keď má doma aspoň na poháre 10k+ ale, že v tých domácich zápasoch je Slovan až trápny to už nič.

Reagovat
Hachim Mastour

Takže Tekaši

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele