Další hvězda pro MLS: Shaqiri jedná s Chicagem Fire

04.02.2022, 23:29
Aktuality
Xherdan Shaqiri (© AFP)
Xherdan Shaqiri se brzy stane další evropskou hvězdou, která si bude vydělávat v zámoří. Olympique Lyon na svých stránkách potvrdil, že se dnes nezúčastnil tréninku a bude scházet v zápasové nominaci na víkendový duel s Monakem, přičemž americké zdroje hovoří o takřka upečené dohodě s Chicagem Fire.

Přestupová částka se má dle neoficiálních zdrojů pohybovat kolem 6,5 milionů eur, přičemž Shaqiri se stane jedním z hráčů tzv. "na výjimku” z platového stropu (Designated Player).

Třicetiletý šikula má na kontě přesně 100 startů za švýcarskou reprezentaci a dříve působil mimo jiné v Liverpoolu či Bayernu. Na obou těchto lukrativních adresách se však potýkal s množstvím drobných i vážnějších zranění; zejména skoro celý rok 2020 promarodil.

Výběr destinace přitom není náhodný: z pozice sportovního ředitele Fire na nedávný výběr nového kouče a přestavbu kádru dohlíží Georg Heitz, jenž pracoval pro FC Basilej, když tam Shaqiri začínal. Švýcarský fenomén by se připojil k dalším dvěma novým ofenzivním posilám pro rok 2022, Polákovi Kacperu Przybylkovi a nadanému Kolumbijci Jhonovi Duranovi.

Autor: Tomáš Daníček / mlssoccer.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hvezda pro MLS jinde by to bylo dost posetile tvrzeni

Reagovat
vceradnesazitra

Prej hvězda Jeho vrchol byl Stoke, pak už šel jen do horšího.

Reagovat
fantomas

První komentář v diskuzi ti osvětluje, proč "hvězda".

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
milan78

kubíkovo chicago dostane takovou posilu jestli tam se z něj nestane hvězda....

Reagovat
Liquid

jsem četl Kubalíkovo

Reagovat
oli9

a já myslel že už je tu konečně někde diskuze k NHL

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Witcher

Na mě dycky udělal dojem akorát v repre

Reagovat
Irek

Dycky Most

Reagovat
vodka

popravde dost promarnena kariera, na hristi mockrat nezklamal, tam byl schopny udelal impact skoro vzdy, ale asi neni nahoda, ze nikde nedostal poranou minutaz.

Reagovat
Bandita_Harry

Premarnena v čom ? Úspechov ma kopu, je pravda že skôr ako člen širšieho kadru ale v tíme kde by bol hviezda by na ne nedosiahol.

Reagovat
Liquid

brněnská vodka má pravdu a to ho měl ve Stoce, měl našlápnuto k hvězdné kariéře, místo toho paběrkoval v Bayernu, v Interu to byla vůbec hrůza, v Liverpoolu trvalá lavička a někdy i tribuna a jako očekávaná hvězda Lyonu se rovněž nestal, po chvilce už maže pryč

Reagovat
Rudnevs

Mozno suvisi aj s tym, ze Shaqiri má len 1,69 m. Zatiaľ čo do dnešného futbalu sa viac hodia silový a veľký hráči.

Reagovat
Rudnevs

* siloví, veľkí

Fuck

Reagovat
PBLead

tak to je dobrá blbost. Messi má mimochodem taky 1,7 m

Reagovat
eder

...a ten se právě do dnešního fotbalu nehodí už vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Freedo

Reagovat
Rudnevs

Tak Messi je Messi, ale myslím že ináč na toto narazilo už viacej technickejších/menej silovejších hráčov… samozrejme nemusí to tak byť vždy, ale v dnešnom futbale to bohužiaľ beriem ako celkom nevýhodu. Niekde som čítal, že mnohí talentovaní chalani v juniorkách trebárs ani nedostávajú šancu proste len preto, že sú moc malí a že sa teraz hrá proste inak.

Reagovat
oli9

Tohle mi na něj přesně sedí.. Pak ještě 2 sezóny někde u šejků

Reagovat
Seydou Doumbia

Díky za 1+1 v týdnu proti Marseille, jinak si byl obrovské zklamání a přehrával by tě i random mladík z akademie.

Reagovat
Rudnevs

Georg Heitz Extrémne úpešný týpek v Basileji. Človek by si až povedal, že ho je v Chicagu škoda, ale on sa tam určite nemá zle.

Reagovat
The Krupy

Třicetiletý šikula

Reagovat
Langi

I v Lyonu strasny prumer…vzdy mi prisel lepsi v repre nez v klubu…USA asi idealni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele