Další chyby si již nesmíme dovolit, uvědomuje si Littbarski

11.02.2011, 22:29
Aktuality
První bundesligová štace v roli hlavního trenéra v minulých dnech začala Pierru Littbarskému. Bývalý německý reprezentant a mistr světa z roku 1990 vystřídal u kormidla Wolfsburgu Steva McClarena a slibuje, že bude tvrdší než jeho předhůdce, aby zamezil dalším neúspěchům...

Padesátiletý rodák z Berlína, který drtivou většinu aktivní hráčské kariéry odehrál za 1. FC Köln, ve VfL povýšil, když po prohře 0:1 v Hannoveru nahradil McClarena, jemuž v předešlém průběhu sezóny dělal asistenta.

Předlonští bundesligoví mistři jsou momentálně jen bod od hranice sestupu a ze šprýmaře "Littiho" se proto stal neoblomný kouč. "Budu v určitých směrech postupovat hodně tvrdě, další chyby si totiž už nemůžeme dovolit. Musíme zlepšit studování náběhů, to jsme v posledních týdnech zanedbávali. Někteří hráči mají také deficity v kondičce a pohyblivosti," domnívá se Littbarski.

"V poslední době se často stávalo, že jsem opouštěl tréninkové hřiště a viděl jsem hráče, jak už nasedají do aut a jedou domů. Potřebujeme, aby se opět více identifikovali s VfL," požaduje trenér, který Wolfsburg prozatím povede do konce sezóny a o další budoucnosti se bude rozhodovat až v létě. "Rád bych pokračoval, to ale znamená, že musíme začít vyhrávat," je obeznámen se situací.

Littbarski se v nové funkci uvedl tím, že na jeden zápas vyřadil z kádru Diega - ten v dolnosaském derby neproměnil penaltu, ke které se postavil, ačkoliv byl jako exekutor určen Patrick Helmes. "Když jsem mu to oznámil, tak mi pochopitelně nepadl kolem krku. Důležité ale bylo, že pro tento krok má pochopení a respektuje ho. Po nejbližším kole bude vše zapomenuto a on může znovu prokázat, zda nám může pomoci," uvedl trenér.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nevím, jestli se hráč poučí více z nenasazení do utkání než z pokuty - obzvláště v případě Diega po návratu z Itálie

Reagovat
smazaný uživatel

snad nesledoval výkon Poláka v repre

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Na Polákovi to právě postaví

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to aby už začal s balením kufrů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by bylo fajn !?

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo k Wikymu

Reagovat
jv

Vždyť to tam k němu je.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele