DALŠÍ ARGENTINCI KLEPOU NA DVEŘE

16.10.2004, 00:01
Aktuality
Argentina velmi často zásobuje Evropu velkými talenty a vycházejícími hvězdami. Před pár lety to byl Javier Saviola. Po něm Juan Riquelme nebo Andrés D'Alessandro. A teď jsou na řadě další dva. Oběma je dvacet let a oba jsou tak přesně v tom věku, kdy je o ně největší zájem. Jmenují se Carlos Tevez a Javier Mascherano.


Carlos Tevez

Narozen 5. února 1984, místo narození: Capital Federal, Argentina.

Když mu bylo osm let, začal hrát za žáky týmu All Boys. O čtyři roky později se přesunul do slavné Bocy Juniors a jako mladík hrál v roce 1999 za Argentinu na turnaji hráčů U15 ve Wembley, kde v utkání proti Francii skóroval nůžkami. Svůj debut v první lize si odbyl v dresu Bocy v listopadu 2001, kdy zaskakoval za Juana Romána Riquelmeho na místě ofenzivního záložníka.

Carlos má extrémně agresivní styl a je velice agilní. Blesková rychlost, instinkt génia, vytříbená technika, skvělá střelba, to vše ho zdobí. S božským Diegem už bylo srovnáváno mnoho argentinských talentů, ale Carlos je nepochybně tomuto srovnání nejblíže. Nepochybně je to jeden z největších, ne-li největší světový talent současnosti.

V nedávné době se o něj intenzivně zajímal Bayern Mnichov, bavorský velkoklub dokonce Boce učinil konkrétní nabídku, ta ale odmítla. Nyní se o něj nejvíce zajímá holandský PSV Eindhoven, kde mimo jiné výkonnostně vyrostly jiné superhvězdy světové kopané jako Romário a Ronaldo. Je pravděpodobné, že Tevez nejpozději do léta Bocu Juniors opustí.


Javier Mascherano

Narozen 8. června 1984, místo narození: San Lorenzo, Argentina.

Javier začal s fotbalem v šesti letech v jednom ze žákovských týmů San Lorenza. Ve čtrnácti letech zaujal trenéry fotbalové školy Rosaria Central, kteří si ho vybrali do svého mládežnického týmu. Dva roky poté debutoval v U17 týmu Argentiny a podepsal smlouvu s nejslavnějším týmem hlavního města Buenos Aires, River Plate.

Mascherano má v sobě lví srdce, dře a bojuje pro tým, ale není to jen typický dříč středu pole, je to velice komplexní hráč s dobrou kontrolou míče a přesnými pasy. Není divu, že je teď o něj takový zájem. Poprvé na sebe výrazně upozornil na letošním turnaji Copa America, kde Argentina ztroskotala až ve finále na Brazílii, poté následovala spanilá jízda Argentiny za zlatem na olympiádě.

Ve hře o Mascherana je více klubů, nejblíže k němu ale má Real Madrid. Ten už se podle informací španělských médií s Mascheranem a jeho klubem dohodl na zimním přestupu. V létě nevyšel Vieira, role důležitého defenzivního záložníka by tak mohla připadnout právě Mascheranovi. Dalšími kandidáty byli Barcelona, Deportivo, Inter Milán nebo Juventus, zájem měl i Arsenal.

Autor: Michal Maršal

Komentáře (17)

Přidat komentář
exmafie

Koukněte na tuhle stránku http://www.hangtime.nildram.co.uk/goals/ a stáhněte si TrevorSinclair.mpg .....

Reagovat
smazaný uživatel

jo to je dost dobrý, občas je ten centr opravdu milimetrovej a pěkně to sedne!!! Ale nej nůžky jsou u mě pořád ty Rivaldovi, když v poslední minutě v posledním kole sebral Ligu mistrů Valencii! To pak ani nejde bejt naštvanej...

Reagovat
exmafie

Jak ten zápas skončil???Nedával Rivaldo ten gól už za stavu 3:2 pro Barcu???

Reagovat
smazaný uživatel

skončil 3-2 pro Barcu, nůžky rozhodli, ale ruku do ohně bych za to nedal

Reagovat
antimadrista

Jo jo, přesně tak to bylo

Reagovat
Kily

tak teď jste mi všichni otevřeli starý rány, ten zápas tenkrát dávali na Sport1, po prohraným finále Ligy mistrů s Bayernem nám to moc nešlo, vypadli jsme z tempa a k účasti v Lize mistrů jsme na Nou Campu potřebovali bod. Už jsem ho pomalu začal oslavovat, bohužel se ukázala genialita a pro Barcelonu tehdy nepostradatelnost Rivalda. Jinak ten gól jsem viděl jenom jednou, stejně jako Pellegrinovu neproměněnou penaltu proti Bayernu

Reagovat
HOST*yarda

Jojo, Rivaldo byl super, škoda, že ho v Milánu neupřednostňovali (spíš ho tam zkur...., abych řekl svůj názor), dokonce jsem ho viděl i naživo u nás Sparťanští fanoušci se křižovali při každém jeho přímáku A Valencii jsem ve finále taky přál , rozhodně ne Bavorákům v čele s Kahnem.

Reagovat
exmafie

Tak to jsem tady asi jedinej,kdo přál němčourům... Tehdy tam ještě hrál můj oblíbenec Effenberg.....A co se týká Rivalda,na jeho příkladu je jasně vidět,jak někteří troubové dokážou zkazit kariéru perfektního fotbalisty...Ikdyž teda za to co předvedl proti Turecku na posledním MS ho moc nemusím...

Reagovat
HOST*yarda

Pěknej server Teď se projevím jako Realista a brazilofil, ale mně se nejvíc líbil přímák R.Carlose proti Francii (myslím, že Světový pohár 1997). Barthez na míč čuměl jak na holý skřivánky Ale doporučovaný gól taky stál za to.

PRO REDAKCI: Byla tu už anketa o nejhezčí gól, nebo vám to připadá moc subjektivní???

Reagovat
exmafie

Anketka o nejlepší gól roku (nebo třeba měsíce) není špatnej nápad...

Reagovat
HOST*Luis

Hale chlapi, pamatujete si ještě na gól Bola Boliho z Olypiku. Bohužel nevim proti komu ale byla to hlavička snad ze 30 metrů. To byl nářez

Reagovat
exmafie

Nevim,nevim,ale nejlepší gól co jsem viděl a snažím se ho marně stáhnout z netu dal Zizou za Bordeaux proti Betisu z půlky hřiště v poháru UEFA,dokonce mám tušení že ho UEFA nebo nějaký jiný sdružení vyhlásilo gólem roku 96....Bordeaux potom porazili až ve finále bavoráci...

Reagovat
Kily

ta anketa opravdu není špatný nápad, ale je tu problém s těmi góly. Ne každý by je totiž v průběhu předchozího týdne či měsíce viděl a některým čtenářům by také třeba nějaké ty góly chyběly. Spíše se tedy na konci příštího měsíce pokusíme sestavit žebříček nejhezčích branek uplynulého měsíce z evropských poháru, mezistátních zápasů a nejkvalitnějších evropských soutěží, který zde poté zveřejníme a Vy se k oněm brankám budete moci vyjádřit.

Reagovat
HOST*kuup3R

neviem preco vsetci nemate radi bayern. oni si vyhrat tiez zasluzili. taktiez vo finale prehrali s ManU, kde cely trapny vykon muzstva zavrsili dva stastne zlepene goly. "Na Manchester padol vagon stastia" - magazin futbal.

Reagovat
exmafie

já jsem neřekl,že nemám rád Bayern....

Reagovat
HOST*kuup3R

Ved ja som to nemyslel konkretne na Teba. Ale vacsinou sa stretavam s negativnymi reakciami na bayern. Nevravim ze hraju bohvie ako krasny futbal a poslednom case to uz nie je ten Bayern, ale stale tam hraju kvalitny futbalisti ako Makaay, Ballack alebo Ze Roberto.

Reagovat
HOST*kuup3R

Uz sa tesim nz dnes vecer JUVE - BAYERN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele