Dahoud reprezentovat Sýrii nebude. Neměl jsem odpovídající podmínky, vysvětloval

27.03., 20:43
Aktuality
Mahmoud Dahoud (© AFP)

Před pár týdny se Mahmoud Dahoud rozhodl upřednostnit Sýrii před Německem. Střední záložník ale za asijskou reprezentaci neodehrál jediný soutěžní zápas. Syrský fotbalový svaz oznámil, že Dahoud před kvalifikačním zápasem o MS 2026 opustil tým.

Dahoud vyrostl v Německu a naše západní sousedy pravidelně reprezentoval i v mládežnických kategoriích. V seniorském týmu ale odehrál pouze dvě utkání v roce 2020. Další pozvánky ho míjely a rodák ze syrské Amudy se tak rozhodl pro reprezentaci země svého původu.

"Vyrostl jsem v Německu, strávil jsem zde celý život a byl jsem hrdý na to, že mohu hrát v mládežnických národních týmech a seniorské reprezentaci. Německo je můj domov. Sýrie je ale zemí původu mé rodiny a nakonec také mou rodnou zemí. Od své rodiny jsem se naučil, jaké privilegium je pro nás žít v Německu a jak důležité je zároveň přinášet radost lidem v Sýrii,” uvedl před několika týdny pro německou mutaci televize Sky Sports.

Na prvním srazu si záložník Stuttgartu nejspíš uvědomil, že lidé v Sýrii tolik radosti nepotřebují. Od týmu se odpojil ještě před prvním zápasem a jeho pokračování v reprezentaci je nejisté.

"Jako zkušený profesionál vím, že potřebuji odpovídající podmínky k tomu, abych za svou zemi a tým mohl na hřišti odevzdat maximum. Špičkový fotbal funguje na specifických principech, které je potřeba znát, respektovat a naplňovat. Když se tyto principy neplní a druhá strana odmítá splnit to, co slíbila, musíte ustoupit. Já se proto rozhodl nedělat problémy a tým jsem opustil," napsal Dahoud v příspěvku na Facebooku.

Vše v prohlášení potvrdil i Syrský fotbalový svaz: "Nebyli jsme schopni plnit Dahoudovy nároky. Požadavky, které nám zaslal jeho agent, by mohly ovlivnit soudržnost národního týmu.”

Kmenový hráč Brightonu nestihl za svou rodnou zemi odehrát jediný zápas. I bez něj si ale Syřané jednoznačně poradili s Myanmarem, který v úterý porazili 7:0.

Článek byl původně publikován pro eFotbal.

Autor: eFotbal.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (56)

Přidat komentář
IgorMičinec

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Moshe Dajan

je vidět, že má ten nároďák hluboko v srdci

Reagovat
772jozef

Rozmaznany fricek

Reagovat
Moshe Dajan

libovej snowarab...asi našel v kopačkách pár zrnek písku a přivodilo mu to panickou ataku

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Seydou Doumbia

Než hrát za Sýrii repre fotbal to je lepší nehrát vůbec.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
romeo351

Reagovat
Bakary3

krásná ukázka téhle přeběhlíků, kteří tu svou zemi, kterou se rozhodnou reprezentovat, tak miluji, že o ní snad nemají ani potuchy

Zakažte už tuhle saskarnu

Reagovat
didosh

I samotným Němcům vadí ta jejich multikulturní repre

Reagovat
Braunau-jihozápad

přesně naopak - jediná správná věc je, že budou reprezentovat ten fotbalový svaz, který do nich napumpoval dineros k jejich fotbalovymu růstu.. tady nejde o země nebo nějaké národnostní píčoviny..

Reagovat
Braunau-jihozápad

pardón - facepalm mi tam naskočil omylem

Reagovat
St. Pauli

Volicum AfD urcite. Dal me, prosim, uvedom, od jakych Nemek a Nemcu cerpas. Chci zdroje, chci jmena. Diky

Reagovat
cologneFC

Reagovat
Rudnevs

Budem úprimný, na Twitteri som si takéto názory tiež párkrát prečítal. Normálni ľudia to ale samozrejme neriešia (pokiaľ to teda niekto nepreženie do extrému - viď Özil & Ilkay a ich fotenie s Erdoganom) a vedia, že výkonnostný prepad nenastal príchodom cudzincov.

AfD percento voličov žiaľ v poslednej dobe dosť stúplo, rovnako ako v Rakúsku má šance FPÖ, v Holandsku taktiež vyhrala pravicová strana…

Reagovat
valloire

a to je jen dobře

Reagovat
Rudnevs

Preco?

Reagovat
valloire

proč ne?

Reagovat
Rudnevs

Každý, kto vie ako dopadli voľby 1933 v Nemecku, nebude ani napriek zlej situácii a obáv z liberalizmu voliť takýchto idiotov.

Reagovat
valloire

On není rok 1933 a tohle nejsou NSDAP strany. Nalétl jsi na levicovou propagandu a mantru.

Reagovat
icemike

Normální lidé nelezou na twitter

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Freedo

Co se týče repre, tak nevidím důvod to řešit. Jsou to hráči, co se ve společnosti dobře adaptovali a dělají dobré jméno celé zemi. Ale určitě roste počet Němců, kterým vadí neřízená migrace a s ní spojená bezpečnostní a sociální situace - na to určitě nemusíš být volič AfD.

Reagovat
valloire

Reagovat
St. Pauli

To vubec nerozporuju. Ale tady zaznelo, ze Nemcum vadi multi-kulti repre.

Reagovat
ACSeRw!n

mozna tem, s kterymi se bavis ty

Reagovat
Rudnevs

“Na prvním srazu si záložník Stuttgartu nejspíš uvědomil, že lidé v Sýrii tolik radosti nepotřebují.”

Inak úmysel podľa mňa nemal zlý, ale zrejme Sýriu trošku precenil no

Reagovat
Kucka

Podobně jsem zaregistroval vyjádření Baileyho na adresu jamajské repre, musí to být asi dost velký skok, když přijdeš z top evropského prostředí do pralesního zázemí v Sýrii nebo na Jamajce.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Masi

"A ty novej vezmi balóny."

Reagovat
Mass

"Nazdar kopyta!"

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Bucky

Tady je zase nablito. Přitom tu všichni vědí úplný hovno. Každý předpokládá, že jde o prachy, ale může jít třeba taky o věci jako dostatečné zázemí co se týká regenerace a prevence zranění. Je také možné, že Sýrie nebyla ochotná zaplatit za odpovídající pojištění, aby případné zranění v repre neznamenalo, že bude bez peněz (není to levná záležitost). Dahoud hraje celou kariéru v Bundeslize a zkusil si i Premier League. Sýrii by reprezentoval rád a pochybuju, že by to dělal ze zištných důvodů. Ale to neznamená, že si nechá ohrozit klubovou kariéru, která ho živý.

Reagovat
shitcool

A co jako čekal? Musel tušit, že tam ti křováci nemaj ani pumpičku na balón ...

Reagovat
Bucky

Těžko říct, jak vyjednávání o těchhle věcech probíhala. Vůbec bych se nedivil, kdyby se něco domluvilo a pak to bylo úplně jinak. To se děje dost běžně i v klubovém fotbale na nejvyšší úrovni (stačí se podívat třeba na přestup Isca do Unionu Berlín), natožpak na téhle úrovni.

Reagovat
Bakary3

Ano.

A to ukazuje, že o ty svý milovaný zemi ani nic neví. Což je asi špatná vizitka, když se jí rozhodl reprezentovat (že zištných důvodu, ať může hrát na repre úrovni aspoň někde), ne?

Reagovat
Bucky

Jako že by odměna za zápasy Syrské repre byla pro něj něco jiného, než chyba v zaokrouhlení? Dostat nějaké promile celkových příjmů fakt není rozhodovací faktor. Nechápu, proč se tu každý prsí klubismem, hrdostí a pak je mu divné, že by mohl někdo fakt chtít repre fotbalem někomu dělat radost. Ale je normální, že pro to má nějaké podmínky. Neymar taky jezdil hrát s klukama do své rodné čtvrti fotbal na ulici, ale mohl si s nima jen tak potrénovat, ale kvůli riziku zranění nemohl hrát zápasy, pokud to nebylo nějaké speciální promo s cíleně vybranými a instruovanými protiháči, kteří věděli, co si můžou a nemůžou dovolit.

A to, že nemají třeba na srazech full-time maséra s adekvátníma znalostma fakt není něco, co by měl vědět, než tam přijede. Naši reprezentanti taky o fungování repre vědí o jejim fungování úplnou piču, stačí si přečíst rozhovory prakticky s jakýmkoli nováčkem. Většina říká, že si začala aspoň základní věci zjišťovat od spoluhráčů v klubu, jakmile přišla první pozvánka.

Reagovat
Bakary3

Možná máš pravdu.

Ale nevím, to jako byl tak naivní? Co čekal?

Tomu se mi zas nechce věřit.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bucky

Reagovat
Mass

Na to pojištění by se snad zeptal předem , ne?

Reagovat
Bucky

Zaprvé by se neptal asi on, ale jeho agent. On hraje fotbal, agent řeší tyhle technikálie. To je doufám jasné. A vůbec bych se nedivil, kdyby nebyla nějaká ústní dohoda o tom co bude a po příjezdu by vše bylo úplně jinak. A postavil se k tomu naprosto v pohodě, nic nerozmazává, jen vysvětluje proč repre opustil, řekl že podmínky neodpovídají, ale nechtěl tam dělat nějaké rozbroje a pozdvižení, tak prostě z repre odešel a je vyřešeno. Lepší řešení a prohlášení, než měl on, není, pokud hrát nemohl.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Maximm9

Typek, kdyz s agentem sepisoval ty jejich ''podminky'', tak asi zapomneli, ze se jedna o Syrii a ne Saudskou Arabii

Reagovat
Mass

Třeba teď se najde nějaké saudská prababička s odpovídajícími podmínkami

Reagovat
Maximm9

Reagovat
Mass

Ale koukám Ousouovi odpovídající podmínky nechybí a rozhodl se reprezentovat Sýrii.

Reagovat
Bucky

Tak to je taky proti Dahoudovi amatér.

Reagovat
Mass

Cože vždyť hrál ve dvou nejlepších ligách na světě!

Reagovat
Freedo

Reagovat
Bucky

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele