Cyhankov se stěhuje do Španělska, oporu Dynama Kyjev získala Girona

17.01.2023, 13:50
Aktuality
Viktor Cyhankov (© AFP)

Girona se dohodla s Dynamem Kyjev na přestupu Viktora Cyhankova, za něhož vzhledem ke končící smlouvě zaplatí pouze pět milionů eur. Pětadvacetiletý křídelník podepsal smlouvu do roku 2027...

Dynamo Kyjev přesto může dostat zajímavé odstupné, zajistilo si totiž 50% podíl z možného dalšího prodeje ukrajinského reprezentanta, jenž byl spojován s řadou klubů.

Girona se snažila Cyhankova získat již před sezonou, nabízela 10 milionů eur, Dynamo Kyjev však tehdy nechtělo dlouholetou oporu uvolnit.

Cyhankov od debutu v sezoně 2016/17 odehrál za kyjevský velkoklub, jehož je odchovancem, 236 soutěžních utkání, ve kterých zaznamenal 94 gólů a dalších 64 spoluhráčům připravil.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, vi.nl

Komentáře (38)

Přidat komentář
VersaceChain

Nic moc, na to jaky to byl talent teda...

Reagovat
Freedo

Prováhal to, no. Oni tihle hráči z východu obecně mají tendence nechodit ven. Je dobře, že Mudryk šel a jsem na něj zvědav, i když ty peníze jsou strašný.

Reagovat
HullCity

Tak tento hráč teda svůj potenciál moc nenaplnil, ale třeba bude víc na očích těm lepším týmům ve Španělsku a nějaký ten lepší přestup ještě stihne.

Reagovat
JackDaniels.

Tsygankov > Mudryk

Reagovat
FC Porto FC

No nevím teda

Reagovat
Uwe háže buly

V poměru cena:kvalita

Reagovat
owner

Takže Girona > Chelsea

Reagovat
JackDaniels.

Wtf

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Jordi Alba

Jednoznačně nejlepší přestup z Ukrajinské ligy toto přestupové okno.

Reagovat
pistacik11

Si prespal prestup do Chelsea?

Reagovat
Jordi Alba

Myslíš přestup toho vandráka, co dokázal ještě míň než tenhle?

Reagovat
pistacik11

100 mega len tak ukrajinskému klubu v kapse nepristane

Reagovat
Jordi Alba

Když za rok touhle dobou Tsygankov vyhoří a Mudryk bude dělo, tak ti dám za pravdu. Že toho v tý jejich lize zatím dokázal víc Viktor se asi nemusíme hádat, navíc se stačí podívat na statistiky, když byl v jeho věku.

Reagovat
pistacik11

Veď ja sa nehádam o tom, kto je lepší ale najväčší prestup je ten, kde sa otočili najväčšie peniaze a išli do najväčšieho klubu

Reagovat
Jordi Alba

Nejlepší a největší jsou dvě různá slova.

Reagovat
Neuminho92

Mega dobrej kauf pro Gironu a vůbec bych se nedivil kdyby šel po sezoně za lepším třeba za 25-30, každý rok na Ukrajině jednoznačně mezi nejlepšími hráči a kvalitní výkony podával i v lize mistrů. Tenhle kauf těžko někdo trumfne tento přestupák.

Reagovat
MarcoBanco

Tak toto je premňa velký šok.. sledujem ho pár rokov a padalo mu to tam rok čo rok.. čakal som kedy ho niekto lapne ale že to bude Girona za 5M tak to mi rozum neberie

Reagovat
TeoretickySportovec

50% podíl z dalšího prodeje...takže z těch 5 milionů může klidně být za chvíli 20.

Reagovat
MarcoBanco

To môže, ale mohlo to byť aj hneď 40 pri dnešnom trende.. Možno keby ho strelili skor.. tak či tak som mu prial vačši klub

Reagovat
Witcher

Nemá to být tsygankov

?

Reagovat
RadekVonCZE

Ukrajinsky se to vyslovuje Cyhankov

Reagovat
Mass

Reagovat
FC Porto FC

Úplně mě to zmatlo, myslel sem ze to je jinéj hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo se má co učit od Šachťaru, no..

Reagovat
smazaný uživatel

Brutální statistiky, za 5 mega neuvěřitelný kup Škoda, že se nepochlapil Prickske, tohle by byla jiná káva než Haraslín.

Reagovat
Sandstorm

Svého času snad větší talent než Mudryk

Reagovat
smazaný uživatel

Současného času lepší hráč než Mudryk

Reagovat
Keeper117

Toto je pre mňa asi jeden z najnepochopiteľnejších prestupov aké som kedy videl ak nie najviac nepochopiteľný ak sa povie Ukrajina a futbal mnohým trošku znalejším fanúšikom napadne práve meno Viktor Tsygankov. Hviezda repre, hviezda a taká menšia legenda Dynama Kyjev a ten chalan po toľkých vydarených sezónach skončí za 5 miliónov v Girone.... Zatiaľ čo Mudryk ktorý má za sebou povedzme vydarený jeden necelý rok ide za 100 mega do Chelsea a to tiež už nemá 18-19,20 rokov... Pre Gironu nákup tisícročia ale aj tak proste šokujúce

Reagovat
JackDaniels.

nepochopitelne

Reagovat
Jordi Alba

Celkem překvápko, nečekal jsem, že to podepíše. I kdyby se někdy prodal za 10 tak co, furt se to vyplatí. Borja na to asi už bohužel mít nebude a někdo ten útok podporovat musí.

Reagovat
Radin

Viděl sem video, jak tam přišel a to zázemí :D Jak někde na vesnici. I když z Ukrajiny je teď lepší vše

Reagovat
owner

Girona je pro něj málo, sice tam může zářit, ale čekal bych kvalitnější klub.

Reagovat
Kluivert9

Čekal bych třeba Sevillu, ta ale momentálně není o moc kvalitnější klub...

Reagovat
owner

Ta Sevilla se mi taky zdála ideální.

Reagovat
JackDaniels.

Tsygankov ma v lige neskutocne cisla a rok vo rok fokazuje svoju vybornu kvalitu v lige aj v Europe. 5M je samozrejme zla cena pre Kyjev avsak 50% z dalsieho predaja to moze vyrazne vylepsit

Reagovat
Messiáš

Na tiskovce neuvěřitelně skromnej kluk. Skvělej přestup, ty statistiky jsou brutální a pamatuji si jak nás v Lize mistrů cvičil. Peníze za něj jsou směšné, ale je fajn, že Dynamo za něj ještě může něco dostat v budoucnu, což bych se nedivil, že bude více než tady ta almužna.

Dříve jsem takhle byl nadšenej z Konopljanky, kterému to v Seville až tolik nevyšlo, byť finančně to byla taky dobrá operace .

Girona by se měla v klidu zachránit a já mám další důvod se na Gironu podívat. Kromě Viktora, Riquelme, Arnau Martinez, Aleix Garcia , Taty Castellano ci Reinier, ktery teda toho az tolik nenahral. Carcel dela skvelou praci

Reagovat
Mass

Statistiky má famozní, divim se že už dřív nepřestopil do nějakýho ještě většího klubu. Pro mě překvapivý přestup jen do Girony, třeba si myslí, že tam to bude mít blíž do Barcy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele