Čtyři Argentinci ukončili reprezentační kariéru

13.06.2002, 19:07
Aktuality
Hned čtyři hráči argentinské reprezentace se po neúspěšném vystoupení na MS rozhodli ukončit své reprezentační kariéry a pokračovat s fotbalem jen na klubové úrovni.

Gabriel Batistuta své rozhodnutí oznámil už před mistrovstvím a netajil se tím, že chce zaútočit na korunu krále střelců nejen na letošním MS, ale v celé historii šampionátů. Nakonec si třiatřicetiletý útočník AS Řím v Japonsku a Koreji připsal jen jeden zásah do černého a svůj gólový účet tak uzavřel na čísle 10. Celkem za argentinskou reprezentaci odehrál 78 zápasů, v nichž soupeřům nasázel neuvěřitelných 56 gólů. V týmu Argentiny se zúčastnil také dvou předchozích šampionátů, na hřišti se při všech svých účastech objevil ve 12 utkáních.

Druhým mužem, který se nadobro zřekl modrobílého argentinského dresu, je Claudio Caniggia. Pětatřicetiletý útočník, který v současnosti hraje za Glasgow Rangers, odehrál za Argentinu 50 zápasů a dal 16 gólů. Zářil už na šampionátu v roce 1990 v Itálii, startoval také o čtyři roky později v USA. Do reprezentace se před letošním turnajem vrátil po pětileté pauze a bylo poměrně velkým překvapením, že ho trenér Bielsa nominoval. Na letošní turnaj ale Caniggia nebude vzpomínat v dobrém. Z prvních dvou utkání ho vyřadilo zranění, dohromady se dal až před posledním zápasem se Švédskem. Seděl na lavičce, měl naskočit do hry, nedostal ale příležitost. Ne že by ho trenér Bielsa nechtěl na hřiště poslat, ale Caniggia cosi pokřikoval na rozhodčího Bujsaima a ten mu směrem k lavičce ukázal červenou kartu, což pochopitelně znamenalo, že nastoupit nemůže.

S reprezentací se rozhodl skončit také Diego Simeone, dvaatřicetiletý záložník italského Lazia Řím. Ten za Argentinu odehrál dokonce 106 zápasů a dal 11 gólů. Letošní šampionát byl jeho třetí a celkem na této vrcholné světové akci nastoupil jedenáctkrát. Simeone, který se před čtyřmi lety ve Francii v osmifinále s Anglií "postaral" o vyloučení Davida Beckhama a řádně tím anglickému fotbalistovi zkomplikoval život, porovnal vyřazení Argentiny k neúspěchu z roku 1982. Tehdy reprezentace Argentiny letěla do Španělska obhajovat titul, ale vypadla už ve druhém kole. "V roce 1978 jsme na naše mistry světa hleděli jako na hrdiny a po neúspěchu o čtyři roky později jsme s nimi cítili. Teď cítím sám se sebou i s ostatními, dali jsme do toho všechno. Všichni čtyři ukončíme své reprezentační kariéry jako ti, kteří třikrát neuspěli. A to bolí, opravdu ano," řekl zklamaný Simeone.

Čtvrtým do party je obránce Jose Chamot. Třiatřicetiletý hráč AC Milán odehrál za Argentinu 43 zápasů, v nichž dal dva góly. Podobně jako Batistuta a Simeone byl v týmu Argentiny na mistrovstvích v USA a ve Francii, celkem na závěrečných turnajích nastoupil k devíti zápasům.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele