Crystal Palace si vypůjčil francouzského útočníka Sanoga

13.01.2015, 10:06
Aktuality
Yaya Sanogo podle očekávání opouští Arsenal, ovšem pouze na necelých šest měsíců. Mladý francouzský útočník v londýnském celku nepatřil do základní sestavy a hledal si mužstvo vhodné pro hostování, které nakonec našel v Crystal Palace...

Jednadvacetiletý Sanogo si v této sezóně připsal za Arsenal jen šest startů a jeden gól, kterým pomohl k vítězství v Lize mistrů nad Dortmundem. Kvůli malému hernímu vytížení ale chtěl odejít a dlouho to vypadalo na krátký návrat do Francie, kde o něj stály Saint-Étienne, Bordeaux a Lorient.

Kanonýři ale mermomocí chtěli, aby jejich talent zůstal v Premier League, a to se nakonec povedlo. Půlroční hostování v Crystal Palace bylo dnes oficiálně dotaženo do konce. "Je to mladý hráč s ohromným příslibem, kterého jsem osobně sledoval a klub také," uvedl nový manažer Alan Pardew, pro kterého je Sanogo první posilou od příchodu do Selhurst Parku.

"Když se mnou manažer Arsenalu mluvil o Crystal Palace, byl jsem za to velmi rád, protože potřebuji hrát více zápasů. Myslím, že Palace je dobrým týmem, sledoval jsem zápas proti Tottenhamu a od kluků to byl skvělý výkon. Doufám, že pomůžu klubu k úspěšné druhé polovině sezóny," prohlásil francouzský mládežnický reprezentant.

Sanogo přišel do Londýna v létě 2013 z mateřského Auxerre, za které odehrál jen osm zápasů v nejvyšší soutěži a následně jednu sezónu v Ligue 2. Zde na sebe upozornil jedenácti brankami ve čtyřiadvaceti zápasech. S Arsenalem má mistr světa do dvaceti let platnou smlouvu na další dvě sezóny.

Autor: Petr Vaněček / cpfc.co.uk

Komentáře (450)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele