Courtoise může nahradit v Chelsea Kepa. Překonají Blues rekord?

07.08.2018, 16:14
Aktuality
Pomalu se zdá, že odchod brankáře Thiabuta Courtoise z Chelsea do Realu Madrid je nevyhnutelný. Pokud k němu ale má dojít musejí Blues urychleně sehnat náhradu. Kluby z Premier League totiž mohou nakupovat hráče jen do čtvrtka.

Chelsea si jako náhradu za Courtoise vytipovala Kepu z Athleticu Bilbao. Podle médií by za něj mohla zaplatit okolo 70 milionů liber, což by byla nejvyšší částka utracená za brankáře v historii. Rekord drží Liverpool, jenž letos v létě za Brazilce Alissona zaplatil AS Řím 56 milionů liber.

Třiadvacetiletý gólman Bilbaa a španělský reprezentant by se podle zpráv z Španělska přestupu na britské ostrovy nebránil.

Jeho jméno se přitom s Chelsea začalo spojovat teprve nedávno. Daleko delší dobu se hovořilo třeba o Jacku Butlandovi, který naposledy chytal za Stoke. S ním ale loni sestoupil z nejvyšší soutěže a vedení Chelsea prý není zcela přesvědčeno, že stojí za 30 milionů liber, které vedení Potters požaduje.

Média spekulovala také o zájmu Blues o Slovince Jana Oblaka z Atlétika Madrid. Také v tomto případě ale Chelsea měla odradit výše odstupného, která se má pohybovat až někde kolem 90 milionů liber.

Courtois vynechal úterní trénink a média hovoří o tom, že si chce přestup do Realu vynutit. Chelsea tedy musí jednat rychle. Kluby z anglické Premier League mohou nakupovat jen do čtvrtka. Samy si totiž dobrovolně zkrátily přestupní okno tak, aby končilo před startem sezóny. Nejvyšší anglická soutěž začíná už o víkendu.

Autor: Jiří Fišara / football365.com, skysports.com

Komentáře (511)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele