Čorluka spokojen s přestupem ke Spurs

14.09.2008, 19:30
Aktuality
Obránce Tottenhamu Vedran Čorluka řekl, že ani trochu nelituje odchodu z Manchesteru City a to i přes to, že krátce na to byl jeho bývalý klub odkoupen bohatou společností.

Čorluka tedy nemohl být u toho, když nová hvězdná posila Citizen Robinho nastoupila k prvnímu soutěžnímu utkání proti Chelsea. Nový vlastník City z Abu Dhabi je totiž ještě movitější než majitel Chelsea Roman Abramovič.

Dokonce se hovoří o tom, že v hledáčku méně slavného klubu z Manchesteru jsou i takový hráči jako Kaká, Fabregas, Torres nebo Cristiano Ronaldo. I tak ale 22letý chorvatský obránce věří, že jeho nový manažer Juande Ramos mu v Tottenhamu pomůže stát se ještě lepším fotbalistou než je nyní.

"Příchod nových majitelů by na mé rozhodnutí neměl žádný vliv. Chtěl jsem do Tottenhamu. Přeji Manchesteru City vše nejlepší do nové sezóny, chovali se ke mně skvěle, ale nyní myslím jen na Spurs. Je to velký klub a já ničeho nelituji," prohlásil Čorluka.

"Naučil jsem se toho hodně od Svena-Görana Erikssona, je to skvělý manažer a jeden z nejlepších lidí, jaké jsem kdy potkal. Mark Hughes je také výborný manažer a myslím si, že v City odvede dobrou práci. Ale jsem si jistý, že já se toho hodně naučím od Juandeho. V životě chcete být lepšími každý den a věřím tomu, že s Juandem budu. Máme výborný tým, nemyslím jen sportovně, ale i pracovně. Konkurence vás vždy donutí, abyste se zlepšovali. Musíte tomu dát každý den 100%."

Narodil se v Bosně, ale už v šesti letech musel se svými rodiči kvůli válce utéct do Záhřebu. "Utekli jsme daleko od Srbů. Zapálili nám dům, ale co s tím můžeme udělat teď? To nebylo to nejhorší, co se stalo – vždyť spousta lidí tam ztratila svou rodinu," řekl pravý obránce.

Čorluka přišel do Dinama Záhřeb jako osmiletý kluk a zůstal v tomto klubu jedno celé desetiletí, za tu dobu vyhrál s A-týmem dvakrát mistrovský titul (2006,2007) a poté přestoupil do Manchester City. Čtyřiadvacetinásobný reprezentant Chorvatska se v pondělí večer s největší pravděpodobností dočká svého debutu za Tottenham v zápase proti Aston Ville.

Ještě před týdnem však musel zkousnout hořkou porážku 1:4 za národní tým, soupeřem byla právě od Anglie, kde Čorluka působí. "Když hraje národní tým, tak jsou lidé tak nedočkaví, že tu noc předtím ani nespí. Středeční zápas byl těžkou zkouškou pro Chorvatsko a také pro mě. Ale neztratili jsme vše, jsme na začátku kvalifikace a stále máme čas na to, abychom ten vývoj změnili."

22letý obránce sice ke Spurs přestoupil už na konci přestupního okénka, ale kvůli reprezentačním povinnostem se prvního tréninku zúčastnil až v pátek. Samozřejmě se to neobešlo bez srandovních narážek jeho anglických spoluhráčů ohledně kvalifikačního duelu. "Jermaine Jenas byl velmi diskrétní," smál se Čorluka."Myslím si, že kdybych vyhrál já 4:1, bylo by těch srandiček daleko víc!"

Aston Villa, pondělní soupeř, pro Čorluku není zrovna oblíbený. Když hrál proti Aston Ville poprvé se City, vstřelil Gabriel Agbonlahor z Villans hattrick. "Villa je velice dobrý tým. Bude to těžké, ale potřebujeme tenhle zápas vyhrát. Nemyslím na nic jiného."

Autor: Michael Künzel / football365.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

asi udělal dobře, aspoň nehraje v možná nejneoblíbenějším týmu současnosti

Reagovat
smazaný uživatel

tottenhamu fandim už 4 roky a marne čekám na uspěch snad ted přijde

Reagovat
smazaný uživatel

a Carling ti nestačí?

Reagovat
smazaný uživatel

Je příjemné vyhrát Carling cup, ale rozhodně to nemá na potěšení z Titulu (nebo LM).

Reagovat
fantomas

Nebo FA Cupu.

Reagovat
smazaný uživatel

a co ty o tom můžeš vědět?

Reagovat
smazaný uživatel

tím chci říci, že např. pro fanouška Hullu je úspěch postup do PL a pak třeba záchrana v ní a má to pro něj mnohem větší hodnotu než pro nějakého gloryhuntera 3 koupené ligové tituly (tím tady na nikoho osobně nenarážím)

Reagovat
smazaný uživatel

Mno myslím, že Tottenham má na víc než Carling. Je to muj oblibeny klub, a myslim, ze letos az se nove posily trochu sehrajou, by mohli neco dobreho predvest, i kdyz se jim zatim moc nedari...Mimochodem porovnavat Tottenham a Hull neni zrovna na miste. Tottenham je vetsi klub, a nepatri mezi ty, kteri by se radovali z postupu do vyssich trid.

Reagovat
smazaný uživatel

Bruce ale Hull se Spurs vůbec neporovnával. On chtěl jen říct, že poháry a tituly nejsou všechno. Kdo fandí Spurs delší dobu, tak jim nezačal fandit kvůli úspěchům, ale jsou v tom jiné hodnoty. Třeba tvář klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak nějak, navíc každý klub má nějaké výkonostní limity - o kterých jeho fans vědí............a proto fans různých klubů považují za úspěch různé věci.......porovnání s tím Hullem to byl jen takový umělecký příměr pro lepší pochopení

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, přesně tak. Proto je momentálně pro Yidos ten League Cup úspěch, který se dá přirovnat k titulu pro fanoušci Chelski apod.

Reagovat
smazaný uživatel

ale vytlacit niekoho z big4, vyhrat Uefa cup alebo nebodaj tiul v EPL by urcite ziadnemu fanusikovi Spurs nebolo proti srsti

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl orgáč(krom UEFA. Ten je aspoň pro mě nezajímavý)

Reagovat
smazaný uživatel

az taky orgac som nemal na mysli, skor ako poznamenal Bruce, ze aj je splnenie jedneho by bol velky uspech

Reagovat
fantomas

Jo a Bruce tuší, že jeho Kohouti mají na to se letos dostat do Big Four. A pak že fanoušci znají limity svých klubů.

Reagovat
smazaný uživatel

vyhrát UEFA CUP

vyhrát FA CUP

vyhrát Carling

4 flek v lize

dva krát v lize porazit Ars*nal

na to všechno - dá-li dobrá konstealce hvězd, máme............za velký úspěch budu považovat, když se nám povede naplnit aspoň jeden bod z toho seznamu...........

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,ten poslední bod by nebyl od věci.

Reagovat
fantomas

Myslim, že se zase spokojíte jen s tím třetím bodíkem.

Reagovat
Radin

Pro mě by byl nejcenější asi ten flek zajišťující předkolo CHL :-))

Reagovat
smazaný uživatel

No ak sa vám podarí 5ty bod, možno vyjde aj 4tý. Inak asi nič.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to chapu. Ale ja to bral, ze pro fandu Spurs by bylo fantasticke vyhrát třeba tu UEFU, a mělo by to větší hodnotu tež carling...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem se radoval i ze semifinále FA cupu....myslím, že utkat se s někým ve wembley je docela zažitek....hlavně pro tou dobou druholigové mužstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě,že přestoupil,s ním v sestavě by to proti ManCity bylo o něco těžší.

Reagovat
smazaný uživatel

tottenham by měl hrát v lize mistrů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele