COPA AMÉRICA: ARGENTINA ZAČALA VÍTĚZNĚ

29.06.2007, 13:43
Komentáře a souhrny
Dvakrát pět branek viděli na Copa América diváci v noci ze čtvrtka na pátek. Argentina otočila zápas se Spojenými Státy a vyhrála 4:1. Paraguay zase rozstřílela Kolumbii 5:0.


Argentina - USA 4:1 (1:1)

Argentinci, považovaní při absenci brazilských hvězd za největšího favorita, v Maracaibu proti Spojeným státům brzy prohrávali. Už v 9. minutě byl v pokutovém území faulován Eddie Johnson a sám také nařízenou penaltu proměnil. Američané se však neradovali z vedení dlouho. Prakticky z protiútoku vyrovnal Hernán Crespo a začínalo se znovu.

Více než hodinu drželi disciplinovaně hrající Američané kreativitu Argentinců na uzdě. V 64. minutě však nechali prostor Riquelmemu, ten ideálně vysunul Crespa, který poslal favorita do vedení. Definitivně zlomili bianco-celesti zápas na svou stranu 12 minut před kncem, když Aimar zužitkoval centr Heinzeho. Konečnou podobu dal výsledku v 85. minutě Carlos Tevez, když pár minut před tím vystřídal Messiho.

Branky: 12. a 64. Crespo, 78. Aimar, 85. Tévez - 9. Johnson (pen.)

Argentina: Roberto Abbondanzieri, Javier Zanetti, Roberto Ayala, Gabriel Milito, Gabriel Heinze, Javier Mascherano, Esteban Cambiasso (58. Pablo Aimar), Juan Román Riquelme, Juan Sebastián Verón (86. Fernando Gago), Hernán Crespo, Lionel Messi (79. Carlos Tévez).

USA: Kasey Keller, Jonathan Bornstein, Jimmy Conrad, Jay DeMerit, Marvell Wynne, Ricardo Clark (79. Kyle Beckerman), Benny Feilhaber, Justin Mapp, Ben Olsen (62. Eddie Gaven), Eddie Johnson, Taylor Twellman (69. Herculez Gomez).

Diváci: 34 500


Paraguay - Kolumbie 5:0 (1:0)

Ve vynikajícím světle se v prvním utkání na turnaji představil také tým Paraguaye. Vysoké vítězství nad Kolumbií zajistili brankami pouze dva hráči. Roque Santa Cruz a Salvador Cabañas. Přitom úvod zápasu debaklu rozhodně nenasvědčoval. V 25. minutě dokonce Kolumbie zahrávala pokutový kop. Álvaro Domínguez však slabou střelou dal jen vyniknout brankáři Villarovi. Pět minut nato už šli Paraguayci do vedení. Po přihrávce Barreta se prosadil poprvé Santa Cruz.

Krátce po přestávce se paraguayský "věčný talent" prosadil podruhé, Kolumbijci vsadili všechno na jednu kartu, což se jim v závěru krutě vymstilo. V 80. minutě zkompletoval Santa Cruz hlavičkou hattrick a v posledních pěti minutách dokonal dílo zkázy dvěma brankami Cabañas.

Branky: 30., 47. a 80. Santa Cruz, 85. a 88. Cabañas

Paraguay: Justo Villar, Julio César Cáceres, Paulo da Silva, Claudio Rodríguez, Darío Verón, Edgar Barreto, Carlos Bonet, Cristian Riveros, Jonathan Santana (79. Enrique Vera), Oscar Cardozo (70. Salvador Cabańas), Roque Santa Cruz (84. Dante López).

Kolumbie: Miguel Calero, Javier Arizala (63. Vladimir Marín), Iván Córdoba, Gerardo Vallejo, Mario Yepes, Álvaro Domínguez (56. Macnelly Torres), David Ferreira, Fabián Vargas, John Viáfara, Edixon Perea, Hugo Rodallega (76. Luis Gabriel Rey).

Diváci: 34 500

Autor: Jiří Fišara / copaamerica.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
HOST*M11

No Santa Cruz umi porad davat goly... skoda ze hlavne ze repre

Reagovat
HOST*kuba

Napiste mi pls jak se vám líbí tento web: www.liverpool.xf.cz

Reagovat
HOST*

ARGENTINA!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

DAJÚ SA NIEKDE POZERAŤ PRENOSY?????

Reagovat
HOST*alegre

Ano, TVC HONDURAS! Vsechna utkani, ale taky cela MS SUB 20 a SUB 17. Uz kvuli tomu stoji zato zit v Hondurasu. Fotbal tady davaji od rana do vecera, co nekoupi, to ze satelitu ukradnou. Liga ma jen 10 tymu, ale na 4 kanalech davaji prime prenosy ze vsech zapasu... At zije CT, NOVA a PRIMA

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

kuva, vy jste tam asi jiní řezníci..

Reagovat
alegre

Tady je pro fotbalového fandu ai nejlepší mít 3 televize a oženit se s ledničkou plnou piva a jako milenku mít bar s Flor de Cana nebo Bacardi...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Honduras, nebo či co? kam se potom na vás hrabe Brazílie, nebo Anglie...

Reagovat
HOST*alegre

Co se tyce prenosu, jsem presvedcen, ze neni na svete snad jina zeme, ktera ma fotbal na programu TV dnes a denne. Jiz jsem to psal, ale opakuji znovu: Vsechny zapasu ligu jsou v primem prenosu. Kazdy klub ma sveho sponzora (TV), ktery jeho zapsay prenasi. Nej... je TVC, vlastni 3 kanaly, je sponzorem 4 klubu, a tak bez problemu prenasi vse. Spanelska liga, italska, anglicka, holandska, mexicka, argentinska, Copa Libertadores, Liga mistru, Pohar UEFA, MLS, kvalifikace na EURO, pratelske zapasy, samozrejme vsechna existujici MS, vcetne tech zenskych. Mimo honduraske televize mam jeste ESPN 1 a 2, FOX SPORT. Jen tak na okraj: v Hondurasu vysila 24 TV kanalu s temer celostatnim rozsahem. A dalsi desitky, ktere lze videt ve meste, v kraji, v okruhu par kilometru. Protoze tady se fotbal ji, pije a dycha, tak ve 22:00 zacinaji na 5 kanalech, tech nejsledovanejsich, sportovni porady, komentare, zaznamy a pod. Aby snad jeden nemel vetsi sledovanost nez ten druhy. Nekolik rozhlasovych stanic prenasi zapasy ligy a repre. Ale jiz jsem tady zazil take rozhlasovy zaznam z utkani, ktere se hralo o den drive a lidi to poslouchali a dokonce kriceli goool, jakoby se jednalo o primy prenos. Honduras je opravdu raj pro fotbalove fanousky...

Reagovat
smazaný uživatel

Viva Argentina!

Reagovat
HOST*-Kopy-

Pablo

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Argentina má nice sestavu

Reagovat
alegre

Super!

Reagovat
alegre

Copa América má neuvěřitelně dobrou úroveň, v 6 zápasech padlo 22 gólů, což je průměr 3,67 na zápas. Snad jen Kolumbie zklamala, ale proti Praguaji měla míč více na kopačkách, nevěděla jak zakončit a to zase soupeř uměl na 100%. Uruguaj dlouhodobě patři mezi ty slabší, Peru využila každé šance. Mexiko hrálo výborně v 1. poločase a disciplinovaně v tom druhém, Brazílie měla smůlu. Venezuela - Ekvádor, boj o body, ale dokonce i dobrá technika. Chile - Bolívie, drama, krásné góly, zvrat během pár minut. Argentina vynikající, nemá cenu psát něco víc. USA hráli hodinu dobře, pak se sesypali, nedalo se to vydržet. Těším se na další zápasy, ale již zítra dávají také Polsko - Brazílie a Argentina - Česko. Ráj na zemi je tenhle Honduras.

Reagovat
alegre

Jo a ještě dvě poznámky: Mexiku také chybí někteří z nejlepších, nejen Brazílii. A až uvidíte záběry z utkání, všimněte si stadiónů a trávy. Sice mi tam vadí ta atletická dráha, ale jinak jsou super!

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguay se pořád uspokojuje mistrovstvím světa v roce 1950, jakoukoli porážku okomentují tím, že roce 1950 sebrali Brazilcům titul, těžko to s takovou dotáhnout zpátky k těm lepším.

Reagovat
alegre

Jo, to je pravda...

Reagovat
HOST*M11

to je mazec vymluva... taky reknu za deset let v praci az neco neudelam dobre... ale sak prece v roce 2006 sem to udelal fajn ne??? tak v cem je problem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele