COMMUNITY SHIELD PRO LIVERPOOL

13.08.2006, 22:44
Komentáře a souhrny
Zápas Community Shield se po desítky let hrával ve Wembley, ale vzhledem ke stále nedokončeným pracem na jeho rekonstrukci se nedělní souboj Chelsea s Liverpoolem uskutečnil na Millennium Stadium ve velšském Cardiffu. Svěřenci Rafaela Beníteze se nezalekli letos znovu posíleného soupeře a získali první trofej této sezóny.

Liverpool se dostal do vedení již v 9. minutě, jeho gól vstřelil Nor John Arne Riise, který převzal míč u vlastního pokutového území, přeběhl s ním celé hřiště, zbavil se bránících protihráčů a tvrdou střelou levačkou z dobrých 20 metrů překvapil Cudiciniho v brance Chelsea.

První branky v dresu londýnského celku se dočkal Andrij Ševčenko. Dostal centr od Franka Lamparda, ztlumil si ho na prsou, nenechal se o něj připravit a střelou do opačného rohu branky prostřelil padajícího Pepe Reinu. To běžela 43. minuta a do konce poločasu se nic na skóre nezměnilo. Ševčenko měl již velkou šanci deset minut před tímto gólem, jeho nápřah z dobrých 25 metrů si to namířil do šibenice, ale brankář Liverpoolu ukázal, proč mu dává Benítez přednost před Jerzym Dudkem a míč vyrazil.

Hrál se typický ostrovní fotbal, rychlé akce, nikdo nevodil dlouho míč, bylo k vidění rovněž plno tvrdých osobních soubojů, mnohdy končících fauly. Michael Ballack, který nastoupil s vlasy ostříhanými nezvykle na krátko, musel odstoupit ve 26. minutě. Další pobyt na hrací ploše mu nedovolil natažený sval.

Ve druhém poločase se nic na nasazení hráčů obou týmů nezměnilo, jak Chelsea tak Liverpool se pokoušely strhnout vítězství na svou stranu. Největší radost měl ten nejvyšší, 198 cm měřící Peter Crouch, když se v 80. minutě ocitl sám před brankou Chelsea a jak je u něj zvykem, hlavou snadno překonal poslední překážku, gólmana Carla Cudiciniho.

Po zápase Rafael Benítez zářil spokojeností a na tiskové konferenci řekl: "Věděli jsme, že to bude velice obtížné utkání, tímto vítězstvím jsme získali obrovskou sebedůvěru před zahájením Premiership." Před utkáním se trenér Liverpoolu nechtěl vyjádřit k názorům José Mourinha, který prohlásil, že se mu vůbec nelíbí hra nedělního finálového soupeře a nepovažuje ho za kandidáta na přední místa v anglické lize...

Mourinho po porážce nepřikládal příliš velký význam tomuto výsledku, ale ani pohárovému střetnutí: "Jednalo se o další přípravný zápas, nic víc. Liverpool byl lépe připraven fyzicky, ale to vyplývá z rozdílného přístupu k tréninkovému procesu. Tento pohár nemá velkou důležitost, ale samozřejmě, že nikdo neprohrává s radostí. Oni vyhráli zaslouženě, dnes byli lepší než my. Ale opakuji, že tomu tak bylo dnes!"

Branky: 43. Ševčenko - 9. Riise, 80. Crouch.

Chelsea: Cudicini - Ferreira (82. Mikel), Carvalho, Terry, Geremi (53. Bridge) - Lampard, Ballack (26. Kalou), Essien, Drogba (72. Wright-Philips) - Robben (64. Diarra), Ševčenko.

Liverpool: Reina - Finnan, Carragher, Hyppia, Riise - Pennant (60. Gerrard), Sissoko, Zenden (60. Xabi Alonso), Mark González (56. Fabio Aurelio) - Luis García (67. Bellamy), Crouch (89. Sinama-Pongolle).

Rozhodčím byl Martin Atkinson, který udělil žluté karty trojici Ballack, Lampard a Diarra z Chelsea a Xabi Alonsovi z Liverpoolu. Zajímavostí je, že tento sudí v loňské ligové sezóně řídil 26 zápasů a ukázal jen jednu červenou kartu...



Autor: Vilém Hodr

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*kuk

V titulku chybí jedno I...Jinak to byl docela dobrej fotbal.

Reagovat
HOST*chinaski

Sice to je offtopic, ale když už tu máme článek o anglickém fotbalu...

WIGAN 2006/2007

KIRKLAND

CHIMBONDA----------------HALL----------DE ZEEUW-------BAINES

-----------------------LANDZAAT-------------KAVANAGH-------------

------------------------------------VALENCIA--------------------------

------------CAMARA----------------------------------MCCULLOCH---

------------------------------------HESKEY-----------------------------

Lavička: Pollitt, Boyce, Scharner, Johansson, Connolly

Vypadá to silně, hodně silně...myslím, že můžeme v klidu hrát o UEFU.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, že ne, druhý rok je nejtěžší a proto bych řekl, že za umístění ve středu tabulky by jste měli být rádi..

Reagovat
HOST*chinaski

Já vím, syndrom druhé sezóny atd. atp., ale zkus najít v historii nováčka, který se takhle před druhou sezónou posílil (nepletu-li se, mají páté největší výdaje na nákupy v celé PL)...ale zatím těžko říct, uvidíme, jak se sehrají.

Reagovat
smazaný uživatel

hm tao vobec neni spatna zostava.to som zvedavy jak budu skillovat

Reagovat
HOST*

heskey vas tam prestriela vobec by som sa nedivil ak by spadli dolu

Reagovat
HOST*chinaski

Naštěstí Heskey není klíčovým hráčem, když se mu bude dařit, jenom dobře, když ne, posune se na hrot McCulloch, který góly rozhodně dávat umí

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych řek že jo Landzaat je fakt borec a Heskey pálič.

Reagovat
HOST*Potty

Je to komediant! Ty jeho komentare jsou k nezaplaceni.

Reagovat
HOST*

prsne tak je to kurva

Reagovat
HOST*

to mas pravdu

Reagovat
HOST*

nej je stejne manutd

Reagovat
smazaný uživatel

S ním už nic neuděláš, zajímavé je, že minulý rok to pro něj byl velmi důležitý zápas, teď jen další přípravný..

Reagovat
HOST*

Přesně, v poslední době mě Mourinho připadá kam vítr tam já.

Reagovat
smazaný uživatel

neviem co tu riesite..u Mourinha je to klasicka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Elis končí, to je pro ně ještě lepší, než angažování O'Neila.

Reagovat
smazaný uživatel

http://efotbal.cz/index.php?

page=clanek&akce=komentare&clanek=7992

Tak vidim, ze som si nasiel "novych kamaratov"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele