Cocu bude trénovat Fenerbahçe, v PSV ho nahradí Van Bommel

22.06.2018, 12:37
Aktuality
Svou čtvrtou a minimálně pro nejbližší dobu také poslední sezonu na lavičce PSV Eindhoven letos absolvoval Phillip Cocu. Nizozemský trenér se s mistrem Eredivisie loučí a míří do Turecka, dnes byl potvrzen jeho odchod do Fenerbahçe. V Eindhovenu ho nahradí jiný někdejší reprezentační záložník Oranjes Mark van Bommel...

47letý Cocu za PSV v minulosti hrával a úspěšný byl rovněž ve funkci trenéra. Hned ve své první sezoně klub vrátil na mistrovský trůn, aby o rok později triumf zopakoval, třetí pak přidal v nedávno skončené sezoně.

V Eindhovenu měl Cocu smlouvu ještě na jeden rok a do Istanbulu si s sebou bere asistenta Chrise van der Weerdena. Své místo mu přepustil Aykut Kocaman a Cocuho hlavním cílem bude zisk mistrovského titulu, letos Fenerbahçe skončilo druhé tři body za Galatasarayem.

41letý Van Bommel vedl mládežnický tým PSV a zkušenosti sbíral na mezinárodní scéně. Nejprve byl asistentem u Saúdské Arábie, nyní pomáhá Bertu van Marwijkovi u australské reprezentace.

"Nikdy přesně nevíte, kdy se můžete ujmout prvního týmu. Mám vše potřebné, abych mohl začít s dobrým pocitem," řekl Van Bommel, který za PSV sehrál 261 zápasů a hrával rovněž za Barcelonu, Bayern Mnichov a AC Milán.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (26)

Přidat komentář
AjaxFans

O to větší šance na titul

Reagovat
Stiksxx

Pokud nebudete taky měnit trenéra. A když vám odejde Kluivert, de Ligt, Ziyech, de Jong a možná i Neres, tak bych řekl, že se to pěkně vyrovná.

Reagovat
jáá

moc to angažmá nechápu...Za co to dokázal bych od něj čekal úplně jinou destinaci...

s Hakimem počítám, Kluivert už je asi hotovej, de Ligta bych rozdejchal když ho zpeněžíme, ale de Jonga a Neres musej zůstat!

Tadič by měl být podepsaný na 2,5 roku tak jsem na něj zvědavý a Labyada jsem nikdy moc nemusel no...

Reagovat
Stiksxx

de Ligta zpeněžíte moc dobře. Až závist.

de Jong asi ještě určo zůstane, ale jestli už nepodepsal tu smlouvu s Barcou, která by vám ho ještě rok nechala. Tak to nějak bylo ne?

Na Tadiče jsem dost zvědavý. Ale dávat za 30ti letýho hráče 17 mega. To mi přijde dost mimo. Kor u vás.

Reagovat
AjaxFans

V klidu.Odejde jen Kluivert a Hakim.Dalsi rok budou výprodeje asi větší.Tadic už kariéru dokolečka u nás.Zkusena posila.Mam velké očekávání od Bandeho,ale kam pak dat Labyada?

Reagovat
Stiksxx

O toho bych nemel strach. On vás zradi. Tak místo Kluiverta na křídlo. U nas hrál jedine křídlo.

Reagovat
Stiksxx

To jsem na to zvědav. O titulu raději ani nepřemýšlím. Ale četl jsem, doufám správně, že van Maarwijk by mu měl dělat asistenta a ještě Jürgen Dirkx. A nevím co bude s Broodem. Toho mám rád, byla by škoda, kdyby skončil. Navíc se určitě naučil něco od Cocua a hráče zná perfektně.

Reagovat
Rudnevs

Tak to si to s van Maarwijkom pekne vymenia, momentálne to majú obrátené, van Bommel je asistentom reprezentácie Austrálie...

Reagovat
Stiksxx

Tojo. Oni jsou i v pribuzenskem vztahu. Van Bommem je zetak Maarwijka.

Reagovat
REPLIKATOR

Legenda vedle legendy.

Reagovat
Stiksxx

Tak Chelsea chce za van Ginkela 12 mega a my to prej nezaplatíme. Takže se nám ten stroj krásně bortí. Nejspíš půjde za Cocuem do Fenerbahce.

Reagovat
jáá

krásný...něco jako my minule s Traorém, ale opravdu bych vám ho přál nám řekli za Traorého 20 mega a pak ho poslali za 10 do O'L

Reagovat
Stiksxx

To je děs.

No já bych chtěl tomu věřit, že by mohli jít s cenou dolu, ale Fenerbahce jim ty peníze klidně dá, tak proč by to dělali. Ještě by byla maličká naděje, kdyby byl u nás Brands...Ale takhle

Reagovat
Stiksxx

A málem bych zapomněl.

!!!DĚKUJU PHILLIPE!!! Ať se Ti nadále daří a doufám, že z toho Turecka se brzy vrátíš zpět na západ k nějakému věhlasnému klubu.

Nejlepší trenér po Hiddinkovi.

Jsem to ale křupan.

Reagovat
Stiksxx

Na druhou stranu, když nepřijde van Ginkel a někoho nepřivedem, což by asi nebylo špatný..Tak by mohl dostat čuchnout Sadílek. van Bommel už ho zná..Na místo van Ginkela zbývají zatím adepti - Dante Rigo nebo Pablo Rosario, který už alespoň něco v lize odehrál. Myslím, že by mohl letos začít střádat nějaké minutky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zase letos by už měl hrát Romero ne? Na toho jsem hodně zvědavý.

Reagovat
Stiksxx

Měl no. Na konci sezony už doléčil zranění. Ale to je hroták.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale chtěli ho dlouho v BVB a tam mají slušný skauting, i Stuttgart a nebyl zas tak levný, měl by to být prý dost velký talent

Reagovat
Stiksxx

Jojo..to by měl. Jsem na nej hodne zvědavý. Jestli odejde de Jong tak bude mít hodne prostoru se ukázat.

Reagovat
Stiksxx

A vedoucí mládežnické akademie Pascal Jansen jde do AZ dělat asistenta. Jako dobrý krok. Ale co se to letos sakra děje? Není těch odchodů na těch nejdůležitějších postech nějak moc najednou?

Reagovat
smazaný uživatel

Jakou šanci má Sadílek,že letos nakoukne do áčka???

Reagovat
PISTOLERO

Řekl bych že pod Bommelem hodně velkou

Reagovat
AjaxFans

0

Reagovat
Stiksxx

Nechal bych si názor az bude uzavřené prestupove okno. Momentálně ale malou. Ma par minut v druhé lize. Nelze skočit z 19 mezi dospělé, kor na te jeho pozici.

Reagovat
smazaný uživatel

oo van bommel ako trener neviem si ho velmi predstavit no uvidime ako sa bude darit

Reagovat
Stiksxx

Van Nistelrooy trenérem U19

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele