Co týden dal... a vzal? (23)

22.08.2007, 08:06
Fejetony
Zaujalo nás
Od čeho jsou přípravné zápasy, že by od zkoušení? Překvapení přichystala Slavie, zeměpisně vyškolila Amsterdam. Její ultras nám ale udělali ostudu, jak jinak. V Liberci se zase říká, že pozdě Zacha honiti. Buďme rádi, že nejsme Angličané a nemusíme mít v bráně Davida Jamese. A být Kameruncem? Také žádné terno – čekal by na nás pak trenér na inzerát.


Pondělí

Není to tak dlouho, co jsem četl rozhovor s Dušanem Uhrinem, novým trenérem rumunského Temešváru, který říkal, že se cítí v zemi hraběte Drákuly bezpečně. Jistě, protože je trenér, ale být hráč, je rizikové povolání... U nás si třeba opovážliví slávisté ještě za trenéra Csaplára dovolili stěžovat do médií, že jim výplaty chodí na účet o pár směšných měsíců později. Kdyby tehdejší kápo Slavie Leška věděl jak to chodí v Rumunsku, hned by tam své svěřence jistě vyvezl na soustředění a ukázal by jim, zač je toho loket. Fotbalista si zkrátka stěžovat nesmí.

V druholigovém rumunském týmu s názvem Jiul Petrosani se také stalo to, s čím měli problémy v Praze. Hráč Mahia Lugan nedostal několik měsíců výplatu, a tak se s pomocí svého agenta rozhodl, že se ze smlouvy vyváže. Majitel klubu Alin Simota se o nepravosti domákl a poslal svému obránci výplatu po své ochrance. Ta odměnu neposlala na účet, ale přinesla ji předat osobně takovým způsobem, že obránce strávil dvanáct dní v nemocnici. Fotbalista má zkrátka být zticha a moc neremcat, jinak dostane přes dr... přes drzá ústa.


Úterý

Z Karla Brücknera se pomalu stává štvaná zvěř. každý jeho čin se pitvá do hloubky a začíná se zdát, že ať udělá cokoliv, bude to špatně. Dnes zveřejnil nominaci na přátelské utkání s Rakouskem. Část fanoušků uznale pokyvuje, že je dobře, že trenér povolal své oblíbené hráče ze základního kádru a ti se budou moci před pokračující kvalifikací ještě sehrát. Druhá část fanoušků zase ječí, jaký je Brückner pošetilec, protože stále zve hráče, kteří nemají formu, místo toho aby vyzkoušel někoho nového.

Jedna taková vlaštovka do Brücknerova výběru přeci jenom přiletěla. Stále ještě teplický Martin Fenin se může těšit na premiéru v národním mužstvu. Tedy pokud si zahraje déle než nějakých dvacet minut.

Já osobně se kloním k druhému táboru příznivců, protože jsem toho názoru, že je sice pravdou, že obrána se musí sehrát a záloha s útokem musí najít ztracenou pohodu, ale jeden zápas s Rakouskem Brücknera nemůže vytrhnout a kdy jindy by chtěl zkoušet nové adepty reprezentačního trika, než proti podprůměrnému Rakousku. Vždyť co to bude za řešení, když bude devadesát minut sedět na lavičce Jaromír Blažek a v bráně bude jistota Čech? Nechtělo by to třeba vyzkoušet další naše bundesligové brankáře Laštůvku s Drobným? Proč nepovolat třeba stopera Šimůnka, aby si Brückner oťukl, jestli náhodou nebude vládnout mezi dospělými stejnou suverenitou jako mezi dvacetiletými? Marné by asi ani nebylo testovaní spolupráce Matějovský, Rosický a na kraji zálohy zkoušení Libora Sionka, vždyť máme tak málo rychlých hráčů. A co třeba dát v útoku šanci Svěrkošovi? K nim by se dali dobře přiřadit nominovaní Jarolím, Piták, Zápotočný, Kováč a Fenin s Barošem, jenž se pomalu dostává do své dravé formy.

A když by to nevyšlo? Nic by se nestalo, jde přece jenom o přípravu... Jenže to ne. Radši se budeme kochat ztrátami míče v Galáskově podání, Kollerovou nejistotou, a Plašilovou zbrklostí. Hlavně že dostane Karlík pochvalu od pana inženýra, jak to pěkně vybral...


Středa

Často se říká, že policisté, fotbalisté a modelky jsou hloupí. Ať si říká kdo chce co chce, ale proti některým novinářům jsou to všichni profesoři filosofie. Spousta pisálků totiž pustila do světa zprávu, že Tomáš Řepka prohlásil, jak moc bude utkání Rosického a celý Arsenal bolet. Dočetli jsme se to ve Sportu, v Mladé frontě a dalších rádoby seriozních celostátních periodikách. Nejhorší na tom ale je, že on tuto "krávovinu" neřekl. Do úst mu ji právě vložil agilní pisálek, který chtěl mít článek o tom, jak Řepka vyhrožuje Arsenalu, a tak zprávu bez problémů vyrobil. Otázka na Řepku zněla: "Tomáši, bude Arsenal zápas bolet?" A kapitán Sparty odpověděl: "Bude to těžké utkání, bude to bolet nás i Arsenal". Vidíte v tom nějakou zmínku, že by měli Londýňané dostat nakopáno? Já ať čtu zleva, zprava, nebo i od prostřed, tak nevidím. Zkrátka když noviny chtějí válku, tak si ji sami vyhlásí a potom ještě budou kritizovat, jak velkohubá prohlášení Řepka pouští do světa...

Sparta nakonec své utkání s Arsenalem prohrála, ale především v prvním poločase se zdálo, že s anglickým velkoklubem může hrát vyrovnanou partii. Zraněného Řepku výborně nahradil Brezinský a nejeden fanoušek českého fotbalu čekal, že se v druhém dějství může schylovat k překvapení. Jenže trenér Wenger své svěřence o přestávce patrně profackoval, ti se probudili a Sparta přestala stíhat. V celkovém kontextu byla porážka zasloužená a sen o postupu do hlavní fáze ligy mistrů se rozplynul. Mužstvo jako Arsenal už takový náskok nepustí, bohužel. Hlavně, že může teď Sparta postavit tři čtyřčlenné záložní formace. K čemu ji to asi bude... Spíše by teď šéf Křetínský měl nakoupit obuvníky a zedníky, aby se vyzbrojil na Pohár UEFA.

To Slavie velmi mile překvapila fotbalovou veřejnost, když vykradla holandskou národní pokladnici Amsterdam Arenu a nenechala tam jediný bodík. Teď se už možná nadutý trenér Ajaxu Ten Cate podívá, kde leží ta "díra" s divným jménem Praha. Pro náš fotbal by bylo jedině dobře (a pro Slavii lépe), kdyby strahovsko-edenský klub postoupil do hlavní soutěže. Vyhráno však zdaleka nemá. Vedení o jednu branku je velmi ošidné. Stačí jedna chybička, potom se může přidat nervozita a je po Lize mistrů. Avšak Slavie má jednu výhodu - Vladimíra Šmicera. Ne že by předváděl nějaké ohromující výkony, jako když se třeba vrátil Poborský, ale zdá se, že jako talisman funguje stále stoprocentně. S ním by Slavie mohla klidně celou Champions league vyhrát...


Čtvrtek

Slavie sice v Amsteramu vyhrála, avšak někteří její "fans" se opět předvedli, jak mají ve svých hlavách místo mozku chlévskou mrvu. A stalo se tak hned dvakrát. V prvním případě si s nimi rozhodně nijak nezadali příznivci Ajaxu. Slávisté si s nimi domluvili prostřednictvím mobilních telefonů prodloužení středečního zápasu a chtěli asi svým vítězstvím v pěstním souboji podpořit své miláčky, kteří jim chodí po každém zápase zatleskat. Jenže vítězství se nekonalo, slávistů bylo k boji připraveno zhruba třicet a byli vyzbrojeni převážně alkoholem. Nizozemců se dostavilo zhruba o dvacet víc a jejich výzbroj byla sice stejná jako ta sešívaná, ale navíc měli ještě jako bonus nože, tyče a boxery. Slávisté se dali na ústup směr metro, ale k lehčí formě bitky mezi těmito bandami tupců přeci jenom došlo a odskákalo to sedmero španělských turistů lehčím zraněním. Policie alespoň předvedla čtveřici nejaktivnějších slávistů na stanici a ti se mohou těšit na tučnou pokutu a zákaz vstupu do Nizozemska. I když možná byli tak sťatí, že si do teď myslí, že je chytla francouzská policie a že seděli v Bastile...

Další kousek se slávistickým prázdným hlavám vyvedl na cestě domů. Zastavili se svým autobusem na čerpací stanici, kde náhodou stálo i auto cyklistů Sparty a to pochopitelně mělo na sobě logo nenáviděného rivala. Sešívaní tak dostali nejdebilnější nápad, ze všech, které je mohli napadnout, a jednoho z cyklistů zmlátili a do auta začali kopat. Cyklisté však včas stačili naskákat do auta a ujet.

Není zkrátka nad to, když se můžeme my jako Česká republika prezentovat výjezdem takovýchto blbů. Alespoň, že tentokrát sparťané nebučeli. Nebo možná hrstka bučela, ale naštěstí nebyla slyšet a ti o fous slušnější je překřičeli.


Pátek

Anglie může být na poplach – "mistr kiks" je zpět v reprezentaci. David James dostal ve svých sedmatřiceti letech opět pozvánku do výběru Anglie. Trenéra Albionu McClarena tlačí bota nejenom v záloze, kam opět nedávno povolal se skřípěním zubů Davida Beckhama, ale i v obraně, do které byl přizván pro nadcházející přátelský zápas s Německem i Sol Cambell, a v bráně, protože ani dosavadní jednička Anglie Robinson není zrovna dvakrát jistý. Nevím sice, jestli James, u kterého si fanoušci spíše pomatují blonďatý přeliv, než nějaké světoborné zákroky, McClarena vytrhne, ale ten alespoň dal najevo, že se něco musí v dosavadní ne příliš zdařilé kvalifikaci změnit a do mužstva proto povolal tři výše zmíněné zkušené pardály.

Z Anglie by tak opět mohl jít strach, protože pokud budou hrát spolu v obraně Cambell s Terrym, zdraví vydrží Coleovi s Beckhamem a ve formě budou Lampard s Gerrardem, bude to vcelku solidní ořech proti takovému výběru nastoupit. Jedinou slabinu Anglie však stále vidím v bráně. Je sice pravda, že na ostrovech brankáři podávají nejlepší výkony i kolem čtyřicítky, ale žádný brankář světové úrovně narozený na ostrovech zkrátka není. I když je teoreticky možné, že třeba James se ve své reprezentační přestávce uklidnil a dá své obraně klid, ale vyjádřeno v procentech to vidím tak na nula celá čtyři.

A až se Angličané dostanou na Euro, byť mají ve své kvalifikační skupině trochu problémy, ale o jejich účasti nepochybuji, musí se všichni modlit, aby nedošlo na jednu specifickou herní činnost – na penalty. Protože jestli je někdo neumí, tak to jsou právě Angličané. Klidně bych se vsadil, že i kdyby kopali jejich soupeři s šátkem přes oči, Anglie stejně prohraje.


Sobota

Liberec byl v posledních letech jako dravá ryba, která se ve stojatých sparťansko – slávistických vodách každoročně starala o okysličení často smrduté vody. Liberecký šíbr Karl byl často nazýván géniem a možná provozoval i černou magii, protože ve světě se snad nenajde žádné druhé mužstvo, které by rozprodalo základní sestavu a pak se stalo mistrem.

Karlovi už však čáry nejspíš došly. Na veřejnost často prosakovaly informace, že mu příliš nevoní benevolentní přístup trenéra Lavičky vůči hráčům. Proto je tedy těžko pochopitelné (alespoň pro mě), že na kapitánský můstek dosadil Michala Zacha, který také nemá zrovna vizáž Ramba (spíše mi připomíná Šimona Pláničku z Troškova sena a slunce) a patrně také neoplývá tolik kýženými mravy veterána z Vietnamu, nehledě na jeho úspěchy a zkušenosti, které se rovnají stejnému číslu, jaký je prozatímní počet libereckých vítězství. Zach je Lavičkovým žákem, takže asi jenom blázen (a Karl) by čekal, že k hráčům bude tvrdý a neústupný.

Signál, že Liberec bude mít problémy, přišel už v červenci, kdy tým z Podještědí nestačil v poháru Intertoto na Kazachy a ostudně s nimi vypadl. Náhoda? Ne, ostuda a s prominutím jako jedno domácí užitkové zvíře (prase). Liberecký tým kupí jeden omyl za druhým. V obraně chce spoléhat na duo stoperů (Košťál, Petrouš), kteří sice mají velmi kvalitní hru hlavou, avšak v rychlosti jsou na tom podobně jako kdybyste v závodu proti gepardovi nasadili krávu. A zatím pustili Brezinského, který už v Boleslavi působil velmi spolehlivým dojmem, do Sparty. V záloze chce spoléhat na Bejbla, tomu sice nelze upřít zkušenosti a zásluhy, ale bohužel na ligu už rychlostně také nestačí. A v útoku si Liberec také pěkně šlápl do hnědého. Dort a Blažek zranění, Dejmek sice kvalitní příslib do budoucna, ale zatím postrádá zkušenosti a Radzinevičius je v růžovém. To není pochopitelně žádná narážka na jeho orientaci, ale pouze připomenutí, že je na hostování v Budějovicích. Na hrotu se tak bije zatím pouze Nezmar a to je málo.

Pro liberecké fandy tak lze myslím dobře parafrázovat jednu známou reklamu... Dva lístky na zápas Liberce – 140 korun, párek s nápojem pro syna – 50 korun, dres Liberce – 600 korun, potkat tak na ulici Karla a Zacha a mít v ruce koště – k nezaplacení...


Neděle

Na inzerát lze prodat auto, dům, posmrkaný kapesník Brada Pitta a nebo možná i tchýni. Kamerunský fotbalový svaz před nedávnem uveřejnil na svých internetových stránkách inzerát, že hledá kouče pro reprezentační výběr. Na první pohled je to nabídka jistě lákavá, vždyť nový trenér povede jedno z nejsilnějších mužstev černého kontinentu. Jenže do inzerátu se měla pro zájemce vepsat poznámka – náhubek sebou, protože šéf svazu Jean Lambert Nang je pes a kouše. Své by o tom mohl vyprávět poslední trenér lvů, Holanďan Haan, který měl vést Kamerun od půlky roku 2006 až do konce roku 2008, ale ve funkci vydržel pouhých šest měsíců, z nichž dva byl nezvěstný. Nang je totiž něco jako Šetrle v mladé Boleslavi, do všeho chce vidět a hlavně mluvit. Takže sjednával pro reprezentaci přátelská utkání a dost možná se Haanovi pokoušel i nějak nenápadně vysvětlit, jaká že základní sestava je tou ideální. Trenér Kamerunu navíc má ve smlouvě většinou podivnou klauzuli, že nesmí opustit Kamerun.

Na inzerát nakonec odpovědělo sedmdesát osm prácechtivých trenérů z jedenadvaceti zemí, mezi nimiž Česká republika chybí. Je to škoda, že naši trenéři, kteří často obvolávají prvoligové kluby s dotazem, zda současný trenér náhodou nesedí na své židli na okraji Macochy, nesurfují na stránkách kamerunského fotbalového svazu. Třeba takový Milan Bokša by byl pro Kamerunce ideálním kandidátem – vypadá, že fotbalu rozumí a navíc není k radám funkcionářů lhostejný. Tu a tam si dokonce nechá něco poradit i od hráče, takže pro Kamerun ideální kandidát. Jsem nyní skutečně v očekávání, ale ne z toho důvodu koho svaz vybere, ale jak dlouho nový lodivod v Africe vydrží. Vsadil bych si, že déle, než do mistrovství Afriky to nebude.


Autor: Pavel Ryšavý

Komentáře (41)

Přidat komentář
HOST*

Pěkný

Reagovat
HOST*

Emerson přestoupil do AC Milán - cena 4 mil liber.

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*tinkiwinki

si pamatuju jak tady psali: Emerson zustava

Reagovat
smazaný uživatel

JAko vždy kvalitní práce

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Tak jak to bylo s těma cyklistama? Z dobrého a důvěryhodného zdroje jsem se dozvěděl, že ti cyklisti (4 lidi) ty Slávisty (celej autobus - cca 40) napadli a Slávisti se jen bránili

Reagovat
Mata

Jasně, prej po nich začli házet bagety a řvát Sparta(ty cyklisti).

Tak se začali bránit(ty slávisti)

Reagovat
HOST*jiri - fcb

samo jsem si dělal prdel (ale ten názor jsem opravdu zaznamenal )

Reagovat
HOST*

tyhle články miluju ... Pro liberecké fandy tak lze myslím dobře parafrázovat jednu známou reklamu... Dva lístky na zápas Liberce – 140 korun, párek s nápojem pro syna – 50 korun, dres Liberce – 600 korun, potkat tak na ulici Karla a Zacha a mít v ruce koště – k nezaplacení...

Reagovat
smazaný uživatel

u Boleslavi to platí podobně

Reagovat
smazaný uživatel

"Kupte SUCHÉHO ze Slavie! REAL Madrid tápe!"

Omlouvám se tímto Deníku Sport, že sem ho považoval za bulvár. Snad i maturita od AHA by byla lepší, než takový výkřiky do tmy.

Reagovat
smazaný uživatel

Z jistých důvodů je to naštěstí vyloučeno, jinak bych to Vandasovi už pomalu začal věřit .

Reagovat
smazaný uživatel

Mě nejde ani o to, že by ho nemohli koupit, ale jak debilně je to napsaný. V podstatě říkaj, že bez Suchýho snad nemůže Real existovat...

Reagovat
HOST*

Supr článek

Reagovat
HOST*LORDamor

HRUBÝ ČLÁNEK !!!!

Reagovat
HOST*venab

anglicka brana ceka na carsona....to bude týpek.....akorat mu chyby tech 15-20 let navíc v obcance

Reagovat
HOST*don_carlos_78

na pobavení solidní. jen bych tak nekritizoval D. Jamese. vzkříšení Portsmouthu není zásluha jen Redknappa. chyby dělá každej gólman, ale jinak předvádí občas neskutečný zákroky. S kritikou Robinsona bych souhlasil, taky nevidím mezi bránkaři velkou konkurenci pro angl. nároďák.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, na vzestupu Porsmouthu má podíl i James, ale v repre mi příjde, že byl vždycky tak o 50% horší jak v klubu. Robinson teď zase ale zazářil...

Reagovat
HOST*John

Vazeny pane Rysavy, dekuji Vam za krasne napsany clanek. Na Eurofotbal chodim rad, jen si zde bohuzel moc nepoctu, same prestupy, nudne komentare zapasu. Mozna prave proto me tam bavi Vase rubrika. Jen tak dale...

Reagovat
HOST*Troubi

Opravdu uboze okomentované udásti o kterých pan Ryšavý neví vůbec nic. Konkrétně reaguji na "incident" na benzínce.

Reagovat
smazaný uživatel

Hluboce se tedy omlouvám všem nebohým fanouškům Slavie, které napadli cyklisti, kteří jim pak následně kopali do autobusu, a tak nebozí slávisté byli zkrvaveni nuceni opustit areál benzinové pumpy. Inu takový šedesátikilový cyklista je skutečně rampa.

Můžete mi tedy jako očitý svědek celé události vše uvést na pravou míru? Velice rád si poslechnu, co se skutečně stalo.

Reagovat
HOST*Troubi

Nevím jestli by moje slova dopadla na úrodnou půdu, když vidím s jakou ironií na mne reagujete. Celá ta story o napadení je naprosto lživá a autor by za publikaci těchto, s prominutím sraček, zasloužil minimálně facku jako Rath od Macka.

Reagovat
smazaný uživatel

Vážený pane, informace vydané ČTK lze brát jako oficiálně ověřené a pokud nad tím nějak pochybujete, kontaktujte je. Zprávy z ČTK přebírají nejen naše televize, ale i tisk, nebo si myslíte, že je tomu jinak?

Ano, přiznávám se, benzínové pumpy neobjíždím, a proto Vás již podruhé vyzývám, abyste celou situaci uvedl na pravou míru, místo plkání nesmyslných urážek.

Reagovat
smazaný uživatel

A ano, musím se omluvit, protože došlo v mém hodnocení k určité dezinformaci. Skutečně se nejednalo o cestu ze zápasu, ale na zápas. Výsledek je avšak úplně stejný, primitivové co si říkají fotbaloví fanoušci napadli cyklisty. A protože nebylo od té chvíle zveřejněno nic jiného, kromě omluvy fanklubu SK Slavia Praha, beru to tak, že skutečně k inkriminované události došlo.

Mám totiž pocit, že kdyby tomu tak nebylo, těžko by fanklub omlouval.

Reagovat
HOST*Richi

Tady myslím nikdo nezastírá, že se "něco" stalo, ale je rozdíl, jak se to interpretuje. Věci uvedené ve vašem článku či třeba i v ČTK jsou značně zkreslené. Fanklubem jsme se omluvili z toho důvodu, že správně k ničemu nemělo dojít, rozhodně jsme tím nedali souhlas k tomu, že to bylo tak drastické, jak je uváděné. Skutečnost je ta, že tam pár fandů pokřikovalo, rozhodně se nejednalo o žádné chuligány či drsné radikály. Jediné co nakonec bylo, byly dva kopance do auta, škoda minimální, poškození na autě téměř neviditelné, učinili to však jen někteří jedinci, kteří byli vyprovokování komentáři cyklisty. O ráně se dá diskutovat, jak to přesně bylo. Ale jak říkám, nemělo se ani toto stát, proto se fanklub omluvil, naopak psát tu takové výmysly o fanoušcích, to už i pro mě je silné kafe.

Richi, člen výboru faklubu a organizátor výjezdu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli říkáte, že se nejednalo o žádné radikály, ale "slušné" fanoušky, je to z mého pohledu ještě horší. Myslel jsem si, že je taková jenom hrstka a jak koukám, asi ne.

Pokud jste skutečně člen výboru fanklubu, znáte zajisté doslovný text omluvy fanklubu. Pro jistotu Vám dám ještě odkaz: http://www.sparta-cycling.cz/. Tam se také mluví o napadení. To podle mě rozhodně není řvaní populárního hesla - Smrt Spartě, spíše si pod tímto slovem představuji fyzický kontakt.

Na automobilu byly údajně promáčknuté dveře. Jestli skutečně došlo ke dvoum kopancům, tak musím obdivovat sílu vašich příznivců a odolnost jejich obuvy, nikoliv však jejich inteligenci. V omluvě se rovněž škoda na automobilu připouští. Pochybuji, že auto s cyklisty zastavilo někde v lese a dveře si pomačkali sami s tím, že budou chtít z aféry něco vytřískat.

A nezlobte se na mě, ale jestli říkáte, že se nic nestalo, že došlo pouze k pár kopancům do auta a byť třeba k jedné ráně pěstí (kterou nejste ochoten akceptovat), je to z mého pohledu demence fotbalových "fanoušků", na kterou poukazuji v článku. Nebo se Vám snad zdá zmíněné chování normální? Jestli ano, nemáme se o čem bavit.

Reagovat
HOST*

Tak to si pište, že cyklisté zastavili někde u lesa a autíčko si ještě trochu doupravili....SKS

Reagovat
HOST*Troubi

Zdá se Vám Váš styl psaní a Vaše argumentace normální? Jestli ano, tak se opravdu nemáme o čem bavit. Neustále omíláte dokola jednu verzi, a to verzi podanou cyklisty Sparty. Opíráte se o zprávu vydanou ČTK, která byla vytvořena také jen z výpovědí cyklistů Sparty. Takže jen hon za senzací, na kterém se VY ještě snažíte priživit. Nebo jsou cyklisté Sparty někým, jejichž slova jsou vždy pravdivá a fanoušci Slavie jen svoloč?

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí si shrnout fakta

- k napadení cyklistů došlo

- ke kopání do auta také viz. Richi

A už potřetí Vás tedy prosím, ať mi napíšete, co se stalo podle Vás.

Nevím proč by neměla být má argumentace normální. Až mi řeknete Vaši verzi, můžeme o něčem diskutovat. Zatím jediné, na co jste se zmohl je prskání, že tohle není pravda, tamto není pravda... A odpověď na Vaši otázku? Ano všichni pitomci, kteří takto jednají jsou svoloč.

Reagovat
HOST*Troubi

V podstatě se dá souhlasit s Richim, kopanec jsem viděl jeden, napadení žádné. Je jasné, že auto s takřka stejným znakem jako má fotbalová Sparta vzbudí pozornost, a proto se lidé sbíhali směrem k autu podívat se, co za auto to je, či kdo v něm například sedí. Troufám si tvrdit, že nebýt blbých řečí cyklistů, nepřišel by kopanec ani tolik vulgarit.

Můžete namítnout, že i situace kterou jsem právě popsal je odsouzeníhodná(koneckonců to už je na posouzení každého z nás), ale nemyslíte, že už se rapidně liší od verze, kdy dvacet krvežíznivých rowdies nabíhalo na chudáčky cyklisty, kteří byli surově napadeni a šlo jim o život?

Reagovat
HOST*Richi

Tak si pojďme rozebrat útržek článku, co jste napsal. Určitě o tom šlo napsat trochu jinak.

Další kousek se slávistickým prázdným hlavám vyvedl na cestě domů. // Tak tady mi přijde, že urážíte všechny slávisty, proč jste nenapsal "pár jedincům"? Takhle házíte špínu i na mě, protože jsem na benzínce byl, ale incidentu jsem se nezúčastnil.

Sešívaní tak dostali nejdebilnější nápad, ze všech, které je mohli napadnout, a jednoho z cyklistů zmlátili // Tak ke zmlácení nedošlo, fanklub sice napsal, že došlo k napadení cyklistů, ale nebylo to myšleno tak, že by došlo k fyzickému napadení, ale napadení celkově, tzn. kopnutí do auta. A jak už bylo řečeno, jsou tu dvě verze, jedna že dostali ránu, druhá verze že rána nepadla. Z toho se musí vycházet. Takže seriózní člověk by nemohl napsat, že došlo ke zmlácení cyklisty.

a do auta začali kopat. // Tady z toho mám pocit, že plno fanoušků dlouho kopali do auta. Ale jak jsem řekl, byly tam pouze dva kopance, víc ne. A domnívám se, že promáčknout dveře tak, jak to bylo vidět v TV reportáži, není příliš problém učinit jedním kopancem.

Závěrem jen dodám, že i mě se nelíbilo, že k tomu došlo a za těch PÁR jedinců se stydím. Však taky s fanklubem již nepojedu. Naopak se mi však nelíbí ani prezentovaná verze buď tady na webu či na jiných serverech, kde je to značně zkreslené a ze slávistické veřejnosti se dělá banda tupců, přičemž se jednalo o maximálně čtyři týpky.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud skutečně chcete rozebírat můj článek, tak bych navrhoval hned od začátku. Tam je totiž napsáno NĚKTEŘÍ její "fans" se opět předvedli. Což logicky neznamená všichni a navíc je slovo fans v úvozovkách na znamení, že se o žádné fanoušky nejedná. A celý článek je tak věnován této primitivní části slávistické "fanouškovské" obce. Jinak pochopitelně vím, že Slavie má spoustu normálních fandů, tak jako každý jiný klub.

Pokud se vám nelíbí, že jsem zvolil slovo zmlátit, tak je myslím úplně jedno kolik padne ran. I jedna dobře mířená rána umí udělat svoje.

A k tomu kopání si myslím není co dodat. Došlo k tomuto činu? Došlo. Když jsem napsal kopali, znamená to vícekrát - více než jednou, takže myslím, že je slovo kopali voleno správně.

Pokud se jednalo jak říkáte vy pouze o čtyři týpky, mohu se zeptat, proč jste je vy, zbývající osazenstvo autobusu nepokusili jejich počínání zamezit? Dovoluji si odhadnout a je to pouze domněnka, že je v tu chvíli minimálně 20 dalších lidí mělo za borce a povzbuzovali je k výkonu řvaním:"Smrt Spartě". Mýlím se hodně? Nebo to skutečně bylo 40 lidí schovaných v autobuse a venku byla pouze, jak říkáte vy čtveřice? Asi těžko, že? Taky jsem pár výjezdů i když ne se Slavie absolvoval...

Závěrem říkám, že si za každým slovem z článku stojím a nevidím tam jediné mé pochybení. Pochopitelně až na to, že jsem se zmýlil v časovém určení celého incidentu.

Reagovat
HOST*Troubi

Dobrá, tak tedy i z mé strany závěrem. Celou dobu jsem se toho snažil vyvarovat, ale vy jste pane pisálku Ryšavý NAPROSTO UBOHÝ IDIOT. Nezbývá mi než věřit přísloví, že na každou svini se najde řezník.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud souhlasíte s tím co se na čerpací stanici stalo, lituji Vás. Nemá smysl diskutovat o tom, kolik bylo ran pěstí a kopanců, protože se toto imbecilní jednání zkrátka přihodilo. Řešit množství je v tomto případě zcela bezpředmětné.

Vaše invektivy jsou důkazem, že se dá volně parafrázovat slavná věta Forresta Gumpa:"Pro ubohého idiota každý ubohý idot".

Reagovat
HOST*

Opravdu nemá smysl s Vámi něco rozebírat....stůjte si za tím svým dítkem do posledního písmene dál.... Pouze se tu pár lidí pokusilo uvést vše na správnou míru.........SKS

Reagovat
HOST*

Vážený pan Ryšavý píše bludy o tom, o čem ví prd a ještě s hrubkami....... SKS

Reagovat
HOST*Richi

Pane Ryšavý, jako organizátor výjezdu vám musím říct, že nejste při smyslech a článek o napadení cyklistů je naprosto lživý, za který by se slušelo podat trestní oznámení. Nejenže se událost stala při cestě do Amsterdamu, nikoliv zpět, ale hlavně nedošlo k žádnému zmlácení , ve vašem kontextu psané kopaní je taky úsměvné. Příště nepište podobné výmysly pod vlivem drog!

Reagovat
HOST*albeen

copak to je za kreténa tenle pisálek, se zas neco docet v blesku a dela chytryho a pritom vi prd:-!

Reagovat
HOST*lizard

tupé hlavy se tady koukám sešly, koukal jsem se před chvíli pro pobavení na fórum hooligans.cz - a tam se náckové - z různých oddílů plácají po zádech jak jsou dobří a jak je všemožní pisálkové všude jen neprávem obviňují.........hlavně ty jejich antisemitské a rasistické hlody fakt stojí za to, připadám si tam jako v Německu kolem roku 1938......a s těmito vylízanými palicemi se opravdu nedá diskutovat, proto autore tohoto jako vždy výborného shrnutí na ty tupé palice, které si myslí, že je vpořádku pokopat auto a namlátit normálním lidem, jen proto že mají na autě "nějaké" logo raději ani nereaguj - ony totiž vše vidí jen skrze ten jejich tak krásně hnědý svět.....

Reagovat
smazaný uživatel

Dík za podporu, ale většinou reaguji na každou připomínku, kde autor zanechá alespoň svůj nick. Z vysoka kašlu jenom na ty hrdiny, kteří placají nesmysly a ani se nedokáží na anonymním fóru nějak podepsat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele