CO TÝDEN DAL... A VZAL? (21)

19.07.2007, 09:50
Fejetony
Zaujalo nás
Úspěch je slabé slovo pro to, čeho dosáhli naši mladí fotbalisté v Kanadě. Váhání patří již tradičně k Pavlu Nedvědovi, stejně jako slušnost k Japoncům, Santa Maria, Nina a Pinta k Beckhamovi a fanoušci k Bohemians. Patrik Berger byl synonymem pro zranění, ale teď bude možná nový vůdce reprezentace. A Brazílie rovná se Pelé plus zloději.


Pondělí

Budete se chtít jít jen tak namátkou podívat, jak v nové sezóně budou skákat klokani v Ďolíčku? Zapomeňte! Klub ve středu zahajuje prodej permanentních vstupenek, kterých jde do prodeje pět tisíc. Z kapacity rekonstruovaného stadionu sice ještě dva zbývají, ale ty jdou, jak je zvykem na klubovou režii (pro sektor hostí, lístky pro sponzory a zástupce klubu...). Očekává se, že zájem o lístky bude ještě větší, než je počet nabízených pernamentek. Bohemians totiž měli i druhé lize druhou nejvyšší návštěvnost v českých soutěžích. S první ligou hlad po lístcích pochopitelně ještě poroste a tak na opozdilce, kteří si budou chtít zajít v srpnu na fotbal, nezbude ani lístek.

Ani se příznivcům nedivím, že mají takový hlad po lístcích, protože (a to mi jsou kolkani svým houževnatým stylem velmi sympatičtí) když se podívám na jejich kádr, jsou jasným favoritem na to, aby uzavírali peloton. Stačí si dát příklad, jak klokani přemlouvali Karla Radu, aby ještě nekončil, že ho v lize bude ještě potřeba. Toho Radu, který byl už před čtyřmi lety na ligu pomalý a na protihráče mu bývalo pomohlo leda laso, aby je pochytal. Těžko předpokládat, že by se Rada ve druhé lize zrychlil. I když na druhou stranu, i zázraky se občas dějí. Stačí si vzpomenout, jak slavná Bohemka zmizela z fotbalové mapy, ale stačil jeden telefonát Copperfieldovi a sim sala bim, jsou dvě.

Může se také tedy stát, že Bohemians 1905 ligu uhájí a od příští sezóny se bude chodit na Bohemky dvě. Jednu pravou a jednu nepravou, ale která je která po mně slyšet nechtějte. Myslím, že i takový Sherlock Holmes stokrát radši půjde řešit záhadu psa Baskervillského, než přemýšlet, která z Bohemek je tou pravou.


Úterý

Japonce charakterizuje jejich slůvko arigató – děkuji. Neustále se vám klaní, děkují, omlouvají se a kdybyste mu třeba v metru šlápli na nohu, klidně si ji uřízne, aby ta vaše měla dostatek prostoru a nemusela šlapat po té jeho.

Na právě probíhajícím mistrovství Asie zapomněl na Japonskou pohostinnost a až přehnanou slušnost jejich trenér, Srb Ivica Osim. jeho mužstvo na turnaji obhajuje prvenství a hned na začátek pouze remizovalo s Katarem 1:1, když vyrovnávací branku obdrželo pouhé dvě minuty před závěrečným hvizdem. To Osima řádně nadzvedlo a jal se svým svěřencům říci pěkně od plic, co si myslí o jejich hře.

Projev začal jako nově zvolený americký prezident a k hráčům hřímal, že on udělal pro úspěch maximum, podřídil pro úspěch Japonska svůj život, upřednostnil tým před svými příbuznými a to stejné žádá od svých svěřenců. Poté se chystal přitvrdit a začal: "I vy amatéři...," a byl konec. Osim totiž neumí japonsky (osobně nechápu, jak se jejich řeč může někdo naučit a před každým takovým mile rád smeknu – rodilého Japonce pochopitelně nepočítám) a jeho tlumočnice se v tu chvíli rozplakala a nepřeložila už ani slovo. Tak ji Osimův "tvrdý" projev zdrtil. Inu slušnost a ohleduplnost především.

Jak měl tedy Osim svým hráčům pořádně vynadat? Měl zkusit něco hrubého, jako třeba: "I vy chlapci jedni nehodní a neposlušní, když se nezlepšíte, strejda ze Srbska se bude hrozně moc zlobit a zakáže vám v televizi sumo...". To by byl pane na hřišti hukot.


Středa

Před baráží s Norskem jsme měli obavy o to, zda se Pavel Nedvěd vrátí na dvojzápas do reprezentace my, nyní si podobné starosti užili fanoušci Juventusu. Pavel Nedvěd totiž nevěděl, zda bude pokračovat v aktivní kariéře, nebo skončí. Nedvěd si své setrvání v klubu začal rozmýšlet kvůli penězům. Bral by podstatně méně, než třeba Trezeguet, přičemž Nedvěd je pro Starou dámu minimálně stejně důležitý jako francouzský střelec. Katapult sice zpívá, že hlupák váhá, ale tentokrát to rozhodně nebyl Pavlův případ. Má jméno ve světě, vždyť byl vyhlášen i nejlepším fotbalistou světa a jít pod cenu? To by bylo bláznovství. Proč také, když Nedvěd nepotřebuje Juve, aby ještě něčeho dosáhl, ale Juve jeho ano.

Na druhou stranu se Nedvěd nechal už několikrát slyšet, že se z Turína nehne ani za zlaté prase, takže zástupci Interu mohli před Nedvědem tančit klidně lambádu v dámských bikinách a záložníka by to stejně neobměkčilo. Varianta tedy byla buď Juventus, nebo konec. Je velká škoda, že Nedvěd, na kterého se bude za čtyřicet let vzpomínat stejně jako dnes na Masopusta, už nezavítá do české ligy. Když už se vrátili Poborský, Šmicer, Kuka, Řepka, nebo Kadlec s Látalem a Hapalem, tak by Nedvěd lize velmi slušel. Ale alespoň bude Pavel ušetřen pískotu z tribun, kterého by se mu rozhodně dostalo, když by se svým týmem vyjížděl na cizí stadiony.

Nedvěd dobyl Itálii a i když s jeho názory se velmi těžko souhlasí, nebo přesněji řečeno obtížněji se chápou, je to jeden z nejlepších fotbalistů, jací kdy vzešli ze země České. Doufejme tedy, že si Pavel za rok svoje oblíbené váhání zopakuje a vydrží v černobílém dresu ještě jednu sezónu, kterou by Juventus měl podle papírových předpokladů hrát opět Ligu mistrů a my si ho ještě budeme moci vychutnat v některém z jeho posledních zápasů.

Škoda, že nejsme Japonci. To by naše televize do Itálie poslaly stovky svých redaktorů a kameramanů a my bychom měli v televizi reality show Nedvědovi. Takhle pouze vyjde s Nedvědem jeden dvoustránkový rozhovor v Mladé frontě, pochopitelně pokud si ho například kolega Saiver nenaštve a bude po křížalkách.


Čtvrtek

David Beckham je takový novodobý Kryštof Kolumbus. Právě dnes vyráží na svoji misi, kdy bude mezi zaostalými pohany, kteří fotbalem nazývají něco úplně jiného, než je fotbal a používají při něm míč, který kdysi někdo rozsedl a proto není kulatý, a kteří dovedou během devadesáti minut, co trvá (po jejich) soccer, spráskat klidně pět hot-dogů, šířit slávu evropské kopané. A kromě toho bude ještě propagovat gely na vlasy, různé druhy konfekce a sportovních značek, možná se dostane i do Hollywoodu, je nejspíš jediný, kdo dovede dostat alespoň trochu do normálu fanatika Toma Crusie (kdo ví, jestli i on nemá prsty v kauze Anička – ani bych se nedivil, kdyby to byl on) a bude soukromě učit syna Brada Pitta tomu, jak se hraje fotbal. Také se vám toho zdá trochu moc? Zvládat kromě toho hrát ještě fotbal rozhodně nebude hračka. Kdo jiný by ale měl Američany učit milovat fotbal, než obchodní značka David? Fotbal umí špičkově a navíc se dovede ještě lépe prodat.

Pokud bude jeho mise "Fotbal se hraje s míčem, ne se šiškou" úspěšná a vyloučené to rozhodně není, protože vzpomeňme na MS v kopané konané v USA, které drží rekord v návštěvnosti, otevře dveře i dalším evropským hráčům a navíc si domů odveze loď plnou několika miliard korun. Pokud vás trápí, jak s tímto pohádkovým jměním David naloží, jsou vaše obavy liché. Beckham má totiž Victorii...


Pátek

Na kolik procent se dá věřit Blesku? Deset procent? Když už ale tento bulvární plátek označí i autora, od kterého získal informaci, věrohodnost stoupá na šedesát. Tím spíše, pokud jej inkriminovaný informátor nezažaluje.

Patrik Berger se totiž podle svého agenta Pavla Pasky nebude bránit případné pozvánce do Brücknerova výběru. Takže možnosti jsou tři, buď Paska článek ještě nečetl, nebo se jeho právníkovi rozbil mobilní telefon a agent se mu nedovolal, a nebo, a to bychom měli vyvěsit prapor s nápisem o tom, jak pravda a láska vítězí nad lží a Bleskem, deník výjimečně "nepráší".

Pokud tedy připustíme poslední možnost, je dobře, aby se Berger vracel? Je pravda, že když je za rohem návrat Vladimíra Šmicera, Berger by byly jednoznačné další plusové body v oblasti zkušeností. Nebyla by ale naše záloha, pochopitelně nepočítáme-li Rosického, takovým klubem přátel důchodového věku? Při Brücknerovu lpění na Galáskovi, kterému je již čtyřiatřicet, a teoretickém návratu stejně starého Šmicera do základní sestavy, by byl třiatřicetiletý Berger vlastně druhým nejmladším záložníkem.

Nabízí se tedy otázka, kdo bude vlastně běhat? Nic proti hráčům, kteří mají už více zkušeností než rychlosti, jejich přítomnost je v mužstvu určitě potřebná, avšak když je něčeho příliš je to také na škodu. Dlouho se diskutuje o potřebné generační výměně a najednou by měl přijít Berger? To by se za tři roky mohl vrátit i Nedvěd (napsal bych za rok, ale ty dva dávám jako rezervu k přemlouvání naší lehce nerozhodné hvězdy), a můžeme přihlásit ligu starých gard.

Bude to znít třeba divně, ale proč třeba neobětovat Euro, nezkusit Fila, Jandu, Limberského, Matějovského, nebo klidně i některé další hráče ze současné úspěšné dvacítky, k nim přiřadit Kováče, Hübschmanna, dát více důvěry Davidu Jarolímovi... a stavět mužstvo s výhledem na další léta a především k Mistrovství světa v Africe? Stát na místě a čekat, že nás vždycky spasí borci, kterým se už fotbalový věk pomalu nachyluje k důchodovému, je bláhovost. Kdy jindy se mají mladí otrkat, když ne teď?


Sobota

Každý fotbalista na světě by chtěl, aby mu fanoušci klečeli u nohou. líbali kopačky a zobali z ruky. Nejslavnější fotbalista historie Pelé rozhodně nemá problém s tím, že by si jej příznivci nevážili. Kariéru ukončil už před "pár" lety a fanoušci mu přesto trhají ruce!

Nemusíte mít ale strach, že by se Pelé na veřejnosti objevil s amputovanými končetinami, o ty totiž přišla pouze jeho bronzová socha, stojící ve městě Salvador už od roku 1971. O ruce Pelého připravil bezdomovec, který se jako straka (neplést se Starka) vrhl nenechavě na blýskavé části sochy. On možná totiž ani nevěděl, že se jedná o Pelého. Ten blázen z bronzu má v ruce nějakou divnou vázu, takže by z toho mohlo třeba něco kápnout... říkal si nejspíš brazilský výtečník. Bohužel se mi nikde nepodařilo vypátrat čím a jak dlouho ruce pižlal, takže je možné, že na rukou má božský Pelé bezchybný rentgen bezdomovcova chrupu.

Zajímá vás, co s cennou trofejí udělal? Pochopitelně odnesl do zastavárny, kde mu byla vystavena odměna pouhých 1100 Kč, které vandal (patrně dle zásad ekonomie, že peníze mají být v oběhu) okamžitě utratil za kokain. Nyní mu za jeho skutek hrozí až čtyřleté vězení, takže mu vlastně hrozí jenom to, že z "houmlesáka" se stane majitelem prostoru metr krát metr a s pravidelnou stravou. To aby pomalu odmítal přiděleného právníka a v soudní síni ještě plivl na soudce. Urvat ruku Pelému se zkrátka vyplatí... Socha už ale pro jistotu byla z prostoru před stadionem přemístěna do jeho útrob. Sichr je sichr.


Neděle

Opouštět postel v tento den dříve, jak před devátou hodinou se rovná téměř zločinu. Dnes se však vyplatilo "lehce" si přivstat a nastavit budík na tři čtvrtě na dvě, přesně na začátek čtvrtfinálové bitvy mezi našimi fotbalisty a hráči Španělska na mistrovství světa hráčů do dvaceti let.

Češi na favority nevlétli, vsadili spíše na výživný řecký beton nastavený několika nebezpečnými protiútoky. Španělé byli místy až zoufalí, protože naši hráči je sice nechávali hrát, ale bezpečně daleko od kasy brankáře Petra. Když už se vetřelci z Pyrenejí náhodou přiblížili na dostřel, zahustila naše obrana prostor před bránou tak, že vozová hradba byla proti tomu cedník. A když už náhodou něco na naši bránu prošlo, pochytal to buď jistý Petr, nebo jeho výtečně postavené tyče. Utkání dospělo až k penaltovému rozstřelu, kde naši borci předvedli své vysoké sebevědomí. Žádné "šolichačky" mezi prostředek a tyč, ale vždy to byla přesná rána "na jistotu". Míč (zlé jazyky tvrdí, že je tento typ šitý z dámských hygienických potřeb – podle tvaru barevných plátů...) si vždy našel cestu za záda brankáře Španělů, přičemž jeho spoluhráči dvě penalty neproměnili.

Určitě se najde několik chytráků, kteří budou hru našeho mužstva kritizovat. Styl bránit, bránit a zase bránit sice není pro divákovo oko atraktivní, ale na výsost účinný. Takoví Řekové by mohli vyprávět, titul mistra Evropy jim už nikdo nevezme. Stejně bychom si měli vážit i tohoto ohromného úspěchu. Vždyť žádný náš výběr něco podobného nikdy nedokázal. Být mezi čtyřmi nejlepšími na světě se zkrátka počítá a navíc to zdaleka nemusí být konečná. Jenom doufám, že až budou příští volby svazového předsedy, nebude si o tento mega úspěch otírat svá nevymáchaná ústa Vlastimil Košťál a nebude ho prohlašovat za svoje dílo...

Abych ale jenom nechválil, musím i kritizovat a to Českou televizi. Petr Svěcený prohlásil při utkání s Japonci, že tento turnaj je navýsost prestižní a podceňovat ho by byla pořádná hloupost. Jenže bohužel právě to naše milovaná veřejnoprávní televize dělá. Asi jsem hlupák, ale zkrátka nechápu, proč nemohou být alespoň vyřazovací zápasy našeho mužstva zařazeny na program ČT 2. Nejprve jsem si říkal, že to je kvůli tomu, že na "dvojce" běží v tu dobu něco mnohem a mnohem důležitějšího, co sleduje kolem té druhé ranní nejméně milion diváků. Očekával jsem nějaké třicet let staré posezení s Jarmilou Šulákovou. Od pravdy jsem daleko nebyl, vysílal se ze záznamu koncert kapely Offspring. Ano, skutečně něco, co se nedá odvysílat s půlročním zpožděním. Takže provolejme třikrát hurá Otovi Černému, ať nás, fotbalové fanoušky slyší až ve své klimatizované kanceláři, v jeho koženém křesle na Kavčích horách. HURÁ, HURÁ, HURÁ... A jen tak dál!!!


Autor: Pavel Ryšavý

Komentáře (47)

Přidat komentář
HOST*

muzete mi nekdo vysvetlit jednu vec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! proc dal real za pepeho 30 mega..........!!!!!!!!!!!!!!!! to je naprosto neuveritelny dyt za henryho dali 24......to je trochu moc ne....jeste kdyz maj v tymu na stopera cannavara,metzeldera,ramose a helgueru.........ja ty kluby obcas fakt nechapu!!!!!!!!!!!!!!!!!! a potom vidite jak treba jeste myslim docela slusnyho woodgate pustej do Boro za 7 milionu liber vzdyt to je uplne neporovnatelny....dokonce se mi zda ze je woodgate o trochu lepsi nez pepe....nevim je to muj nazor ale tak v realu se mu nedarilo ale furt muze bejt dobrej..........proste to nechapu!!!!!!! SAviola forever

Reagovat
HOST*Interista

henrz je starej tak tolik nestál,pepe je obránce , mladej a dobrej investice která se vyplatí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

jo a vite co by me dost zajimalo? kdyby delali na barca treninku rychlostni testy jestli bude rychlejsi henry nebo eto'o.......za mlada bych veril henrymu ale ted ve 30 nevim nevim.....

Reagovat
HOST*Madridista

Etoo by Henriho mozna presprintoval, ale pri vysoke rychlosti s micem je na tom lip Henry.

Reagovat
RMCF

Henry má hlavně fámozní první kroky, smíčem i bez míče...

Reagovat
HOST*mysman

nezapominejte na messiho ten taky neni pomalej

Reagovat
HOST*

ale driv by ho podle me predbeh henry,ted uz je starsi........kazdopadne bych je nechtel branït a uz vubec ne honit

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsem, že Real nabízí 60 mil ojró za Iniestu- jestli je to pravda, tak to jsou dobrý zoufalci!

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně tam nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

to doufám!! Nejspíš je to nějaká kanchna........

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou trapný. Iniestu lanaří možná už tři roky, zkoušeli to údajně i na Puyola, jsou to fakt tragédi. Football Circus Real Madrid.

Reagovat
HOST*Luis

Občas mi přejde, že to nědělaj kvůli své potřebě, ale aby dokázali, že jsou víc,když přetáhnou hráče od největšího rivala!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to máme naprosto stejnej názor. Provokujou. Letos mi ale přijde, že je to ze zoufalství. Barca během dvou týdnů "postavila" až hrozivě silný mužstvo, zatímco oni jdou od průseru k průseru.

Reagovat
HOST*Luis

Přesně tak, letos se obzvláště těšim, hlavně na útok , ikdyž právě obrana byla důležitěší na doplnění. No ale po těch nákupech "su klidný"!

Reagovat
HOST*ital

Hmmmmm.Z průseru do průseru?Dáš mi prosím adresu toho obchodu,kde se rpodávají ty růžové brýle?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale můžu ti to vysvětlit. Hledali stopera: přivedli Metzeldera, bravo a Pepého, kterej je sice kvalitní, ale neprověřenej, ale hlavně za něj zaplatili dvakrát víc, než je jeho skutečná hodnota (ne-li třikrát). Potom trapčí s tvůrcem hry. Nabízeli 80 mega za Kaká , btw. jako idioti, protože Milán neustále opakoval Realu, že Kaká neni na prodej. Dále se pokoušeli o Fabregase, kterej jim ukázal prostředníček... a teď chtějí Iniestu za 60.

Zatím si teda vyřešili akorát střed obrany, a to velmi, velmi draho.

Pořád se ti zdá, že nosim růžový brejle?

Reagovat
HOST*Luis

Ještě mi přijde trochu zbytečný nákup Savioli. Když se jim podaří Robben, tak to bude dobrej nákup (jestli nepromarodí třičtvrtě sezony)

Reagovat
smazaný uživatel

To byla taky jenom buzerace. Saviola se může chytit (i když těžko). Ale primární cíl - nasrat nás - splnili na jedničku.

Reagovat
HOST*ital

Jenže i kdyby nic neřešili,tak titul vyhráli oni.Průser mají jediný a to,že vyhodili Capella a to je jen můj subjektivní pohled.Nechápu proč tady furt opakuješ tu cenu Pepého.Koupili hráče za 30 mega a?Řekni mi prosím nějaký z těch jejich průserů.Vy se s nima pořád potřebujete srovnávat a ukazovat,jak jste lepší.Ale ukáže se až na hřišti a já pevně věřím,že Barceloně to na hřišti půjde o moc hůř než na přestupovém trhu.

Reagovat
smazaný uživatel

"Koupili hráče za 30 mega a?" A nic. Jenom, že takovou přestupovou politiku může mít jenom

Jinak k mistrovskýmu titulu. Měli stejně bodů jako my, lepší vzájemné zápasy, horší skóre. To je titul-netitul. Patří skoro stejně Barce jako Realu. A mimochodem, ten titul nevyhrál Real, ale prohrála Barca.

Reagovat
HOST*ital

Proč se proboha díváš na přestupovou politiku Realu?To je přesně ono-komplex z toho většího lepšího,úspěšnějšího,se kterým pořád musím srovnávat.Uvědom si konečně,že Real nedělá všechno,aby nasral Barcelonu,ale pro to,aby byl úspěšný a na nějakou Barcelonu z vysoka sere.

Reagovat
HOST*ital

A ten titul? Patří vám stejně a proto asi křepčili s pohárem oni.Nepatří vám náhodou i Liga mistrů společně s ACM?

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec si to nepochopil. A s tou Ligou Mistrů to byl fakt ubohej pokus

Reagovat
HOST*Madridista

Ubohe jsou jednie tvoje argumenty. Nikoho za 2 az 3 roky nebude zajimat kdo mel kolik bodu jako mistr bude zapsany Real.

Reagovat
HOST*Pyro

No real sice vyhrál titul, ale vem si díky čemu.. díky tomu, že Guti hodil na Nou Campu rybičku a rozhodčí písknul penaltu.. díky tomu.. a jestli někdo bude prudit s tou rukou messiho, tak ta by ve finálnim součtu byla stejně o 2 body mimo a barca bvy stejne vyhrala.. to me na tom sere nejvic.. Barcelona si to vyhrat nezaslouzila tuhle sezonu, ale to real uz vubec ne.. Luckeri nejvetsi.. este tech par golu tesne pred koncem utkani..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...prý má zájem o Del Horna. Chce nabídnout 4 až 5 milionů, ale zdroj je Marca.

Reagovat
sansiro

je podle všeho v Barceloně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bude lepší, když se ten Motta dojedná na místě, než pořád přes telefon.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sansiro

Vím, že existuje velmi malá šance na získání Etoa, ale tím že tam vůbec letěl, tak nějaká bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, neexistuje žádná šance. Laporta a Eto'o se snad vyjádřili jasně. To jenom Galliani a Berlusconi jsou naivní trotlové.

Reagovat
HOST*R17

aj tak mu to pomože.....Eto´o a Ronaldinho sú nepredajný....nech to už tí starí hlupáci pochopia...ac týchto hráčov nikdy nezíska...

Reagovat
HOST*R17

sorry nepomože mu to

Reagovat
smazaný uživatel

Sammy: "Milan thanks, but I remain…"

Reagovat
HOST*

pri vsi ucte k autorovi bych chtel pozadat at okamzite zmizi slovo "pernamentni" nebo se neznam

Reagovat
HOST*ital

Nedvěd do Sparty

Reagovat
smazaný uživatel

A možná i dva.

Reagovat
HOST*Luis

Tak to maximálně Honza!

Reagovat
HOST*El_Cid

ne, petr mezi hokejisty, vy lamy

Reagovat
HOST*Luis

to je jasná!!

Reagovat
HOST*Darth Košťál

Sračkovej a nudnej článek!

Reagovat
smazaný uživatel

Včera se ti nepostavil, nebo máš jinej problém?

Reagovat
HOST*Plzeňák

Mě to nesere, já mám ČT 4

Reagovat
HOST*españa

Finále MS bude na ČT2, tak aspoň trochu to napravili, ale stejně měli vysílat zápasy Česka na dvojce pořád

Reagovat
HOST*Pyro

CO TÝDEN DAL... A VZAL? je nejlepsi clanek tady na eurofotbalu.. dykcy.. :-) fandim Pavlu Ryšavému ;-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele