CO SE DĚJE V REALU MADRID?

06.05.2004, 13:50
Aktuality
Real Madrid prožívá krizové období, možná nejtěžší v novodobé historii tohoto klubu. Dnes si všichni kladou otázku proč k tomu došlo. Kdo je zodpovědný za současnou situaci? Místo očekávané trojkoruny zůstávají jen oči pro pláč...

Na začátku sezóny se říkalo, že oba španělské tituly bude mít Real Madrid a ten evropský, Ligu mistrů, rovněž. A dnes? Dnes se mluví asi takto: Posledních 40 dnů se zdá, že sladký sen se proměnil v noční můru, která neustále přelétává nad Santiago Bernabéu. Jakoby majitelem tohoto stadionu se stal Freddy Kruger a každý den byl pátkem třináctého.

Zranění a pokles formy Ronalda a jeho chybějící góly.

Neuvěřitelné obranné chyby, které doslova a do písmene darovaly body přímým soupeřům v boji o titul, nebo o postup v Copa del Rey.

Fyzická únava megahvězd, jejich herní přetížení. V moderním fotbale musí existovat náhrada na každém místě v sestavě.

Herní systém, který nikdy nefungoval a i tak byl po celou sezonu uplatňován.

Začátek pádu Realu je ve finále Copa del Rey. Od této chvíle mužstvo kupí jednu chybu na druhou, vedení hledá laciné výmluvy a vinu hledají všude možně, jen ne u sebe. Chybí Morientes, ale kdo se ho chtěl zbavit?

Valdano do omrzení opakuje to samé, podle jeho slov zdaleka není vše ztraceno. A pak je tu jeho nejhorší sázka do hry - ta na Carlose Queiroze.

Madrid z jiné galaxie, výmysl španělského tisku, dnes vzdychá po návratu Vicente Del Bosqueho, Hierra, Morientese, Makeleleho.... Dnes je již pozdě na změny. Místo dívání se do nebe mělo vedení Realu vylepšit kontraty opravdovým bojovníkům, kteří v nedávné minulosti dokázali rozdávat radost fanouškům nejslavnějšího klubu fotbalové historie. To, co provedli na konci minulé sezony s "El Bigoton" a s "Buba", byla nespravedlnost, volající do nebe!

V této sezoně prošel Real od euforie jménem Beckham k letargickému vzpomínání na opravdové Madridisty, jakými bezesporu jsou všichni výše jmenovaní a další, jako lavičku věčně zahřívající Solari, v jiných klubech bojujících McManaman, Karanka, Munitis, Seedorf, Redondo, Iván Campo a mnoho dalších. Mnoho lidí se snaží nechat zapomenout na tyto hráče. Ale do dnešního dne Valdano nikoho nepřesvědčil o tom, že nakoupil dobře. Ještě žádný "Pavón" neukázal, že dokáže nahradit kdejakého "Peóna" (pěšáka)!

Ale, podle mého názoru, největším "zločinem" proti Jeho královskému Veličenstvu Realu a jeho miliónům fanoušků na celém světě bylo odvolání Vicente Del Bosqueho. Real potřebuje trenéra, který je uznávanou a váženou osobností. Trenéra, který je ve světě fotbalu respektován, který je sám o sobě třídou, s disciplínou, jehož jméno je zárukou již mnohokrát prokázanou. Jmenování současného trenéra od samého začátku vzbuzovalo jen údiv a nepochopení.

Konec sezony je doslova za rohem. Real s největší pravděpodobností nesplní ani jeden z cílů, které si vytkl před zahájením fotbalového roku. Dobré na celé situaci je, že Florentino Pérez je blízko momentu, kdy pochopí, že udělal a dovolil udělat chyby. Nikdy si již nesmí dovolit mít kádr plný hvězd, které ovšem místo srdce mají jen vidinu kont v bance a nikdy nebudou bojovat za Real Madrid, jeho příznivce a nezapomenutelnou slávu a památku těch, kteří v dávné i nedávné minulosti, nosili s hrdostí sněhobílý dres s královskou korunkou na prsou! Nedokáže-li si toto Pérez uvědomit včas, bude budoucnost sladkých "merengues", sněhových pusinek, pořádně hořká!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (90)

Přidat komentář
HOST*myname

já teda moc nesouhlasim.Real byl a je nejlepší tým na světě a že tedka maj"krizi"to prece jeste nic neznamena. V domaci lize to teda fakt posrali stejne jako s Monakem, ale příští sezonu se ze všech chyb ponaučej a bodou zase nejopěvovanější klub na svete.

Reagovat
HOST*Qwert

real sice má nejlepší fotbalisty na světě, to ale neznamená ,že je na tom nejlíp i herně.Odchod de Bosqueho byl nesmysl.Co je však ještě horší je situace s Morientesem. Místo něho je tam člověk (Ronaldo) který se tam vůbec nehodí.Už vůbec nechápu jak si Real mohl dovolit pustit nejlepší defenzivní štít na světě!!! - Makelele !!!!! Mám takový pocit, že kdyby skončili nákupy už po Zidanovi a začli hrát Solari, Pavón , Mcmannaman a jiní určitě by to pod Del Bosquem dotáhli dál

Reagovat
PJ

Já pořád nějak nechápu, co všichni maji proti Ronaldovi. Je nejlepší střelec ligy, dává góly, od toho tam přece je, tak co se vám sakra nezdá?

Reagovat
HOST*RR

Možná byl, ale dnes vidíme, že je to banda ubožáků v čele s tlusou krysou Ronaldem.(Za něco tam stojí akorát R.Carlos, Casillas a Raúl) A doufam, že dlouho nic nevyhrajou.

Reagovat
HOST*Honza

Reagovat
smazaný uživatel

TY jses zbláznil!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak s Hierrem nevím nevím Del Bosque by zpátky přijít měl, otázkou zůstává, zda chce Totéž platí o Morientesovi (ten spíš nechce) a Makelelem (ten určitě nechce) Myslím, že nákupy Figa, Zidana a Ronalda byly nesporně dobré. Bohužel o dalších nákupech nerozhodujeme my fanoušci, ale vedení Dle mého názoru (a asi nejen mého) by se mělo investovat více do zadních řad (stoper + def.záložník), i když vezmeme-li v úvahu, že zanedlouho skončí Zidane s Figem, tak by někdo mladší určitě taky stál zato (Totti?), aby se "zapracoval". Raúlovi bych ale ještě šanci dal, myslím že on patří mezi ty "opravdové Madridisty".

Del Bosque rozuměl odchovancům (což Queiroz ne) viz např. letos vyhaslí Portillo s Pavónem.

Herní systém se stal nákupem Beckhama příliš ofenzivní, uznávám.

Řeči o ztracených bodech v Copa del Rey nejsou na místě, pos.... jsme to až ve finále, kam se na rozdíl od ostatních, v popředí tabulky hrajících týmů, dostala Zaragoza, která nehrála LM a má o hodně míň reprezentantů (jestli vůbec).

Ta únava je doopravdy problém, ale bohužel nevidím řešení, jedině snad hrát LM, tak jako dříve PMEZ, K.O. systémem, na to ovšem nikdo nepřistoupí. Dalším řešením je samozřejmě více vyrovnaných hráčů v kádru, což je ale dlouhodobější záležitost, tudíž by se šiknul návrat Del Bosqueho, který pro to měl dobré předpoklady.

Uvidíme, jak s politikou Realu zacvičí prezidentské volby

Ještě o těch přeplácených, duch Madridu neuznávajících hvězdách: Myslíte si, že tam třeba konkrétně Ronaldu chtěl přijít jenom kvůli penězům, když už se rozhodl v Realu skončit svou fotbalovou kariéru a říká to ve velmi produktivním věku? Prachů by mu dal víc Abramovič.

Článek je fajn, i když občas sem tam probleskne odlišná "klubová orientace" autora. Jen tak dále

Všichni fanoušci merengues věří, že se co nejdřív změní. HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

Morientes vyhlásil,že by ''chtel'' spátky ale Valdano s Perezem ho nechtejí.V roce 2000 jak sme vyhráli LM nad Valenciou pak příšli zranení Morientese a od té chvíli nemel místo v z.sestave. Sem rád,že je va takovom dobrém forme,že dává góly a hlavne ,že ukázal Perezovi jakí ho hráče chtejí stratit.Pustili Hierra,Makeleleho a Bosqueho.Hierroe i když ´mel probpémi s rychlosti ale ho aspon respektovali a Mekelelho pustili protože nechteli zvíšit plat a přitom se dřel a delal svuj práci tak jak to mel a Bosque???Dokázal,že patří do Realu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju aby MORIENTES vyhrál CHAMPIONS LEUAGUE-zaslouží si to

Reagovat
HOST*jaja

Je nas vic a vic. A taky kvuli Plasilovi!!!

Reagovat
antimadrista

Konečně se dostalo i na vás

Reagovat
HOST*Honza

Stam do Milana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeste lepsi obrana nez ted!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Zejména coruňská varianta měla grády Je ale fakt, že je čas hledat si náhradu za Maldiniho.

Reagovat
HOST*Honza

to mas teda recht Ted jeste chteji podepsat alespon jednu hvezdu....

Reagovat
smazaný uživatel

No výborně!!! Nechcete ještě ukecat Baresiho k návratu a jako bonus "Ferrari" Ferraru z Juve?

Reagovat
HOST*Honza

ze by zavist? v realu neni lepsi obrance nez v AC v zakl. sestave - nepocitam Pancara, ale ten by si taky v klidu zahral v realu

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě nesouhlasím. O Carlose se snažíte už 5 let, to samé s Míchelem. Pancaro hraje dobře, vůbec nevím, kde se to v něm vzalo. Billy Costacurta jde do důchodu, Cafú s Maldinim do dvou let skončí a nebudete mít nic. Laursen je pomalý a nevyrovnaný

Reagovat
HOST*Honza

po shlednuti clanku jsem si jistej, ty fotbalu nerozumis kdo se snazi o Carlose ty blboune? vtip to nebyl zas tak spatny... pokud vim, tak realek asi uz 3x vabil Nestu a ten je 3x poslal do prdele Jinak jmena jako Nesta, Stam, Cafu a Maldini hovori za vse!!!!!! o Salgadovi tu radeji nic nepis, jsi smesny... a taky jsem psal ZAKLADNI SESTAVA... v Realu by si mozna i ten neschopny Laursen zahral

Reagovat
HOST*Honza

Real-Mallorca 2:3 ten Michel, to je borec!!!!!!!!!!!!! by sedeli vseci v Baniku!!!!!!!!!!!

Reagovat
PJ

Máš nějakej důvod zase začít nadávat? Nebo ti taky někdo řiká blboune?

Reagovat
HOST*Honza

tak o tom Carlosovi, takovou blbost jsem jeste nevidel promin

Reagovat
HOST*yarda

Hm, jen tak mimochodem, Stam-Nesta ve středu obrany, kam šoupnete Maldiniho, na kraj je pomalý... Nebo žeby šel Nesta pryč?

Reagovat
HOST*Honza

Maldini pomalu konci a Stam a vedle Nesta, neni co dodat FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Víš Honzo, nechtěl bych, aby se z AC stalo to co z Realu, ale pomalu to k tomu spěje. Já nechci žádný hvězdy, já chci hráče, kteří se snažijó a dovedou uznat chybu a né jména, co kdysi cosi dokázali.

AŤ žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*Honza

vsak jasne, at si ty sve "hvezdy" strci nekam Zidane uz neni nejmladsi, Figo to je hruza, postavicka Beckham je pomalu na odchodu (stejne nic nehral), Ronalda vsichni kritizuji (to naopak ja fanousek AC nechapu, ho totiz zrovna uznavam), Raul taky nema zrovna povedenou sezonu takze se vlastne NENI CEMU DIVIT viz. ani jeden triumf tento rok, jen tak dal a vse se vrati pred rok 97!!! Forza AC!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň ty zápasy neprodáváme. Carlose byste brali hned, tak nám tady nebreč Pancaro si dal v Serii

A asi deset vlastenců, se divím, že letos ještě žádnej. Neumí nacentrovat, takže může akorát tak stát na místě a doufat, že ho křídlo neužene k smrti. Mimochodem, kámoš docela dost AC fandí a Pepka doslova nesnáší. Kaladze je zase v Miláně omylem, celkem se mu dařilo na štítu, ale tam už máte Pirla. O Maldinim raději nemluv, to je skoro to samé, jako kdybych zmiňoval Hierra. Kde by byl Maldini bez Nesty? Co bez něho předtím hrál? Nesta je borec, ale v Miláně není spokojen. Chelski? Cafú je čím dál horší a stále méně efektivní pro tým. S Laursenem nestraš, to je další exot. Costacurta překvapivě stíhá, ale ten už fotbal dlouho hrát nebude. Věkový průměr obrany máte 33 let a zatímco Juve kupuje nejlepší mladé Italy (Bonera, Ferrari), vy jdete po Stamovi. No uznej, nejste trochu mimo?

Reagovat
HOST*Honza

kolik jsi vypil piv? nevim jako, kdo by v Milane bral Carlose ale to je jedno, o nem si myslim svoje.... dale pises at nestrasim s Laursenem, sam jsem napsal, ze je neschopny a cely rok sedi na lavce a Kaladze vedle neho, takze o nem si taky nemusel psat. jinak jestli se uzdravi Pancaro do Eura, tak by tam mohl hrat, coz trochu vyvraci tve nazory na nej, ale TAKY uznavam, ze neni moc dobry, navic je stary. a ted Cafu, pises, ze je cim dal horsi vtip super, ale to je vse. o Cafuovi basni cela Italie a ty tu napises takovou blbost, je rychlej na svuj vek, jako jediny z tech obrancu utoci, je proste vsude na cele svoji strane, ubeha to, je fakt dobrej!!! Maldini by byl v Realu nejlepsi obrance a Nestovi, ze se tam nelibi k tomu neni co dodat!!! nekolikrat se o nej pokousel vas slavny realecek a nekolikrat je poslal do prdele v Milane je nadmiru spokojeny a hlavne je to nejlepsi obrance planety!!! Grande Alessandro FORZA ROSSONERI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, s tím Cafúem taky moc nesouhlasím, na to kolik mu je, tak hraje fakt dobře. Nicméně mi neříkej, že byste R.Carlose nechtěli, svého času byli spolu s Cafúem nejlepší dvojička krajňasů na světě A R.Carlos je jím dodnes

Reagovat
HOST*Honza

jinak je tva odpoved je fakt dobra na to, co jsem napsal ja zamyslete se, jaci hraci hrajou ve vasem kralovske klubu!!! Pocinaje Pavonem a konce Beckhamem Uznavam cely utok Raul-Ronaldo, to jsou borci!!! dale uznavam Zidana, to ani jinak nejde, ale starne a starne aCasillas, velmi dobry golman, ale to je tak asi vse.....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi řekni kdo je ten tvuj buh kterí je lepší než Carlos v Miláne ale STAM nepočítej je moc pomalí a jsou rádi,že ho zbavili.Maldiniho taki vynechej je to samí.Jo a jinak proč nepujde na ME Maldini ???Asi by už nestačil na ty rychli útočniky...

Reagovat
HOST*Honza

1) Stam je stoper, jestli vis, co to je, takze nemusi byt zas tak rychly a podle meho nazoru je lepsi OBRANCE nez Carlos 2) Alessandro Nesta je lepsi obrance nez Carlos , protoze to je nejlepsi obrance na svete FORZA ROSSONERI!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, srovnávat stopera a krajňase je v dnešním fotbale trochu mimo mísu. Ale celkově Stam, ač je dobrý, na R.Carlose ROZHODNĚ nemá.

Reagovat
HOST*Honza

no, tady bych nesouhlasil, myslim si, ze prave takoveho hrace by Madrid potreboval jako sul a co se tyce braneni, tak urcite umi Stam lepe branit nez Carlos mas ale pravdu v tom, ze kazdy hraje jinej post...

Reagovat
PJ

Mno, že vám do toho vstupuju... podle čeho posuzuješ, jak je kdo dobrej obránce? Asi podle toho, kolik přes něj šlo gólů, co? Vsadil bych se, že přes Carlose jich moc nebylo. On sice pořád lítá vepředu, takže se může zdát, že je obránce na nic, ale to je právě jen zdání - on je sice furt vepředu, ale když je potřeba, je vzadu a připravenej...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně!!!!! Jestli letos Carlos zavinil 4 góly, tak to je moc! Ohledně Cafú, myslím, že je hodně nadhodnocován, protože v Itálii zkrátka nejsou dobří praví obránci. Už rozhodně nehraje tak dobře, jako v Římě. Když jsi nám pochválil Zidana a spol., tak musím na oplátku říct, že AC má jasně nejlepší zálohu na světě a hlavně jí vděčí za poslední úspěchy.

Reagovat
HOST*Honza

podle me umi proste lepe BRANIT Nesta....

Reagovat
PJ

Trochu sis poplet hráče, předtim si ho srovnával se Stamem... :-)

Reagovat
HOST*R.CARLOS

Nesta je neljepší na pravej strane i když udelal veliké chibi při duležité zápasi.Zas Carlos je nejlepší na levek strane.To je tutovka.Obránce kterej podporuje útok dává gólové prihrávky + stříly gólya kutomu ješte stíhá i bránit tak nezlobse ale NO COMMNET. Fandíš Miláne ale dobry hráči ne umíš uznat!!!Gigs,Henry,Lampard,Ronaldinho,Deco,Juninho(Lyon),Nedved, Nesta Recoba...atd. nejhrajou v Realu ale uznám,že jsou tak dobry jako Zizu,Figo........

Reagovat
HOST*Honza

ja te nechapu, jak no comment vzdyt carlos je obrance, ktery nebrani!!! vis kolik stal Nesta? vis kolik mu je? vis, ze se o nem rika, ze je nejlepsi obrance planety, videl jsi ho nekdy v akci (mimo La Corunu :-))))? sice dal asi jeden gol, ale, co se tyce OBRANCE, tak je podle me fakt nejlepsi!!!!!! tak proc no comment....

Reagovat
smazaný uživatel

No Comment? Když to píšou a říkají i v Tv a vidiš ho hrát tak proč říkáš ,že neni nejlepší a levej strane . Na pravej je Nesta ale že ty neuznáš Carlos jenom to my vadí.A když už mluvíš o historie tak nezlobse 9LM, 29LFP atd. AC MILAN je taky dobry ale ne jako Real(historiu ani nemužes srovnat s Realem).Mam VHS o Realu a Beckenbauer a z AC MILÁNA(nevim tet pořesne-ale je velká ryba) tak i oni řekli,že REAL JE vetší a lepší!!!Tak když už oni to říkají tak si mylslím,že tvoje slová zaujímají italští fanoušci.Sorry ale to je pravda!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a když budeš chtít pošlu ty na VHS když mi dáš adresu je to síce madarsky ale oplatí se na to podívat!!!

Reagovat
HOST*Honza

tak Real je asi cislo jedna mezi kluby, ale uz se zminoval nekolikrat, meli dve obdobi a mezi tim 30 let prazdno pak je ale AC Milan jasna dvojka to zas musis uznat ty.... Forza Milan

Reagovat
smazaný uživatel

Je to pravda.Jak to říkáš.V 50-60 letech sme vyhrávali LM a pak dlouho nic ale mezi tím sme vyhrávali LFP a domáci pohári.V roku 1998 a v 2000LM nemeli sme Figa, Zizuho,Ronalda,Solariho...(Mijatovič,Šuker,Redondo,Karenbeu,Sanchis a Sedorfa keterí u vás v Miláne hezki září!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný článek!!!

Reagovat
HOST*Michael

Ať si táhne ten zasranej real do prdele.Tenhle článek napsal jeho fanoušek a není vůbec objektivní.Chybí jim ale určitě MAkelele s tim souhlasím!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bych se hádal!!!! Ten článek je podle mě pravdivej a musíš uznat že Realu se nedaří!!

Reagovat
alegre

Tak a ted babo rad: Co se po Mallorce deje v Realu Madrid???

Reagovat
smazaný uživatel

jako vždy nic zbláštního! jen defenziva stojí na hliněných nohou! každej lepší utočník si je povodí.....

Reagovat
HOST*alegre

Tak jsem zvedav, co s tim udelaji pred pristi sezonou

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu to s tím sebevědomím přeháníš. Přijde LM a Valencia bude mít jako vždy po ptákách.

Reagovat
HOST*Honza

posledni dobou ma spise Madrid po ptakach

Reagovat
HOST*yarda

Hm, zato AC jsou kingové, vyhrajou ligu před zadluženými Římany, zadluženou Parmou a vyčpělým Juventusem. V poháru dostanou 4 fíky od Lazia, v LM čtyři od Coruni. Navíc se nemůžu zbavit dojmu, že sem tam za mírnou úplatu nějaký zápas pustí.

Reagovat
HOST*Honza

mohl bys taky vedet, ze AC vytvorilo rekord, co se tyce bodu ale lepsi je hrat v takove soutezi nez se prat s jednou Barcelonou a zbytkem nic nerikajicich tymu FORZA ROSSONERI!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, až na to, že z toho zbytku "nic neříkajících týmů" se jeden dostal do semifinále LM (přešel přes nějaký klub ze severu Itálie, ani si nevzpomínám jaký ), druhý je ve finále UEFY a mistr Španělska a třetí se dostal do semifinále UEFY, tak si střelil dost vedle

Reagovat
alegre

Spanelska liga je dnes nepomerne kvalitnejsi a zajimavejsi nez italska. Tam jsou dnes zajimave tak akorat podvody AC Milan a AS Roma, viz posledni kolo....

Reagovat
HOST*Honza

kdyby ses trochu o tu ligu zajimal, tak bys vedel, ze to je tradice kazdy rok... silne tymy prohravaji se slabyma bojujici o zachranu!!! proc to tak je, to nevim. jinak v italske lize hraji kvalitnejsi hraci nez ve spanelske, je v ni vice penez (proto ale taky nektere kluby na to dojizdeji a skoro krachuji) a hlavne v Italii jsou lepsi tifosi ale meli vypadky v dobe kralovani madridu, porad vypadavali atd. doufam, ze od minuleho roku se to uz opakovat nebude, ikdyz tento rok nebyl zadna slava. ale italske kluby maji v lete posilovat!!!! FORZA MILAN!!!

Reagovat
exmafie

Jestli sleduješ it. ligu delší dobu a pořád si ještě nezjistil,čím to je,že prohrávají silné týmy se slabýma,tak seš s prominutím trouba!!!!To že AC prohraje s Regginou se mezi sázkaři psalo hned potom co si AC zajistil titul a kurz 4.5 na Milán asi hovoří za vše,ne???

Reagovat
HOST*Honza

to ze se to psalo mezi sazkari neznamena, ze je to jen kvuli sazeni... ale jinak souhlasim! taky jsem o tom vedel, chodim sazet. uz minule dve kola tam byly fixovane zapasy.

Reagovat
HOST*Honza

ta La Coruna s tim Milanem, to byla nahoda a vase stesti, to musis uznat, ted by tam 10x z 10 neprohrali 4:0, ale ja to beru, stalo se... slo o podceneni, ale to je vedlejsi. jinak La Coruna nedavno hrala druhou ligu! a ta Valencia? to je docela sympaticke muzstvo a je dobre, ze je prvni a at klidne vyhraje UEFU... ale jinak to muzstvo taky nikdy nic nedokazalo! spanelska liga sbira uspechy za posl. cca 6, 7 let! FORZA ROSSONERI

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to byla náhoda. Ale trochu pokory by Italům určitě neuškodilo.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
PJ

Nikdy nic nedokázala? A že byla dvakrát za sebou v Lize Mistrů a teď je ve finále UEFY, to si přehlíd, co? Rozhodně víc, než třeba AS, Lazio nebo (bohužel) Inter. Jinak k tomu poslednímu kolu - přijde ti bejt v pořádku, že silný, kterejm o nic nejde, pouští zápasy? Snad každýmu musí dojít, že zadarmo to nebude. A že je to v Itálii tradice? To jí pak chceš považovat za nejlepší, když se tam dějou takovýhle věci? Taky si zmínil fanoušky. Nechci porovnávat Itálii a Španělsko, protože tak dobře ty ligy neznam. Ale doufam, že uznáš, že nejlepší fanoušci jsou v Anglii...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, jak dopadne poslední kolo? Moc bych přál záchranu Perugii, protože narozdíl od Modeny a Empoli hraje atraktivně. Ravanelli, ZéMaria a Brienza - to jsou moji hoši

Reagovat
HOST*yarda

Hm, předpokládám, že Perugia doma nad Anconou vyhraje. Otázkou zůstává, kolik dostanou Lazio s Interem, aby nechali bodovat Empoli, resp.Modenu

Reagovat
HOST*Honza

neboj Gaucci to zaridi

Reagovat
alegre

Musim Ti dat za pravdu, ze v Anglie se jim podarilo vychovat generace super fanousku. Po vyreseni problemu v osmdesatych letech je dnes radost slyset a videt jak fandi, bez urazek a nasilnosti. A ve Spanelsku je to porad lepsi nez v Italii, dnes je sp. liga i prostredi okolo ni mnohem kvalitnejsi nez ta italska.

Reagovat
HOST*Honza

chlapci spanelsky, to se mi snad zda jeden kolega psal Anglii a ty Spanelsko, co se tyce divaku, a jeste pry jednoznacne to nemuzete myslet vazne?! tak za 1) co jsem videl zapasy anglicke ligy, ano kazdy zapas 40 000 divaku, beru, ale jsou tam odporne stadiony anglickeho typu (jeden vedle druheho sedi hned za plochou) + ti divaci tam obcas rvou a zahuci pri sanci, ale to je tak vsechno!!!!!!!!! viz. magazin premier league. jinak je tam klid jak v kostele viz. arsenal atd.... na mezinarodni urovni jsou mimochodem anglicani nejlepsi!!! 2) VIDELI JSTE NEKDY ZAPASY ITALSKE LIGY???????? treba San Siro? Olympico v Rime? Reggina, Neapol, Bari, Lecce nebo proste cely jih Italie? obrovske stadiony, milion transparentu, zpivaji cely zapas a rvou, hlavne choreo, co se tam odehrava, to jsem jeste teda v Anglii nevidel, San Siro cele hori do cervena, je to jak v pekle, to jsou kotle, jestli jste to videli treba na Manchasteru, tak uz tu nebudu nikdy nic psat!!!!!!!!! Na tifosi mi kluci nesahajte a piste si tu co chcete, mi je to jedno!!! tomu fakt asi nerozumite...... p.s. ale kdyz se vzdycky srovnavali fanousci, choreo atd (i treba Baniku ted nedavno ), tak pokazde se rikalo, ze to nejlepsi se vidi v Italii!!! a to jsem si nevymyslel ja... p.p.s a jinac o tech kvalitach taky nic moc netusite.... na apeninach hraji nejlepsi hraci a navic ted budou italske velkokluby posilovat!!! v juve ma prijit cela generacni vymena!!! inter chce taky nakoupit!!! a AC ani nemluvim!!! FORZA ROSSONERI!!!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, no tak na Apeninách asi ne, tak vysoko stadiony nestaví a o těch nejlepších hráčích bych se taky hádal. Z posledních 5 let získal Zlatý míč ze Serie A jen Pavel Nedvěd a LM vyhrál za stejné období jen AC

Reagovat
HOST*Honza

myslel jsem tim samozrejme poloostrov cely ale to ty moc dobre vis vsak ja to vim, ze se tech poslednich 5 let nedari, to neni zadna novinka, kdyz ale zabrousis jeste do historie, tak uvidis viteze LM a Zlatych micu a to nejpravidelneji ze vsech zemi, ale ano historie je historie, tak mi to tu psat nemusis....

Reagovat
PJ

Odporný anglický stadióny??? Takže je podle tebe lepší, když jsou vedle hřiště ještě altetický dráhy a z horních řad se na to dá koukat jedině s dalekohledem? Tak to mě teda neukecáš, rozhodně je lepší mít tribuny hned u hřiště, než dvacet metrů od něj...

Reagovat
HOST*Honza

a kde je draha? na Delle Alpi a Olympicu a kde jeste? videl jsi nekdy, co se deje na stadionech v Italii, videl? potom bys mluvil jinak. ja jsem to jeste v Anglii nevidel, tam sedi divaci vzorne jeden vedle druheho a zahuci pri sanci na San Siro prijde 80 000 divaku a vytvori tam peklo, cely stadion hori do cervena bengalskymi ohni, choreografie taky nema konkurenci!!!! pokriky maji nacvicene na cely zapas. toto jsem jeste na Chelsea teda nevidel maji v tom tradici. vsichni to kopirujou. toto jsem jeste na Chelsea teda nevidel vim o tom hodne, tak se tu s tebou nebudu hadat a mrkni se na magazin serie a nekdy

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem byl na zápasech v Anglii a atmosféra je skvělá!!!!Italská liga je hrozná a mají odporný stadiony!!!0 metrů široká sráha mluví za vše. NEjlepší ligou je suveréně Španělská a až pak Anglie, pak nic...nic...nic.. Francie...Itálie.

Reagovat
HOST*Honza

Reagovat
HOST*Honza

Olympico 83 000, Delle Alpi 70 000, San Siro 86 000, Neapol 75 000..... no comment, nerozumis fotbalu bracho

Reagovat
PJ

Kapacita neni všechno...

Reagovat
HOST*Honza

jenze takove stanky nikde nejsou a mas pravdu, kapacita neni vsechno, maji tam nejlepsi atmosferu.... vsichni to od nich odkoukavaji

Reagovat
PJ

Hele pořád si mi neodpověděl co si myslel tím "odporné stadióny anglického typu".....?

Reagovat
HOST*Honza

Hned za lajnama asi jedem metr tribuny, vsechny na sezeni, kapacita kolem 40 000, casto maji takove ty veze v rozich nebo u vchodu, vsechny vypadaji na chlup stejne, maji jen prizemi rozdelene na nekolik sektoru... pr. v Italii Sampdoria Janov a samozrejme cela anglie bez Old Trefordu...

Reagovat
PJ

A co ti na tomhle vadí? Konkrétně třeba na tom, že jsou tribuny hned u hřiště? Jinak mě těší že si z toho vyřadil Old Trafford

Reagovat
HOST*Honza

jo a zpravidla ctvercovy tvar

Reagovat
PJ

Ty si napsal: "odporne stadiony anglickeho typu (jeden vedle druheho sedi hned za plochou)" - což chápu tak, že jsou podle tebe stadióny odporný tim, že je tribuna hned vedle hrací plochy. Já sem tim nenarážel na žádný italský stadióny, ale na tvuj názor. Kterej si, jak se zdá, buď špatně vyložil nebo změnil...

Reagovat
alegre

Ty slavné italské stadiony jsou mnohem méně fotbalové než anglické. A na většině zápasů z poloviny prázdné (Juventus,Lazio atd.). V Anglii je plno na každém zápase a atmosféra neni tak špatná jak se tu píše. Ono fandit neznamená jen zaneřádit trávník papírky a zapálit desítky světlic

Reagovat
HOST*Honza

v Anglii je plno, jenze ty stanky maji tak 40 000, vis... jinak me se libi vice teda ty transparenty a ty ohne s papirkama nez sedici divaci v Anglii, je to vec nazoru...

Reagovat
alegre

Tak se mi líbí odpovídat. Názor proti názoru aneb někdo má rád holky a jiný zase vdolky. Já měl rád oboje…Ale jinak máme oba pravdu. Anglii se to vymklo z rukou v 80 letech a musela to vyřešit „zklidněním” diváků. I proto je dnes jejich chování kolikrát poněkud komorní. V lecčem připomíná NHL...

Reagovat
HOST*Honza

no nejak tak

Reagovat
HOST*yarda

Hm, myslím, že sis odpověděl sám už první větou v článku, jenom bych za Real Madrid dal slovo "stále" nebo "ještě"

Reagovat
HOST*

Já myslím že Real Madrid bude vyhrát Liga mistrů

Reagovat
HOST*Luba

Já myslím že Real Madrid bude vyhrát Liga mistrů

Reagovat
HOST*Luba

Já myslím že Real Madrid bude vyhrát Liga mistrů

Reagovat
PJ

Do pr... táhni ty, s takovejma komentářema. Jen tak mimochodem - autor Realu nefandí... A jeden dotaz - co na tom neni objektivní?

Reagovat
HOST*VIXI

ste v prdely

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele