Co řekli hráči po finále Brazílie vs. Německo

02.07.2002, 06:26
Aktuality
Rudi Völler: "Pokud prohrajete ve finále, je zklamání vždy obrovské. I když prohrajete proti výbornému mužstvo jako je Brazílie, což určitě není žádná ostuda, je to hořké. Brazilci byli při letošním mistrovství nejlepším týmem, i když měli občas malé problémy. Ale jejich vátězství je zasloužené. Oliveru Kahnovi nikdo z našeho týmu nic nevyčítá. Odehrál super mistrovství a chytil věci, které by jakýkoli jiný brnakář pustil. Pokud se mu přihodí taková malá chyba, je to pro něj samozřejmě velmi smutné. Ronaldo se mě zeptal, jaké to je být trenérem. Odpověděl jsem mu, aby ještě hodně dlouho hrál fotbal."

Oliver Kahn: "Chyby se stávají. Myslím, že tohle byla moje jediná za celý turnaj. Takový míč musí člověk bez problémů chytit nebo doufat, že tam spoluhráč bude dříve. To se dnes nestalo. Je to desetkrát horší, nemůžu se nějak utěštit, ale musím co nejdříve zapomenout a jít dále. Hráli jsme opravdu dobře, ale proti takovému týmu s tak výjmečně skvělými hráči je to těžké. S Brazíliíí nesmí člověk dostat dostat první gól. Jako mužstvo jsme hráli příkladně a disciplinovaně. V týmu byla nejlepší nálada, jakou jsem kdy zažil."

Torsten Frings: Pokud Olli udělá nějakou chybu, je to tragické. Potom si nezasloužíme být mistry. Ale můžeme být hrdí na to, co jsme dokázali. Přesto je tu velké zklamání. Protože co bude za 4 roky, nikdo neví."

Dietmar Hamann: "Je to samozřejmě vždycky velmi hořké, prohrajete-li ve finále MS. Ale dnes jsme prohráli s nejlepším mužstvem turnaje. Všechno jsme zkusili, ale to bohužel nestačilo. Na naše výkony, které jsme v posledních 4 týdnech odvedli, můžeme být po právu hrdí."

Miroslav Klose: "Bylo to velké finále, ve kterém hráli rozhodující roli maličkosti. Jsme sice zklamaní, ale dobře jsme se drželi a myslím, že jsme odehráli výborné mistrovství."

Luiz Felipe Scolari: "Jsem velice štastný, ale byl to tvrdý kus práce. Brazílie je zpátky jako mistr světa, to už nikdy nezapomeneme. Tajemstvím byla jednota, kterou moji chlapci v týmu vytvořili. Koncentrovali se všichni na jeden cíl. Díky našim fanouškům po celém světě jsme cítili pozitivní energii."

Ronaldo: Mám ohromnou radost z titulu MS a koruny krále střelců. Jsem štastný, jako nikdy v životě. Druhým gólem jsem korunoval výkon celého mužstva. Dva a půl roku jsem na tom tvrdě pracoval. Vítězství věnuji celé moji rodině a také mému fyzioterapeutovi, který se mnou bojoval, i když netušil, jestli to pomůže."

Cafú: Jsem naprosto štastný. Německo bylo, jak jsme očekávali, těžký soupeř, ale zaslouženě jsme vyhráli. Myslím, že jsme dnes dobře bojovali. Ale ještě důležitější bylo, že jsme měli radost ze hry. Mám teď dva tituly MS. Možná bude ještě příležitost dotáhnout Pelého a získat i třetí. Toto vítězství věnuji své ženě, kterou nade vše miluji, a mým dětem."

Roberto Carlos: Nemohu tomu uvěřit. Tenhle moment je tím nejfantastičtějšim v mém životě. Vítězství je důležité pro celou Brazílii a její národ. Nebylo to lehké utkání, protože Němci hráli jako obvykle velice defenzivně. Ale byli jsme technicky lepším týmem a proto jsme zaslouženě vyhráli."

Rivaldo: "Tipuji, že teď v Brazílii panuje neuvěřitelná redost. Nejdůležitější bylo, že mužstvo mělo velmi vysoký pocit soudržnosti. Dnes jsem nehrál nijak skvěle, ale myslím, že ani ne špatně."

Autor: Pavel Kuchta

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele