CO BUDE S KLUIVERTEM?

05.07.2003, 22:14
Aktuality
Budoucnost Patricka Kluiverta v Barceloně je stále nejistá, stále se s klubem nedohodl na podmínkách nové smlouvy. Má dvě možnosti - buď přijmout nižší základní plat, nebo za pouhých 1.8 miliónu eur odejít. Nyní dostal ultimátum - pokud se sám nerozhodne do 17. července, katalánský klub se jej zbaví...

Barcelona má vysoké dluhy a musí šetřit, první na řadě jsou platy hráčů. Kluivert v Barceloně vydělává nejvíce a klub se rozhodl jeho plat snížit na polovinu, o tom však nizozemský hráč nechce ani slyšet. "Řekl jsem jim, ať se nedotýkají ani eura z toho, co mi patří," prohlásil již dříve Kluivert. Barcelona má na snížení Kluivertova platu právo, ve smlouvě tato možnost je, současně s tím ale musí útočníka pustit jen za 1.8 miliónu eur místo původních 36 miliónů, pokud bude chtít.

Kluivert se zatím sám nevyjádřil, je na dovolené v Surinamu a podle slov agenta Sigiho Lense není k zastižení. To se nelíbí prezidentu Barcelony Laportovi, který to vzhledem k velikosti a historii Barcelony povauje za nepřípustné. "Jejich postoj je neslušný. Měli by vzít v úvahu, že jednají se seriózním klubem se 103letou historií," uvedl Laporta ve čtvrtečním rozhovoru pro klubovou televizi. "Naše pozice je jednoduchá - buď přistoupí na naše podmínky, nebo může použít svou výstupní klauzuli," vyslovil ultimátum sportovní ředitel Barcelony Txiki Begiristain. Barcelona už má vytipovány možné náhrady, ale dokud nebude jistá Kluivertova budoucnost, nemůže dělat téměř nic.

Pokud Kluivert na novou smlouvu nepřistoupí, téměř jistě z Barcelony odejde. O nedostatek zájemců se bát nemusí, ve svém středu by jej prádi přivítali i v těch největších klubech, jako jsou Manchester United nebo Arsenal, nově se objevují i zájemci z Itálie.

Autor: Petr Starý

Komentáře (104)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Radši už Viduku než Kluiverta!

Reagovat
smazaný uživatel

Už radši Daniho než Viduku - to je jeden z nejpřeceňovanějších hráčů současnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

To snad ne! Dani byl v téhle sezoně nulovej a jinak ho neznam! Viduka už ale dříve ukázal jaký hráč v něm je! Určitě by Barce pomohl! Už jen ty fyzické proporce ...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá na Barcu techniku, to hovoří za vše.

Reagovat
HOST*

Barcelona nema na kluiverta penize. Budou radi ze se ho zbavi, a ze bz prisel nejakej viduka, tak s tim nepocitejte

Reagovat
antimadrista

Jak vidiš, tak má.

Reagovat
antimadrista

Nazdar hoši, už jsem se vrátil a to se zprávou (pro někoho s dobrou a pro někoho se špatnou). Patrick zůstává na další dvě sezony! Klidně mohl odejít, ale zůstal, protože miluje Barcu.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jednu stranu jsem rád, protože jsem se obával, že Laporta skutečně koupí nějakého lepšího útočníka (Bobo, Makaay). Ale vzhledem k radosti vedení nad Kluivertovým rozhodnutím je nejspíš možné, že by se stejně žádný nákup nekonal.

Reagovat
antimadrista

A bude se konat chlapče! Ronaldinho už se setkal s Laportou. Ronaldinho-Kluivert-Saviola toho se bude bát i samotnej Real Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne jen Real,ale celá palneta!!! Bude to jako útok Figo-Kluivert-Rivaldo,tehdy byli tito 3 chlapíci bezpochyby nejlepší na svetě. Sláva se do Katalánska vrací!! Takové hráče jako jsou Cocu Luis Enrique ,Kluivert a hodně jiných mám hrozně rád!! MIJUJOU BARCU!!! Bojovali by za ni celým, srdcem i kdyby Barca hrála 3. ligu. Pro barcu by udělali VŠECHNO! BARCA!! BARCA!! BAAARCA!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Va máte R - K - S, ale my máme Figo - Ronaldo - Raúl!!!!!! A za nimi nejlepší špílmachr planety!!!! K tomu kurs na titul 1,6:1 oproti 7:1 pro Barcu. Titul zůstane na Bernabeu!!!!!!!!!!

Reagovat
antimadrista

Začíná to bejt hodně zajímavý. Barca nákupem Ronaldinha rozhodně překonala útok Realu Madrid. Kromě zmiňovanýho Ronaldinha, Kluiverta a Savioly za nimi bude stát rychlík Overmars a vždy smrtící Luis Enrique! Musíš uznat, že jestliže Barca teďka nemá lepší útok než Madrid, tak ho má přinejmenší stejně dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, z Barcy jde opět strach a pro španělský fotbal je to dobře. Jestli máte stejně dobrý útok? R + R jsou s Henrym nejlepší útočníci planety. Portillo s Gutim jsou zase nejlepší náhradníci planety. Zizou je nejlepší tvůrce hry. Beckham má ty nejskvělejší přihrávky a s Makelelem vytvoří geniální střed hřiště. A Figo je určitě lepší než Ronaldinho, to mi nevyvrátíš.

Reagovat
antimadrista

Puyol je nejlepší pravej obránce na světě, Xavi je nejlepší pasér La Ligy, Saviola je nejtalentovanější útočník na světě, Overmars je nejrychlejším fotbalistou v La Lize. Figo narozdíl od Ronaldinha není útočník, tudíš se nedaj srovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi má podle tebe lepší přihrávku než Beckham nebo Zidane? Ještě jsem zapomněl na Mora, který je stále naším hráčem. RONALDINHO - KLUIVERT - DANI - ALFONSO - SAVIOLA vs. MORIENTES - RONALDO - GUTI - RAÚL - PORTILLO. Pořád ti to nedochází? Co my máme na lavičce, to vy chcete na hřiště (Moro, Portillo)!! Máme ty nejlepší španělské útočníky + Brazilce, který nám v minulé sezóně zařídil La Ligu a Interkontinentální pohár.

Reagovat
antimadrista

S tim Xavim nekechám, je to nejlepší pasér v La Lize. Je to ve statistikách, před časem o tom dokonce informoval i fcbarcelona.com. Už se nemůžu dočkat na vzájemný střetnutí, doufám, že los nám bude přát a střetneme se hned na začátku sezony.

Reagovat
PJ

Hale a nepsal si tu náhodou u jiný zprávy že statistiky tě nezajímaji? Já jen tak pro pořádek ;-)

Reagovat
antimadrista

No jo no, ale to bylo přece jenom o něčem jinym.

Reagovat
PJ

Mno, to bylo o něčem jinym, to se ti statistiky zrovna nehodily :-)

Reagovat
antimadrista

Přesně, kromě toho máme i Quaresmu o kterym se mluví jako o novým Figovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jako Simao či Geovanni?!

Reagovat
antimadrista

Ricardo je ale opravdu ten pravej.

Reagovat
smazaný uživatel

Ste udělali banku že máte na Ronaldinha, kurna,ne?

Reagovat
antimadrista

Fútbol Club Barcelona je klub neomezených možností, kromě sponzorů má i svoje vlastní aktivity jako je GENT DEL BARCA, za 39 euro ročně dostaneš kartu Gent del Barca card se kterou máš mnoho výhod. Peníze na Nou Camp plynou mnoha cestami. p.s. všechny cesty vedou na Nou Camp.

Reagovat
smazaný uživatel

Útok S - R - K je momentálně bez nejmenší konkurence. A za nimi Quaresma,Xavi,Overmars,Luis García,nebo Luis Enrique. To je skvěle technicky vybavená pětice (samozřejmě nemůžou hrát všichni najednou),která nám se zbytkem mužstva zajistí 100%-tní uspěchy!!

Reagovat
antimadrista

Barca má nejlepší tým za posledních 5-6 let, opět bude zase bojovat o ty nejvyšší příčky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako vždy máš zase pravdu!!! :-)

Reagovat
PJ

Saviola - Ronaldinho - Kluivert - to neni špatná trojka, ale i když se mnou asi souhlasit nebudeš, tak Raul i Ronaldo je strčí do kapsy všechny tři.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho - Kluivert - Saviola je tak na úrovni Guti - Morientes - Portillo.

Reagovat
antimadrista

Ha ha ha, teď jsem se vážně musel zasmát :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň merenguesi,ale to co jsi napsal je dobrá kravina. R - K - S je jeden z nejlepších útoků planety,to se VŮBEC nedá srovanat s náhradníky Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase jsem jednou v koalici s Merem ale to srovnání odpovídá! G M P 80bodů! R K S 100bodů! R R Z idane 200bodů!

Reagovat
antimadrista

Hm a na to si přišel kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti nevím, ale Mora jste chtěli místo Kluiverta, takže plus pro Madrid. Guti měl za Real 13+10, a to toho moc nenahrál, když přivřu očko, tak je na úrovni Ronaldinha. Saviola je zatím lepší než Portillo, který má ale lepší gólový průměr. No, tou remízou vám ještě moc fandím.

Reagovat
antimadrista

To už je na mě vážně moc, jestliže si mysliíš, že Guti je na úrovni Ronaldinha. Prober se kamaráde !

Reagovat
smazaný uživatel

Guti je na úrovni Kollera,nebo nejak tak a Ronaldinho je na útovni van Nisterrloje (nevim,jak se to píše),akorát ve slabším vydání.

Reagovat
smazaný uživatel

Fandové MU, kde jste??????? Ruuuuuuud je na úrovni Ronaldinha, akorát že Holanďan dá za rok 40 gólů a Brazilec s bídou 10, včetně penalt a trestňáků. Nerad bych podceňoval Dina, ale o Gutiho stojí Milán, Roma, Arsenal a řada dalších.

Reagovat
antimadrista

Víš co, Ronaldinho je rychlejší, má lepší techniku a je to brazilec, kdežto van Nisterloy je pomalej, netechnickej Holanďan. To, že dává víc golů bude asi tím, že hraje v Man.Utd. a tam ten tým je přeci jenom o něčem jinym než v PSG.

Reagovat
PJ

Tady sem :-) Van Nistelrooy je rozhodně lepší než Ronaldinho, alespoň co se počtu gólů týká. Ronaldinha sem ale zatim moc hrát neviděl, snad kromě mistrovství světa... A i když by united potřebovali posílit, tak sem rád, že to neni Ronaldinho, nevim proč ale prostě ho nemam rád...

Reagovat
antimadrista

Já si myslim, že náš Ronaldinho je určitě lepší než van Nisterloy.

Reagovat
smazaný uživatel

Kamarád nekamarád, já si za tím zkrátka stojím.

Reagovat
HOST*Killy

ted musim souhlasit s Merenguesem,proberte se hosi,jak muzete vubec srovnavat Nistelrooye s Ronaldinhem??Ruud ze je pomalej a netechnickej?Ja to proste nechapu!Jak to muzete rict?

Reagovat
smazaný uživatel

Říkame to,protože je to pravda. Van Nisterlooy davá většinu gólu silou,zato Ronaldinho hlavou. Nisterlooy má možna celkem dobrou míčovou techniku,ale ta kopací,to je hrůza!

Reagovat
smazaný uživatel

Teď stojím jako kůl v plotě a nevím na kterou stranu jít. Jeden předraženej kýč a toho druhého zrovna taky nemusím. Pokud Barca počítá s Ronaldinhem do útoku, tak se šíleně spletla. Řeknu to takhle, i Dani je gólovější hráč.

Reagovat
antimadrista

Ronaldinho je jako Rivaldo. Není to tipický hrotový útočník, ale je nebezpečnej odkuďkoli, hlavně přímáky, to je jeho. A o jeho gólovou produktivitu nemusíš mít strach, poznáš ji na vlastní kůži 6.12.

Reagovat
antimadrista

Přesně tak, Nisterlooy je jako Ronaldo, musí bejt tak 3 metry od branky aby dal vůbec gól.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím naprosto souhlasím. Oba ptřebujou,ať jim spoluhráči tu gólovku připraví a oni pak jen kopnou do míče.

Reagovat
smazaný uživatel

Máte pravdu. Tak si tam sušte ty vaše 15-ti gólové střelce, třeba ten titul vystřílí Puyol.

Reagovat
antimadrista

Puyol ne, ale Ronaldinho Gaúcho jo.

Reagovat
antimadrista

Přesně a pak ze sebe dělaj bůhví co.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronalinho to prostřílí jen tak troch,ale Saviola pořádně.

Reagovat
antimadrista

Ano, Saviola s Kluivertem budou i letos nejlepší střelci Barci, ale kdo ty šance bude vytvářet, bude Ronaldinho.

Reagovat
smazaný uživatel

Před sedmi lety vám byl Ronlado dobrý.

Reagovat
antimadrista

No jo, ale to ještě nebyl primadona.

Reagovat
smazaný uživatel

My máme toho lepšího Ronalda s těch dvou Ronaldů. Ronadinho je dalek techničtější a prostě po všech stránkách kompletnější. Ronaldo stejně za pár let skončí a pak se bude mluvit jen o tom našem.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika. Vy prostě máte velký tým budoucnosti, zatímco Real kupuje hráče na vrcholu, protože chce mít úspěchy ihned. Schválně, o kolik dá letos náš Ronaldo víc gólů v La Lize? Já myslím, že tak o 15-20.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho bude hlavně šance vytvářet. Ale počítám s tím že by těch 12 gólů mohl dat.

Reagovat
antimadrista

Souhlasim s tebou. Ronaldinho bude hlavně tvořit šance pro Javiera a Patricka, 15 gólů určitě dá.

Reagovat
smazaný uživatel

Má hlavně na góly přihrávat a k tomu přidá sám 15 kousků? To má mít jako 15+20? Asi tě zklamu, vidím to na 5+5.

Reagovat
antimadrista

Teď tě zklamu já, bude to nejlepší hráč La Ligy v příští sezoně!

Reagovat
smazaný uživatel

Do závorky jsi zapomněl dát, že až po Saviolovi.

Reagovat
antimadrista

Saviola se naopak stane nejlepším střelcem La Ligy.

Reagovat
HOST*

No jestli dá váš pře 40 tak to potom jo. (ten tlouštík asi těžko)

Reagovat
antimadrista

Víš co, to se ale nedá srovnat, Ronaldo to má snadnější, tomu konkuruje v útoku jenom Raúl. Kdežto Ronaldinho má před sebou Saviolu a Kluiverta.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se opakovat, ale Raúl, Moro, Guti a Portillo jsou skutečně větší konkurencí než Kluivert se Saviolou.

Reagovat
antimadrista

No, teď se zase musim opakovat já, ani kdyby se spojili Moro+Portillo+Guti v jednoho hráče , tak stejně nedosáhne kvality Savioly či Kluiverta.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby Moro ještě neskončil u vás, celkem usilovně se o tom jedná.

Reagovat
antimadrista

O tom nic nevim, ale Rijkaard prej chce ještě posílit obranu.

Reagovat
antimadrista

Přesně, Ronaldinhovi nejlepší roky budou patřit Barce.

Reagovat
PJ

Já bych to řek jinak - ne proto, že je to pravda, ale proto, že je v Barceloně. Kdyby šel do Manchesteru, tak budete všichni řikat, jakej je to lepml a že ste ho stejně nechtěli... A řikejte si co chcete, za timhle si stojim.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím,že kdyby k nám Ronaldinho nepřišel,tak Laporta určitě koupí nějakou podobnou hvězdu a Roaldinha bysme celkem lehce zapoměli. Co se týče Ronaldo versus Málý Ronaldo,souhlasím,že "Velký" Ronaldo dá vic gólů,taky proto,že je to hroťák,zato ten náš není přímo hrotový,a bude mít trochu jiné taktické úkoly.

Reagovat
smazaný uživatel

Na kdyby se ale nehraje. Je u nás protože je nejlepší(hned po Saviolovi).

Reagovat
antimadrista

Víš co, my barcelonisté jsme narozdíl od madristů velmi objektivní a chápaví, takže kdyby Ronaldinho šel do United, tak bysme ho určitě nenazývali lemplem.

Reagovat
smazaný uživatel

A co Beckham, tomu hodláte v prosinci jen rozbít hlavu nebo ještě něco "lepšího"?

Reagovat
antimadrista

No, řeknu ti, že v prosinci to bude tvrdý jak nikdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď nekecám, mám z toho pěkně nahnáno. Záloha Macca - Makelele - Guti - Zidane a útok Raúl s Portillem.

Reagovat
PJ

Mno, tak teď sem se fakt zasmál. Že to řikáš zrovna ty :-) Vzpomeň na Beckhama...

Reagovat
antimadrista

Je fakt, že Beckham mě dost naštval, a že to trochu ovlivnilo i můj pohled na něho, na druhou stranu zase musíš uznat, že se chová jako primadona a Barca takový rádoby fotbalisty nepotřebuje.

Reagovat
PJ

Teď jde o to, co rozumíš pojmem primadona. Je to mediální hvězda a využívá toho, to jo. Ale řek bych, že jako namyšlenej magor se nechová. Ale s tim "rádobyfotbalistou" - s tim nesouhlasim, i když je to svym způsobem primadona, tak fotbal rozhodně umí a to sakra dobře, že by se Barceloně náramně hodil. A neřikej že ne...

Reagovat
antimadrista

Já si zase myslim, že toho Beckhama z části právě vytvořili média, který vryly do podvědomí lidí to, že je prostě výbornej. Já teda na něm vůbec nic nevidim. Takovej Ronaldinho, je podle mě stejně dobrej jako Beckham a média se srovnáním s ním vůbec nezajímá. Samozřejmě Beckham má sví kvality, ale takovejch fotbalistů stejnejch kvalit jako má je víc, mnohem víc.

Reagovat
PJ

No uvidíme jak si povede na hřišti, tam mu žádný média nepomůžou...

Reagovat
HOST*Del Piero

Chtěl bych přispět k vašemu tématu RONALDO verus RONALDINHO. Ronaldo je prostě hráč ,který umí zakončit jen tu nejmenší šanci gólem. Za to Ronaldinho dokáže obějít dva protihráče ,ale potom špatně vyhodnotí situaci a špatně nahraje. Prostě mu chybí fotbalová inteligence. Ronaldo má výborný výběr místa, techniku, rychlost, výskok. V tomhle všem Ronaldinho notně zaostavá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinými slovy, Ronaldinho umyje 4 protihráče a pak mu dojdou síly potřebné k finální přihrávce nebo střele.

Reagovat
antimadrista

Ronaldo by si klidně mohl před soupeřovu branku mohl dát židli, protože se nikde jinde prostě nepohybuje. Ronaldo je podobnej Kluivertovi, až na to, že Patrick si pro ty míče chodí až do hlouby pole a připravuje šance i jinym, ne jako Ronaldo, kterej si myslí, že když se nechá úchylně vostříhat, takže se všichni budou točit jen kolem něho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,přesně. On si ani nedovede vybojovat míč,všechno za něj musí dělat spoluhráči a on jen,jak jsi řekl,stojí před brankou soupeře. Ale Ronaldinho je pracant,který MÁ fotbalvé myslení a dokáže i z hrozné situace nehrát,nebo zakonči. Jediný jeho problém je,že se NĚKDY vytratí a v zápase ho moc nejde vidět,ale to se s přibívajícím věkem zlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho a pracant? To je ta největší hovadina. Bránit neumí, pořád sóluje, ale jen v případě, že se k němu odrazí nějaký balon. Sám si ho totiž nevybojuje.

Reagovat
antimadrista

Ronaldinho je novej Rivaldo, akorát, že v mladším provedení. Ronaldinho za sezonu nastřílí to, co Rivaldo když byl u nás, pro tým bude nepostradatelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo za Kluivertem v gólových přihrávkách opravdu zaostává, ale ne o moc. Dá ale 2x tolik branek. Připadá mi celkem blbý, že se navážíte do Ronaldova vzhledu, ať už je to postava nebo účes. To sem asi opravdu nepatří.

Reagovat
antimadrista

Já jsem pouze napsal, že někdy má divnej účes, ale o jeho postavě jsem se nezmínil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale někdy je blbý,když hráči na sebe chtějí upoutat pozornost jinak,než fotbalem,viz Backham. S prominutím vypádá jako BABA. Jediný,co umí jsou pasy a standartky,ale to jak vypadá je pro každého hlavní. A navíc podle mě má antimadrista s tím Ronaldem naprostou pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyby přišel ještě Mexes, tak máme úplný dívčí harém!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Částečně ano.

Reagovat
smazaný uživatel

No, aby ti to nebylo tak k smíchu, takový Luis García je taky napůl ženská.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm,to máš bohůžel pravdu. Ale mám i jeho fotku,kde je celkem dobře ostříhaný a ani není jako ženská.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem viděl Valdése na tréninku, jak si pořád upravuje vlasy. To je další takovej .....

Reagovat
antimadrista

Tak že jo, on má ty vlasy ale delší a to ho omlouvá.

Reagovat
smazaný uživatel

Becko s Gutim je maj delší.

Reagovat
antimadrista

No jo, ale to jsou narozdíl od Víctora primadony.

Reagovat
smazaný uživatel

Primadony s trofejemi, chudák Víctor nikdy nic nevyhraje.

Reagovat
antimadrista

Victor si v této sezoně užije sví, to mi věř.

Reagovat
antimadrista

Luis García narozdíl od Ronalda a Beckhama vypadá úplně normálně.

Reagovat
antimadrista

Bordel v klubu ste měli vždycky.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba takový Ronaldinho má taky takové vlsy,a vypadá dost dobře. Luis Gracía tak trochu vypadá,ale rozhodně né,jako madriďáci. My máme prostě lepší hráče po všech stránkách.

Reagovat
antimadrista

To se ví :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele