Cloumaly se mnou emoce, přiznal rekordman Joaquín po posledním utkání kariéry

05.06.2023, 15:29
Aktuality

Ve znamení velkého loučení se nesl včerejší večer na Estadio Benito Villamarín. Betis hostil Valencii, remizoval 1:1 a poslední zápas kariéry odehrál Joaquín, zkušený záložník se navíc loučil jako spolurekordman španělské nejvyšší soutěže.

41letý Joaquín svůj záměr pověsit kopačky na hřebík oznámil před měsícem a půl a v neděli večer strávil na trávníku hodinu. Na své konto si připsal 622. start ve španělské nejvyšší soutěži a v tomto ohledu dorovnal rekordmana Andoniho Zubizarretu.

"Tohle byl nádherný a báječný den. Strávil jsem ho s rodinou, kamarády a klubem, který mi dal všechno. Díky Betisu jsem tím, kým jsem, mám spoustu nádherných vzpomínek. Splnil se mi sen, nemohu požadovat více," prohlásil po posledním utkání kariéry.

"Dnes to bylo hodně emotivní a cloumaly se mnou emoce. Na tento večer budu mít nádherné vzpomínky, v očích jsem měl slzy. Snažil jsem se kontrolovat, ale nebylo to snadné," přiznal.

Joaquín patřil do prvního týmu Betisu od sezony 2000/2001 a po působeních ve Valencii, Málaze a Fiorentině se do Andalusie před osmi lety vrátil. S klubem svého srdce dvakrát vyhrál Copa del Rey a jeden pohárový triumf přidal jako hráč Valencie, na svém kontě má i 51 startů a čtyři branky za španělskou reprezentaci.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
fabec1222

To je pech, že mu ten rekord nevyšel

Reagovat
smazaný uživatel

Do vcerejska jeden ze dvou poslednich aktivnich ucastniku MS 2002

Reagovat
Seydou Doumbia

poslední Buffon?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, vcera jeste Zlatan, ten mi vypadl, jinak teda uz jen Gigi

Reagovat
fabec1222

Zlatan byl taky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jester Radka Bejbla

Neskutečný. Tohle MS se mi líbilo, hlavně jízda J. Koreje, tu jsem sledoval na černobílé televizi, kterou mi sehnal táta do pokojíčku.. To byly časy a když náhodou zaslechnu znělku, tak se mi hned vybaví ten pocit z mládí, pohody a to, že mě druhý den vždycky čekalo vstávání do školy a tam vlastivěda, matika a já neměl úkoly žádný, když byl fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Jizni Korea byla trochu tlacenka, ale stejne ji neslo neprat

Reagovat
jester Radka Bejbla

Takhle zpětně asi jo, ale tenkrát jsem to viděl v euforii jinak

Reagovat
Ingimir

podla internetov túto sezónu hrali 8 hráči z MS 2002 - okrem už spomenutých ešte Roque Santa Cruz (Paraguay), Inamoto, Ono (obidvaja Japonsko), Kameni (Kamerun) a Ogbeche (Nigéria)

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
xjert02

Tohohle borce jsem mel vzdycky rad. Ten u fotbalu zustane.

Reagovat
MarcoBanco

Legenda

Reagovat
Visca el barca

Leo se vrací

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Nevím, jestli by pro Xaviho budování týmu nebylo lepší nechat Messiho Messim a soustředit se na to, co dělá...

Reagovat
Eichel

Vôbec to nie je také jasné, dnes chodí info, že zrejme pôjde inam

Reagovat
Largo

Legenda a srdcař

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele