Cil je splněn, raduje se van Gaal

02.05.2010, 15:30
Aktuality
Mnichovský Bayern po očekávaném vítězství v sobotním zápase nad Bochumí zachvátila zasloužená radost. Bavorský velkoklub má totiž na druhé Schalke, které nezvládlo domácí zápas s Werderem Brémy, náskok tří bodů a o sedmnáct branek lepší skóre. Nejúspěšnější německý klub by tak od titulu připravil už jen opravdový zázrak. Úplně jiné myšlenky ale mají v Berlíně. Hertha BSC totiž jen remizovala v Leverkusenu a je prvním jistým sestupujícím.

"Dosáhli jsme svého hlavního cíle, vítězství v lize," konstatoval po utkání s Bochumí trenér Bayernu Louis van Gaal. "Odehráli jsme nejlepší zápas v Allianz Areně za tuto sezonu. Pro mě má tento titul obrovskou hodnotu, neboť není mnoho trenérů v Evropě, kteří by získali tři tituly v jiných zemích. Nyní chceme vyhrát vše. Bayern je nejlepší klub, ve kterém jsem kdy pracoval," rozplýval se po utkání van Gaal.

Jeho tým si prvenství v lize zajistil hlavně díky hattricku Thomase Müllera. Dvacetiletého mladíka, jenž v únoru s Bayernem podepsal novou čtyřletou smlouvu a nastoupil za něj letos do 45 utkání, pak vyprodaná Allianz Arena v 71. minutě, kdy jej na hřišti nahradil Miroslav Klose, odměnila bouřlivým potleskem. "Konečně," řekl po utkání sám Müller. "Dřeli jsme na to celý rok. Jsme hrdí, že jsme se zvedli z krize jako tým. Tato výhra jen poukazuje na velikost týmu."

"Gratulujeme Bayernu. Za prvních dvacet minut si to plně zaslouží. Nejsem spokojený. Hráli jsme odvážně, ale vše závisí až na příštím týdnu," pogratuloval k 22. titulu bavorského velkoklubu trenér Bochumi Darius Wosz, jehož tým čeká za týden existenční bitva doma s Hannoverem. Bayern naopak cestuje do Berlína, kde se na Olympiastadionu střetne s jistě sestupující Herthou.

Berlínskému klubu zlomila vaz remíza na hřišti Leverkusenu. Hertha sice od dvanácté minuty díky skvělé akci zakončené Raffaelem vedla, za domácí ale v 59. minutě vyrovnal kapitán Manuel Friedrich. Hertha se pak ocitla pod velkým tlakem, ale sama mohla rozhodnout. Theofanis Gekas, kmenový hráč Leverkusenu, jenž na jaře hostoval v Berlíně, pak v poslední minutě nastavení nedosáhl sám před prázdnou brankou na míč a odsoudil tak Herthu po třináctiletém účinkování v německé nejvyšší soutěži k sestupu.

"Mrzí nás to, neboť jsme odehráli dobré utkání a nakonec jsme sestoupili. Hra byla obrazem celého druhého poločasu. Nevyužili jsme naše šance," litoval po utkání trenér Herthy Friedhelm Funkel. "Nikdy jsem neviděl tým v první lize, který by hrál tak dobrý fotbal a přitom sestoupil," doplnil svého kolegu na tiskové konferenci trenér Bayeru Jupp Heynckes.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (30)

Přidat komentář
Arne

Don Jupp to řekl přesně...

Reagovat
smazaný uživatel

ale dobrý fotbal nestačí, když vepředu není nikdo, kdo by proměňoval šance...

Reagovat
Arne

Samozřejmě, vždyť já opak netvrdím... Je to ale vtipný, když si vzpomenu, kdo z nás dvou co říkal loni v únoru, jak jsme vás doma porazili.

Každopádně kdyby Gekas dal všechno, co měl dát, byly bychom zachráněni. Co se týče hry, tak ta byla lepší i než loni, ale hold v koncovce je potřeba mít kvalitu asi nejvíce.

Reagovat
smazaný uživatel

jenže to bylo také jiné obsazení v útoku doufám, že se vám teď podaří najít nového "Panteliće" který by vás gólově držel

Reagovat
Arne

Vždyť říkám, je to hlavně v tom... Snad zůstane Ramos, ale ten je spíš takovej druhej útočník, hodně běhavej, góly nějaký dá, ale klasickej kanonýr to není. Arturovi nevěřím, i když na druhou ligu by stačit mohl... Uvidíme, co bude s Chermitim, až se vrátí, jestli teda.

Reagovat
smazaný uživatel

...jinak, prý už se Hertha zajímá o Franca Fodu

Reagovat
Arne

Jj, čtu to... Musím říct, že vůbec nevím, co si od toho slibovat nebo neslibovat... Tady by mohl zaúřadovat Tomanatura...?

Reagovat
Tomanatura

Od jeho nástupu Sturm neskončil jinak, než 4., přičemž ho dostal na nějaké sestupující příčce. Hrál s němi poháry, má talent...

Reagovat
Arne

Ok, uvidíme, co se stane...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozumiem prečo už nemame oficialne titul..Ved aj keby Schalke vyhralo 18:0 a Bayern prehral žeby sa dajme tomu dotiahli aj bodovo aj skore,stale rozhoduje vzajomny zapas no ne?Stale by sme boli prvy..Tak prečo sa všade piše že mame titul "len" na 99%

Reagovat
Arne

Protože rozhoduje to skóre...

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby Schalke vyhrálo 18:0 tak ten titul má, protože jde "pouze" o góly vstřelené

Reagovat
domingo

A Hertha si přespříští rok zahraje na K'lautern.

Reagovat
Arne

Ten se dole plácal čtyři roky a málem spadl až do třetí, takže snad ne... Jen ten postup, ale bude to nesmírně složitý.

Reagovat
smazaný uživatel

...asi myslel to, jak K´lautern sestoupil - postoupil - vyhrál titul

Reagovat
Arne

Ehm, no, tak to je potom jiná.

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je nejlepší klub, ve kterém jsem kdy pracoval," rozplýval se po utkání van Gaal.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je prostě nejlepší , ještě ligový pohár vyhrát no a LM to by byla správná třešnička na dortu

Reagovat
smazaný uživatel

"Bayern je nejlepší klub, ve kterém jsem kdy pracoval," rozplýval se po utkání van Gaal. " kecá...

Reagovat
smazaný uživatel

LM by byl spíše dort na třešni

Reagovat
smazaný uživatel

...sakra, překlikl jsem se... měla být reakce na "Sajreka"

Reagovat
irik

Proč by kecal?

Reagovat
smazaný uživatel

Barca...

Ale tak je jasné, že to ted neřekne...

Reagovat
irik

A co s Barcou?

Reagovat
smazaný uživatel

ty si kus vola... nemusel to myslt kvalitou mužstva, ale jeho charakterem... jak se s tim týmem pracuje atp...

Reagovat
smazaný uživatel

a také mohl myslet kvalitu trénovaného kádru

Reagovat
smazaný uživatel

Vzpomeňte si Gaal řekl na začátku sezony-Počkejte a uvidíte-Myslím,že věděl jaká síla v mužstvu dřímá.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně Hertha, škoda, že si pěkný fotbal nechali na chvilky, kdy hořela koudel u zadku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele