CHIVU DO BARCELONY?

03.06.2003, 15:58
Aktuality
Rumunský reprezentační obránce Christian Chivu v létě s největší pravděpodobností přestoupí do FC Barcelona. O 23letého obránce se katalánský klub zajímá už 3 roky. "Na dobré obraně chce Antič stavět celý tým, dobře víme, co tím chceme dokázat," řekl největší aspirant na post prezidenta Barcelony Lluis Bassat.

Chivu nyní působí v Ajaxu Amsterodam a už ve 23 letech se stal kapitánem tohoto slavného klubu. Dřív začínal na postu levého ofenzivního obránce, postupně se posunoval do středu, až se z něj stal jeden z nejlepších středních obránců planety. "Má velký přehled, jednou se z něj stane možná nejlepší obránce světa," pochválil ho jeho současný kouč Ronald Koeman. Chivu začínal v týmu Universitatea Craiova, pod dohledem svého otce jako trenéra.

Barcelonu v létě čekají velké změny, jak vedení, tak obměna hráčského kádru. Radomir Antič si napsal 5 jmen, které chce v létě získat - Chivu, Rosický, Morientes, Lucio a Shevchenko. Pokud by Chivu přišel, nejspíše by vytvořil obrannou dvojici s Carlesem Puyolem. Poprvé od Cruyffových dob by se Barcelona opět mohla spoléhat na dobrou obranu.

Chivu se nechal slyšet, že chce vzít do Barcelony také svého spoluhřáče Rafaela van der Vaarta. "Je to náš společný sen a teď si ho můžeme splnit," řekl Chivu. O tyto dva talenty se také zajímá Real Madrid, ale mluví se o tom, že Barcelona má přestup s Chivem dojednaný, stačí prý podpis v letním přestupovém termínu.

Mnoho fanoušků a odborníků však kroutí hlavou nad tím, kde chce Barcelona brát peníze na posily. Do čela má nejblíže Lluis Bassat a mluví se o tom, že udělá s Barcelonou něco jako Peréz s Realem Madrid před třemi lety. Máme se tedy zřejmě na co těšit...

Autor: Jan Grabec

Komentáře (50)

Přidat komentář
antimadrista

Lluis Bassat je náš generál !

Reagovat
antimadrista

Barca bude mít tým snů, no uznejte sami: Petr Čech,Chivu, Beckham- ty už jsou skoro dojednaný, k tomu ještě možná Morientes nebo Shevchenko. Tyhle posili se pak spojej s Puyolem, Saviolou, Xavim nebo Luisem Enriquem a vytvořej TÝM SNÚ. BARCA !! BARCA !! BAAAARCA !!!!

Reagovat
PJ

Mno... Čech - to máš zhruba 12 miliónů dolarů. Chivu - fakt nevim přesně, ale takovejch deset to bude taky. Beckham - kdyby nedejbože, tak to nebude pod 50 miliónů. Morientes - jeho cena je pokud vim 10 miliónů, Sheva by byl sakra dražší. To máš celkem víc jak 80 miliónů - to si jako vycucaji z prstu? Nebo pudou nekam rejzovat zlato? Prober se...

Reagovat
antimadrista

Jak jsem řekl, Barca si může koupit cokoliv i kohokoliv. Finance na to má.

Reagovat
PJ

Ach jo, škoda slov... Kde ty peníze má? Pod polštářem? Vždyť veřejně přiznala jak je zadlužená...

Reagovat
antimadrista

Má dluhy to jo, ale finance máme takový, že Beckhama si můžem koupit klidně 2x.

Reagovat
PJ

Jak může mít finance když má dluhy? To mi nějak nejde dohromady...

Reagovat
antimadrista

Víš co, my máme tajný příjmy.

Reagovat
smazaný uživatel

Moro jen za 10? Asi mi něco uniklo, ale v létě Real odmítl 25 mil. od Tottenhamu.

Reagovat
PJ

Aha tak sorry, za tech 10 byl Solari :-)

Reagovat
HOST*

Ty si upad na hlavu!!? Kde by na to vzali????

Reagovat
HOST*

Mohli by prodat Kluiverta, stejne hraje tuzku. :))

Reagovat
HOST*Ik

Chivu a Moro - na to jsem docela zvědavej, ale tím Beckhamem bych si vůbec nebyl tak jistej.

Reagovat
smazaný uživatel

Přestup Chiva byl jasný už před půl rokem!!! My budem ti nějlepší! a real si proti nám ani neškrtne!! Útok Saviola-Motientes bude ten nejlepší v celé Evropě!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že Chivu zklame důvěru celého klubu. Nezapomeňte, že hrál v Ajaxu, jehož zápasy velmi často končí výsledky 5:2 nebo 4:3. Šéf obrany Chivu hraje často ležérně, to Barca dvakrát nepotřebuje! Real posílí Samuel s Vieirou, to se pak můžete jít zahrabat!!!

Reagovat
HOST*many

Chivu stejně pude do AS Řím ten na to má.

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Taky nezapomen, že holandská a španělská liga se nedají srovnávat. V Barceloně bude mít Chivu daleko větší zodpovědnost. Napravo Gabri střed Puyol-Chivu nalevo Sorín. Možnou překážkou budou hodně ofenzivní krajní obránci. Stejně myslim, že Riquelme se u nás možná vůbec neprosadí, příští sezonu by měli hrát ve středu Mendieta s Xavim. Thiaga je post def. záložníka škoda. Raději vidím když lítá po čáře a rozdává ideální centry, to umí parádně.

Reagovat
HOST*saviola7

Na ty posili jsem teda zvědavej. Chivu by měl být už jistý. Ale jsem zvědavej na Morientese, protože ho chce taky Valencie. Perfektní by byl taky příchod Lucia. Pak by byla obrana neprostupná. A do zálohy ještě Rosický a Beckham. Útok Saviola Morientes by určitě neměl konkurenci. Ale bude muset tyky někdo odejít. Tipoval bych to na Kluiverta a De Boera. A Sorín s Mendietou jsou jen na hostování. Taky bych se nezlobil, kdyby sebou Chivu z Ajaxu vzal taky van der Vaarta. Takový talent se jen tak nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně. Barcelona 2003-04: Čech - Puyol, Lucio, Chivu, Sorín - Beckham, Mendieta, Rosický, van der Vaart - Saviola - Morientes. Podle mého odhadu jsou to posily minimálně za 160 mil. eur, za de Boera nedostanete nic, za Kluiverta 30 mil. A to jste před dvěma měsíci tvrdili, že se budou utahovat opasky .....

Reagovat
HOST*saviola7

Až přijde nový prezident, žádný opasky se utahovat nebudou. Barcelona projde proměnou jako Real, když přišel Peréz. I když je Barcelona zadlužená, v pohodě sežene peníze na posily. Nakoupí hráče, kteří takticky zapadnou do týmu a dokážou si na sebe sami vydělat. Takovými hráči jsou všechny jmenované posily jsou. S těmito hráči se Barcelona vyšplhá na vrchol, a pak už rozhodně nebude mít žádné finanční potíže. Už se těším až bude po 15. červnu a budeme mít nového prezidenta.

Reagovat
HOST*

Real si vydělal prodejem trenikového kompleksu velké ceny. Barcelona by musela prodat Nou Camp, jestli ho vlastní

Reagovat
HOST*

to jsou jen takový tlachy

Reagovat
HOST*saviola7

Možná, že něco tlachy jsou. Třeba se nepodaří koupit všechny hráče hned letos. Ale rozhodně přijdou alespoň 2 obránci, 1 záložník a 1 útočník. Antič patří mezi trenéry, kteří přesně věsí, proč někoho kupují.

Reagovat
HOST*saviola7

Místo věsí má být vědí. Menší překlep.

Reagovat
HOST*

Ty budou rádi kdyz koupí Chivua

Reagovat
PJ

Já taky věřim že někoho koupí, ale rozhodně to nebudou takový velký jména, jakejma se tady teď mává...

Reagovat
antimadrista

Aby ses pak nedivil.

Reagovat
smazaný uživatel

van der Vaar je skvělý,ale myslím,že ho zas tak nepotřebujrm. S Mottou absolutně souhlasím,v defenzivě je sice dobrý,ale ofenziva mu jde lépe. Naše obrana taky nebude mít konkurenci,a tak musíme dolepšit jenom zálohu. Myslím,že by bylo dobré: (zleva) Motta,Riquelme/Luis,Xavi,Mendieta. Gaizkovo místo je na právé straně zálohy. A dovedeti si představit,jak se v záloze doplňuje skvěle technická dvojci Riquelme-Xavi a spolu podporují útok?! To je neuvěřitelná of. síla!

Reagovat
HOST*saviola7

Takováhle záloha určitě není špatná. Ale Riquelme se ještě nedokázal úplně prosadit. jistě je to vynikající hráč. Měl jsem jeho hru rád už když působil v Argentině. Ale čekal jsem od něho víc. Uvidíme jaké plány s ním bude mít trenér Antič. Motta je skvělý talent a letos vyniká víc než Riquelme. Xavi je bezkonkurenční. Mendieta a Luis jsou také skvělí, ale ne nejmladší. Taky jsem se na internetu dočetl, že by se měl vrátit Guardiola a mezi kandidáty na megapřestup je také Ronaldinho. Taky je perfektní, že budeme mít konečně perfektního golmana. Čech i Frey jsou extratřída a ještě ke všemu jsou mladí!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho? Tak to už je vrchol! Koukejte raději koupit nějakého pořádného hroťáka!

Reagovat
HOST*I.M.

Myslím si,že Ronaldinho by se v Barce trápil stejně jako Rivaldo v AC.Jinak je to ale skvělý hráč(i když trochu naladový) což potvrdil ve finále francouzského poháru. Pořádného hroťáka Barcelona fakt potřebuje.

Reagovat
antimadrista

Guardiola se vrátí pokud vyhraje volby Bassat, ale pouze jako tech. ředitel.

Reagovat
HOST*http

Bylo by hezky kdyby barca ziskal ty co chce,ale je "mirne" zadluzena a takovej beckham uz kdyz se o nej zajimal real ze chce zustat v man utd.Hlavne by meli koupit cecha a lucia potom by se mela zajimat o ty ostatni(jestli bude mit penize)

Reagovat
HOST*saviola7

Zadlužená sice je. Ale pokud by se prezidentem stal Laporta, asi by Beckhama přivedl. Je to podobný tah, jako když prezident Realu slíbil příchod Figa. Prej by taky koupil golmana Rustuho Rezbera z Fenerbachce. Ale bude lepší, když bude prezidentem Bassat. Nekoupí sice Beckhama, ale vystuží obaranu a posílí útok. Kdyby jsme koupili Beckhama, asi by nám nezbylo už moc peněz na další posily. Ale kdo ví. V tom se nikdo nevyzná.

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Střed Xavi, Riquelme by se mi taky líbyl, ale kdo by podle vás bude bránit. Možná Motta nalevo. Kdyby Rosický přišel do Barcelony, tak by nebyl oblíbenej. Pokud by se mu podařilo vyřadit se sestavy Xaviho, tak by to u fanoušků měl spočítaný. Je sice lepší, ale náš Xavi je miláček publika, stejně jako Carles.

Reagovat
HOST*saviola7

Já si naopak myslím, že by se Rosický prosadil a byl by oblíbený. Určitě by nenahradil Xaviho. Spíš Riquelmeho. Jeho finální přihrávky by Barca potřebovala. A jemu by španělský fotbal vyhovoval. Je to takovej hračička a ty jsou ve Španělsku oblíbení. A Barca ho chtěla už v polovině sezóny.

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Teda "Líbil".

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Ve Valencii bud 0:1 vyhrajem nebo chytnem pořádnej debakl. Vicente, Aimar, Carew, Angulo, Baraja! to jsou hráči Pair exelante. Jestli chceme do UEFY tak musíme vyhrát všechno. Doufám, že Sorín bude v pořádku. Od tý doby co proti Malaze vystřídal, tak nás začali tlačit. Ty mez. zápasy mě serou, vsadim se, že se Marc zraní. Za Holandsko jedou všichni, Carles za Španělsko, Victor s Oscarem za 21. Holandany Barca nezajímá spíš peníze "viz" Kluivert, De Boer. Radši si zahrajou v národáku. Kromě Marca bych všechny Dutchmany vyhodil.

Reagovat
HOST*saviola7

Ve Valencii to bude hodně těžké. Věřím, že Saviola alespoň jednoho góla dá. Ale de o to kolik jich dostanem. Jedinou šancí je, aby perfektně fungovala obrana. Pak máme šanci na úspěch. Doufám, že se do poháru UEFA dostanem!!!

Reagovat
antimadrista

Pokud tam chceme, tak musíme nekompromisně vyhrát.

Reagovat
antimadrista

V Barceloně kvůli mez. zápasům zůstane pouze 10 hráčů! Ke španělskýmu týmu se přidá i Gabri.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to opravdu velký problém a momentálně zřejmě nevyřešitelný. S Rosickým to nemůžete myslet vážně. Skoro všichni tady zbožňujete Riquelmeho, to se má nechat vytlačit náladovým Čechem z BVB? Jenom doufám, že nevyhraje Zlatý míč. To už bych s těma rádoby prestižníma anketama skončil!

Reagovat
HOST*Rivaldo

Ja bych rekl ze vetsina z vas spadla na hlavu, Barca je jeden z nejzadluzenejsich klubu v Evrope a i kdyby prodala celej tym tak by nemela na ty hrace co tady tvrdej. Jestli koupej dva z tech hracu co vsude pisou, tak je to fakt hodne !!! Tyhle vsechny nakupy ktery vsude pisou jsou jen predvolebni sliby toho prezidenta aby ho zvolili a az ho zvolej tak skutek utek ! ! !

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Nezapomem, že mame schovaný peníze na posily. Chivu je jasnej, Moro taky. Jen nechci Lucia, mam ho sice rád, ale kdyby přišel vyřadil by Gabriho se sestavy.

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Dobře Merenguesi!Seš snad jedinej, kdo tomu rozumí.Měl si pravdu i s tím Beckhamem, že se do La Ligy nehodí. Když máme tvůrce jako-Riquelme, Xavi, Mendieta, tak proč ještě Rosický. Zbytečně by vzrostla konkurence. Seš k Barce objektivní, i přes to že si Merengues.

Reagovat
antimadrista

Beckham nakonec ale půjde k nám.

Reagovat
smazaný uživatel

Lucio se nehodí do Barcelony ani do Madridu. Je velmi ofenzivní, rád zákládá akce a vyváží spoustu míčů. Ale to takto útočné týmy potřebují ze všeho nejméně.Tam musí hrát střední obránce, který se 90 minut nehne ze svého prostoru a spolehlivě uřídí obranu. Ale to dnes dokáže snad jen Alessandro Nesta. A co se týče Mora, tak největším kandidátem na jeho získání je Roma, která je připravena výměnou nabídnout Waltera Samuela.

Reagovat
antimadrista

To je fakt posila :-)

Reagovat
HOST*Theo

Walter SAmuel je podle mne nejlepsi obrance na svete ,,tady az po nestovy,bez nej by roma byla jeste niz nez je?????ten mnel jit jednou do juventusu ,,Juve je moje laska!!!!§

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele